- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Thunder Pro néven jöhet az új HMD mobil
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-19 22:03 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
Célszerű a deszt, mivel abban nincs ásványi anyag ami ott maradhat nem megfelelő törlés után és foltot hagyna. Linkeltem DM-es desztvizet, párszáz forint 2 liter, nekem 1 éve megvan a 2 literes és még alig fogyott
Minden áttörlésnél, amit kb 1-2 hetente szoktam odateszem a flakon szájához a kendőt, 2x ráboritom, azzal áttörlöm, aztán a másik kendővel ami száraz (ugye a scrub daddy csomagban pont 2 van
) és kész is.Akkor desztív! Köszi
-
tibaimp
nagyúr
OK! Még egy kérdés, célszerű a desztvíz vagy jó lehet az ioncserélt víz is?
-
tibaimp
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
Igen az van, karácsonykor 250 volt az AQUA-nál... egyelőre marad, meglátom milyen lesz 1 év múlva. Ha nem javul, akkor eladom és vagy veszek egy fullos IPS-t vagy ha van olyan oled monitor ahol nincs ez a jelenség, akkor azt veszem.
Valahogy többet vártam ettől a monitortól. Ráadásul felerősíti a képi hibákat, gondolok itt régebbi játékok indításakor a 2D-s tartalmak olyan blokkossak, hogy rossz nézni.
A 0.03 ms viszont nagyon brutál, pedig nem vagyok kompetitív játékos.
Visszaolvasva látom, hogy Nálad is milyen a szürke/sötét felület
Mostmár komolyan pánikolok, ha OLED monitort szeretnék venni, ez normális?
-
tibaimp
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
Ez nekem is gondom volt, én ráadásul elég részletesen monitoroztam mindent (nemtudom minek, csak a magama megnyugtatására). Az olednél ezt nem mertem már bevállalni, de lemondani se akartam róla, végül raktam a házra egy TURZX 9.2-est, amivel úgy monitorozok, hogy közben nem is terhel semmit(nem másodlagos monitor, egy külső eszköz USB-n), és az oledbe se ég be. Nálam a gép a monitor mellett van, de ezt fel lehet tenni magában az asztalra is, ha valakinek lábnál van a gépe. És ez a megoldás bármilyen jövpbeni oleddel is kompatibilis (aligha megyek már vissza lcd-re).
Ez a kijelző, a ház része, vagy külön vetted? Fasza cucc
-
tibaimp
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
Sima Youtube-on is van : Uniformity and Greyscale Test
(felbontást célszerű 1440p vagy 4K)Ez simán kihozza, a lényeg, hogy közepes és alacsony fényerőn is meg kell csinálni
(kb 40-50% + 20-25%)Kösz a linket
, ránézek majd a TV-vel. Kíváncsi vagyok, az mit mutat! -
tibaimp
nagyúr
Ma megérkezett a vas, és hát döcögősen indult a viszonyunk. Olyan szinten sávos volt a cucc, hogy adott szürke színnél mintha egy zebrát néztem volna (persze szürkéből). Simán zavaró volt böngészés közben is, nem is kellett teszt ábrákat nézegetni.
Hogyan fogalmazzak szépen ... nem voltam nyugodt
Fórumokról emlékeztem tanácsokra, hogy egy pixel refresh megoldhatja a dolgot, így rá is nyomtam. ( persze utána jutott eszembe, hogy nem fotóztam ki .... )
És igen, használt a dolog, bár a sávokat nem szüntette meg teljesen. [kép] [kép] [kép]
(A teló kamerája itt elég jól kiemeli, és a legrosszabb állapotot fotóztam, alacsony fényerőn. Egyelőre normál használat közben nem sokat veszek belőle észre)Reményeim szerint a további használattól (első 100 óra) még javulást várok/várhatok.
@Renok:
Ami az olvashatóságot illeti, nagyon pozitívan csalódtam. Bár ma csak 3 órát voltam gép előtt, teljesen olvashatónak tűnik minden. A hétvégén még tesztelgetem, és referálok róla.@mindenki:
Kérdésem is van, nevezetesen a HDR beállítás:-Amíg a Windowsban (11) nem kapcsoltam be, játékok alatt nem volt elérhető az opció.
- Ha bekapcsolom a HDR-t Windows alatt az folyamatosan az az aktív?
- SDR-t akkor nem használunk böngészéshez sem?
- Nem lehet olyat mint a TV-k esetében hogy addig SDR amíg nem kap HDR jelet és vált?
-Van itt valami optimális beállítás?
- Monitor oldalról jelenleg a HDR True Black 500 aktív és így is leesett az állam CP2077 alatt : [kép]A nap végére szépen összebarátkoztunk, de még van mit finomítani a dolgokon

Ez "normális", hogy ilyen szürke csíkos a zsír új OLED monitor?
-
tibaimp
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
Üdv ismét!
Terveben van egy 3440x1440-es 34 vagy 39 colols OLED monitor vásárlása! Azt szeretném megkérdezni, hogy nekem eléggé sok régi játékom van, amik nem tudom, hogy támogatják-e ezt a felbontást (valószínűbb, hogy nem), a sima fullHD-t, amilyen monitorom most van, azt igen.
Ha nem támogatják, akkor mi fog történni, nyújtott lesz a kép, például fullHD felbontás beállításakor, vagy két oldalt lesz egy-egy fekete sáv és "középen" a kép? -
tibaimp
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
Üdv! Szia Csandi!
Gondoltam beköszönök, mert ha minden jól megy idén OLED monitor vásárlására gondoltam. Tavaly megvettem a TV-t, most a monitor jönne. A jó öreg, 8 éves, Asus, "sima" 60Hz-es, 27 colos, FullHD-s, IPS monitort váltanék le.
A kinézett valamilyen 34-39 colos OLED 3440x1440 felbontással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Parkside szerszám kibeszélő
- Motoros topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- 27% - Philips Evnia 27M2N3200S IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 0.5ms / FreeSync
- 27% - ASUS ROG Strix XG27ACS Monitor! 2560x1440 / 1ms / 180Hz / G-Sync / FreeSync
- LG UltraGear 27GR95QL-B OLED Monitor! LOL Editions - 2560 x 1440 / 240 Hz / 0.03ms / G-SYNC
- 27% ASUS VY249HF IPS Monitor! 1920x1080 / 100Hz / 1ms / FreeSync
- 27% - iiyama ProLite XUB2763QSU-B1 IPS Monitor! 2560x1440 / 100Hz / 2ms / FreeSync
- Új Dell 14 Latitude 5G 7450 Touch Ultra7 165H 16mag 32GB 512GB SSD Intel Arc iGPU Win11 Pro Garancia
- Új és újszerű 17-18 Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron! Garancia Számla!
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- S. Mario PC! Hogy fusson a Super Mario! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Minden áttörlésnél, amit kb 1-2 hetente szoktam odateszem a flakon szájához a kendőt, 2x ráboritom, azzal áttörlöm, aztán a másik kendővel ami száraz (ugye a scrub daddy csomagban pont 2 van
Régebbi sima tv-re használtam óvatosan kis mennyiségben ablak tisztítót, én nem vettem észre,hogy foltozna, de a legtöbben nem ajánlják.

Skynet258