Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Yettel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rumos14
nagyúr
válasz
mzsolti
üzenetére
nekem spec. a Tamron-nal semmi gondom nem volt, kettőt vettem, mindkettő tökéletes. az egiyk egy 17-50, másoktól bőven hallottam gondot efelől.
Sigma-nál az én és a környezetem tapasztalatai szerint kb. minden harmadik obi tökéletes. mert ok, a szervíz meg tudja csinálni, csak a francnak van kedve és ideje ezzel foglalkozni. -
Degeczi
nagyúr
válasz
mzsolti
üzenetére
régi alapszabály, h Sigmát, Tamront kipróbálás nélkül sose vegyél!
A Tokinák összeszerelési minősége már jobb (de tipikusan az áruk is magasabb: valahol félúton a Sigma/Tamron és a Nikon/Canon között. Pentax esetén asszem még rosszabb a helyzet, mert ott eleve "Pentax" néven jönnek ki a Tokinák - drágábban mint a többihez), de még ott sem kizárt a gond: ultranagylátót nem egyszerű precíz módon összerakni, mert a legkisebb pontatlanságnak is viszonylag erős hatása van
természetesen van esélyed vakon is egy teljesen jó példányt kifogni, de én nem mernék ilyesmivel lottózni, a legtöbb hazai boltba nem lehet pusztán minőségi kifogás alapján visszavinni vmit, ha egyébként működőképes
külföldi fórumokon olvastam olyat, aki 3 Sigma 10-20-at vitt vissza emiatt, míg végül egy Tokina 12-24 mellett kötött ki
nálam 2 Nikonos Sigma 10-20 járt: az egyik decenteres volt a nagylátó részén, bal oldalon életlen képet adott, a másikon nem vettem észre ilyesmit - de alapvetően nem tetszett a képe (a már említett: szélek felé életlenedés, és furcsa torzulás miatt. A Tokina 11-16 szimpatikusabb obi lenne - de drágább is annyival, amit nekem nem ér meg ilyen, általam ritkán használt játékszer)
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- Kerékpársportok
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Assetto Corsa EVO
- TCL LCD és LED TV-k
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- Manfrotto XPRO videó monopod + fluidtech talp + MVH500AH fluid fej (MVMXPRO500)
- Canon RF 800mm f/11 Is STM + álcázó+állványtalp+napellenző
- Hollyland Vcore - wireless továbbító
- Truecam M5 GPS WiFi autós menetrögzítő kamera + CPL Polarizációs szűrő + 64Gb Endurance kártya
- Canon EOS 1300D gépek objektívekkel ( 2800 / 9400 / 9600 / 13700 expo )
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- Dell P2419H / P2719H Full HD LED IPS 24"-27" LCD monitorok
- Eladó Xiaomi Poco F3 dual 6/128GB / 12 hónap jótállás
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, 7420, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Ryzen 7 5800X3D // számla // garancia //
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest