Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic V2 - origami
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telepíthető az Android 15 egy hajlíthatóra
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz junkpod #97189 üzenetére
Örülök, hogy van akinél ez bevált. Mindenkinek más a mozgásérzékelése, ha én bekapcsolom, nemhogy javít a 24 fps stutter-en, hanem a villogás miatt még fokozza is. Nekem a minimális- optimális interpoláció vált be (gyártótól függően: DJ:0-2, 'Moziszerű mozgás', stb.)
[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Celtis
veterán
válasz junkpod #97189 üzenetére
Én még úgy tanultam, hogy a mozinál a 24 képkocka sebesség volt az, ahol a mozgást már folyamatosnak érzékeli az agy, viszont a 24Hz-es villódzás még még észlelhető és zavaró. Ezért a vetítőgép redőnye, úgy van kialakítva, hogy nem csak a film továbbításakor, hanem azon kívül is még egy vagy két alkalommal elzárja a fény útját, így 48 vagy 72Hz-re növelve a villogás frekvenciáját, ami már nem zavaró.
Mivel OLED esetén a képváltás nem jár a képernyő elsötétítésével, nem alakul ki villódzás, ezért a fenti okból nem szükséges a BFI.
Tehát a moziban és a tv-ben a fekete képkocka beszúrásnak más a célja. Ettől függetlenül pontos amit írtál a tv BFI funkciójáról.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest