Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tim82

félisten

válasz Viszlát #50435 üzenetére

Alapvetően egy, a határt valóban átlépő példát hoztál, abból általánosítottál a "jelenségre", hogy az Ákos-interjúban elhangzott vélemény miatt felháborodókkal kapcsolatban alá tudd valamivel támasztani a sommás kijelentést, hogy "álszentek". Én megpróbáltam differenciálni, hogy nem csak ilyen súlyosságú példák léteznek, a legtöbb, a "jelenségbe" tartozó eset nem feltétlenül éri el az ingerküszöböt, ami miatt nagyobb mértékű felháborodásnak kellene kitörnie. (Te amúgy háborogtál anno pl. az említett Coca Cola-s félmeztelen férfis reklámok miatt, ahol egyértelműen "szexuális tárgyként" kezelik a férfit a nők?)

Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy esetleg egy átlag fehérnemű reklámot (ami lehet, hogy jóval kisebb közönséget ér el) kisebb súlyosságúnak ítélnek meg az ilyenek miatt felháborodni képes nők, férfiak, mint egy közismert, közvéleményt formálni tudó személyiség szerencsétlenül közreadott véleményét (ami viszont elég sok embert). Nem tudom, én ettől még nem tartom őket álszentnek, mert más az ingerküszöbük.

Amúgy az Ákos-interjú is egy "jelenség" része. Elég sok embernek kifejezetten csípi a szemét a sokadik, a rendszer prominens képviselőitől vagy szimpatizánsaitól látható, a nőket szerencsésebb esetben paternizáló, rosszabb esetben kifejezetten dehonesztáló megnyilvánulás, aminek nincs vagy csak kicsi következménye van. De mintha már megint ismételném magam.

Ja, amúgy természetesen minden véleménykülönbség ellenére béke van. :)

Új hozzászólás Aktív témák