- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Triathlete #31228 üzenetére
erdemes ezeket vegigprobalni amiket irnak, allvany, stabi ki be, nyilvan ha pl sportot akarsz loni es nincs lehetoseg allvanyozni akkor csokkenteni kell a zaridot. de elotte egy fix vagy lassu dolgon le kell tesztelni mivel van a hiba (ha van), meg persze af/mf stabi ki/be stb.
nyilvan a rovid zarhoz tolni kell az iso-t, nyitni kell a bendet es ezek mas hibakat okoznak. plane egy 15 eves croppos vazon limitalt minden.
a blende nyitas vagy fenyeros obi se megoldas mindenre mert akkor jon a vekony melysegelesseg, ami kepileg se biztos hogy jo, plusz agep se tudja lekovetni.
a nagy telezes mindig is a kompromisszumokrol szolt. -
Throme
veterán
válasz
Triathlete #31226 üzenetére
Szerintem próbáld meg stabival is (ha csak nem svenkelni akarsz, bár ahhoz meg sok az 1/1000-4000 szvsz).
Könnyebb komponálni és nyersz 3 vagy 3,5 lépést záridőben.Mostani vázamban van stabi és még a fényerős fixhez is használom. Nekem sokkal jobb. Nem fényerős obinál is számít az az 5,5 steps...
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Triathlete #31226 üzenetére
Az 1/1000 sok lesz oda, 1/4000 v 1/8000 es sorozat, ilyen gyujtotavolsagon siman bemozdul.
-
Throme
veterán
válasz
Triathlete #31224 üzenetére
Szerintem próbáld ki állványon, időzített expoval (vagy távirányítóval) és automata módban.
Első körben kikapcsolt stabilizátorral.Milyen vázzal próbálod?
Obin van stabi és be is van kapcsolva és működik? -
Surfym@n
senior tag
válasz
Triathlete #31121 üzenetére
1.
2.8as üveg 2FÉ előnnyel bír tele végen.
Kézzelfogható előny pl, hogy ISO 12800 helyett ISO3200-on tudod ua-t fotózni azonos záridő mellett -> képminőség2.
DSLR-ek AF rendszere nagyobb fényerejű obikkal tudnak jobb pontosságot
(Canonoéknál pl 2.8 vagy gyorsabb lencséknél van duplapontosságú AF követés - Nikonnál nem tudom ez hogy van, de biztos ott is sokat segít), illetve a keresőkép is világosabb lesz -> kevesebb rontott kép3.
Kisebb DOF, szebb háttérelmosás, jobb témaleválasztás -> magasabb értékű képek+1
200mm-en kis vágással simán megvan a 300mm-es látószög (vagy 5-10m-el közelebb mész a témához, HA tudsz)Szerintem ez mind fontos, főleg kevés fényben, sportnál, ráadásul ha pénzért adod el képeidet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sweet.tv - internetes TV
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest