- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gergo5991
őstag
válasz
Norbek #26489 üzenetére
utca-táj-természet fotózás, tejút fotó, - sigma 17-50 f2.8 - átlag zoom tartomány, jó képminőség, fényerő miatt f2.8 akár még long expos esti képekhez is jobb, mint pld egy nikon 18-105ös ami f3.5 ről indul.
kicsi makrózás,- legolcsóbb alternatíva egy fordított gyúrús kitobival pld nikon 18-55 vagy nemtudom a sigam 17-50 is megfelelne-e rá, ha bővebben érdekel - reverse macro néven kereshetsz rá googlén, bár igazi kihívás a dolog sok türelmet és kitartás igényel.
néha portré - bár nem tudom a sigma 17-50es vége 50mm en mennyire karcol, de a 2.8 miatt még talán egész szép háttérmosása is lehetne a képnek
ritkán madár fotózás (nem röptében). - ide viszont egy nikon 18-105 vagy 18-140 (drágábbik kit lens, bár nem éri meg szerintem a dupla árat) lenne jó mert ugyebár a madarak nem nagyon engedik közel magukhoz az embereket, kivéve valami városi galambok130-140k keretből esetleg még kijönne egy nikon 18-105 és egy 40mm es makro nikkor. bár lehet használtan mert ahogy nézem eléggé megdrágultak a dolgok
a sigma 17-50 ről itt nézhetsz teljes méretü képeket: teljesméretü képek.
én is eléggé vacilálok mert obi vásárlás előtt állok én is szemeztem a sigma 17-70el de valahogy a netes kommentek elbátortalanítottak a minőségét illetően,
-
törölt tag
válasz
Norbek #26485 üzenetére
Szinte mindenre korlátozottan bár, de alkalmas a Sigma 17-70. A rövid, f2.8-as végével már lehet csillagozni, a hosszú végével (szerény háttérmosás mellett) portrézni, az átfogása elég jó a természetfotózáshoz (de nem tele, így a maradas képekhez nagyon kevés lesz) és még a makro képességei is egészen jók. Semmiben nem lesz csúcs, de elég sokoldalú felhasználási lehetőségeket kínál.
-
pethob
aktív tag
válasz
Norbek #26485 üzenetére
Szerintem eljutottál ahhoz a ponthoz, ahol el kell fogadni, hogy egy objektív nem lesz jó mindenre. Elmondásod alapján 12-14mm körüli, jó fényerejű fixet vennék, akár manuálisat tájképre, tejúthoz. Ha jó a közelpontja akár "kvázi" makróhoz. Mellette megtartanám a jelenlegi kit obit. Később néznék egy portré obit, esetleg egy 100 macro-t...
A Nikon objektíveket nem ismerem pontosan, majd javasol valamit, aki Nikont használ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPhone topik
- Energiaital topic
- Vicces képek
- Építő/felújító topik
- Facebook és Messenger
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- További aktív témák...
- Canon EOS M50 Mark II kit objektívvel, Canon BR E1 távkioldóval, 5680expo-val
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- Eladó Gopro Hero 10 Black edition sok tartozékkal!!
- Fuji X-S20 2.5 év gari + 18-120 f4 + 33 f1.4 + 25 f1.8
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 380 / 4200 expoval )
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest