Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• WN31RD

addikt

válasz zsiga667 #55 üzenetére

(''Akkor Shakespeare drámái is szarok mert régies a nyelvezetük?''
    Nem állítottam ezt (sem). De nézz csak utána, mennyit panaszkodnak az angol anyanyelvűek, és hogy irigylik a világ többi részét, akik modern fordításban olvashatják Shakespeare-t.
    Egyébként Shakespeare-t és a Szigeti veszedelmet nem tartom egy kategóriának, bőven az előbbi javára.)

''Megtanulunk olvasni, netán még élvezzük is az olvasást, és közben a műveltségünket is ''tuningoljuk'' egy kicsit.''
    Nincs ezzel semmi baj, én is olvastam nem kevés olyasmit, amit ''minőségi irodalomnak'' tartanak. Csak azt nem gondolom, hogy érdemes végigrágnia magát az embernek a ''minőségi irodalom'' adott hányadán pusztán azért, hogy kiragaszthassa a plecsnit a homlokára: Letettem a műveltségi vizsgát. Én pl. ha valami nem tetszik (nagyon szubjektív!), akkor csak egészen kivételes esetben olvasom el; az időm véges, pazarlásnak érezném.

''az a lényeg [...] hogy mi a társadalmilag elismert.''
    Ez talán így van, bár nem vagyok biztos benne, hogy a társadalmi sikerhez feltétlenül szükséges az egészen minimálisnál nagyobb műveltség, de hogy ez-e a lényeg, az már igen erősen nézőpont kérdése. (Számomra nem ez a lényeg.)

''nem kapod meg azt az igazgatói/részlegvezetői állást amit a másik megkap ha alkalmazkodik''
    Biztos, hogy mindenki erre vágyik? Én pl. nem akarok igazgató lenni; még akkor sem vonzana a managerek világa, ha nem kellene külön ''alkalmazkodni'' ehhez.

Szerk.: amivel meg ''éhendöglesz''
    Pénzért nem olvasok irodalmat. Nem vagyok irodalomkritikus, tehát kurválkodásnak érezném.

Új hozzászólás Aktív témák