- Netfone
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
drogery
tag
válasz
Piedon #20070 üzenetére
nalam nincs ilyen. gyakorlatilag ha otthon van a kocsi akkor bent all a garazsban.
ha kint allok meg mert csak beszaladok akkor meg nyitva a kapu amin be tudok menni. vagy egy kis timeout h amikor leesik a wifiol var egy 15 masodpercet. ha elmegyek ilyenkor kinyilik a kapu, igen. de ahogy elmegyek be is zar, de nalam ez kivetel. -
Degeczi
nagyúr
válasz
Piedon #20070 üzenetére
Az már egyszerűen hozzáadható, h csak akkor történjen érkezési automatizálás, ha előzőleg távol voltál egy adott ideig. Éppen az indulási kapunyitásra is lehetne feltételeket szabni (pl. riasztó élesített állapota, munkanap és reggel, stb) de azt már valószínűleg nem érdemes túlgondolni, egyszerűbb egy gombnyomás.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Piedon #17140 üzenetére
Műanyag sokkal nyűgösebb. Túl azon amit már említettek (meg kell oldani a szétcsúszásgátlást, és a nyomatékos motor könnyebben tönkreteheti) a műanyagredőnyök tengelye általában elve nem olyan, h motort lehessen beletolni.
Figyelembe véve, h egy átlagos ablakra huszonpárezer Ft az aluredőny, ami (miután habbal vannak kitöltve az alulemezek) még sokkal jobb hő- és hangszigetelő is, nem kérdés, h új szerelésnél mindenképpen az legyen. -
Degeczi
nagyúr
válasz
Piedon #13620 üzenetére
Nem meglepő módon hangparancsokkal indított folyamatokhoz.
Pl. hazaérve nem kell távvezérlővel kezelnem az erősítőt és médialejátszót, hanem egyetlen hangparancs kapcsolja be és indít egy véletlenszerű Spotify listát; esti filmnézésnél hasonlóan, csak a TV-t is bekapcsolva a megfelelő bemenetre, a világítást is minimálisra állítva; redőnyök mozgatása, villanyok kapcsolgatása, fűtés hőfok állítása - gyakorlatilag bármire, ami a Home Assistanton keresztül elérhető.
Plusz a mini jó wifis hangszórónak is, így a HA nálam azon keresztül magyarul jelent be különböző eseményeket, figyelmeztetéseket (pl. kész a mosógép, szárítógép, nyitva maradt a hűtőajtó, munkába induláskor az ablak, stb.) -
Degeczi
nagyúr
Gondolom itt nem sima Arduino Mega-ra gondolsz, hanem olyanra, amin van beépített 8266 is?
(nekem mezei Arduino Mega-m van, amit már csak más lehetőség híján is egyszerűen USB-n kötöttem rá az a házautomatizálási gépre - de amúgyis egy hibalehetőséggel kevesebb, teljesen üzembiztos)
-
quby
őstag
Nekem egy haverom megcsinálta ezt (szabolcs megye). A ház falán lévö villanyorszekrényben volt. Ilyesmiben. A külsö átlátszó ablakon rögzitve. A tápot a villanyora szekrény melletti másik szekrényböl kapta, ahol volt sinre szerelt aljzat, oda dugva egy telefon töltö, és az tápolta a nano-t. Jött a leolvasó, meglátta, foto, telefon, azonnal ott voltak a mobil szerelök (20 percen belül), ök megszakértették a dolgot, és megállapitották hogy szabálytalan vételezés történt, és még rendört is hivtak. (erre szerintem azért volt szükség mert az ingatlan - magánterületen - területén történt intézkedés (nemértem))
Srác képben volt és volt villamosmérnök, és közjegyzö haverja is, akiket gyorsan odarántott és velük jegyzökönyvet iratott és aláratta a leolvasoval, a mobilszerelökkel, és mint hatósági tanuk, a rendörökkel. Ez volt a szerencséje, és 2 és fél év huzavona biroságrajárás után uszta meg, de csak azért mert a közjegyzö haver közben telefonált - még a helyszinen - egy ügyvéd haverjának is, aki diktálta mi legyen a jegyzökönyvben.
A biróság rendelt ki müszaki szakértöt aki megszakértette a nano-t....kb annyira értett hozzá, mint ha én génsebészeti ejárással végeznék fejátültetést....foggggalma nem volt rola hogy mi az, és mire lehet használni. Mire a srác demonstrálta neki....hogy ez az ördögi gyilkos varázsszerkezet (ami emberölésre és idöutazásra is alkalmas) bizony meg tudja számolni hogy hányat villan a villanyorán a led, és ebböl egy jövöbeli szuperszámitogép (rPI) kiszámolja hogy menyit fogyasztottunk...
Én is nagyon örülnék ha ezt meg tudnám valositani otthon, mert villannyal fütök, és napelemmel visszatermelem. Jó lenne pontosan látni hogy mikor ugrik meg a fogyasztás stb....de sajnos magyarország még erre nincs felkészülve...És végül a kérdés, amiért benéztem a topikba
:
Szerintetek egy fafödémes vályogház padlásának mértani középpontján elhelyezett sonoff RF bridge milyen távolságbol lesz hajlandó jeleket fogadni? Igy a házban sehol nem lesz 5-6 méternél messzebb egy szenzortol, jelaadótól sem, és nem is nagyon lesz az utjában fal/fémszerkezet, vagy olyan tereptágy ami a rádióhullámok ellensége. De kellene az udvarrol is jeleket fogadjon. Ott már lehet 10-15m is a távolság. Tetö faszerkezet, pala, zsindely....ez késöbb majd lindabra lesz cserélve...na az majd bekavar. -
Ez pont ugyanazt csinálja a "silver dot" verzióval. A kis tükröt ("silver dot"-ot) érzékeli. Nyilván házibarkácsban fillérekből meg lehet csinálni. A másik verzió a mágneses órákhoz jó.
@vampire17: amúgy igen, én sem úgy értettem, hogy csinálna bármit is ez az eszköz az órával, hiszen passzív eszköz. Viszont a gázóra leolvasók nem éppen a "legélesebb kések a fiókban", pláne hogy ahogy fent írták is, azonnal vérszemet kapnak "csalót találtunk -> mesés vérdíj". És ha elindítják a folyamatot, akkor csak szopni fogsz vele. Sokszor hiába van valakinek igaza, vagy hiába nem csinált semmit, attól még évekig bíróságra járni és hadakozni az nem akkora buli.
Szóval én megpróbálnám kikérni a szolgáltató állásfoglalását, persze aki erre válaszolni fog (és netán pozitívat), az is csak egy porszem a gépezetben. A gépezet többi része ettől még simán ledarálhat, max lesz egy plusz bizonyítékod, hogy márpedig ezt neked megengedték.
Nekem is tetszik az ötlet, de a fentiek miatt egyelőre nem tudom hogy bele merjek e vágni itthon
-
Kiskopika
senior tag
En Vampire utan szabadon Tadoval oldottam meg egy 20+ eves Junkerst. Elotte irtam a Tado supportnak kompatibilis e, aztan Vampire is segitett (koszi megegyszer) es most mukodik minden f.szan egy hete 😁 A Tado supportot csak dicserni tudom 24 oran belul valaszolnak, es a bekotesben is hulyebiztos leirast adnak, es hozza se engedik adni amig felul nem vizsgaljak online.
De ahogy Vampire nekem is mondta V3 verziot erdemes venni mert a v3+ ban mar havi dijjas az automatizmus. -
Klassz...
Nekem az a fő gondom, hogy Veszprém környékén egyszerűen nem találok hozzá karbantartó szerelőt.
Amúgy azon morfondírozok, hogy egyáltalán hogyan oldanám meg nem kapcsolós vezérléssel, mivel két fűtésköröm van két motoros szeleppel és kiokoskodott vezérlési logikával.
A buszos vezérlésű kazánoknál hány vezeték megy a termosztáthoz? A gyakorlatban ezek hogyan működtethetőek nem gyári termoszátokkal?Igazán nagy bajban akkor leszek, ha le kell cserélnem, mivel ez parapetes, az utódja jogszabály miatt ugye csak kéményes lehet -- kémény elhelyezésére pedig nincs lehetőségem.
MaCS
-
hoodoo86
tag
igazad van, valószínű arra jó, hogy Home Assistant alól adj a Gateway-hez új eszközt. Én még nem próbáltam, de ha megy HA alól, akkor valóban nem kell Mi Home app és internet hozzáférés a gateway-nek.
(#6920) stickermajom: csak egy tipp: tedd 'aposztróf' karaterek közé a pontot is tartalmazo string-et.
-
spider23
senior tag
Ez de jó lenne nekem is. Alagsorban van a mosógép meg a szárító. Fárasztó hogy meg kell nézni hogy éppen mikor hogy áll a két gép. Viszont fogalmam nincs mik kellenének ehhez. Telefonom van hozzá eddig amire jöhetnének az üzenetek. 😊
Leírást olvastam, de nekem ez már kínai. Logikailag értem de nem tudnék hozzáfogni.
Érdekelne még a telefonról kapcsolgatható lámpák meg esetleg garázskapu ha van ilyen. Eddig 2 okos konnektor aljzatom van amit wifin keresztül kapcsolgatok, kb ennyi ami okos. -
enesbcs
tag
Valami 3 euro körüli volt a szállítás. (Bár hozzá kell tenni sokan panaszkodtak a meggyötört csomagolásra, én is úgy kaptam meg, hogy szakadt és gyűrött volt a doboza, a Posta mellékelt is egy nyomtatványt, ha panaszt akarok tenni.. de kibontottam és működött, úgyhogy nem foglalkoztam a dologgal.) A gyártónak van e-bayes hivatalos boltja is, érdekes, hogy mivel itt dollárban van megadva az ár, valahogy nekem 100-200 forinttal olcsóbbnak tűnik, mintha a webshopjukban euróért rendelném ugyanazt.. ilyen ez az árfolyam-játék.
-
h-yle
addikt
Eddig miért nem tudtam, hogy ez a bolt létezik?
A pattogásra meg a gázbeömlésre nem is gondoltam. Mondjuk ez akkor is megvan, ha akárhányasra tekerem a konvektort.
A lényeg, hogy így be tudok állítani hidegebb (napközben, éjjel alvásnál) és melegebb időszakokat, sőt akár automatizálni is lehet, hogy ha én vagy a barátnőm elhagyja a munkahelyét kapcsoljon be, elmegyünk otthonról lejjebb kapcs... stb.Ha nincs különösebb terved a KonvekPRO-ddal, akkor majd a fűtésszezon elején elkunyerálom.
-
Alex91
félisten
-
Wow! Ez jó ehhez is: link ?
Itt nyűglődök egy ideje, hogy mi legyen helyette, de közben meg sajnálom is, mert teljesen jól működik, jól mutat a falon, stb.., csak nincs IP vezérlés hozzá
Van neki valami API-ja, vagy egyéb interfésze amin keresztül be lehet húzni Hass-ba vagy másba?
-
h-yle
addikt
-
Köszönöm!
Kibővítve a kérdést: milyen áramköri elemeket hasznos beszereznem, ha I2C, illetve 1Wire eszközökkel szeretnék kísérletezni? A breadboard, a tápegység, jumperek és LED-ek megvannak, főleg ellenállásokra gondolok. A 4k7-esekről tudok, más kell-e még?
Köszönettel: MaCS
-
sepsi0
őstag
Ja tényleg nem megy, frissitettem, ujratelepitettem a Domoticzot....
Láttam most a PH-s videoban is elakadtak a fiuk...
Ez van a parancs után:Milyen paranccsal kellene indítani Raspberry Pi Zero W-n?
Igazából copy paste vagyok.
Multkor sikerült egy kis gépre linuxot rakni, rá Domoticzot és el is értem, konfigoltam....Van egy ilyen sor a sima ps ax-nál:
avahi-daemon: running [Domoticz.local]
-
-
vargalex
félisten
Ez csak attól függ, hogy mi az igény. Nálam az ESP post-olja a mért hőmérsékletet és eddig egész jól bírja egyetlen Li-Ion cellával.
-
cpt rodgi
tag
koszi a valszt.
hat en semilyen softvert nem irok, mert sajna az nem megy. ugyhogy valami mas megoldast kell talaljak. meg a domoticz re a broadlinke sem tudom integralniugyfest lemaradtam, -pedig anno....
Epiteni, szeretek, erdekel, de a programozas mar nekem magas. Arra jottem ra a napokban hogy annak is orulnom kellene, hogy van elkepzelesem arrol, hogy egyaltalan mit szeretnek -
cpt rodgi
tag
Szia .
akkor ez a como stabilabb es jobb mint a xiaomi? :https://www.aliexpress.com/item/1pcs-ESP8266-ESP-01-ESP-01S-DHT11-Temperature-Humidity-Sensor-Module-esp8266-Wifi-NodeMCU-Smart-Home/32836204988.html?spm=2114.search0104.3.30.jjWj4N&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_2_10152_10151_10065_10068_10344_10547_10342_10343_10340_10548_10341_10084_10083_10304_10615_10307_10302_10059_10314_10534_100031_10604_10103_10142-normal#cfs,searchweb201603_25,ppcSwitch_4&algo_expid=d470e1bd-75fb-44b3-b0f3-0f1e836b6b2f-4&algo_pvid=d470e1bd-75fb-44b3-b0f3-0f1e836b6b2f&priceBeautifyAB=2
https://www.aliexpress.com/item/1pcs-ESP8266-ESP-01-ESP-01S-DHT11-Temperature-Humidity-Sensor-Module-esp8266-Wifi-NodeMCU-Smart-Home/32836204988.html?spm=2114.search0104.3.30.jjWj4N&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_2_10152_10151_10065_10068_10344_10547_10342_10343_10340_10548_10341_10084_10083_10304_10615_10307_10302_10059_10314_10534_100031_10604_10103_10142-normal#cfs,searchweb201603_25,ppcSwitch_4&algo_expid=d470e1bd-75fb-44b3-b0f3-0f1e836b6b2f-4&algo_pvid=d470e1bd-75fb-44b3-b0f3-0f1e836b6b2f&priceBeautifyAB=2
e kezeli majd a domonitcz (ha egyszer ugy megy hogy kellene
-
martillo
tag
Ne is nyissunk, de hogy rovidre zarjam valaszolok es remelem meg is nyugtatlak vele. Es amugy koszi a felvetest, pont azert is kerdeztem a megvalositas elott, hogy a lehetseges hibak/veszelyek, amikre nem gondoltam kibukjanak. Bar inkabb az automatizalas soran lehetseges hibakra godoltam, azert irtam ide, de ez is ertekes gondolat.
Szoval ahova kell nincs direkt viz.
Szobaban szeretnenk a furdetest megoldani, ahol lesz egy babafurdeto kad, nyilvan a szoba masik sarkaban van/lesz a keszulek. Mivel a homerseklet emeles csak rovid idore kell majd, igy gondoltam erre a megoldasra.(#2324) qqzs
2kw-os, nem tudom ez alapjan tudja-e kapcsolni a konnektor
A legtisztitobol nem tudok kiindulni sajna, ahogy olvasom, az max 31w.Valoban van kicsit dragabban termosztatos, de az sem olyan, hogy megadott hofokra, hanem van egy tekero gomb, amivel allithatom, de azt nem tudom milyen hofok van mogotte, igy azt is merni kellene. Ha meg mar merem, akkor merhetem az olcsobbat is, ha mukodik.
-
Nekem a Boston is van időjárás követő mód... De szerintem hibás (Bosch szerint nem az)... Ha beallitom 22fokra a termisztatot időjárás követő módban, akkor 24 fok körülre fűti a házat... A kazán leírásában is benne van, hogy a fogyasztást novelheti ez a mód
, így nem használom...
-
az EQ3 biztos olcsóbb de ahogy nézem a netatmo tudja a kazánt is vezérelni... azaz ha minden radiátorra tesz valaki 1-1 érzékelőt és a központi egységet beköti a kazánhoz (ahogy nézem bus verzérlős), akkor ha egy helységben a hőmérséklet leesik a beállított fok alá akkor be tudja indítani a kazánt és csak ott fűteni ... persze ehhez olyan központi fűtés kell ahol a radiátorokon termo szelepek vannak és nem sorba vannak kötve a radiátorok...
amúgy csomagban is van ... nem olcsó cirka 60.000 ft a két radiátor szelep plusz a központi "relé": [link] nálunk 4-5 radiátorra kellene max...
ahova raknék:
- garázs
- 3 szoba
- előszoa
- nappaliban van egy bosch c100-as vezérlő a fürdőben meg mehet mindig a fűtésbár így is kb 100.000 ft körül van a netatmo vezérlés pluszban ... nem tudom mennyi idő alatt hozná vissza a pénzt. meg nálunk fontos, hogy ki lehessen iktatni, mert hétvégén vízteres kandallóval fűtünk ...
-
yogee
tag
-
vegyszer
addikt
Sziasztok!
Amit én keresek, az olyan kapcsoló, amit ki tudok tenni az utcára, nem ázik be, és ha a postás jön, és kétszer csenget, nem resetel.
Ha gyárt esetleg a Xiaomi ilyet (vagyis adja hozzá a nevét), az külön öröm...
Kinek milyen ötlete van eme kültéri, és a hozzá kapcsolódó beltéri megoldásra.
(társasház, bő 10-15m a távolság, és eleve volt egy közös villanyóráról üzemeltetett kaputelefon rendszer, de egy lakó elköltötött, és bizony a villanyóra átíráskor erről is lemondott, az Elmű meg elvitte, vissza meg egy vagyon kifizetése után hozná)
-
-
Yoshida
aktív tag
Hát, jelenleg kicsi (45m2) lakásban vagyunk albérletben, itt max 2.5m volt és egy ablak mint tereptárgy, ahova el kellett látnia az nrf24-nek
Találtam 3 cikket, átnyálazom ezt a bootloadert hogy kell átírni, és utána rakok elemet a hőmérőbe, és kipróbálom hány m-re lát el. Hátrány hogy az albi full gipszkarton, nem igazán árnyékol, így elég messzire el kéne látnia.
Ha a repeater mód be van kapcsolva akkor tudnak másik node-on kersztül is küldeni jelet ezek, persze az elemes node-ot nem érdemes repeater módba rakni
De ha van útközben fali tápos node, akkor az tud range extenderként működni (ezt se próbáltam még, csak olvastam)
Ja és nekem is a sima nyák antennás van, nem próbáltad a vezeték ráforrasztós nyereség javítást? Valami 7.8 vagy 8cm hosszú vezetéket rakott rá a srác, és jobb lett a vétel.
-
itanczos
senior tag
Nem, egyelőre nem!
Mert a HomeAssistant nálam erős fejlesztés alatt áll, sokszor sikerül mondjuk egy rossz konfig miatt kiakasztanom és akkor jól jön, hogy a MiHome app-on keresztül gyorsan orvosolni tudom azt, amit elrontottam a HA alatt.. Pl: Éjszaka a hálószobában véletlenül az összes lámpát felkapcsoltam, miközben párom aludna... -
mekkGyver
aktív tag
Nekem 5 percen van fűtésvezérlésnél, és bőven elég a tizedes pontossághoz, persze ez légköbméter függő. Egyébként nálam már szinte filozófiai kérdéssé vált a "hány fok van a szobában" fogalom. Tesztek alapján óriási különbségeket mérek magasság és a fűtőtesttől való távolság függvényében, de a légáram is +- 1-2 fokot tud változtatni a mért értéken. Szóval nehéz meghatározni a referencia hőfokot...
-
layerke
aktív tag
A tápos hőmérőknél 10-15 másodpercnél nem nagyon szoktam gyakoribbat, mert ne terhelje feleslegesen a gatewayt. Az elemről/akksiról üzemelőknél, ami a fűtéshez kell, ott 90 másodperc. Nem próbálgattam túl sokat, az egy perc sűrűnek tűnt, a 2-t meg nem próbáltam. Ami meg nem a fűtéshez kell csak úgy tájékoztató jelleggel van, pl kinti hőmérő az 5-10 perc.
-
-
layerke
aktív tag
Ugyanúgy kell, mint a BME280-assal mysensors kivitelben, csak nem a BME library kell, hanem az MLX90614 library. I2C kommunikációval megy, szóval semmi probléma.
(#1085) DougButabi: DS18B20 érzékelőkkel a csövekre vannak csak erősítve kívülről. Lehet, hogy 1-2 fokkal kevesebbet mér, mintha bele lenne dugva a vízáramba, de a lényeg így is látszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Duotts C29 elektromos kerékpár
- YEELIGHT Cube Smart Lamp spot + base moduláris RGB okoslámpa
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged