- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
Aktív témák
-
zsiga667
addikt
válasz
csiga997 #907 üzenetére
Igen, sose volt olyan filmje ami minőségben vert volna egy D50 CCD-t, viszont sokkal jobb obija volt mint az említett 28-80. (Ha jól tudom, Leica M rendszert használt, javíts ki ha tévedek.)
És mint tudjuk, nem a film számít, nem is a váz, hanem az üveg.
Szerk.: Elgépelési hiba javítva...
[Szerkesztve] -
zsiga667
addikt
válasz
csiga997 #905 üzenetére
''és legfőképpen nincs holmi árszínvonal-egyezőségi kritérium.''
Ez igaz. De a többi amit írtál, nem. A D50 egy jó alsó-középkategóriás obival nagyon szép képeket csinál, míg azzal a szarral nem.
Van itthon 28-80G és 70-300G is. a 28-80 kritikán aluli, torzít mindenfelé, durvább CA-t csinál mint egy jobb kompakt, a felbontása nulla, stb. A 70-300 megfelelően használva viszont nagyon korrekt képminőségű kis obi. És mégis nagyjából ugyanabba az árkategóriába esnek...
Ha szar obival használod a DSLR-t, hiába van benne nagyfelbontású érzékelő, szarabb képet fog csinálni mint egy jó kompakt. -
zsiga667
addikt
válasz
csiga997 #764 üzenetére
A pro gépeket nem azért veszik, mert sokkal több bennük a ''feature'', hanem mert gyorsabbak, erősebbek (ha valakit fejbevágsz vele, a gép lesz a ''győztes''...
), nehezebbek, időjárásállóak, stb.
Egy 350D majdnem mindent tud amit a 20D vagy akár az 1Dmk2, a különbségek a felépítésben és a sebességben vannak. -
pitman
őstag
válasz
csiga997 #758 üzenetére
Az lehet, de a Nikon meg más nyalánkságokkal szivatja a felhasználókat a belépő kategóriában. Itt egy darab cellux megoldja a gondot.
Az a fő probléma szerintem, hogy egyik gyártó sem jobb a másiknál, mindegyik kitalál valamit, hogy megvegyék a drágább gépeket és objektíveket... -
evola
senior tag
válasz
csiga997 #633 üzenetére
Nem én lennék a fő fényképész, csak a második. különben sem hiszem, hogy augusztustól októbeer 8-ig profin tudnám kezelni majd a gépet.
Soha nem is volt még tükörreflexes gép a kezemben.
Ebbe a közeli rokonságba nekem vannak ilyen fotós hajlamaim, az eljegyzéskünön, én készítettem a képeket mindet.
Ezért kértek fel engemet is.
Így már szerintem nem merész... -
biggamer
veterán
válasz
csiga997 #552 üzenetére
Itt csemegézhetsz
Bővebben: link -
bitfarkas
őstag
válasz
csiga997 #511 üzenetére
Hát igen, a legjobbaknál az exponáló gomb félig történt lenyomására már leszűkítette a rekeszt az előválasztott rekeszértékre és úgy mért fényt. Amikor egy közgyűrűt tettem a gépre (Praktika) makrózáshoz, bele kellett buherálni egy szerkezetet, ami továbbította a blendemozgatást.
-
-
biggamer
veterán
válasz
csiga997 #461 üzenetére
Nézd meg légyszi a képeket, konkrétan erről a cuccról van szó, amit szeretnék venni. Most nem tudom, hogy mit csináljak. Melyiket vegyem meg. Ezen vergődök.
Amúgy köszi, hogy válaszoltál.
Bővebben: link
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Facebook és Messenger
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Synology NAS
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest