Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- iPhone topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
válasz
salapp
üzenetére
"Sajnos ugyanez a bajom. Bal szemre tompalátó. Állítólag 4-5 éves korig (újabb orvosi agymenések szerint 8-9 éves korig) lehetne korrigálni, letakart egészséges szemmel. Nekem 9 évesen vették észre. Paff."
Nekem hamarabb vették észre, de nem használtam a leragasztott szemüveget. Eldobtam, mert rosszul láttam vele...Ez lett a vége.
"Az lcd tévék led háttérvilágításának hideg fénye ugye szétcseszi az alvásfázisokat, regenerálódást, hamarabb megdöglik a felhasználó még attól is, szóval az is gáz."
Én este, éppen ezért, melegebb fénnyel (piros dominanciával) használom.
A hosszan tartó telefonhasználatnál (böngészés) nálad is jelentkezik az ideglenes látásromlás probléma? Milyen telefonod van?
-
Kékes525
félisten
Nem homályosan, hanem életlenül látom. Nem tudok fókuszálni. Úgy kb fél óráig. Ebben szerepet játszik az is, hogy csak 1 szemmel látok jól, a másik szemem szemüveggel nem javítható. Arra gyerekorom óta tompa látó vagyok (a bal szememre). Így a jobb szemem, amely a jobbik szemem is egyúttal, hamarabb fárad ki. De érdekes módon TV nézés és PC monitor nézés közben ezt sohasem tapasztaltam, pedig van amikor akár 5-6 órát is ülök előtte. Régebben ez volt akár 8-10 óra is.
-
Kékes525
félisten
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Lehet, hogy igazad van, a méret miatt lesz. A monitort sokkal nagyobb felbontásban használom (150%DPI). Másrészt a mobilt a szemüveg olvasó részével, ami miatt speciálisan lefelé kell néznem (bifocalis üveg). A lefelé nézés és a kis méret miatt lehet az egész. Kipróbálom egy kis betűs (papír) könyv olvasásával. Ha akkor is előjön a probléma akkor ez lehet a gond.
"Amúgy hasonlít, a Samsung AMOLED egy picit más, mint az LG OLED."
A két technológia közötti kis különbség nézhetőség szempontjából nem hiszem hogy számít, mivel a végeredmény ugyanaz.
(#16681) krx21
"ott ráadásul maximumon van minden"
Ez alatt mit értesz?
-
Kékes525
félisten
válasz
FollowTheORI
üzenetére
+(#16678) Partizan182
Rendszeresen járok szemorvoshoz, szemüvegem van, ami OK. Ez ettől független. Azért gondoltam hogy az OLED TV is problémás lehet, mert a telefon esetében az OLED gondot jelent. A TV és a számítógép monitornál semmi gond, bármennyi ideig nézhetem. Tehát nem a hosszan tartó figyelés, hanem a technológia, a telefon OLED-je okozhatja. Kérdés, hogy a telefon OLED-je mennyire hasonlít a TV OLEDjéhez?
-
Kékes525
félisten
Samsung Galaxy S6 telefonom van, aminek OLED a kijelzője. Ha néhány percnél hosszabb ideig nézem, akkor utána a látásomat nem tudom rendesen kiélesíteni, annyira terheli a szemem. Amúgy bal szemmel gyakorlatilag nem látok, így hamar kifárad a jobb szemem. Normál TV nézésnél (Sonny-KDL40w4000 - Tv) ilyen gondom nincs, bármeddig nézhetem semmi probléma. Szerintetek ha OLED TV-ét veszek, akkor azt sem tudnám rendesen, hosszabb ideig probléma nélkül nézni?
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- SkyShowtime
- OpenMediaVault
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Apple MacBook
- Más termékek kárára gyárt több AI gyorsítót idén az NVIDIA
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Eladó 1db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA 400W
- iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4065, 90% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Vhiktor