- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Kvazár #15693 üzenetére
Mindenhol jobb a Canon, nem is kicsit..
BiriBum: köszi, totál elbizonytalanodtam
megrendeltem mindkettőt, de hogy melyiket fogom megvenni azt még nem tudom
Itt vannak képek 70-200-al: [link] a régebbiek 550D-vel készültek és azok is baromi jók lettek... kérdés hogy a Tamival lehet-e egyáltalán ilyen gyönyörű rajzolatú képeket lőni.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Kvazár #15075 üzenetére
Én Canon user vagyok, nálunk a következőképpen néz ki a 24-70/2.8 kategória növekvő minőségi sorban:
Sigma (nagyon gyenge), Canon L (a Sigma és a Tamron között van képminőségre, de nagyon nagy a gyári szórás: vannak egész jók és vállalhatatlanul rosszak is), Tamron VC USD (Ez az egyetlen képstabis. Alapjáraton bitang jó képe van, de voltak / vannak típushibái, hogy kiesett a 2. lencsetag, voltak decenteres példányok, Nikonon nem állít blendét: 2.8 és 4 ugyanaz, meg a képstabi berántja a képet, meg csúszik a fókusza 2.8 és 4 között rendesen - én is 4-hez kalibráltam az enyémet, ha jobban nyitom a blendét, akkor átállítom a MAFA-t - mindezek ellenére ár / tudás arányban ez a legjobb, csak vásárláskor nagyon meg kell nézni és le kell tesztelni), Canon L II (ez nagyjából kompromisszummentes, de az ára is olyan).
A Tamront Nikonon is nagyon dicsérik (Eperkutyus olvtársnak van pl.).
-
*Ropi*
félisten
-
Kvazár
őstag
válasz
Kvazár #14846 üzenetére
Sziasztok!
Az megeshet egy is usm optikával, hogy még remeg is fókuszálás közben???
Mert az annyira nem zavar, hogy zümmög, de az, hogy remeg, azt már nagy gondnak érzem!Vagy ez normális?
(Ezzel szemben az STM-es obim, működés közben semmilyen életjelet nem ad magáról.)
-
Fandango
veterán
válasz
Kvazár #14598 üzenetére
Egy ideig en is varialtam, hogy Tamron 70-300 VC vagy Canon 70-200 f4 L. Vegul a Canon mellett dontottem, mert jobban biztam a minosegben, igaz eddig meg sokat nem hasznaltam az obit, de nem bantam meg, hogy a Canont valasztottam.
Eloszor en is hasznaltban keresgeltem, de nem talaltam, aztan nem birtam tovabb es ujat vettem. -
válasz
Kvazár #14594 üzenetére
Egyértelműen a jobb üveg, IS nélkül... azt ésszel és ügyességgel lehet kompenzálni...
Magasabb iso, jól megválasztott záridő... és nincs is jelentősége az is-nek.
Nézzél használtan 70-200 f4-et... ha nem fér bele a keretbe az új.
Amúgy sem éri megvenni a 70-200 f4 IS változatát... mert akkor már inkább egy is nélküli 2.8-as...
No meg a felépítés... egy L-es üveg sokkal robosztusabb, strapabíróbb, hiszen ez is a lényege... -
zolka78
senior tag
válasz
Kvazár #14583 üzenetére
Mindig az az obi lesz a legjobb ami nálad van. Használható az a Sigma is ha nincs más, de azért a Canonokkal jobban jársz. És szerintem ár-érték arányában még mindig jobb az EF-S 55-250, akár az új, akár a régi. [link]
szerk: a linken mindenhol válaszd a 40D-t, így korrektebb.
-
gab.m
senior tag
válasz
Kvazár #14115 üzenetére
24 megapixeles DX vázat sose vennék. Mondjuk tíz év múlva valószínűleg nem lesz választás. Ezt egyszerűen lehetetlen kihasználni a mai objektívekkel. Vegyél d7000-et. Vegyél hozzá egy 18-105öt, mert az egy nagyon kényelmes átfogású objektív, ráadásul jó áron. F8on jó képe is van. Emellé egy 35 1.8at tanácsolnék. Ez 4es és 5.6os rekeszen csúcsteljesítményt nyújt. És mint már mondtam, nagyfelbontású érzékelőkből szinte kizárólag csak fix objektívekkel lehet a maximumot kihozni.
-
gab.m
senior tag
válasz
Kvazár #14110 üzenetére
Nem butaság. Ez az egész fizika.
És nem, nincs az objektív nevében mérőszám, hogy: Nikon 18-105 8 megapixel... Viszont van egy DXOmark nevezetű oldal, amit szeretnek nézegetni az unatkozó fotósok. Itt van például a 18-105 tesztje: [link]. Amint láthatod, az ő méréseik alapján a 18-105ös objektív, a relatíve kisfelbontású D5000 vázon 7 megapixelt tudott rajzolni. Ebből lehet következtetni, hogy egy 24 megapixeles vázzal milyen eredményeket fogsz elérni...
A D5200-al szemben a D7000 minden szempontból sokkal jobb választás. erre ha most nem is, de később te is rá fogsz jönni.
Visszatérve az objektívekhez, illetve a felbontáshoz: már a D7000 is 16 megapixeles lapkával van szerelve, ami már szintén nagyon megterhelő az objektíveknek. Ebből a szenzorból is a legjobb képminőséget fix objektívekkel fogod tudni kihozni. A 35 1.8 G egy nagyon kedvező árú de fantasztikus teljesítményű objektív, ezt ajánlatos előbb-utóbb megvenni a géphez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK akciókamera sok tartozékkal
- Eladó Panasonic DMC-TZ80EP-S fényképezőgép
- Fuji X-S20 2.5 év gari + 18-120 f4 + 33 f1.4 + 25 f1.8
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - két akku, mágneses csíptető, 64GB SD
- Canon EOS M50 Mark II kit objektívvel, Canon BR E1 távkioldóval, 5680expo-val
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest