- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
Magának az energiának a tárolása elég érdekes még. Ugyebár igen kevés olyan akksi van, ami gazdaságosan sok energiát tud hosszú távon tárolni.
Vagy nézzük a ''legkörnyezetbarátabb'' üzemanyagot: a hidrogént. Jajj de szőp, víz lesz belőle. De hogy tároljuk? Nyomás alatt? hááát, kissé (?) veszélyes lenne 250bar-os nyomású tartályon ülni egy kocsiban, különösen karambolnál. Tehát el kell nyeletni valamiben. Oldószerek nem igazán jöhetnek szóba, viszont egyes fémek elég jól megkötik. Úgymint platinafémek, nikkel, urán. A platinafémek érthető okból kiesnek. A nikkel... ''kissé'' mérgező. Az urán nagyjából megfelelő, csakhát a birka nép azt hiszi, hogy jujj de radioaktív, és ezért gonosz anyag.
Energiaátalakítás hidrogénből, vagy akár metanolból. Okos tudósok ki is dolgozták: platinafémekkel. Hmmm... mi is ezzel a probléma? kevés van belőle. Lehet, hogy nem pontos az adat, de valaki kiszámolta, hogyha a jelenlegi gépkocsipark 10%-át átállítanák hidrogén, vagy egyáltalán üzemanyagcellássá, akkor a Föld teljes(!) platinafém-készletének duplájára lenne szükség. Vagy találni valami olyan katalizátort, ami könnyebben hozzáférhető.
A sötétzöldekkel is ez a probléma: alapjában véve igazuk van, csak a nagyságrendekkel nincsenek tisztában. -
ngabor2
nagyúr
Ha elfogy az olaj, az ember talál más, talán még rombolóbb energiahordozót. Alábecsülöd az ember természetromboló képességét...
rii: ''nekem elsőbbségem volt, neki lánctalpas hókotrója...'' avagy lehet, hogy a villamosnak nincs mindig elsőbbsége, de általában több benne a vas.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
Magamból kiindulva azt hittem, hogy a konkurrens topik innen is elszívja az embereket. Tévedtem, éjfél körül itt is volt forgalom rendesen.
Sianis: tegnap délután kerestél, aztán este vagy te nem voltál, vagy én nem értem rá. Előreláthatólag ma este 6 fele otthon leszek, ha még aktuális az, amit kérdezni akartál, akkor keress. -
ngabor2
nagyúr
válasz
Vérboci #2990 üzenetére
Látod, én épp ezért növesztettem arcszőrzetet. Több ''hozzáértőt'' kérdeztem, hogy hány évesnek tűnök, nem tudták megmondani. Kortalanít. Ha leborotválnám, akkor kölyökképem lenne, mint a régi jogsimban. Most legalább nagyjából komolyan nézek ki. Legalábbis amíg meg nem szólalok
(Oké, a szakállnövesztés a csajoknál nehezen kivitelezhető, ráadásul lehet, hogy épp fordítva sülne el a poén...)
A sókban felvonultatott ''arcok'' nagy része meg kamu. És hiába nem mutatnak értelmes műsorokat, csak ezt, mégis tudják, hogy a népnek erre van szüksége, nem színvonalas műsorra. -
ngabor2
nagyúr
válasz
Vérboci #2954 üzenetére
''Tudod, kisfiam, anyáddal a Prohardveren ismerkedtem meg...''
Tiv (sr): hogy ne a hóesés topikot offoljuk szét: az aláírásom a HIX TIPP-ről való. Valaki érdeklődött, hogy a mosogatógépek is ugrálnak-e, mint a régi Hajdu mosógépek. Miután fel lett homályosítva, hogy igen kevés mosogatógép szárít centrifugálással, tehát nem illene ugrálnia, utána írta be valaki. Csúnya dolog, hogy a szerzőt és a forrást nem írtam be, de akkor kicsúszok a 3 sor limitből, és jönnek gonosz moderátorok és leharapják a fejemet
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
Thulcandra #2942 üzenetére
Hejj, régi szép idők...
Valamikor, mikor még az egyetemre jártam (talán másodikos lehettem?) a hix móka nagyon élt. Akkor volt több olyan hét, hogy ugyan az a vicc naponta bekerült. a végén egyesek már direkt beírták... esetleg egy kicsit változtatva, másik viccekkel kombinálva.
Manapság már annak örülünk, ha laly3 küld VICCEKet TORONTOBOL.hova süllyedtünk.
troli-villamos-metrót, 16-lábú tehenet, mustáros rendőrcsokit és öltönyös öngyilkos csigákat akarok! -
ngabor2
nagyúr
Öregkori szenilitás... most már tényleg kell egy noteszt rendszeresítenem, már felére se emlékszem, kinek mit ígértem holnapra a melóhelyen
Az a biztos, ha mindenfélét viszek, csak lesz benne olyan, ami kell... -
ngabor2
nagyúr
válasz
parandroid #2784 üzenetére
Inkább ne. Majd meghallgatja felvételről. Ilyen gyöngyszemeket nem szabad csak úgy elmagyarázni.
-
ngabor2
nagyúr
Lehet, hogy azért nincsenek ilyen rajongói topikok, mert nem rajonganak értetek
Vagy ''túl szürkék'' vagytok. Esetleg (ó irgalom atyja ne hagyj el!) volt, de túl hmm... személyes dolgok voltak benne, ezért kegyetlenül kitöröltétek.
(amúgy nagymellű eladónős topik sincs...)
Rezi: nem biztos, hogy érti az érintett. Az én egyik idézetemet se értette.De szerintem addig a jó...
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
Ide is beteszem, mert nemsokára lejár:
Ha valakinek kell önköltségi áron (500Ft postával) a Debian Sarge 2-dvd-s változata, az írjon nekem egy pü-t, és küldöm. Nem örülnék, ha csak egy pár ember kedvéért szedte volna a gép 4 napig a 2 image-t éjjel-nappal. Lehet tolongani. -
ngabor2
nagyúr
Szerintem eggyel mellényomtál
Engem is szivatott egy mocsok délink AP, de le lett cserélve Cisco-ra, az hasít.
Én meg jelenleg melóhelyen vagyok (csakhogy még 2 órát menjen a benti WCG-elfoglaltságom), de mindjárt lépek haza. Nagyon utálom, mikor ez van. Egy kb. fél órás meló miatt kell bejönnöm vasárnap. Az elkészítés fél óra, de egész éjszaka keverednie kell a mocsoknak, mert sürgős. Ha pénteken teszem oda, akkor meg hétfőre szétrohad az egész. Remélem hétfőn-kedden végre az egész szabadalmi szeméttől is megszabadulok, és végre csinálhatom a jó kis kétkezi melómat. A hátra levő 4 hétben.
-
ngabor2
nagyúr
Azért a kérdés feltevése se jó helyen volt.
Tegyük fel, van egy kedvenc boltod, ahova szívesen jársz vásárolni. És ott megkérdezik, hogy melyik a kedvenc botod a városban. Biztos, hogy ugyan azt válaszolnád, mintha az utcán kérdezték volna meg tőled? Mert én nem biztos...
Saját példám szerin tis: ha az utcán kérdezik, akkor a MMT-t mondanám Debrecenben. De az utóbbi időben inkább a Mistralban szoktam lenni, vásárolgatni. -
ngabor2
nagyúr
válasz
parandroid #2666 üzenetére
Akár úgy is nevezhetjük...
Mifelénk a team leadre a bevett elnevezés, a fejlesztőmérnököt inkább nem fordítják angolra, azt mondja hozzáértő, hogy nagyon suta elnevezés a development engineer elnevezés. Pedig nekem teccik, elvileg én ilyen lennék. -
ngabor2
nagyúr
válasz
Viszlát #2641 üzenetére
Igen, elvileg nem kérhetik. Te magad adod meg önként, különben nem kapod meg a szolgáltatást több helyen. Mint ahogy régebben a személyivel volt a mobil esetén. Nem voltál köteles odaadni a személyidet, legfeljebb nem vehettél mobilt. Ilyen ''egyszerű'' kijátszani a törvényt
Integra: majdnem sorszám, csak a végén van egy checksum is. Amint le van írva, az utolsó szám úgy jön ki. Az előtte levő 3 pedig
- alapból egy sorszám
- ha azzal a sorstámmal létrehozott utolsó szám 10, akkor az kimarad, jön a következő.
Azt nem tudom, hogy mi van akkor, ha egy nap 1000-nél többen születnek egy adott napon...
Bár lehet, hogy nem időbeli sorszám, mert én kora délután születtem, mégis 7-essel kezdődik az utolsó négyes.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
Vangelis #2614 üzenetére
Elvan a gyerek, ha játszik
Ha már értelmes kérdést nem tud feltenni, akkor feltesz ilyet.
Basszus, kinéztem az előbb az ablakon, és mit látok? Szakad a hó! Elnézek a távolba: van utánpótlása, úgy tűnik. Ebben az a veszélyes, hogyha leesik 50 centi, akkor nem lesz netem, mert a mikrós antennát befedi(micsoda problémáim vannak...)
ladybug: különösen télen milyen kemény bír lenni a víz... egyes helyeken még korcsolyázni is lehet rajta
Nekünk mázlink van, mifelénk ''ideális'' a víz keménysége. Hosszú idő után is tiszta a mosógép fűtőszála mindenféle beavatkozás nélkül. A vízforraló edényekben is nagyon vékony a vízkő. viszont az ihatósága a környéken a legjobb. Mikor anyukám kórházban volt, mondta, hogy vigyek neki itthonról üdítős palackban vizet, mert a debrecenit nem lehet meginni... hiába, hozzászokott a jóhoz.
(amíg ezt írtam, a hóesés igen durván beerősített...)
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
Dokihoz elmész... de egyből azt fogja kérdezni, hogy mi a panasz. Annyira sokrétűen lehet vizsgálódni, hogy így nehezen tudnak bármit is mondani. Esetleg teljes vérvizsgálat, esetleg ha valamelyik részeddel panasz van, ott mindenféle nagyműszeres vizsgálat (CT, MRI, esetleg PET). Csak az a baj ezzel, hogyha nincs panasz, vagy valami gyanú, akkor nem csinálják, mert drága.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ladybug #2490 üzenetére
Ha nem szereted a bántóan keserű ízt, akkor csak óvatosan. Ezesetben viszont a Hoegaarden-t ajánlom kipróbálásra (jó hidegen, pár szem rizs a pohár aljára, citromkarika a tetejére). Na az finom, és nem keserű. Esetleg ha az érdekességeket szereted: Belle-Vue Framboise: málnás belga sör. Először furcsáltam. Aztán engem néztek hülyének, mikor a sörbe málna üdítőt öntöttem
A meggyes nem nyerte el a tetszésemet.
Egy időben elég sok sört végigkóstoltam, maradok a minőségi szűretlen búzasöröknél. Esetleg enyhébb barnasör (pl. Dreher Bak). -
ngabor2
nagyúr
Ajánlom figyelmedbe a #2470 2. bekezdését.
Sajnos holnap is be kell jönnöm egy darabig. Pedig lenne mit csinálnom otthon.
Egy szakmaibb kérdés: ha az alaplapról lehúzom a venticsatlakozót, az hazaküldheti a lapot? Mert ha nem, akkor nem kapcsolom ki a gépet, amíg átszerelem a ventiket 5V-ra.
Tudom, bekapcsolt gépben nem illik turkálni, de ha megtettük, akkor nem illik élni akarni. De én már turkáltam egy párszor, és még nagyon úgy tűnik, hogy élek...
Rezi: mikor olvastam a hsz-odat, hogy hogyan szereted a kakaót, épp ittam. Nem sok hiányzott, hogy a röhögéstől elszínezzem a gépet
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
Rossz dolog a rossz főnök. Ennél az még rosszabb, ha 2 rossz főnöke van az embernek. De a legrosszabb, ha ezek az emberen (vagyis rajtamon) keresztül b@szogatják egymást
Ja, lehet még fokozni: a kisebbik (de paranoidabb) főnököm tegnap elhintette, hogy ma nem lesz. Van.
lorcsi: látom, a piros pulcsiban, napszemüvegben mégiscsak jobban érzed magadHa nincs avatar-ötleted, este ha kell, megpróbálok msn-en segíteni
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
Végigolvastam a tegnap esti/ma hajnali termést... a melóhelyen. A kolléganőim hülyének néztek, hogy min bírok annyit röhögni. Késsel a kezemben, mert épp reggelizek
Amúgy meg végre péntek. Végre? Hisz holnap is dolgozom, remélem nem sokáig (hogy nem sokat, az biztos).
jeges: lehet, hogy elkezdett énekelni a kolbásznak, arról megsikítva menekült a bőre. Vagy esetleg kiugrott a bőrében örömében, hogy a Nagy Sipi énekel neki
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
zsiga667 #2420 üzenetére
Esetleg ne borotválkozz. Nagyon praktikus megoldás, különösen lusta embereknek (mint én). Ha valaki még így is le-kislányoz... na azzal valami baj van
monnyuk már én is szelidítettem az msn-képemhez képest az arcszőrzetemen, levágni rövidebbre, vagy netalán leborotválni () nem fogom egy jó darabig.
-
ngabor2
nagyúr
A légfegyvereket (puska, pisztoly) ugye még engedély nélkül is meg lehet venni?
És mi a helyzet a flóbertpisztolyokkal? ahoz kell már engedély?
tiv (#2407): a linkelt hsz alapján, mivel valaki személyeskedett, téged, mint moderátort kérlek, hogy utasítsd rendre az illetőtPéldául ne adj neki (több) söröt, esetleg illesd hátsó fertályát lábbal (mondhatnám vulgárisabban: rugd seggbe). Ja, hogy ez te vagy... akkor ahoz ügyesnek kell lenned, de legalább közel van a bűnös
[Szerkesztve] -
-
ngabor2
nagyúr
-
ngabor2
nagyúr
De akkor a sok adatot, vagy legalábbis nagy részét szét kell másolgatni. Egyszerű kérdés: mi a gyorsabb: egy vinyóról a memóriába/prociba küldeni egy hépen az adatokat, vagy (nem túl széles sávon) először szétszórni az adatokat, és utána számoltatni? Itt ha jól látom, 100megás nagyságrendekről van szó minimum.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
zsiga667 #2364 üzenetére
Úgy látom, nagyon tetszik neked ez a grid dolog
Csak az a baj, hogy a grid olyan helyre jó, ahol kevés adattal kell sokat számolni. Egy adatbázisban való keresgéléshez és kigyűjtögetéshez pedig nagyon sok adat között kell viszonylag(!) keveset számolni. Ez tipikusan egygépes feladat szerintem. ha tévedek, javítsatok ki.
Egyébként nekem is van 1-2 állagjavító ötletem, egy részük már elhangzott, néhányat eredetileg máshogy képzeltem el, de az itt felvetett formában se rossz. -
ngabor2
nagyúr
válasz
VladimirR #2260 üzenetére
Ott volt/van... Olyan ez, mint az ismert vicc:
amerikai kocsmába bemegy csávóka, és látja, hogy hárman iszogatnak a pultnál, és nagyon hasonlítasnak az elnökre, a külügyminiszterre és a hadügyminiszterre.
Odamegy, mondja nekik a hasonlóságot, erre ők mondják, hogy nem csak hasonlóság, ők azok.
- És miről beszélgetnek, ha nem titok?
- Arról tárgyalunk, hogy bevonulunk Afganisztánba, kinyírunk 2millió arabot meg egy biciklispostást.
- Egy biciklis postást? Azt miért?
erre az elnök a másik kettőhöz fordul:
- Nem megmondtam, hogy a 2millió arab senkit nem fog érdekelni?
Az offokat ''értem'', az 5 xp-set nem.
Jé, te is technikussá lettél előléptetve. Minnyán megnézem a többi rangot is, gondolom a rang topik is frissült.
mod: tévedtem.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
VladimirR #2252 üzenetére
Mely topikok tartoznak a fosatósok közé? Mert eléggé érdekes statisztikám jött ki, azzal az 5 xp-s kérdéssel...
Amúgy gratula, az ilyenek miatt mondtam annak idején, hogy értessz te a dolgokhoz itt a PH!-n.
Más: kolléganőm megint elemében van, aláírásra érdemeset szólt be. Mivel nagyon feltűnően mosolyogtam azon, hogy [link], egyből kifakadt, hogy hogy lehetnek ilyen barom emberek, hogy fazékból isszák a teát, meg hogy jó hogy nem vájúból iszik. Mondtam neki, hogy technika kell csak hozzá. Erre bevágja: nem vagyok én állat, hogy technika kelljen az iváshoz, tudom, a macska négyet lefetyel és egyet nyel, mert jó a huzatja. Na itt lepadlóztam -
ngabor2
nagyúr
Igen, volt ilyen főnököm is. Nála nyugi és békesség volt, minden kész lett időben, mindenki nyugodt volt, ha maradni kellett túlórázni, akkor maradtunk.
A mostaninál ha már csörög a telefon, mindenkinek görcsben a gyomra, hogy nem ő telefonál-e, hogy menni kell hozzá a szokásos lebaxásért. Ja, és a teljesíthető feladat 3x-osát nyomja az ember nyakába, meg...
Bizalom az itt meglehetősen egyirányúan működik, mi bízzunk meg benne, de ő mindent számonkér, mindent megmond, mindent megmagyaráz (amit eleve értünk, azt is).
ÁÁÁ, csak felhúzom magam
Pedig alapvetően békés és nyugodt ember lennék, ha hagynának. -
ngabor2
nagyúr
Mwgint előjön a kaja.. még jó, hogy megebédeltem (toroskáposztát friss kenyérrel). Csak arra vigyázzunk, nehogy erre járjon egy bizonyos robot, és újranyissa a Ki mit reggelizett/ebédelt totyikot
Bár remélhetőleg el fog telni pogácsával, és ilyen apróságokkal nem fog foglalkozni.
-
-
ngabor2
nagyúr
Ha vannak errefele az eget kémlelő emberkék: melyik égitest pislákol most a (majdnem)telihold bal oldalánál?
-
ngabor2
nagyúr
Ejj mik vannak itt... 6alommal való össze-vissza élés!
Senki nincs, aki monitorból kinyúlva egyes Nagybetűsöket fenyítésben részesítene? Mindenfelé belerondítanak mások ''ártatlan'' hsz-aiba, csetelnek, és még sorolhatnám
(Ha a melóhelyen lennék, úgy fejez ném be: a temetők meg üresek!)
-
ngabor2
nagyúr
Én is jobban szeretem a feliratos filmeket. Kedvenc sorozatomat alig bírtam nézni szinkronnal felirat után. Fele poén nem jött át, a hangszínekről és effektekről nem is beszélve
Azt nem szerettem, mikor meséltem egy jó filmről, és a végén valami ilyesmi volt:
- szinkronos?
- nem, feliratos.
- akkor nem érdekel.
Bár volt egy néhány olyan film, hogy mikor megkérdezték, hogy feliratos, vagy szinkron, nem tudtam rá a választ, mert a filmre koncentráltam... -
ngabor2
nagyúr
-
ngabor2
nagyúr
Mivel nem tudok fórumkereső fórumról (nem a jobb felső keresőre gondolok, azt ismerem, használom), ezért itt kérdezem meg:
volt egy piacos topik, ahol valami teflonos, vagy nem tudom milyen szalagot árult az egyik gyerek, amit az egér aljára lehetett ragasztani, hogy csússzon. Most szükségem lenne rá, de nem találom. Valaki tudja, hogy mi a címe ennek a topikja? -
ngabor2
nagyúr
válasz
ladybug #1821 üzenetére
Olvasgatod a blogot?
Toroskáposzta van, hagymás vér volt (kicsit sósra sikerült, de frissen sült kenyérrel igen hamar elfogyott), töpörtyű (mifelénk tepertő) még nincs. A gép pedig pihent több, mint 2 és fél órát. most mehet kb. szilveszterig, vagy talán továbbBár lehet, hogy hétfőn lesz egy kisleállás, mert hangos a venti 12V-ról. Azelőtt 5V-on volt, csak elfogytak a csatlakozók. Így hangos, hogy fogok mellette aludni...
Úgy is mondhatnám, hogy nem azért vettem a gépet, hogy lazsáljon. Gonosz rabszolgahajcsár vagyok -
ngabor2
nagyúr
Jövök agitálni
Akinek a gépe sokat unatkozik (pl letöltés közben) az csatlakozhatna hozzánk: [link]
Konkrétan én se tudom, mit számolgatok, de ha már úgyis megy állandóan kicsiny gépem, hadd dolgozzon, ne unatkozzon.Sokkal többet nem fogyaszt, sokkal jobban nem melegszik, legalábbis nálam.
az, hogy a team neve Hajdúnánás, semmit nem jelent. Én se oda való vagyok, sőt, a városhoz legjobb tudomásom szerint ezen kívül semmi közöm. -
ngabor2
nagyúr
kutatok az otpbank oldalán egy telefonszám után, ahol életbiztosítás fedezetű lakáshitel ügyében tudnék érdeklődni. Eddig igen kis sikerrel
Valaki tudna nekem erre egy számot mondani? E-mail-ben nem igazán akarnék levelezgetni, mert nem tudom, mi érdekli őket. -
ngabor2
nagyúr
igen egyszerű, olvasd el...
16 napja 4 órája és 20 perce megy a gép folyamatosan (uptime).
Azelőtt ment egyszer 27 napig ment egyfolytában, csak egy gonosz logfile csak nőtt, és felzabálta a helyemet. mondjuk kicseleztem, utána meg a netszolgáltatóm barmolt be.
Most a dvdíróm...
ronaldo: biztos win-t használ(
)
Részletkérdés, de a gép nem debrecenben van, hanem a másik helyen, tehát még keletebbre. De a szünetmentes táp nélkül szerintem 2-5 nap között lenne a rekordom... e-on suxxx
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
neongorack #1695 üzenetére
ngabor@lizard:~$ uptime
20:47:09 up 16 days, 4:20, 6 users, load average: 2.97, 2.47, 2.19
A 27 naposról nincs screenshotom...
Sajnos holnap le kell ezt is ideiglenesen állítani. -
ngabor2
nagyúr
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Vérboci #1623 üzenetére
Talán azért sikerült elsőként beköszönnöd, mert leszoktunk a hajnali beköszönésekről. Mint ahogy az öregek kérték, az off ismét leginkább off, és nem cset.
Én meg továbbra is utálom a szabadalmakat, de erről többet ide nem írok, mert ez off, és nem blog
UI: sok sikert a Sulinetes garihoz, a váleményed és az eredmény érdekelne. Bár a sulinetes dvdíróm már elmúlt egy éves, és azután halta meg magát. -
ngabor2
nagyúr
Én se hiszek a horoszkópban, max egy általános, nagyvonalakban való jellemzésnek tekintem. Elég sokmindenben van hasonlósága a valósággal, persze sok-sok tévedés mellett. Mikor olvasgattam az oroszlán általános leírását, eléggé bólogattam, mert sok ponton magamra ismertem. A kosban pedig a bátyámra. Az aszcendensemet nem tudom, azt se tudom, mi az, se honnan lehet megtudni.
Ismételten el akarom olvasni arthur Herzog: a Kos jegyében c. könyvét, abban egy jó kis történetbe foglalva ír a csillagjagyekről. Régen olvastam, akkor eléggé lekötött. -
ngabor2
nagyúr
Hát igen, egy bátyó nagyon meg tudja nehezíteni az ember életét. különösen, ha esetleg kardinális jegyben született (nem igazán hiszek a horoszkópban, de a környékünkön a fő jegyek bejönnek). Akkor meg pláne, ha azok közül is a legerősebben... no én egy ilyet kaptam ki. 2 uralkodó jegy egymás mellett... ritka volt a béke.
-
ngabor2
nagyúr
Rossz az, aki rosszra gondol. De ki mondta, hogy az rossz?
No, most ''szidom'' le mayerlacit a bőbeszédűségéért, erre én pofázok túl sokat. Mindenki vendégem ma este egy Ja:gerre! Aki tudja, hogy hol lakok, és eljön érteA saját adagom már bennem van, kezdek egyre vidámabb lenni. A billentyűket még nagyjából megtalálom...
-
ngabor2
nagyúr
Tildy, aki a fórumon inkább a kissé szomorkásságáról ''híres'' most vidám. Ifjú moderátorunk, aki folyton hülyéskedik, most búskomor. Valami van a levegőben. Ma én is szomorú és ingerlékeny voltam. Csak a főnököm volt szokás szerint idióta.
Gh0st: most az igazat mondjuk, vagy azt, hogy örülünk?
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
Jól beszél a Laci gyerek (csak sokat
), te is kérj tőle valamit, amit ''szívességből'' megcsinálhat. Ha annál nagyobb ellenszolgáltatást kér, legközelebb tudod, hogy nem kell vele foglalkoznod. Szelektálni kell a baráti kört. fájdalmas lehet, de ha hagyja magát az ember, akkor rászállnak.
Hallgatnivaló: Alvin és a mókusok: Barátaimnak szeretettel... -
ngabor2
nagyúr
Honnan szereztél min. 4 m magas akasztófát?
Bár hallottam olyanról is, hogy valaki egy szőlőtőkére akasztotta fel magát. az nem volt olyan humoros, csak a technika érdekes lehetett...
mod: ismerem ezt az érzést, bár szerencsére én az ellenkezőjével is. a megoldás (vagy legalábbis workaround: ) te is nyaggasd őket addig, amíg nem segítenek.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
ladybug #1473 üzenetére
Egyszerű megkülönböztetni, van Hudácskó, Pracsku, Bicskás meg a Frici, bár ez utóbbi helyett inkább az Újfalusi-t mondjuk neki.
Erzsikkel is meg vagyunk áldva rendesen, az első 5 házban legalább 1-1 van...
Én falusi gyerek vagyok, muszáj volt beleszoknom a gyilkolászásba. A csirke nyakát nem tudom elvágni, pontosabban nem próbáltam, nem is igazán akarom, de megpucolom, ha kell, szét is bontom. Bár mostanában azt is géppel csináljuk (a kopasztást, az a legmacerásabb rész, meg a mosás, de abban is segítek).
A disznó az már más téma, ahoz kell egy hozzáértő, jó szerszámokkal.
Más: bementem egy nagyáruházba, és ha már ott voltam, gondoltam veszek egy fogkefét. majd' lepadlóztam. Mi kerül egy rohadt fogkefén 400-1100Ft-ba?Egy fél óráig biztos válogattam, és egy ''középkategóriásat'' kiválasztottam. És csodálkoznak, hogy a lakosság fogazata rossz. Egy fogkrém is 3-500Ft, a spécik 1000 Ft fölött. Most tetettem rendbe kissé elhanyagolt agyarzatomat, kb. másfélszeres minimálbért otthagytam a dokinál...
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
ladybug #1449 üzenetére
A disznónak biztos nem jó. Ez a gyilkolászás kb. 2 hónapja húzódik, most talán összejön minden. Közben a disznó meg csak nőtt, van vagy 170 kiló...
Amúgy általában jó buli, bár most csak a hűtőbe dobjuk szét a röfit, a fele nem is a mienk, csak ugyebár egy fél disznó eldőlne az ólban. Általában úgy szokott lenni, hogy hívunk segítséget: a szomszédból Jancsi, ő ért a fogáshoz. A túloldali 2. szomszéd Jancsi, ő a hentes. Anyukám unokatestvére, Jani, ős is nagyjából ért a fogáshoz, és a szembeszomszéd (ugye kitaláljátok) Jancsi.
Meg mi hárman, egy ekkora döghöz kellünk ennyien.
Különösen a fülét szeretem. Kicsit megsózom, aztán tolom arcomba. Finom ropogós. Esetleg a bőre. Utána meg fáj a hasam egy hétig. D eki bír ellenállni ilyen finomságoknak? -
ngabor2
nagyúr
igen, 1 cérna, kissé kivagyok a sok hülye szabadalomtól. Hogy egyes emberek milyen idióták tudnak lenni, néhányukat örömünnep keretében halomra kellene lőni. Sok rohadt szabadalmi szócsűrő.
Brownus: Alapmű... csak időt kellene rá szakítanom, hogy megnézzem. De hogy mikor... hétvégén gyilkolászás, disznólkodni fogunk, örülök, ha a dvd-írómat ki tudom szabadidőmben cserélni.
Ja, és rossz a kedvem, ha eddigi hsz-aimból nem derült volna ki
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
Fogsz te még Cavintont receptet kiváltani!
Persze, ha el nem felejti, hogy mi az, hol a patika, és hogy ki kell váltani
Egyébként ilyenkor sajnálom, hogy nem tudok programozni. Weboldalakról táblázatokból kell mindig ugyan azon névvel jelölt sorokat kiszedni, szép sorban, és beírni egy szövegfile-ba. Rabszolgamunka, és el fog kopni a Ctrl, Alt, Tab, C és V billentyű. Unalmas, és felesleges. Szerintem ez a tipikusan programmal viszonylag egyszerűen megoldható dolog. De nekem maradni kell a kézi vezérlésnél
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
Elkezdődött ez a hét is. Az évből még hátra van 6 munkahét, aztán karácsony... valahogy ki kell bírnom, de kemény lesz. Előre félek.
Aktív témák
- XFX RX-69XTATBD9 Xfx Radeon RX 6900 XT 16 GB GDDR6 videókártya csere Rtx 4070Ti
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- Asus X299 TUF / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest