- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Aktív témák
-
Fuchs
tag
Ez az egész IS baromság(vagy a nikonnál a VR) alapból egy nagyon amatőr dolog. A jó képért meg kell dolgozni, a gép meg az objektív nem fog helyettünk jó képet csináni. Merni kell álványt használni és merni kell közel menni a témához.
-
Fuchs
tag
De hogy ne legyen akasztás a vége a canon 85/1.2 az egyik legjobb portréobjektív amivel fotóztam.
-
Fuchs
tag
válasz
sszever #1611 üzenetére
Németországban a Bajor nemzeti parkban. Álványról,szép napos téli napon. IS bekapcsolva, IS kikapcsolva. Rengeteg volt a különbbség. A kinti szakik figyelmeztettek, hogy csináljak 2 képet, mert érezhető a különbbség. Ha nagyon éles képet akarsz csinálni, márpedig mindenki azt akar, akkor alapból a zoom-ot el kell felejteni. Fix gyújtótávolság. Az a tuti. Például a canon nagyon büszke lehet a 300/2.8 és a 300/4 es obijára, mert azoknak szép a képük.
-
Fuchs
tag
válasz
sszever #1609 üzenetére
Tévedsz. Nem azért vagyok itt, hogy belekossek mindenbe és mindenkibe. Csak más ha az ember tesztekből ismer termékeket és más ha közvetlen közelről. Nekem volt lehetőségem régebben fotózni rengeteg objektívvel és géppel. Én nem azt mondom hogy mindegyik canon szar hanem azt hogy túl van sztárolva. Sokkal drágább, mint amennyire jó. Attól még hogy egy obin rajta van a canon felirat, attól még nem kéne hogy 3* annyiba kerüljön mint más objektív. Mellesleg nekem is van egy 300D-m, ergó nem zárkózom el semmi elől. Én azt próbáltam meg kifejteni hogy a canon teljesen el van szállva magától és gerjeszti maga köré az elvakult rajongókat.
-
Fuchs
tag
válasz
sszever #1604 üzenetére
Ha elég objektívet használtál már akkor rájössz, hogy az L szériás objektíveknél vannak sokkal jobb nem L es obketívek is. Ez egy baromi nagy tévedés, hogy az L a csúcskategóriát jelöli a canonnál. Az L betű egy speciális lencsét jelöl az objektíven belül. Pl.:a 24-70L az egyik legelb@szottabb szériája a cannonak a 70-200is-ről nem is beszélve, ahol a 70-200/4 az összes 2.8as társát végigveri. Nagyon kevés objektíve van a cannonak ami megérdemli azt az elvakult rajongást, ami manapság övezi. Mellesleg a sigma meg a tamron már akkor objektíveket csinált a nikonnak, amikor a canon az első gépét fejlesztette. Kb. ennyit erről. Ne csak azt a kínálatot figyeld amit kiraknak a kirakatba olcsópénzért.
Mellesleg ha az ember akar venni 5 drága objektívet, akkor sem kell a baromságot szajkózni neki.
[Szerkesztve] -
Fuchs
tag
válasz
sszever #1599 üzenetére
Sajnos ez a ''vegyél minél drágábbat'' hozzáállás az évek folyamán csak romlott itt a ph-n. Volt egy másik regisztrációm is, csak a sok ''lelkes'' tag miatt egy idő után hányingerem lett az egésztől. Most visszanézteem, hogy jobb lett-e, de nem. Ha baj van a géppel: vegyél 650w-os chieftec tápot. Ha objektív kell akkor vegyél L sorozatú canon-t. Semmi nem változik itt. Minden a régi és csak egyre rosszabb. Egyre többen csak azt hajtogatják, hogy vedd meg a legdrágábbat és akkor jó lesz. Szerintem
-
Fuchs
tag
De ahogy itt elnézem az ékes hozzászólásokat, ha nem canon felirat van a gépeden és az objektíven, akkor labdába se rúghatsz.
Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ALIENWARE Area-51 R5
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Eladó karcmentes állapotban levő Xiaomi 14T 12/256GB / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest