- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
pixervideo #14994 üzenetére
Mi a sima?
Sok múlik a feldolgozáson... nyersanyagot veszünk fel... és azt meg kell dolgozni...
Valamint meg kell tanulni, hogy mit milyen beállítással érdemes felvenni, a lehető legjobb nyersanyag elérése érdekében... ez nem 5 perces történet... ez hosszas tanulás, gyakorlás... -
válasz
pixervideo #14992 üzenetére
Canon 50mm f1.8
-
válasz
pixervideo #14988 üzenetére
Ez így nem lesz jó... a sorrend így a jó:
Mit akarsz videózni?
Mi objektív szükséges ehhez?
Mennyibe kerül?
Árban megfelelő alternatíva? -
Kvazár
őstag
válasz
pixervideo #14935 üzenetére
Nem értem amit írtál, de lehet/tuti csak én vagyok még nagyon amatőr!
A zoom, hogy lehet nagy elvárás egy fix obinál? Oks, értem, hogy nagylátót és nem telét akarsz venni, de az, hogy 50 vagy 40, az szerintem már mindegy, ha annak a rajzolata és használhatósága is jobb.
A fókusz, megint egy érdekes kérdés... Itt mit szeretnél? Hogy közeli dologra is tudjon fókuszálni, ne csak méteres távolságban lévő dologra? Mert akkor macro obi kell neked és nem ez. (Bár vannak különböző toldalékok, meg feltétek...)
Én ezt a két oldalt ajánlanám neked infó gyűjtéshez:
[link]
[link]
Mind a kettőn össze tudod hasonlítani más obikkal. (Úgy célszerű, hogy azonos vázat választasz hozzá.)kriszwells
A jól működő obinál, minden rekeszérték esetén műxik mind az AF, meg az IS és minden más amit csak beleépítettek.
-
Kvazár
őstag
válasz
pixervideo #14933 üzenetére
Szerintem most sokan meg fognak kövezni, de nekem van egy ilyen obim és szerintem nem jó, nem éri meg!
Lassú, lötyögős és nem is az a hűha minőségű... (18-135 STM-mel néztem össze.)És mivel nem STM-es vagy USM-es, ezért videóra kimondottan alkalmatlan! Mert túl lassú és hangos az AF benne!
Esetleg nézz meg egy 40 STM-et, hátha az jobban passzolna az igényedhez. (Nem volt szerencsém még hozzá élőben, de hátha mondanak majd a többiek róla pár szót.)
-
Fandango
veterán
válasz
pixervideo #14893 üzenetére
Az 50es fix nem gyengebb mint a kit obi, elonye, hogy fix (szebb a rajzolata) es a fenyero.
Anyagminosegre nem egy csucs, de ez latszik az aran is, kezdo szettbe szinte mindenki megveszi, mert annyira olcso, de hasznalhato. -
BiriBum
őstag
válasz
pixervideo #14767 üzenetére
Ha leginkább a videózás a szempont, érdemes inkább fix objektívekkel dolgozni, persze azon is múlik, hogy mit szeretnél videózni.
-
BiriBum
őstag
válasz
pixervideo #14765 üzenetére
Macro látószög nincs, ez az objektív nagyítási képességeit jelöli, azaz milyen arányú leképezést tud.
-
imyourfriend
őstag
válasz
pixervideo #14765 üzenetére
CTRL+F gombot megnyomva beírod a látószög szót a keresőbe és elvisz a fogalomhoz, de igazából az egészet érdemes átolvasnod szerintem.
-
zgospel
őstag
válasz
pixervideo #14760 üzenetére
dslr-ekkel nem igazán szoktak zoomolni, mert nehéz szépen megoldani, ezért a fix objektívek az általában véve jobb képminőségük miatt jók videóra. a fényerő ami még nagyon fontos de ez nyilvánvaló.
a stabilizátor ha videóhoz kell az obi akkor szerintem elhanyagolható, hisz a mikroremegéseken kívül sokkal többet nem tud kistabilizálni, más eszközökre pl steadycam-re lesz szükséged meg állványra. -
Zozzer888
addikt
válasz
pixervideo #14736 üzenetére
Videora:
18-55 STM
18-135 STM
40 F2.8 STM -
zgospel
őstag
válasz
pixervideo #14736 üzenetére
m42-es fix objektívek, videóra, de fotózásra is simán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Wii U
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Óra topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ford topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest