Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Itt az első hivatalos poszter a Galaxy S26 Ultrához
- IDC: 2025-ben a Huawei megnyerte Kínát, az Apple a világot
- Nem lesz idén iPhone 18
- Feltűnt az Xperia 1 VIII és 10 VIII az IMEI adatbázisban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Poco M8 5G - majd megveszed
- Almás kagylót főznek Cupertinóban
- Realme GT Master Edition - mestermunka
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szten Márs
nagyúr
Azért pár dolgot még hozzátennék:
Egyrészt a porosodástól nem kell annyira félni, mint a mumustól. Én azért nem keveset szoktam cserélgetni az objektíveket, és nem feltétlen én vagyok a leggyorsabb, villámkezű objektívcserélőmester, valamint nem is por- és csíramentesített oxigénsátorban szoktam a műveletet megejteni, mégsem volt még bajom ezzel. Persze, kellett már háromnegyed év alatt használni a körtefecskendőt, talán kétszer, bár erre a számra most nem esküszöm meg, a lényeg, hogy nem minden másnap kell fújkálni. Ráadásul a körtefecskendős tisztítás se nem bonyolult, se nem drága - pár száz HUF a körtefecsi, és 2 perc a tisztítás, és ennyi. Innentől kezdve a porosodás, mint indok bármire nálam ki is esett.A másik az, hogy egy 18-200-as objektívnek vannak bajai. Most milyen objektíved is van? TUdom kitobi, de sajnos nem ugrik be milyen géped, így milyen kitobid van
A 18-200-as objektívek jobban torzítanak, szóval geometriai aberrációra szépen fel lehet készülni, meg ezen túl sem a legűberebb az optikai minőségük , ami létezik, nagyon kompromisszumos lencsék. Ezek azok, amiknek a használatától óva intünk mindenkit, ha csak egy mód van rá. Egy Tamron 55-200 nagyon olcsón teljesen korrekt képet ad. Vagy a rendszered függvényében valami képstabis objektív lehet jobban megérné, ha nincs vázba épített képstabid - azért 200mm környékén annak a megléte vagy meg nem léte már annyira nem mindegy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- potyautas: A teljesség igénye
- Villanyszerelés
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Okos Otthon / Smart Home
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Parfüm topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- További aktív témák...
- HP Victus 16 - 16.1"FHD 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 32GB - 1TB - Win11 -RTX 4050 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával/
- BESZÁMÍTÁS! HP ZR2440w 24 60Hz IPS FHD 6ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ HunVillBill- 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest