- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel 10a – évismétlés
- iPhone topik
- Válságmódban a Samsung mobildivíziója
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Ne keverjünk már ide ilyeneket, hogy milyen jó lenne, ha munka után világos lenne...
Ha minden nap este 10 után mész haza, akkor nyilván mindegy, de azért van akit a hivatalos fix munkaidő vége után max 1 órával már hazaengednek, és hát ha nem csak a munka+alvás tölti ki az ember életének 80%-át, akkor a munka utáni időszakban nem mindegy hogy mindent éjszakai sötétségben csinál, vagy esetleg néha ritkán látja a napot is. Persze ez is lehet helyfüggő, meg emberfüggő, mert van aki egész életét le tudja élni anélkül, hogy napfény érné a testét, de van akinek befolyásolja a szervezetét. Én például tudom hogy a legjobban azért is szeretem a júniust, mert este fél 9-kor még tudok olyat csinálni szabad levegőn, amit az éjszakai sötétségben csak kompromisszumokkal, vagy nem. Plusz a meló végétől, mondjuk pl. fél6 -tól 9-ig több minden belefér. És ezért ilyenkor a közérzetem is hatványozottan jobb. Nem vagyok depressziós, kevésbé betegszem meg, és úgy összességében vidámabban látom az életet, mint amikor éjjel indulok melóba, és éjjel érek onnan haza. De az is érezhető, ha napsütésben sétálok a céges kocsiért reggel, sokkal jobb, mint amikor éjszakai lámpafénynél, és előbbi esetben valahogy éberebb, motiváltabb vagyok.
Ezt most csak úgy mondom, nem a konkrét vitába akarok beleszállni.
-
EQMontoya
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Nyilván ez egy jogos felvetés is lehetne akár, a nappal hosszábba azért beleszól a szélességi kör is, de ettől tekintsünk el.
A probléma az, hogy nincs összhangban az emberek napjával.
A legrövidebb téli napokon is felkel a nap 7-kor. 7-kor az emberek döntő többsége még horkol, a kevéssé szerencsések is maximum kávét szürcsölnek otthon. Délután meg mindenki ébren van, esetleg csinálna is valamit, amihez jól jön a természetes fény, de nincs.Laktam pár hónapot Madridban télen, és érezhetően kevéssé volt elbaszott a tél.
Abban igazad van, hogy én nagyjából akkor mászkálok, amikor jól esik (van benne 1-2 óra flexibilitás), de sokaknak bőven nincs ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Ford topik
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- One mobilszolgáltatások
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Google Pixel 10a – évismétlés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Házimozi haladó szinten
- Kuponkunyeráló
- Jövedelem
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro Max 256 GB Blue 100% akku 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- GIGABYTE GS27QCA VA Gaming Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / FreeSync
- ASUS VA27EHF IPS Monitor! 1920x1080 / 100Hz / 1ms / FreeSync
- Apple iPad Pro 13" M4 (2024) Wi-Fi 256GB - Újszerű, 100% akku / 47 ciklus
- P15v Gen3 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-12800H NVIDIA T600 32GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest