Hirdetés
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Luxuspóráz: okosláncot akasztana a nyakadba az Apple
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Nothing történelmet emleget, közben új logót mutogat
- Három operációs rendszert kínál a NexPhone
- OnePlus: Settle Down, nem megyünk sehova
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- iPhone topik
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jinxx
senior tag
Hmm... Ismételten érdekes téma.
Régen azt mondtam volna, hogy Sigma, most azt mondom gyűjts egy Canonra. Múltkor volt nálam egy 70-300 Apo DL Macro, mutattam mit csinált a ''vacak'' ősrégi filmes 80-200as Canonhoz képes. Az ég és föld volt, nem hogy a 70-200 f/4L hez viszonyítva. Sigma 24-70-re vágytam világ életemben a kitobi helyett, meg is kaptam. Az első annyira backfocusos volt, hogy 24mm-en 3m-nél volt neki a végtelen. Visszaadtam, vettem másikat aminek az előzőhöz képes 2.8as rekeszen eléggé elmaradt a képminősége, és szintén enyhén backfocusos volt, pedig a kamera kft. frontfocus miatt rendberakta már egyszer garanciálisan. (Ezt már nem tudtam visszaadni, ez van most...) Szóval ha valaki kimondja azt a szót, hogy Sigma, kerülget a hányinger, és elkezdek szédülni, pedig a 24-70-en kívül a nagylátót, és a tele tartományt is Sigmákkal akartam kitölteni. Mostmár nem, nem ér ennyi szívást.
Azt ajánlom, gyűjts kicsit 70-200 f/4L-re, vagy vegyél 20-30 körül egy 80-200at, vagy gondolkozz más Canon obikban, pl az 55-200 se rossz. Talán a régi menetes obik is szóba jöhetnek, ha úgy látod, hogy évekig nem lesz pénzed drága obikat venni.
Köszöntem a figyelmet...
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- 206 - Lenovo Legion Slim 7 (16IRH8) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
- Fujitsu Esprimo D7011 Intel i7-11700 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest