- iOS alkalmazások
- Bluetooth-headsetekről általában
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Thaiföldön már videózzák a Samsung Galaxy A37-et és A57-et
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
Aktív témák
-
törölt tag
re:Apol77Bővebben: link (#118)
: megtisztelsz
sajnos már 10 éve volt...nagyon szerettem mentőzni, szivesen képeztem is volna magam, de olyan aránytalanság volt a felelőség, és a fizetés között, hogy egyszerüen nem tehettem.
Nálunk az állomáson 3 szakápoló volt, abból egy mindig szolgvezt adott.
tehát a hozzánk tartozó x településből a pár hetes tanfolyam után sima ápolóként, kellett olyan feladatokkal megbírkozni, amihez igazából nem volt meg a megfelelő képesítésem.
pl. volt szülésem három is (2 'cigányasszonyos', ott sok probléma nincs, de volt egy első szülésem is), volt fejlövés, hasbaszúrás, közveszélyessel való dulakodás...stb. volt egy sikeres újraélesztésem is, egy 7-8 éves kisfiú, akit az mentőautóban, az apukájával hoztunk vissza (szülők is kaptak képzést, mert agydaganata volt a kisfiúnak
), sajnos rá 3-4 nappal meghalt a komáromi kórházban. 
én nagyon nagyra becsültem a mentősofőrőket, mivel a tapasztalatuk miatt sokat segítettek.
Aztán egyszer végighallgattam a rádióban (nemcsak én, az egész megye/körzet), ahogy egy hozzám hasonló ápoló belefutott egy problémás születtetésbe, lábbal jött a baba, és vérzett a kismama, szal végighallgattam ahogy az ápoló srác sírt a rádióba, hogy nem tud mit csinálni, és hol van már a rohamkocsi, vagy a helikopter,...mindkettő jött, de a kocsi Tbányaról, a helikopter Pestről, túl sok ideíg tartott mire odaértek, addig a srác megpróbált mindent, de egyszerüen nem tudott eleget ahoz, hogy segíthessen.
Na akkor, és ott elég volt nekem. Kiléptem mielőtt olyan terhet kellene cipelnem, amit nem bírok el.
Szal nálam maximum elismerés a mentősök, mind a sofőrök, mind az ápolók irányában.
Aktív témák
- HP Zbook Studio G5 - 15,6" UHD kijelző, Xeon E-2176M, 16GB RAM, 512GB SSD, Quadro P1000 4GB, számla
- Precision 5570 15.6" FHD+ IPS i7-12700H RTX A1000 32GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- AKCIÓ Dell Ultrasharp U4025QW (5120 2160) IPS, 120 Hz, profi színpontosság, ívelt, Garis
- Rtx 2080Ti/ Ryzen 5 4600G/ 16GB G.Skill/ 1TB M2/ Win11/ Garancia
- Raspberry Pi 5 8 GB + Argon One V3 ház + 512GB SSD + Gyári adapter
- Eladó Samsung Galaxy A53 5G 6/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Beszámítás! HP Elitebook 8 G1i 14 FHD notebook - Ultra 5 235U 16GB DDR5 256GB SSD Intel IGP W11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4619, 100% Akksi
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 1TB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest