Hirdetés
- Pebble - az átgondolt okosóra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Nem lesz olcsó a Realme GT 8 Pro Európában
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolka78
senior tag
válasz
Frigetrus
üzenetére
Mindig monitoron nézem ezeket a képeimet és nem szoktam bele nagyítani. Nem vagyok egy pixel kukkoló, meztelen lányokat meg nem fotózok
. Szóval így tűnik lágyabbnak a rajzolata. De most, hogy mondtad megnéztem két képnél 100% nagyításban, mindkét kép éles, de az 500D-vel készült mintha lágyabb lenne. Ilyen nagyításban már alig észre venni. Hangsúlyozom ezek mind beltéri képek mesterséges gyér megvilágítással. Kinti természetes fénynél már nincs ilyen gondom. Nyomatokon még nem néztem az 500D-vel készült képeim, mert egyszerre 150-200 darabot szoktam elküldeni, hogy legyen pótlás a családi albumba. Viszont szerintem ott alapból leméretezik a képet a 15x10 mérethez, így viszont meg már senki nem venné észre. Az az érdekes, hogy a Tamron 55-200, amit potom pénzért vettem szintén jobb rajzolatot csinál 55mm-en beltéren mint a kitobi. Azt hiszem ki kell próbálni csak jpg-ben több felbontásban.johnjohn: én is ezt tartom esélyesebbnek Pixel-Peeperen látott képekre alapozva jobbnak tűnik mint a sigma. Legjobban az ef-s 15-85 tetszik, csak hát annak az árából megvan a Tamron 28-75 meg a vaku.
Új hozzászólás Aktív témák
- Canon EF 28-300mm f/3.5-5.6L IS USM - Újszerű -
- Nikon Nikkor Z 180-600mm f/5.6-6.3 VR - Új -
- Sony Alpha a7R IV tükör nélküli digitális fényképezőgép váz (ILCE-7RM4A) Új modell
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 NIKON full szett, szép állapot + extrák
- Új - Canon EOS R6 Mark II milc fényképezőgép - 0 expó
- ASUS ROG Strix SCAR 16 / Ultra 9 275HX / RTX5090 / 32GB / 2TB NVMe! BeszámítOK
- 27% - Corsair Nautilus 240 RS RGB White Vízhűtő!
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650E R9 7900X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5080 16GB NZXT H9 Flow White Corsair 850W
- Új Dell Inspiron 14 Plus 7440 WQHD 2.8K 90Hz Ultra7 155H 32GB 1TB SSD Intel Arc iGPU Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Szóval így tűnik lágyabbnak a rajzolata. De most, hogy mondtad megnéztem két képnél 100% nagyításban, mindkét kép éles, de az 500D-vel készült mintha lágyabb lenne. Ilyen nagyításban már alig észre venni. Hangsúlyozom ezek mind beltéri képek mesterséges gyér megvilágítással. Kinti természetes fénynél már nincs ilyen gondom. Nyomatokon még nem néztem az 500D-vel készült képeim, mert egyszerre 150-200 darabot szoktam elküldeni, hogy legyen pótlás a családi albumba. Viszont szerintem ott alapból leméretezik a képet a 15x10 mérethez, így viszont meg már senki nem venné észre. Az az érdekes, hogy a Tamron 55-200, amit potom pénzért vettem szintén jobb rajzolatot csinál 55mm-en beltéren mint a kitobi. Azt hiszem ki kell próbálni csak jpg-ben több felbontásban.