Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi MI-3 - odavág a nagyoknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaborbol
őstag
Bocsanat, teljesen igazad van, en sem ertem a nemet oldalakat.
Eddigi altalanos covid es Omicron ismereteink alapjan a SARS-CoV-2 tovabbfertozes nagyreszben a tunetek kialakulasa elott 1-2 nappal valamint a tunetek megjeleneset koveto 2-3 nap elteltevel keletkezeznek.
Ennek tukreben javasoljuk a karanten leroviditeset . Covid fertozes eseten, ha tunetmentes vagy, vagy ha mar javuloban es 24 oran keresztul nem volt lazad akkor 5 nap karanten utan nyugod szivvel visszamehetsz barhova. ( fertozni a tobbieket) ,de javasoljuk, hogy meg 5 napon keresztul hordjal azert maszkot.
Ezt a valtozast termeszetesen tudomanyos alapon hoztuk meg. Jarjatok bekevel, es huzzatok vissza melozni!
Valamit az 5 masodperces vajaskenyer a foldon szabalyt ennek alapjan 15 masodpercesre modositjuk! Tudomanyos alapon. Mielott megenned azert 5 masodpercig kozepes erovel fujjal ra a tetejere parszor.
Udv!
A jarvanyugy.Ui: A sarga hobol iden se egyel!!!
Nekunk, 10 napig voltak enyhe tuneteink, tudtuk hogy elkaptuk, 10 nap utan lettunk pozitivak es arra ra kezdtek megjelenni a kemenyebb tunetek, laznuk soha, de meg csak hoemelkedesunk sem .
-
gaborbol
őstag
válasz
Vérboci
üzenetére
Itt a mi hivatalos tajekoztatonk:
Given what we currently know about COVID-19 and the Omicron variant, CDC is shortening the recommended time for isolation for the public. People with COVID-19 should isolate for 5 days and if they are asymptomatic or their symptoms are resolving (without fever for 24 hours), follow that by 5 days of wearing a mask when around others to minimize the risk of infecting people they encounter. The change is motivated by science demonstrating that the majority of SARS-CoV-2 transmission occurs early in the course of illness, generally in the 1-2 days prior to onset of symptoms and the 2-3 days after.
A kontakt kutatast mar elengedtuk, mintha arrol jottek vola hirek ma, hogy a tesztelest is lehet lejjebb kell csavarnunk ,mert nagyon szelmalom harc.
-
gaborbol
őstag
Lekestem ?
Ez mire odaer,.. addig kisul meg par adag. Megvarjuk, idonk van.
-
gaborbol
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
-
gaborbol
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Egy sem talalt

Unios penzen epitett 80.000 fo befogadasara kepes fedett, minden kovetelmenynek megfelelo stadion. Kulon palyazaton megint nyertem tegnap, igy hozattam hozza havat, most mar teli sportokra is teljesen alkalmas az objektum. Jelenleg palyazati penzre varok, hogy at tudjam alakitani korhazza vagy muzeumma.
-
gaborbol
őstag
válasz
szőröscica
üzenetére
Sose hallottam ilyenrol aztan google es tplink-tplink , tplink-netgear vagy akar mas gyarto termekei siman tudnak kapcsolodni az egy transzformatorrol ellatott hazak kozott . Allitolag ugyan azt az alap titkositast hasznalja egy csomo eszkoz, hogy egyszerubb legyen a usernek osszeloni oket, de ezek szerint a jel siman atmegy a villanyoran is es kijut a hazbol…
-
gaborbol
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Nagyon aranyos.
-
gaborbol
őstag
válasz
ladybug
üzenetére
Ezekkel a linkekkel vigyazni kell, a gitaros topikban beszeltunk a Beatles dokufilmrol, ott meg emlitettek, a sajat problemajukkal kapcsolatban Elvis-t, hogy ot is hogy taccsra vagta a siker, a hirnev meg a sztarsaggal jaro elet, meg valaki likelte a Metallica dokufilmet, azota a YouTube mar drog -pia elvono kurzus reklamokat dobal.

-
gaborbol
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
Nalunk szinte mindenhol van Amish market, ott mindig van mak, magyar fuszerek, makos-dios bejgli telen-nyaron, hegyekben all. Fel vagy harad rud viszont 10-13 dollar. Nem tudom, hogy jutott a recept az Amishokhoz , de nyomjak egesz evben es jo izre is. A kepek alapjan viszont bobsysne termeke azert jobban nez ki.
Itt is arulnak mindenhol, ha hasznalnanak makot az emberek, de nem nagyon van makos etel. Bagels vagy edes zsomle tetejere szornak neha dekoraciokent.
-
gaborbol
őstag
válasz
szőröscica
üzenetére
Sry, nem valasz akart lenni.
Nalunk az iskolai testuletek hatarozzak meg a helyi covid szabalyzast, ket hete hoztak a rendeletet, hogy ameyik gyerek covid-os, de tunetmentes nyugodtan menjen iskolaba.
Ma jott az email, hogy a gyerek osztalyaban paran megbetegedtek, de nincs kontakt kutatas, ha beteg a gyerek ne jojjon, ha meg nincs tunete akkor minden ok.
Szal ja, itt tartunk ....Ev elejen mar meghoztak ugyan ezek a nyomorultak a rendeletet, hogy ha a tanar vagy a gyerekei covidosak ( feleseg tanar) akkor a rendelkezesre allo 10 szabadnap/ev-bol fogjak levonni a hianyzast es ha elfogy akkor fizetetlen szabadsag. Sokat meg ne legyez azon se , mert akkor lerontjak a tanari minosegi besorolasat...
-
gaborbol
őstag
válasz
ladybug
üzenetére
Ket hete kaptam, kulon kellett kivalasztani a patikalancbol azt a helyszint ahol Pfizer-rel oltanak, mert meg lettek felezve. Egyikbe csak Pfizer van masikba meg csak Moderna .
Mivel ketto Pfizer mar volt , harmadiknak is azt kertem. Odamentem, hat igen Pfizer-rel oltanak , de ma modernat kaptunk, keri vagy foglal uj idopontot?

Kertem.
-
gaborbol
őstag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Tessek, Fridi mar bekeszitette neked a valaszt:
“Adásonként egy-egy nézőnek elég lenne mindössze 150 forintot fizetnie, de nagy részük még ennyit sem hajlandó áldozni. Elképzelni sem tudjuk, mi járhat azoknak a fejében, akik megtehetnék, de nem fizetnek, viszont rendszeresen megnézik vagy meghallgatják műsorainkat. Ahogy egyetlen kiflit sem lehet büntetlenül ellopni a boltból, és ahogy egy kifli előállítása, ugyanúgy a műsorok előállítása is pénzbe kerül, amit a fogyasztónak – ha minimálisan is – meg kellene téríteni. Ha a nézők befizetéseikkel nem vállalják át a műsoraink előállításának költségeit, mert nyereségre nem törekszünk, nem marad más választásunk, mint reklámokkal megszakítani az interjúkat”
Visszakapja a sorstól az ember akár a helyes, akár valamelyik másik. Semmit nem kap vissza senki. A szerencse-balszerencse vodrokbol ugyan ugy huzogat mindenki.
-
gaborbol
őstag
válasz
milkabrams
üzenetére
Csak valami nam talalom a kocsikulcsot otthon szituaciora gondolsz vagy GPS kordinatat simkartyaval kuldo eszkozre ?
-
gaborbol
őstag
Ma lattam egy csavot a foutrol, halal nyugodtan acsorgott a parkoloba a langolo fordja mellett, de kb 30 centire a vezeto oldali doblemeznel, a motorhaz kozepen meg felmeteres langok csapdostak.
Letekerem az ablakkot, ki akartam kiabalni neki, hogy alljon mar hatrebb bakker, erre kinyitja a vezeto ajtot es beul. Vissza is tekertem az ablakot, vannak esetek amikor nem kell
mindenbe belefolyni… termeszetes kivalasztodas?Mire gondolhatott hosunk?
Ohh, bent maradt az olvasojegyem a kesztyutartoba.
Bakker, megint ferden alltam be a parkoloba.
Tokom acsorogjon a hidegbe, visszaulok majd a kocsiba megvarom a tuzoltokat.
Most fizettem ki, amig lehet ki nem szallok belole. -
gaborbol
őstag
válasz
Vérboci
üzenetére
En mondtam,hogy az itteni tapasztalatok alapjan a delta valoszinu mindenkiert el fog jonni. mindegy hany oltasod van csak a lefolyasban lesz a nagy kulonbseg.
Itt mar nyaron elindult a delta, a gyerekorvosok 5 honapos immunitasrol beszelnek nagyatlag, de van par gyerek mar most akik 3 honap utan ujrafertozoftek, nincs alapbetegseguk.
Nem varosrol beszelek, hanem a koknret gyerekorvoshoz ahova jarunk. Harom kulonbozo dokival beszeltem, mindnel van jopar, ezert 90 nap utan megfazasos tuntet-> egybol covid teszt.
Meg az elso hullamban en is lezaras parti voltam, de igy mar nem latom ertelmet.
Oltas, maszk, tavolsagrartas es a tomeg kerulese. -
gaborbol
őstag
válasz
rushty
üzenetére
Vettem egy kis erositot egy nagy lancnal, 500 dollar. 45 napig vissza lehet vinni barmit teljes penzvisszafizetesi garanci van majdnem minden termekre. Hasznaltam talan haromszor, annyira nem jott be, 4 het mulva visszavittem.Leteszem a pultra, es eszrevettem ,hogy az erosito elolapjan a (mu) bor bortiast valahogy lehorzsoltam, ket helyen ki is szakadt.
Mondom vissza akartam hozni es valami mast valasztani, de most vettem eszre hogy osszebarmoltam valahogy...Elado ranez, hja ez semmiseg, visszaveszuk teljes aron. Mondom ne ba, ezt mar nem adjatok el ujkent. De nem kell aggodni, majd kirakjuk demo darabnak aztan ugyis leertekeljuk a vegen valaki olcson majd elviszi aztan orul neki igy is.
Vettem egy masikat, par het mulva visszemegyek nezelodni, kerdik hogy segithetnek-e? Lenne egy hangszer ami erdekelne 1000 dollar es nincs sehol demo darab belole, megrendelni nem merem magamnak, de ez van.
Mindjart hivja a managert, az meg tipuszam, es megrendeltek sajat maguknak, ha megjon megnezem ha meg erdekel, es ha nem akkor sincs semmi gond.

Tegnap hivtak, hogy elnezest az egy hetes kesesert, de megjott a cucc, ha meg erdekel es arra jarok jojjek be megnezni.Ami legjobb az egesz boltban, hogy nem basztatnak semmivel. kb 1000 dollar alatt ki van pakolva minden lehet probalgatni, az felett meg szolsz az eladonak , hogy ezt a par dolgot kiprobalnam es beken hagynak, akar orakra is. Nem jon oda senki nem baszogat, nem acsorog mellettem, hogy lopok-e vagy a banat tudja.
Es nem erzi ugy, hogy o lenne a felelos az egesz boltert, o csak konkretan a vevoert van ott, es akkor is csak akkor ha a vevonek igenye van ra. -
gaborbol
őstag
Amazon nagyon korrektul kezeli a csomagokat, ha tevednek is akkor is szinte kizarolag a sajat karukra, szoktak neha kuldeni cuccot amit nem rendeltem, viszzakuldeni sem kell, de azert ma megleptek.
A sajat raktari vonalkod olvasojuk jott becsomagolva.
Melos lehet mondta, hogy en leleptem innen gyikok, na csa

-
gaborbol
őstag
válasz
szőröscica
üzenetére
Yep! Csak ennyi. Elosztoba ne dugd csak kozvetlen a fali ajzatba.
-
gaborbol
őstag
válasz
szőröscica
üzenetére
Nalunk van jopar, van orvosi rendelobe is ahol 5-6 gep megy rola gond nelkul. Nemelyik Tp-link stabil es egy evet is lazan kihuz mindenfele gond nelkul, nemelyik meg igenyli a kihuz bedug muveletet akar par naponta is..
A gigabites szett nalam se ment soha 300 fole, de inkabb ez mint a kabel huzogatasa.
-
gaborbol
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
Nekem se jott vissza agusztus ota. Erdekes modon az elso alkalommal mikor pl pizza jon, neha egy nagyon pict erzem 1 masodpercig max es utanna semmit, mintha blokkolva lenne. Pizzeria mellett setaltunk el, es mindenki a csaladbol, uu meg aa erzed ezt az illatot, en meg semmit.
Par hete a 4 eves nem tudom mit csinalt a wc-ben, de a padlora erkezett a vegtermek es total semmit nem ereztem abbol sem, szoval ja.Amikor megszagolod a tejet, vagy felvagottat, hust hogy jo-e, vagy hogy eleg fuszeres-e az etel, ott se sokat tudok megallapitani.
Gyerekorvosnal voltunk hetfon, kerdezem a dokit, hogy ha agusztusban voltak covidosok a gyerekek akkor meddig varjunk az oltassal, es mondja , hogy semeddig, harom honapig tart a termeszetes vedettseg, es mar jonnek megint vissza vele.
Mondom biztos elertettem. Ma hivom oket, hogy a gyerek meg mindig beteg, akkor hozzam be egy covid tesztre, ha mondom, de 3 honapja voltak!
Jaja azert, mert egyre jonnek a gyerekek akik nyaron vagy nyar vegen voltak betegek .
B+ es nalunk nyar vegen mar 90%-ban a delta volt.... -
gaborbol
őstag
Felesegem total nem muszaki beallitottsagu, de azert sikerult tegnap meglepnie

Kuld egy sms-t napkozben, hogy valami kerepel a kocsijaban. Szerintem lehet-e attol, hogy az auto szerint valamelyik gumi lapos,vagy hogy majdnem ures a tank? Szerinte, ha ez nem okozza a zorgest, akkor laza lehet az aksisaru, vagy az automata valto doglodik benne.
Erre most mondjal valamit, mire tipplesz?Hazajon, elfordiom a kulcsot. valoban keves benne a benzin meg a sarga haromszog villog , hogy lapos a kerek. Mondom ez miota van a muszerfalon?
Ketto vagy akar harom napja? Nem emlekszik pontosan, de semmikepp nem tobb mint egy hete ,de ha jobban belegondol, kb 10 napja?
(Motort kemeny muanyag burkolata valahogy leesett a motor tetejerol, es a motor oldalan verodott ide-oda. )
-
gaborbol
őstag
En is meg a 4 eves lanyom is pozitivra tesztelt kb 5 hetig.
Feleseg meg a masik ket gyerek kb 3 hetig. Gyerekorvos azt mondta vannak akik honapokig pozitivra tesztelnek, de ket het karanten utan mar mehetnek vissza. -
gaborbol
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
Az alfa varianst? Az jott a delta, es valtzott a kep.
-
gaborbol
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
“szerintem ezen kár így moralizálni, minden ember más.”

Ez teljesen igy van. Boldog hazassagban elokent megerosithetem, hogy ahova a feleseg allitja. Ejjel 18. Nappal 20, telen-nyaron. Ha ez a teljesen idealis allapot valamiert nem lenne megfelelo szamomra akkor engedelyt kerek amire a valasz az szokott lenni, hogy : absolutely, positivity, NO.
Kulonben engem total nem erdekel. -
gaborbol
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
En anno tescoba, sparba meg intersparba voltam, igaz meg 2009 elott, szoval az se most volt. Kulonben a korrupcio teljesen beette magat mindehova ergo barmi megtortenhet.
-
gaborbol
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Gyakorlatilag centire fizetnek, pontosan megveszik hivatalosan, hogy melyik sor melyik polcara kerul, es a gyarto vagy a szerzodtetett partnere kuld ki polcszervizest aki konkretan kipakolja es bearazza, kiigazgatja meg beszedi a lejart-serult termeket. Tehat nem csak fizet erte , de meg extra embert is fizet.
Par evig csinaltam anno masodallasba.
Nagy cegeknek, nem kezmuvest. Lehet arra meg lehet kenni valami kis bolt fonoket valahol a semmi kozepen.
Nagyboltba? Nem hiszem a terulet kepsiveloknek ki volt adva az ellenorzes meg a rendeles is.Polcszervizes talan heti ketszer megy , mert annyit fizetnek. A bolti elado altalaban leszarja az ilyen termekeket, mert hat van ra fizetet ember, ezert ha kifogy masnap akkor ugy marad amig megint nem megy.
-
gaborbol
őstag
Winkler a 444-nel van es a heti podcastot vezeti , ha valakinek hinayozna. En szeretem.
-
gaborbol
őstag
Koszi

-
gaborbol
őstag
Nem film topic de hatha…
Tengerparton all egy lakokocsi, bemennek es bellul 10 meter magas marvany oszlopok vagy 3000 negyzetmeter. “ bentrol nagyobbnak latszik “ megjegyzes vagy valami hasonlo.Csupasz pisztoly kategoria- evjarat talan? Kene ez a jelenet, de az istennek sem talalom.
A vegen talan egy helicopter szetlovi a lakokocsit.
-
gaborbol
őstag
Van kb 5 laptop nalam 7gen i5 meg 8th gen i3 Dell, Acer, HP. 8 GB ram, 250 ssd.
Ha tudsz valakit aki USA-bol megy haza tudok egyet adni ingyen.Ezek nem uzleti gepek sima home
kategoria, gyakorlatilag barmi beszarik rajtuk, aksi, ssd,szalagkabel lecsuszik, windows osszefossa magat-> kuka es vesznek egy masikat. A 150 dollaros oraberunk mellett a 400-500 dollaros 3 evbel idosebb laptop javitas ertelmetlen. -
gaborbol
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
A hazat amit nyaralasra szoktunk berelni ott pont ilyen van. A kis talka ala van szerelve a konyhamalac, daralo.
Pont eleg hely van benne egy tanyerrol belefotorni a kajamaradekot es nem koszolod vele ossze a nagy mosogatot. Valamit amikor tiszta a kis mosogato akkor a szivacsot oda tudtam rakni szaradni.Marmint amikor rakiabalok az asszonyra, hogy “konyhaba asszony!” Akkor igy szokta csinalni… en ugye nem tudom , mert meccset nezek meg szotyizok.
-
gaborbol
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ja bemesz az orvosi rendelobe, a varobol( max par ember van)hamar atkerulsz egy kb 4x4 meteres szobaba. Oda bekoccol 1-2 perc mulva egy nover egy laptoppal. Az ki kerdezi mindenrol, elvegzi az alap mereseket, elmegy leadja a dokinak. 5-10 perc mulva jon a doki, mar kb tudja mi fog tortenni elotte van a laptop az osszes aktualis adattal, meg a teljes torteneted. Megvizsgal, par perc mulva mar ott sincs es a nover jon vissza az eredmenyeddel.
Ebbol a pici orvosi szobabol van vagy 8 atlag. Egy vagy ket doki lerendez ket noverrel egy valag beteget iszonyat hatekonyan. -
gaborbol
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Nekem se gond, ha engem vagy a gyereket a rendelobe valami alap dolog miatt egy nover nezi meg es nem orvos, Nalunk is igy van. Siman van akkora tudasuk, meg rutinjuk, hogy nem veszek eszre kulobseget ilyen szempotbol.
Nalunk bemesz a rendelobe, ott nincs orvos alapbol. Egy nover van akik kikerdez mindenrol, jegyzetel azt atadja egy dokinak aki atnezi az irodajaba, majd bejon hozzad par percre. Visszajon a nover es tajekoztat az eredmenyrol.
Anyos occset kiengetek a korhazbol " jobban lett" nem kerult lelegezteto gepre, meg folynak a vizsgalatok, ugy nez ki, hogy elete vegeig oxigenpalackra lesz kotve. A labaival is lett valami, de legalabb otthon van.
-
gaborbol
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
Tragedia.

A lanya szarul erzi magat, mert valoszinuleg o adta at az apjanak meg az anyjanak.
A felesege szinten szarul van, mert ha nem is beszelte le a ferjet az oltasrol, de nagyresze volt a dontesnek.
A ficko szinten szarul van, mert o adta at az apjanak meg a harom feltestverenek, meg eloszor nem akart hazajonni amikor megtudta, hogy a felesege covidos lett csak akkor amikor az asszonyt bevittek a korhazba. Anyos meg az anyukaja teljesen keszen vannak ertheto modon. A lelki teher onmagaba is brutalis
Sajnos nem javult ma estig, viszont engedelyezte, hogy lelegezteto gepre tegyek legvegso esetben.
-
gaborbol
őstag
Tegnap anyos occset lelegeztetogepre akartak rakni mint utolso opcio, de nem kerte. Orvosok sem biznak a jobbulasban csak a betegseg elnyujtasaban. Egyreszrol qrva szomoru ertelmetlen tortenet gyakorlatilag 2 hete haldoklik valamiben amiben nem kene. Amikor engem folytogatott a Covid csak parszor komolyabban es csak masodpercekre en beszartam. El nem tudom kepzelni ezt ket heten keresztul.
Masreszrol a feleseget kiengedtek, fizikalisan nem jott teljesen helyre, mentalisan meg teljesen kivan o is meg a lanyuk is meg a teljes rokonsag.

-
gaborbol
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Grat! Sok boldogsagot es sok alvast!
-
gaborbol
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
"2004 szeptemberében a Fővárosi Bíróság 36 rendbeli, nagy kárt okozó, üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalás miatt másodfokon jogerősen három év börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte Zalatnay Saroltát. A csalás mellett magánokirat-hamisítással, jogosulatlan pénzintézeti tevékenységgel, hitelsértéssel is vádolták Zalatnayt, az ügy harmadrendű vádlottját. Az ítélet szerint az énekesnő és társai Zalatnay hírnevének kihasználásával 1996–97-ben úgy vettek fel körülbelül 112 millió forintot egy cégen keresztül kisbefektetőktől magas kamatot ígérve, hogy tudták: esélyük sincs az összegeket visszafizetni. Ennek ellenére rövid határidőre, általában 3 hónapra kértek pénzt, és havi 10 százalékos kamatot ígéretek. A pénz nagy részét nem fizette vissza: az ítélethozatalig a kárnak csak mintegy 25%-a térült meg. Zalatnay azzal védekezett, hogy a pénzt az MSat televízió számára gyártott műsorok készítéséhez vették fel, azonban annak csődje miatt nem kapta meg a műsorokért járó díjat, emiatt nem tudta a pénzt visszafizetni."
-
gaborbol
őstag
En sem tartom viccesnek, hogy az oltast nem keri, mert vagy nem tudja, hogy mi van benne, vagy mert o” tudja” aztan amikor beteg lesz, akkor gond nelkul beszedi a parazitaolot a lovak szamara, mint anyamek szomszedja.
Remdesivir, Monoclonal antibodies adjak korhazba kerules ellen vagy mar korhazba keruleskor. A Monoclonal antibodies kb 70%-kal csokkenti a halalozast egy gond van vele , hogy a betegseg 3-4 napjan kene megkapni, de mire a Covid oltas ellenes elhiszi, hogy Covid-ja van, es hogy szarul all a szenaja, mar az elso heten tulvan.
Az anyos testvere es felesege eseten 8. es 6. napon kaptak meg. Mindkettonek ketoldali tudogyulladasa van. Testvere mar nem tud beszelni a feleseg valamivel talan jobban van.
Az kurvara bosszanto, hogy az apos meg az anyos is elkapta toluk pedig ok is be vannak oltva. De nem csak ok kaptak el toluk hanem a 89 eves apja is es a harom csalad a feltestvereken keresztul, es ezek csak azok akikrol konkretan tudunk. Ha megkapta volna az oltas egyikuk sem haldoklana a korhazban valoszinuleg.
Nagy valoszinuseggel nem fertoztek volna egy valag embert sem. -
gaborbol
őstag
válasz
ladybug
üzenetére
Vegigporgettem kukac faterja altal likelt oldalak forrasat, par lepcsoig.
1) Covid mint virus nem letezik, soha nem sikerult izolalni, semmilyen hivatalos szerv nem tudott felmutatni egy " eredeti" covid virust, csak sokszorositott-tenyesztettet!
2) A PCR tesztek mind meg vannak haimsitva , mert annyira erosre vannak FELCSAVARVA az erzekelok, hogy a zajt ( igen) es a mintakban levo szennyezodest pozitivnak ertekelik.
3) A covid virust amit a laborban krealtak a covid oltassal fecskendezik be az emberekbe, akik igy megbetegedve fertozik meg a TISZTA szervezetu nem beoltottakat.
4) A nem beoltottak meg egy modom megbetegedhetnek, meg pedig a lezarasok es az izolacio miatt.
5) Tudomanyos teny, hogy a beoltottak pl megzavarjak a beoltatlan nok menstruacios ciklusat. Igen a jelenletukkel.
Kell meg logika? Eloszor jon az 1-es szam, aztan kettes, harmas stb?
Ma az en szuleim is megleptek.
Ok atestek az elso hullamon, tesom korhazban is jart ketszer is, csak annyira televolt a korhaz, hogy lepattant a rendszerrol. Kivartak a "tolongast" a kinai oltoanyagnal, es nemreg mindenki megkapta naluk a masodik pfizert. Mondtam a felesegemnek, hogy az en szuleim bezzeg a tudomany oldalan allnak.
Na ,de ma megtudtam, hogy nem hisznek az oltasban. Felnek ,hogy par ev mulva majd meghalnak az oltas okozta karosodasba. Azert adatak be mert,pl a szomszed asszony sem hisz benne, viszont nagyon fajt a foga, a fogorvos meg nem fogaszkodik, csak a beoltottakat kezeli.Es akkor inkabb ez az ut.
Szoval az amerikai kormany, dollarmilliokat koltott el a wuhani laborban, hogy deneverkrol atterjesszek a covidot az emberekre. Marpedig azert, hogy visszanyirjak, a nepessegi szamot. Foleg a nyugdijasok vannak becelozva, hogy ne kelljen nekik nyugdijjat fizetni.( ok mar egy ideje nyugdijjasok).
Mondom az megvan, hogy ket ellenseges szuperhatalom nem egymasnal berfejleszt biologiai fegyvert, plane nem ugy , hogy a sajat elnoke is megfertozodik,mert ugye az ellenanyagon nem dolgoztak.
A valasz: Elszamoltak az idozitest, es ido elott elszabadult a virus, vagy gyorsabban terjedt mint ahogy szamoltak. Ennyike.
Ennyit mara az AA (Alcoholics Anonymous) csoportbol. Next!
-
gaborbol
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
Amig az anyos a csodalatos testverenek a feleseget segitette az apossal, mert ugy ereztek hogy valakinek segiteni kell, nagyon ugy nezki ki, hogy ok is elkaptak. Mindketto modernat kapott volt rajtuk maszk es minimalizaltak az ottartoszkodast. Lehet csak egybeeses, de az apos meg csak masodik napja beteg , de mar nincs annyira jol.

-
gaborbol
őstag
Az elet kegyetlen.
Anyos occse emlent meglatogatni a 89 eves apjat Texas-ba egy hetre. ( Napi 42.000 uj fertozottet regisztralnak , ilyenkor jo odamenni) Ket a nap mulva a felesege Covidos lett odahaza, egymagaban, eleg kemeny tunetekkel. O nem jon haza a felesegehez, mert nem akarja elkapni tole.

Masnap este a felesege osszeomlott, korhaz.
Faszika szinten rosszul lett Texasba, o is Covid-os mint kiderult, atadta az apjanak es annak a teljes ottani csaladjanak( harom feltestver es azoknak a csaladja is) most mar hazajonne….Termeszetesen egyik sincs beoltva… qrva idegesito.
-
gaborbol
őstag
Persze ezt nem lehet megmondani, de erzesre a delta siman kinyirt volna oltas nelkul. Nem csak szerintem, de az itteni csalad szerint is. Ez a fojtogatos resze nagyon ilyeszto. Es par nap alatt megjott gyakorlatilag a semmibol, szaglas izleles szinten nem tert meg vissza. Feleseg fonokenek marcius ota nem tert vissza.
Kivancsi lennek, hany evet vesz el az eletebol akar csak ilyen ateses a korhazba nelkul.Aki csak tudja adassa be a harmadik oltast foleg, ha az elozoket 4-5 honapnal regebben kapta.
Szerintem az izraeli adatokat erdemes nagyon nezni , ha mar ok a legotottabbak …
-
gaborbol
őstag
Ugy nez ki leertunk a lejto aljara a Pfizer-rel, de szerintem a moderna sem jobb a kornyezet alapjan.

Tegnap hivtam a fonokom, hogy holnaptol visszaternek a munkaba, negative lett az utolso tesztem es megjott az email is a jarvanyugytol, hogy letoltottem a karantent.
Kerdem tole, hogy szerinte mennyi az eselye, hogy elnyerjem a honap dolgozoja cimet mivel legalabb 3 napot meloztam mult honapban
-
gaborbol
őstag
Itt ossze is foglaltak.
Pusztan uzleti alapon, negyszeres aron megvenni csak, hogy a maganvagyont gyarapitsak meg befekudjenek kinanak az adatokat nezve nem erte meg szerintem.
Juniusi hir volt naluk, hogy mivel a kinai vakcina nem valt ki elegseges immunvalaszt, Pfizer-t tolnak a kinaira…
Az hogy szerepel ezekben az adatokban?Itt is van:
[link] -
gaborbol
őstag
válasz
bobsys
üzenetére
CDC majusban ugy dontott, hogy nem publikaljak tovabb az attoreses eseteket, hanem inkabb az attoreses korhazba kerulest es halat publikaljak csak. Szerintuk felesleges, mert ugyis csak enyhe tunetekkel esik at rajtuk az illeto vagy tunetmentesesn, aki be van oltva nagy esellyel nem fog teszteni, Nem lenne pontos adat, felrevezeto lenne stb
Biden hatalomra jutott, jott az igeret, hogy a nepnek soha tobbet nem hazudunk. A Trump korszak amikor a jarvanyugy vagy el lett hallgattatva, vagy meg lett hamisitva soha nem jon vissza. Akar milyen rossz a hir, nem lesz tobb hazudozas.
NY times vagy Washington post kapott-szerzett egy belso CDC-s jelentest ahol a CDC az eddigi becslesuket 15-20%-ra modositottak a sajat szamik alapjan. Ha megtalalom atkuldom.
-
gaborbol
őstag
válasz
szőröscica
üzenetére
Pfizer es Moderna nem tudom milyen aranyban talan 60-40?
A kinairol van valami hasznalhato adat? A Pfizer-rol sajnos tudjuk , hogy 5 honap utan 38-42 % koze esik vissza a vedettseg a fertozesre nezve, moderna meg 60-72%.
Mindketten marciusban kaptuk meg a masodik adagot, ugy hogy biztosak voltunk benne, hogy megkapjuk a deltat, mivel a kormany a "nem veszellyeztetett csoportot" 9 honap utan tervezi ( tervezte?) oltani a harmadik dozissal.
Most publikaltak a hires motoros talalkozot Sturgis-bol, ahol 500.000 ember vett reszt augusztus elso ket heteben es jelenleg 1200 szazalekkal ugrott meg a fertozottseg az esemeny helyszinen, es tizszeresere a korhazba kerulok aranya.
Tomegkerdezvenyt ezek alapjan igy erdemes kalkulalni.
-
gaborbol
őstag
válasz
gaborbol
üzenetére
Korrigalnek a legujabb adatok alapjan.
A delta 99%-ban uralkodo, az itteni jarvanyugy az eddig 0.5-5% oltott egyen fertozodeset 15-20%-ra modositotta, de pl California mar most 30%-ot mer es ez meg nem a vege.
A Covid ban elhunyt oltottak szama szinten allamonkent valtozo jelenleg 0.4 es 6% kozott mozog.
A harmadik oltast adassa be mindenki amilyen hamar csak lehet mindegy hany eves.
-
gaborbol
őstag
Koszi mindenkinek!
Szamokat nezve jelenleg 20% a delta attorese az oltottaknal nalunk, de sajnos emelkedik kemenyen. 75%-kal tobb oltott kerul korhazba es 50%-kal tobb oltott hal meg. Az utolso ket szam eleve nagyon alacsony volt szerencsere eddig, hiaba a magas szazalekok, azert az oltas a korhaztol es a halatol meg mindig kemenyen ved.
A jarvanyugyes- kontaktos ember alapjan sajnos nem vagyunk kirivo esetek, o is azt mondta, hogy kegyetlenul fertozodnek az oltottak. A harom gyerek 6 ev alatti, egyik sem oltot, mert csak 12 ev felettieket oltjak jelenleg..Nem vagyok top kondiban, van rajtam kb 10 kilo plusz, de nincs alapbetegseg semmilyen gyogyszert nem szedek. 3 hete meg 10 kilomtert normalis tempoban futottam barmikor megallas nelkul, most meg 14 darab lepcso utan szo szerint nem kapok levegot.
-
gaborbol
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
Nekem is eszembe jutott joparszor a heten.
Tetves Covid fojtogat. Az osszes tunetet produkalom vagy produkaltam a lazat kiveve. Meg egy hoemelkedesem se volt. Oxigen szint pont a hataron, meg egy szazalek es korhaz javasolt lenne. Hatfajas, mellkas fajdalom szinte teljesen elmult. Ma hivtak az eu hivataltol, hogy a karantenunkat meghosszabbitjak vasarnapig( nagy lany augusztus 4. lett beteg ikrek ket napra ra, meg mindig betegek, de mar majdnem kijottek belole.)
Feleseg eddig egesz jol volt, tegnap este o is kezdett “nathas lenni” hidegrazas, erotlenseg.Ugy indult mint valami nagyon enyhe natha vagy megfazas. Amikor
nem tudod eldonteni, hogy beteg leszel-e vagy sem. Valami kis aprosag, de azert mi sem vagyunk naivak, egy het utan harman elmentunk Covid tesztre, negativ mind a harom.Ket het utan egyre jobban lever, teszt megint es 5-bol 5 pozitiv. Olyan fejfajassal indul, hogy beszarsz, aztan hasfajas, es ha nem ersz ki a retyora idoben akkor tenyleg betojsz.
Hatfajas, legzes, mellkas fajdalom, vese fajdalom, hatfajas, mellkas elkoccol, legzes meg mindig para parszor, de a gyomor fajdalom azert meg radkoszon napi szinten, hogy o meg ittvan am. Este pizsoma helyett edzoruha,
na nem azert…. a masodik emeletre nem tudok felmenni zihalas nelkul, csak ha esetleg menni kene a korhazba akkor meg se pizsomaba menjek mar.De vissza a healt department Covid kontakt kutatasoz, a delta nagyon kemenyen rarugja az oltottakra is az ajtot , azt mondta a csoka, hogy ez oltottak megfertozottsege kegyetlenul elkezdett emelkedni. Mindenki vigyazzon magara es masra is. A Covid meg mondjon mar le!
Ui: ha Covid eddig nem is, de a 80 forintos kifli majdnem elvitt, “Eszem f@szom megall”
-
gaborbol
őstag
válasz
gaborbol
üzenetére
Megint csak izraeli alapjan ez nagyon kemeny lesz, mert a korhazban apoltak nalunk az 5 honapnal regebben ket koros Pfizer-rel oltott 60+ populacio es a valamilyen betegseggel mar rendelkezok a masik fele meg a fiatal beoltatlanok….
Ez persze mindenki latja igy nem tudom, hogy mi a cel. Maradj a melohelyen, huzd az igat aztan jon ami jon, aki elpatkol az elpatkol, az egesz agusztus 20 , induljunk a delta gyorsabban, hamarabb veget er?
-
gaborbol
őstag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Izraeli adatok alapjan 5-6 honap utan a ketkoros Pfizer vedettsege 40% ala esik a delta eseten mig a korhazba kerulest meg mindig 92%-ban gatolja.
A legujabb adatok alapjan a moderna a legjobb az osszes kozul a delta variansra. Izraeli mar a 40 ev felettieknek is nyomja a harmadik Pfizert es egy honapja figyelmeztet mindenkit, hogy ez onmagaban keves es kell a maszk es a lezaras.
Egyeni esetre lehetetken barmit mondani. A harmadik Pfizer 68% kore hoz vissza par honapra. Nagyon ugy nez ki, hogy ket honap utan mar jelentosen esik a vedettseg a delta eseten.
Ha valaki tok oltatlan es lehetne donteni, en modernat kernek. De ki tudja mit hoz a kovetkezo varians. -
gaborbol
őstag
válasz
Pttypang
üzenetére
Hat ha az utolso lepest sikerul kikalapalni belole, akar meg online-nak is lehet majd hivni.
“ Ez komoly? Most mégis sorban kell állnom? A kérdés csak az, hogy a postán, vagy a kerületi kormányhivatalban? Akkor minek csináltam végig az egész online tortúrát? Újra hívtam a 1818-at, ahol egy szintén kedves hang közölte, hogy nem adhatom le csak úgy a kormányhivatal portáján, kizárólag és csakis ügyintézőnél. Sorszámot húzva, kivárva a soromat, vagy időpontot kérve, vagyis épp azt kellene mégis megtennem, amit már ez elején is el szerettem volna kerülni.”
Szinten idezet a totalcar fent linkelt cikkebol.
-
gaborbol
őstag
Totalcar cikk a jogsi online hosszabbitasarol:
Zsenialis rendszer!

Akinek nincs kedve vegigolvasni az elore feltetelezhetot, tekerjen le ide:
“Nem csak úgy borítékba hajítva jött meg, hanem ahogy kell “
-
gaborbol
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
Szerintem az elso verzio rajtam is atment meg as oltas elott ugye nem volt teszt. Elvesztettem a szaglast es iz erzeket, de a fulladozas reggel ota nem jott vissza remelem nem is fog. Gyerekek megint kicsit megzuhantak, 15 napja betegek…vannak napok amikor tok jol neznek ki, nincsenek tunetek, de par nap utan megint kezdodik a verkli. Feleseg is elegge taccson lett ezek szerint a
Moderna sem annyira tuti, de amig csak ennyi gondunk van addig okes. -
gaborbol
őstag
válasz
Vérboci
üzenetére
Majdnem biztos , hogy nagylany kapta el eloszor, az ikrek 2 napra ra lettek betegek mi meg kb 2 hetre ra. Volt hogy mind jobban volt, volt hogy rosszabbul. A gyerekek higenias szintjet 1-tol 5 os skalan, kb -1 re saccolnam.
A nagynak hullanak a fogai, egyfolytaban a keze a szajaban van, neha mergeben nyalogatja a kezeit, csak hogy bosszantson, alig varom mar , hogy kamasz korba lepjen.
Fogorvoshoz, korzetihez mentek, majdnem ures jatszoteren akkor is maszkban voltak tok ures jatszoteren meg maszk nelkul parszor. Meg nem mondom hol kaptak el. En informatikuskent, orvosi rendelobol orvosi rendelobe jarok, hiaba maszk gondolom a nagyszamok alapjan akar en is lehettem a hunyo. Az asszony tanar, o se megy maszk nelkul sehova, de bejarkalt mar az iskolaba, Belteren 100% maszkban voltunk kulteren meg vagy nagy tavolsagba nem, de ha ugy iteltuk meg akkor ott is.
Azt hiszem ez volt a kilencedik vagy 10. covid tesztem mult ev marciusa ota.
Nalunk mar porog a delta szepen , nalatok talan most kezd majd? -
gaborbol
őstag
Gyerekek naluk nincsenek oltva, csak a 12 ev vagy annal idosebb. Iskola szeptemberben nyit, az online oktatast mint opcio teljesen eltoroltek, valamit a tanarok fizetett betegszabadsagat Covid eseten
Is eltoroltek.
12 ev alatti gyerekek oltasat termeszetesen iskolanyitast utan , December kore saccoljak….Nagylanyom 5,5 eves szombaton pozitiv lett ket het betegseg utan, nalam tegnap jeletkeztek az elso tunetek, szinten pozitiv lett a teszt ma delutan. Termeszetesen a ket kicsi is beteg, fix hogy mind az 5-en megkaptuk.
Ahogy nezem az izraeli “labor orszagot” a terjedest tekintve a delta telibe szarja a Pfizert, asszony
Modernat kapott o is beteg lett, bizunk benne, hogy a lefolyasban segiteni fog.Termeszetesen sehova nem mentunk maszk nelkul es minden belteri vagy kulteri csoportosulast, ettermet, akarmit nagyivben kerultunk akar csak a gyerekek.
Faradtsag, gyengeseg, laz nincs, kohoges tusszoges csak most jeletkezett. Reggel kivittem a szemetet ami 10 lepes a konyhatol es alig kaptam levegot utana. Ilyeszto volt.
-
gaborbol
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
-
gaborbol
őstag
Szinten elso kerek, katyu megdobott, kormany 90 fokban kifordult en meg repultem es valahogy konyokre erkeztem. Kulserelmi nyom nem nagyon volt, korhaz volt az ugyeletes, fajni fajt, de nem
annyira viszont egyaltalan nem mozgott a konyok. Rontgen, fater mondja a dokinak,
Na ugye hogy nincs eltorve a konyoke ?
Doki meg, pizsoma, motyo ma estere es reggel mutjuk is elsonek… X alakban 4-be eltort a konyok. -
gaborbol
őstag
Mondtuk neked, hogy tenyerrel es nem konyokkel!

Egyszer volt nekem is konyoktoresem, ( bringa baleset) masnap mutottek, 4 drot a darabok rogzitesere es egy 8 centis platnia csavar atmenobe, ilyen komolyabb facsavar meret. Aztan par honap mulva megint mutet es kiszedtek a cuccot.
Jobbulast!
-
gaborbol
őstag
Feljuttunk Rhode Island-ra nyaralni az oceanhoz, picit mashogy allnak a turistakhoz.
A varoshatarba meg ki van rakva egy eletronikus tabla 4 meter x 2 meter.
Minden modositott vagy nem megfelelo kipufogoval szerelt jarmuvet zajszennyezes miatt 1000 dollarra buntetunk. Szemeteles kozuton 500-1000 dollar szinten.
-
gaborbol
őstag
“amikor órákig pötyögtem be a matek füzetben lekörmölt programjaimat. Aztán meg fülig ért a szája, “
Nalunk is volt pont ez… hogy tesom konyvbol potyogte be a kodot valami jatekra masfel oran keresztul, en meg veletlenul atestem tapkabelben. Neki is fulig ert a szaja, de csak miutan utolert a papucsaval….
-
gaborbol
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Nalunk egy lerugott Nintendo Wii kerult beszerzesre, vagy 30 jatekkal, super mario , mario kart, wii fit meg sport 4 taviranyito, ket gitar, fitboard, banat tudja 100 dollar. Tokeletes.
-
gaborbol
őstag
Marmint majustol elejetol szeptember vegeig? Majus es szeptember minusszal fog zarni, de ha mar eves dijjat fizetsz azert kinyitsz. Eves allast mashol biztos nem fogsz tudni talalni, ha 5 honapot mashol huzol le.
Valami tingli tangli melo, esetleg tobb labon allsz es addig tolod azt a szekeret. A balaton koruli arany elet ebbol a szempontbol mar a 20 eve veget ert senki nem el meg junius julius es agusztus bevetelebol mar egesz evben.
-
gaborbol
őstag
válasz
ladybug
üzenetére
Szuleimnek volt kis latvanypeksege Siofokon a hajoallomas mellett ket evig. Egy 5-6 eve uresen allo uzletet bereltek a nyari szezonra vagy 2000 vagy 3000 euroert. Nem fornetti volt, de valami hasonlo. Ez saccra sem biztos, de kb 25 eve volt. Marmint nem as osszeg, hanem az evszam.
A masodik szezonra mar volt talan valamennyi nyereseg, voltak visszajaro kuncsaftok, az elso ev gyakorlatilag teljes bukta volt. Harmadik evre kezdett volna felfutni a bolt es ezt nem csak ok gondoltak igy, hanem az epulet tulajdonosa aki kozolte, hogy harmadik evre ( gyakorlatilag 3 honapra) a berleti dij 12000 euro lesz.Anyamek targyaltak vele tobbszor is, hogy kakaos csigabaol ezt nem lehet kiarulni, de nem tagitott, mert ha olcson adja ki akar csak egy boltjat akkor leertekeli as osszes tobbit. Kovetkezo evben kivette valaki aki elso evben belebukott. A rakovetkezo 6-8 evet ismet uresen toltotte az uzlethely.
A berleti dijjak kegyetlenek, az alkalmazottakat meg kell fizetni, es egy strandi bufes 3 honap alatt kell, hogy megkeresse az eves keresetet. Amig megy a szezon addig heti 7 nap 14-16 ora porog megallas nelkul . Nalunk a pekseg 5:30 kor kezdett es reggel 1-ig ment kb. Ez az erem masik oldala.
Az apeh rendesen jott a rejtett probavasarlasokkal, meg a tetves trukkjeikkel. -
gaborbol
őstag
válasz
bobsys
üzenetére
Az ok, de a pekseg konkretan 2 orat van nyitva, heti 3 nap mert nincs alkalmazott. 8:30-kor hivtam oket, 2 db sutemeny maradt, es zarnak is be.
Pizza rendeles harom oraval a felvetel elott. Nem tudom, hogy a Covid utan az emberek nem akarnak vagy mernek dolgozni, vagy az osszeg amit kinalnak nem eleg.14-15 evesen jatekteremben “felugyelni” szerintem jobb mint a burgert forgatni a suto mellett. De konkretan mindenhol ember hiany van. Van TV elofizetes az apartmannal es minden alkalommal amikor bekapcsolom feldob egy ablakot, hogy a
Mediacom szolgaltato, minden pozicioba embert keres
-
gaborbol
őstag
Lejottunk as oceanhoz, iskolak zarva, elindult a nyari szezon. Minden bolt, etterem embert keres.
Kis bufe szeru beulos hely ahol ket eve voltunk, atlag 6-7 ember vitte a anno, most ketto.Tegnap egy masikbol rendeltunk a strandon, ket szendvics es 3 mini pizza a gyerekeknek,
30-60 perc mulva majd hivnak. Masfel ora mulva visszamegyek, hat meg nincs kesz csak a fele!
A mini pizza az egy felbevagott zsomle leontve pizza szosszal meg olvadt sajt, vagy ez okozta a problemat vagy a csirkes szendvics ami egy tortilla wrap

Jatekterem is keres diakokat, 14.25 dollart orankent es aki 4 hetet marad az 1000 dollar bonuszt kap…
-
gaborbol
őstag
Az is megerne egy gondolatot, hogy a 70`es evekben csak gitar gyartobol mennyi volt. Csak amerikaban, hany nagy kereskedo halozat volt ami kimondottan a dolgozo kozeposztalyt szolgalta ki "minosegi"hangszerekkel es nem volt gond egy $80-150 dollaros gitart megvenni nekik. 100 dollar mai aron 500? Szinte minden csaladban a mai napig van egy gitar valahol a szekreny vagy padlas egy eldugott szegleten ebbol a korbol.
50 evvel kesobb meg arrol ertekezunk, hogy egy ertelmisegi irodai munkas nem latja relasnak a sor arat a fizetesehez kepest az Europai Union bellul.
-
gaborbol
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Az en sodrofasom is ezt momdta elso blikkre, de sem a hely sem az ev nem stimmel szerintem. Persze attol lehet meg egy masik " Opal" 20 evrol korabbrol vagy akar en is lehetek tokre eltevedve plusz egy ido utan ezek a nagy cegek mind Koreaba, majd Taiwan-ra vagy Kinara valtottak a koltsegek csokkentese erdekeben es csak a nagyon draga- kezi gyartas maradt japanban.
Emlites szinten azert valahol fel kene bukkania:
[link] [link] -
gaborbol
őstag
Talalos kerdes. Milyen felirat lathato a kepen?
A gitaros topicot ne linkeljetek, onnan nem jott segitseg.
“Lawsuits era” szerintem valamikor a 70-es evekbol amikor a Japanok masoltak a legjobb amcsi gitarokat,(neha akar az eredetinel jobb minosegben, jelentosen olcsobban.)
Volt, hogy egy nagyobb japan ceg akar 40-50 kulonbozo neven arulta ugyan azt a termeket vagy csak minimalisan modositassal. A legnagyobb keszitokrol is alig maradt fent info ebbol a korbol mint pl Yamaha, Suzuki ezert ezekrol a almarkakrol meg szinte plane nincs semmi.
Morzsak vannak, meg tobbnyire total egymasnak elletmondo kulonbozo forum beszelgetesek 15-20 evvel ezelottrol, de a nev sokat segitene.

Barmi tipp johet akar csak reszleges is. ( talan 2 het mire megjon akkor tudok jobb kepet csinalni rola. Abban is bizom, hogy eloben talan olvashatobb lesz)
-
gaborbol
őstag
válasz
ladybug
üzenetére
“Azért keresem a pénzt, hogy élvezzem. Hogy ihassak sört (alkoholmenteset 🙈). Hogy rendelhessek pizzát a meccshez, amikor fáradtan hazaérek.”
Te, az asszony meglatja, hogy megint az o profiljabol posztolsz, elokerul az a sodrofa szilvasgboc nelkul

A gyerek az nagyon nem mindegy koltekezes szempontjabol az fix.
joamilestoné: jol csinaljatok.
-
gaborbol
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Van mulitimetered szakadas vizsgaloval, csinalsz a kabel egyik felen egy rovidzarat de csak azutan, hogy kihuztad mindket veget, a tv-bol is meg az elosztobol . Azzal ellenorizni tudod, hogy a jo kabelt probalod a szobaban. Leszeded a rovidzarat, akkor meg tudod nezni hogy nincs e testhiba.
Vagy probalj meg atkotni egy masik elosztora, ezek be tudnak szarni vagy ha fix, hogy a jo kabelt probalod a szobaba akkor vegyel apa-apa toldot es akkor nincs eloszto a korben.
Nem tudom, hogy amikor huztad be a kabelt akkor szaopanoztad-e? Nagyon nagyon sokat szamit . Vehetsz kulon cuccot. De a szappanos viz is jo, igaz as hamarabb kiszarad. Van amit viszont semmivel sem huzol be, mert meg van valahol torve a csatorna. A masik trukk a merev acel behuzo szalag.
Mikor megakad, elkezded csavarni es van hogy egy kis forgatas atlenditi ott ahol megakadt. -
gaborbol
őstag
-
gaborbol
őstag
válasz
Pttypang
üzenetére
Megvettem mind a kettot, nagyon kis tip-top gepnek tunnek. Ez a beepitett kartya olvaso meg sim kartya slot elegge meglepett rajta.
Koszi az infot! Meg sem neztem a G5-ot, hogy hany mag fut benne, eszembe nem jutott volna, hogy csak 2 mag van benne 2018-2019 kornyeken .
Egyet megtartok magamnak a masikat meg eladom, de a G5-ot akrtam megtartani, ha ket magos akkor az megy majd el, igaz semmit nem hajtok rajta a bongeszo es outlook kivetelevel.Viktor0610: Koszi! A G6 az 4 mag 16 Gb ram, nice, de en mar semmivel sem jatoszom evek ota.
G5 meg a G6-is teljesen karc mentes, nem tudom milyen festek vagy bevonat ez,ez ennyire birja? Meg egy hajszal karc sincs rajtuk, vagy esetleg nem hasznaltak oket nagyon.

-
gaborbol
őstag
HP EliteBook 840 G5-G6 modellrol van valakinek konkret tapasztalapta? En kizarolag Dell vonalon mozgok, de kinaltak kettot eladasra vicc penzert HP garral.
-
gaborbol
őstag
Az elet meg minden az nekem is bejon es vegre kicsit terjedelmesebb volt a legutolso adas. Volt par vendeg akit nem tudok hova tenni, de alapbol bejon a stilus.
Konkretan nem kell semmi csak velemenyre voltam kivancsi, mert 7 dollar /ho ami nem sok, de van egy valag elofizetes mar igy is, viszont nivosabb podcastert is megerne fizetni es a cikk alapjan annak tunik.
Ha esetleg valaki most kezdi a 444 podcastot akkor regebbi epizodokkal kezdje, mert mar sok a visszaultalas a regebbi reszekre.
-
gaborbol
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ezen lepodtem meg en is par napja , ugy latszik Cicero sem kapta meg a latin beugro kerdeseket

-
gaborbol
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Pro support az jo szokott lenni, egy ellenpelda van. Vettunk egy $25k szervert, ugyfelhez kiraktuk van benne 2x4 10Gb-es port egy sem megy.
4 oras mission critical support contract.
Mi a Dell service tag?
Ez, hja ilyen nincs a rendszerben. Eloszor nyissak arra hibajegyet.
Okes.
Hat tenyleg nincs a rendszerbe, majd szolnak ha megvan. Ket naponta jott az email, hogy dolgoznak rajta es ketto het alatt sikerult megoldani. -
gaborbol
őstag
A heten kesz vagyok a meloval kapcsolatban.
Legnagyobb ISP usaban, uzleti elofizetes, Cisco router jar hozza, fix ip. Kene egy nyomorult port forward, beallitom, de nem engedi ementeni a router. Google, hat igen, elofordul, support kell. Hivom 45 perc utan kozli a csavo, hogy hat mennie kene, de nem megy o sem tudja miert, miert nem keresek ra google-be o meg zarja a hibajegyet.
Hogy micsoda?Keressek mar ra google-be legyek szives aztan hivjam vissza , ha nem megy.
Moziba ne vigyelek?Dell Vostro, 0 perces laptop, be sincs kapcsolva, nehezen nyilik a fedel, es surrog-csattog, vagy a zsaner szar vagy valami nincs a helyen, mintha hagymat vagnal a vagodeszkan olyan hangot ad.
Dell support chat, elmagyarzom erthetoen. Laptop fedel, zsaner gond, nincs bekapcsolva.
Elso kerdes? Szerintem a venti adja-e a hangot?
Nem, hanem a fedel vagy a zsaner.
Ok.Erti.
Akkor szeretne ra tavolrol bejelentkezni, es futtatni a Dell diagnosztikat.
Nem kell, mert nincs bekapcsolva a laptop.
Hat akkor nem tud hibajegyet nyitni.Oke, support kint van Indiaba mindeket esetben, konkretan hasznalhatatlan.
Orvosi ceg, altatasban mutenek es a voip telefon megszakad, nem lehet erteni a beteget vagy ok nem ertenek minket.
1 honapja nyitva a hibajegy, hivom oket, mi a helyzet. Hat nem tudjak, szerintuk nem jo az internet nalunk.
IPS fel napig telefon , nincs packet loss, high latency, minden ok.
Vissza nekik, nincs gond az internettel.
Hat akkor vagy a sajat modemuk vagy a sajat telefon szerveruk vagy a ketto kozti kapcsoat lehet a gond.
De en mire gondolok?Hat b+ en arra gonolok, hogy ez USA support level 2 es kb India level 1 szintjen van.
-
gaborbol
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
-
gaborbol
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
Erre a modelre konkretan jott ki firmware frissites ennek a hibanak a csokkentesere. Az fent van?
Ahogy olvasom nem sokat javitott rajta es as intel support is elismeri , hogy nem kene igy csokkenie az elettartamnak.
A 250-es Samsung valami 37 dollar? En siman dobnek bele egy ujat.
-
gaborbol
őstag
Kina is vett 100 millio adag Pfizert. Az is megy majd valahova.
-
gaborbol
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
USA, Maryland : Felesegem tanar, szinte minden nap kapja az emialt, mert valaki az iskolabol Covid-os lett, de nem nevezik mert, mert senki sem volt kozvetlen kontaktban vele MIVEL MINDENKI betartja a 2 meteres tavolsagot. Amit most akarnak levinni 1 meterre...
Tehat se tanart se diakot nem emelnek ki, mert hiaba ul a beteg melletted, a 2 meter az ugye megved.
Ebedidoben, a gyerekek leveszik a maszkot a teremben, az osszes, de gondolom a Covid alairt valamilyen egyezmenyt, hogy ilyenkor nem tamad, mert az nem er. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Liquid Freezer III 360 - használt, garancia: Alza 2031.02.16-ig - ALKUKÉPES.
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Mobil LTE hotspot router TP-Link M7200 V4 4G/LTE 150Mb/s,WiFi 2,4GHz 300M
- Four Connect Stage2 2x10mm2 prémium hangfalkábel Nakamichi banándugókkal
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro Air 13 - 16" Apple M1 M2 M3 M4 MAGYAR Billenyt AZONNAL DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Fractal Design Pop Air RGB 850W
- Eladó BONTATLAN Samsung Galaxy S24+ 12/256GB Lila / 12 hó jótállás
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ez mire odaer,.. addig kisul meg par adag. Megvarjuk, idonk van.

Erre most mondjal valamit, mire tipplesz?