Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fokukac

nagyúr

válasz BlacKSouL #69918 üzenetére

komolyan, itten már olyan hozzászólások születnek, hoyg a gonosz lidl.
    Csak szeretném megjegyezni, hogy másokhoz képest náluk majdnem minden kimondottan olcsó, sőt, még jó is (sonkák, sajtok, tejtermékek. vaze, nem kell még egy hétig érlelnem a sajtot, hogy íze legyen, meg ilyenek).

Ráadásul, ha nem lennének, akkor annyival kisebb lenne a verseny, és annyival drágább lenne minden.

------------------

Amúgy valóban érzésre nekem sem 4% ez az infláció, hanem 20%, pedig én sem bérelek lakást, meg ilyenek. De ha kimegyek ebédelni, az ötkerben az onnan indul tényleg, hogy 1500, de inkább 2000 vagy több, ami azért pár éve nem így volt.

Ha elmegyünk az asszonnyal vacsorázni egy étterembe, az pedig nem 7-8 e Ft, mint régebben, hanem 10-12.
    Ha nyaralni megyünk, az pedig szintén drágább euróban is, de az euró sem 300 már, hanem 338. (Köszönjük Kancsinak, a nagy forintleértékelőnek)

És amúgy nekem is az ismeretségi körömben nem sok emelés volt az elmúlt 2-3 évben, csak cég-váltással, szóval a nagy bérrobbanás tényleg inkább alul hathat.

Én most úgy fogok fizetésemelést adni magamnak, hogy visszafizetem a lakáshitelt, és onnantól hávájdizsi, spórólok havi 150k-t. De amúgy soha nem kértem fizetésemelést még 15 évnyi munkaviszonyom alatt, mindig maguktól adták, de most fogok, és nálam is ez lesz az alap igény, hogy 10%-15% euró árfolyam -követés.
    Ha addig nem mondok fel magamtól a p*csába :D
    vettem lottót. De valaki más nyerte meg... szóval hallatlan..! ;]

• tope

addikt

válasz BlacKSouL #69918 üzenetére

Hülye példa, de a kifli ára pl. a Lidlben, jó 1 éve 16 Ft volt, aztán felemelték 19-re, majd most egy ideje 22 Ft.
    Látni azt is amit Te mondasz, illetve hogy fél éve akciósan volt valami 199, most legjobb esetben is 209-re akciózzák le, pedig az alap ára kb. ugyanannyi...
    A legszebb a mostani húzásuk, hogy vegyél 2-t, a második terméket csalogató kedvező áron veheted meg, de tényleg, csak ha nézi az ember hogy az első terméket meg sosem látott magas áron veszed, és átlagolsz, akkor rájöhetsz, hogy qvára átbasztak a palánkon, mert előtte 1-2 hónapja, ugyanezen termék darab ára jóval jobb volt akcióban.

Új hozzászólás Aktív témák