- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One UI zápor szórta meg Európát
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
INMOTEP
őstag
-
Tamás9x
őstag
válasz
kriszpontaz #49697 üzenetére
MEnnyi kell?
-
kriszpontaz
veterán
válasz
betyarr #49694 üzenetére
Még most fogom felpattintani, csak a Steam induljon el
.
Egy Win 3.11-et rápattintok, hátha az integrált hálókártyát be tudom izzítani, de lehet a Volkov Commander is képes rá. Úgy könnyebb átpakolni a játékokat mint floppyval szerencsétlenkedni (főleg hogy sorba döglenek le előjel nélkül).Már ha itt tartunk, EDO ram nincs valakinek véletlenül?
-
elistvan
őstag
válasz
INMOTEP #49695 üzenetére
Alcohol 120% az kezeli. Vagy Ultraiso-val konvertáld át más formátumba.
Ultraiso-val bemountolod egy virtuális meghajtóba, onnan kimásolod a fájlokat a vinyóra, aztán az Imgburn-ben átváltasz build opcióval (gondolom a rétegváltás miatt kell) ott pedig calculate a bal oldalt és kiszámolja neked az optimális rétegváltás helyét, utána mehet is az írás.
-
INMOTEP
őstag
Apropó ,dvd írásban tudna nekem valaki segíteni ? MDS Fájl ról van szó és dupla layer es 8.5 GB os dvd+r DL Lemezre kellene kiírni IMGBURN al ,de nem engedi
Már több mint 1 hete szivok vele [link]
-
betyarr
veterán
válasz
kriszpontaz #49692 üzenetére
az új doom megy rajta?
amúgy jó kis retro gép! -
INMOTEP
őstag
Eladó
Hibás 19" R19W11 Monitor ((A Hiba hogy az első bekapcsolás után 10 percig nincs kép ,,újraindítás után tökéletesen üzemel végig )) Ár : 5000 Ft
Ramok
1x 2 GB DDR3 1600 mhz Kingmax
1x 4 GB DDR3 1600 mhz CrucialA 2 DB Ram egyben 5500 Ft
Helyileg Nyírturán vagy Nyíregyházán átvehetőek ,érd priv
-
kriszpontaz
veterán
Sziasztok! Szólni szeretnék, hogy a kérésem a kisebb méretű winyóra egy időre befagyasztom, mert a 360MB-os (vagy 350?) winyót sikerült életre keltenem
!
Most öröm és bódottág van! Megszenvedtem vele.Valaki átjumperelte a winyót (tele van pici jumperekkel) és nagy nehezen találtam hozzá leírást hogyan is kellene kinéznie a dolognak. Sikerült Master-re állítani és láss csodát, olvasható lett a lemez, de az FDISK hibát dobott, viszont formázni tudtam.
Kellett hozzá egy TestDisk progi, ami helyretette a partíciós táblát, majd nagy kínlódás után az FDISK is működött és sikerült formázni.
Most tiszta rendszerrel hasít a 486-os.
-
embe
nagyúr
válasz
Ł-IceRocK-Ł #49690 üzenetére
Mindenkinek megvan a maga perverziója....
-
embe
nagyúr
válasz
Ł-IceRocK-Ł #49688 üzenetére
Jujjjj! Ott laksz a bárban?
-
embe
nagyúr
válasz
Tamás9x #49676 üzenetére
Én pár éve itt a Jég utca elején található ( ha még megvan ) üvegessel vágattam üveget.
Csak nehogy eggyel túl menj!
Ott is lehet üvegezésről szó, csak valszeg többe kerül majd.
-
Tamás9x
őstag
válasz
DrojDtroll #49677 üzenetére
AÚ igazad van négyzet
20x20x3mm
-
DrojDtroll
veterán
Terbeli negyzet???
-
válasz
DrojDtroll #49677 üzenetére
sík kocka
-
Tamás9x
őstag
Megbízható üvegest tud valaki? kellene síküveg 20x20cm-es kocka 2db vastagabb kivitelben 3-4mm
-
Tamás9x
őstag
Keresek valami izmosabb tápot. a kikötés, 2X8 pin cpu power nek kellene rajta lennie
20.000ft-ig igény esetén a későbbiekben kellene belőle több is
-
Eladó dolgaim:
Pinnacle STUDIO MovieBox Plus 710 USB digitalizáló kártya 6k
Jó állapotú fekete atx házak 2k/db
Trust GXT 166 MMO egér garis 6k
Rajintek Morpheus vga hűtés 6k
Genius KB-G265 billentyűzet 3k
Gigabyte 460w táp 4k
Asus VE228 22" led monitor 18k
Ac Freezer 7 pro hűtés 2k
1gb-os ddr2 ramok 1k/gb
Samsung S22C150 monitor 18k
2gb-os ddr2 ramok 3k/db
Geforce GT430 1gb vga 7k
GA-EP45-UD3 lap + E6600 + 2gb ram 13k
320gb sata hdd-k 4k/db
Samsung 1tb hdd 7k
2gb-os ddr3 ramok 2k/db
4gb-os ddr3 ramok 4k/db
Aerocool Strike X ház 4k
GIGABYTE GA-F2A88XM-HD3 + A8 6600k + SCYTHE Katana 4 30k
Creative Sound Blaster X-FI XtremeMusic 6k
TP-LINK TL-WN851N wifi kártya 2k
Gigabyte MA790X-DS4 lap 6k
Amd X2 6000+ proci 5k
Chieftec GPS-500AB A táp 5k
Thermaltake Berlin 630w táp 8k
Asus P5KC lap +4gb ddr3 ram + E6750 proci 14k
Sharkoon Vaya ház 5k
Geforce 8800GTX vga 4k
H81M-DS2 lap + G3220 + 4gb ram 20k
Ati HD5450 1gb vga 4k -
elistvan
őstag
válasz
greenface #49665 üzenetére
Egyszerű, az emag tulajdonosa ugyanaz a Dante International SA mint a jófogásé és a vateráé is. (Nem hiába vannak listázva a találati oldalon az emag árui is kereséskor a vaterán). Tudomásom szerint nem magyar hanem romániai (bukaresti) székhelyű cég. Így nem a magyar adózási szabályok vonatkoznak rájuk.
-
Tamás9x
őstag
Frissítve:
LCD:
15,4" notebook kijelző 4k/db
HSD101PFw1 10,1" led lcd 5K (laptopba)
LG- Flatron IPS231- 20K
Benq FP71G+ (4db ) 1,5K /db !!!!! Akció!CPU:
T2370 SLA4J 2K
T4200 2K
T6600: 3k
I5 650 4K SLBTJAMD:
ADA3500IAA4CN 500ft
AD04200IAA5CU 2KRAM:
SD 512MB KVR133x64C3/512 3K /db (2db)Laptoptöltők:
Asus ADP-90CD- DB 90W 3K
Asus ADP-90SB BB 90W 3K
HP PPP0012H-S 90W 3K
LiteON PA-1900-24 90W 2K
2db Compaq PPP003S 2K
LI SHIN LSE0202C1990 2K
CPA09-004A 2KWouxun KG-UVD1P amatőr rádió 15K
VHF/UHF
:
Alienware M15X I7 820M ,8GB DDR3, GTX260M 1GB DDR3, 1TB HDD, W10 home Premium 160KPowerbank 15600mAh névleges akkumulátor kapacitás (6x 18650-es cella )[link] 5K
DELL Optiplex GX620 D820, 3GB DDR2, 500GB HDD, DVD olvasó ( mini ház26x9x25cm) 10.000FT
Samsung 350V bontás... 1TB hdd stbstb kérdezz felelek
stb stb
-
Tamás9x
őstag
válasz
greenface #49665 üzenetére
Úgy érti, hogy visszaigényli, de nem fizeti be az áfát ezt pedig addig játssza amíg a cég működőképes, miután már nem, csinálnak egy másikat amivel ugyan ez eljátszható.
Régebben volt ebből nyilvános cirkusz lásd léalma, ami végül nem is léalma lett, hanem polcra került.Aki nem látja a mindennapos procedúrát ne okoskodjon már bele ha lehet..
Sok szállítót nem veszünk át ami kétes, hogy miért? mert indokolatlan módon van benne egy határátlépés a szállítólevélben, hogy miért? gondolkozz... Cuki amikor a saját szignózott raklapod köszön vissza egy import cucc alatt...
De ez már politikai vonalakat is érint, ami a fórumon nem megengedett.
-
szasanyi
félisten
válasz
Janaboy #49667 üzenetére
A kereskedők azért csinálnak amit és úgy ahogy, mert az a terület nincs jól szabályozva és mert tudják: az esetek 99%-ában nincs semmi következménye.
A fogyasztó csupán két helyre fordulhat ha gondja van. Az első az érdekegyeztető tanács ami konkrétan egy vicc, semmi értelme. De tényleg, mert csak közvetít 2 vagy több fél között és semmi beleszólása, jogköre nincs igazából fogalmam sincs miért léteznek egyáltalán.
A fogyasztóvédelem - aki elsőként lepasszolja a problémát és odairányít- csak éppen egy kicsivel jobb, ha éppen olyan a fogyasztó problémája. Ha nem, akkor azt mondják - mint nekem, amikor az edigital nem fizette vissza az elállással visszaküldött ~35k-s fejhallgató árát -, hogy ez nem hozzájuk tatozik.
Megjegyzem, hogy 5 telefonhívásba került megtudni a nagy semmit. Na, ezért mennek a dolgok úgy, ahogy minden vásárló el szeretné kerülni.
-
Janaboy
veterán
En annyit tennek az egesz gariztatos sztorihoz es most legyen az barmelyik ceg.
A fogyasztot tobb jogszabaly is vedi, amiert szoktak is verni a tamtamot (neha en is, mert vannak akik ugy gondoljak, h azok rajuk nem vonatkozik).
De sajnos a viszontelado/szerviz es a kereskedo kozott mar nincs ami szabalyozza azt.
Ott van h 2 honap is eltelik, mire visszakapod a termeket vagy levasarolhatod...csak a vasarlokat ez nem erdekli. -
greenface
aktív tag
"Behozzak magyarorszagra visszaafazzak a termeket."
Ezt hogy érted?
Ha külföldről vesz a kereskedő, akkor áfamentesen vesz, de ha eladja, akkor a felszámított áfá-t be kell fizetnie.
Ha belföldről vesz, akkor pedig az áfa különbözetet.
A lényeg, hogy külföldi beszerzés emiatt nem lehet olcsóbb, ha törvényesen jár el. (Ha nem, az másik kérdés, viszont az másik kategória - áfacsalás... Ilyen állítással vigyázni kéne!...)Általánoságban a vitához: én úgy látom, hogy mindkét oldalon (kereskedői és vevői) van mit javulni.
- kereskedői oldalon: sajnos sok csak rövid távon gondolkodik, minél többet eladni minél gyorsabban, a vevők magas szintű kiszolgálása (garancia, támogatás,...) teljesen háttérbe szorul. Egyébként ez messze nem csak webshop-okra jellemező, úgyanígy megvan helyi kiskereknél is sokszor (suttyó, bunkó, lehúzós kiszolgálás).
- vevői oldalon: tudomásul kell venni, hogy a kereskedelemnek költségei vannak. Az egy szolgáltatás, nem automatikus nyerészkedés. (Ha nem hiszed, próbáld meg csinálni.)
Az a mentalitás, hogy ha kell vmi, rákeresek a neten, és ahol a legolcsóbb, hát én onnan rendelek, mer' rajtam nem fognak meggazdagodni, az pont a tisztességes, hosszabb távra építő kereskedéseket hozza nehéz helyzetbe. Ui. náluk nem azért drágább a cucc (sokszor nem sokkal egyébként), mert ők gecik, hanem mert mondjuk törvényesen működnek, nem éhbérért dolgoztatnak, vagy éppen tiszetsséges garanciális szolgáltatást nyújtanak (aminek költsége van).
Ezzel nem azt mondom, hogy ahol drága, onnan kell venni - de nem CSAK az árat kellene mindig nézni. -
Bobby G.
senior tag
Tudom, nem hardver, de eladó egy új K9-es kutyahám, kék színben, 1-es méretben (kb. Labrador méret).
-
Wajk
addikt
Sziasztok,
Eléggé a halálán van a régi jó GTX260-os videókártyám.
A jól ismert nvlddmkm.sys kék képernyő, Általános VGA driverrel megy szépen, de ha felteszek valami nVidia drivert akkor vége. Egyik napról a másikra. Nem volt mókolva, évek óta már csak irodai munka/képszerkesztés....Ezt is most 800x600-ban pötyögömKeresek PCI-e videókártyát ami azért jobb mint egy integrált
- nem játékra kell
- silent előny, de nem feltétel
- 10e körül a legjobb választás/ajánlat kelleneu.i.: ha valakinek van ötlete a videókártyával az is jöhet....
Köszönet
-
dAnky
aktív tag
En az expertben dolgozom jelenleg tobb mint 1 eve. Elotte voltam mediaban is es az euronicsban is. Hardverekrol velemenyt nem tudok alkotni azokat nem arulnak nagyon ezekben az uzletekben. Ami viszont teny es igaz hogy pl emag... rengeteg keszuleket itt most peldanak a samsungot hoznam fel, kulfoldrol szerzik be pl szlovakia ukrajna stb. Behozzak magyarorszagra visszaafazzak a termeket. Ugyebar ezaltal olcsobban szereztek be mintha a magyar samsungtol vettek volna. A problema abban van hogy a samsung magyarorszag kizarolag a samsung magyarorszag altal ertekesitett termekekre vallal garanciat, indok ha ok keresnek rajta javitjak ha te masik orszagbol veszed nekik azon nincs haszon igy nem garanciazzak le. Ebben az esetben adott egy nagyobb tv. Amihez ugyebar hazhoz jon a szerviz es elviszi megcsinalja vagy kicsereli levasarolhatod stb... viszont ha felhivod a samsungot es a keszulrk nem tlluk szarmazik akkor te kuldd vissza az emagnak majd ok garanciazzak ahonnan beszereztek. Nem veletlen hogy van az emagnak samsung49k5582 es valtozata is amit arulnak. Ezt a magyarorszagi samsung nem forgalmazza csak a samsung 48k5500at tehat az a tv tuti hogy nem lesz magyar garancias. Ez a tv mondjuk naluk legyen 199.999.- mediaban vagy nalunk a magyar verzioja pedig 209.999.- a ketto tv ugyan az csak az emagos valtozat feher a magyar fekete. Er 10ezer forintot ez a macera? Sajnos nem a magyar emberek hibaja a netes vasarlas ertheto keves az azlag fizetes minden filler szamit. Eleg surun jarok svajcba mert parom anyukaja kint el. Ott az emberek bemennek a boltba ahol a legjobb kiszolgalast kapjak es megveszik. Nem erdekli oket par ezer ft kulonbseg meg h tobb napot arra szanjanak ra hogy minden boltot megnezzenek hol olcsobb 1000ftal? Mert akkor ott veszem meg. Neki az ideje tobbet er jobb eletszinvonalon elnek. Furcsa sok embernek de pl a tvken z-7-8% az arres nem pedig 20-30% mivel minden bolt egymas ala megy versenyeznek ki adja olcsobban. Nyilvan igy egy emag aki visszafazza a termeket olcsobban fogja adni. Amin a haszna van a boltoknak azok a kiegeszitok. Egy hdmi kabel 40-50% arres. Mert ha megveszel egy 100ezres tvt akkor mar ott megveszed a hdmi kabelt a tisztito kendot stb kieg dolgokat. Azert mar nem mesz at a konkurenciahoz vagy rendeled netrol mert helyben 2000 neten 1000 akkor mar megveszed 2000ert mert nem fog erdekelni az a kis tetel.
-
embe
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #49655 üzenetére
Sok forint féláron.
Köszi! -
CoolBoy323
nagyúr
Megyek haza penteken. Vkinek vmi?
-
Eladóak az alábbi alkatrészek:
Noctua NH-D14 (Mount Kit is) cpu hűtő
Samsung SH-S222 DVD író/meghajtó
Zalman ZM-MFC1 Plus ventilátor szabályzó
Xilence HDD CL passzív HDD hűtő
Antec P180 Mini Black (MATX) gépház
Coolink Swif2 1201 ventilátorÉrdeklődni privátban lehetséges.
-
Tamás9x
őstag
válasz
kstcsk #49648 üzenetére
Szerintem te mindenkinél jobban összefoglaltad a dolgot
TMX teszt oké, visszaküldve..
Már tettünk ajánlatot a fent dolgozóknak, hogy 2x annyit fizetünk, jöjjön hozzánk dolgozni, ha meg tud oldani mindent test oké-ra. Egyes emberek épp ésszel fel nem tudják fogni, mi folyik fent, csak látják a papírformát, és verik a mellüket ha nem úgy megy
-
kstcsk
tag
válasz
Sirandrish #49647 üzenetére
Ugyan nem hozzám szólt, de egy válasz erejéig belecsöppennék a vitába. Minél többet tudsz, annál elszomorítóbb a helyzet. Ha keveset tudsz, "laikus" vagy, akkor azt hiszed minden úgy megy ahogy a nagy könyvben megvan írva (mert szerződés, mert 2 év garancia, mert...), pedig ez tévedés. Az kétségtelen, hogy úgy is kellene mennie, és sz@r dolog hogy nem így van. A miértnek számtalan oka van, párat közülük feszegetett már Tamás9x. Imádkozni akkor lehet majd ha a TMX-el lesz dolgod, de az se segít majd......
-
Sirandrish
legenda
válasz
Tamás9x #49640 üzenetére
Én nem akarok beleszólni, már csak azért sem mert nem vagyok egy nagy HW vásárló, hisz gyakorlatilag 5 évente veszek egy komplett gépet és csókolom.
De mi az hogy örülni kell a gariztatásnak ha egy webshopból veszek alkatrészt? Ugyanúgy vállalják rá a garit mint te vagy x vagy akár y helyi bolt.
Lehet a tapasztalataid miatt te ügyesebben intézed (vagy egyszerűen csak több időd van vele foglalkozni mint egy iponnak pl), de nehogy már imádkoznom kelljen hogy garizzák a terméket amire vállalták a garit.Téged nem ismerlek, de helyi boltokkal volt már pár vicces élményem.
Pl mikor webshopról kinéztem egy terméket, azt írta van raktáron, majd biztos ami biztos alapon telefonon is érdeklődtem ahol megerősítették hogy valóban van raktáron az adott termék, majd mikor bementem és kértem a fent említett terméket akkor egy drágább és szarabb alternatívát tettek elém.
Mikor megjegyeztem hogy ez köszönőviszonyban sincs az általam kért cuccal, még ők voltak felháborodva. Nah ilyen emberekre én nem bíznék garit, főleg nem fizetnék ki +10%ot valamiért.Te nyilván kardoskodsz a saját "igazad" mellett, hisz te ebből élsz, de azért szasanyi kollégát is meg lehet érteni, hisz semmi mást nem akar, csak azt amiért fizetett.
-
Nirvanus
aktív tag
Keresem az alábbi adaptereket valamelyikét:
- SPSS 481420-001
- SPSS 482133-001
19.5V 6.9A, 135WÉs kellene memória is:
- 2x2 vagy 2x4GB DDR2-800 sodimm -
Tamás9x
őstag
válasz
szasanyi #49644 üzenetére
Sólyom út 4 szám
Én nem vitázom, csak sajnállak, hogy inkább vered még mindig a fejed a falba, ahelyett, hogy tudomásul vennéd a jelenlegi üzletpolitikát, és inkább alkalmazkodnál, majd keresnéd a kiutat.
Ha tényleg igaz, hogy havi 500K felett vásárolsz, akkor gyere ide viszonteladónak, és kedvezményesebb árakat kapsz.Amit te most vívsz harcot, mi már megvívtuk x évvel ezelőtt, értsd már meg
-
szasanyi
félisten
válasz
Tamás9x #49640 üzenetére
Tárgyi tévedésben vagy - és ezzel be is fejezem a veled való parttalan vitát, mert csak a lényeget nem akarod látni - ti. engem eddig senki sem vágott át ti. mindig azt kaptam amit rendeltem, és akkor fellelhető legjobb áron a teljes garancia idő mellett.
Csupán méltánytalannak tartom azt, hogy egyes esetekben megpróbálják megmagyarázni amit nem lehet ezért sz@rakodni kell és sokáig tart a garanciális ügyintézés. De végül mindig, minden el lett intézve, ki lett cserélve ez nem kérdés!
Végeredmény pedig ezek a leglényegesebb szempontok akárhogy is nézzük, és hát az akár 15% árkülönbözet az bizony akár 15% -kal kevesebb fizetnivaló ugyanazért a termékért ugyanannyi garanciaidő mellet. Annak aki évente 1-2 hardvert vásárol annak jó lehet egy helyi bolt (már ha van itt amit keres és esetleg ismerős is van a boltban aki nem azt sózza rá ami neki leginkább érdeke, hanem valóban szakértő segítséget nyújt) de amúgy a helyi üzletek nem komoly versenytársai a webshopoknak. Sem árban sem kínálatban, és e kettő az ami miatt sokakat nem is érdekel a többi esetleges plusz.
De ha nagyon bizonyítani akarod az álláspontodat akkor add meg hova menjek legközelebb, akkor majd kiderül ténylegesen mi van a szavak mögött! -
törölt tag
válasz
Tamás9x #49640 üzenetére
Köszi!
3 programmal néztem. CrystaldiskInfo, HD sentinel, SSDOK. Mind a három ugyanazt mutatja, tehát 100%-os a statisztika.
Még azt is rosszul méri, hogy hányszor lett indítva az SSD. Volt úgy, hogy egyik nap még 10-szer volt indítva, két nappal később már csak 4-szer. Két nap alatt -6 alkalommal indítottam be. -
Tamás9x
őstag
válasz
#93794560 #49638 üzenetére
minimum 3 programmal kell tesztelni, és ha a többség(51%-tól) butaságokat olvas az hibás. Nincs apelláta, egy jegyzőkönyv képekkel, és abba nem köthet bele a garanciáztató. Nem csak annyit kell odaírni hibajegyzésbe, hogy nem jó
szasanyi: Még mindig a semmin lovagolsz..
A gyártó méltányosságból vállal garanciát. Annak az az ára ami, te sem dolgozol ingyen,én sem. Márpedig, ha bejárnál a boltba pl hozzánk is látnád azokat a plusz szolgáltatásokat, amikért megéri kifizetni a pluszt, 3m-be veszel 1 ssd-t a notidba hozzád vágják vidd paraszt...(V400-as ssd-n látod kívül a serial számot? megsúgok 1 pici titkot, ami matrica van a csomagoláson gyűjtő fantom szériaszám, semmi köze az ssd-hez ha tönkre megy lesz majd nyavajgás ne aggódj) mint a többiben, mi azért megkérdezzük, hogy szereljük be? clone-ozzam rá a régi hdd-ről az adatot, ellenőrizzem le, hogy jó-e? ne kelljen megsétáltatnod feleslegesen?
Igen, és igen is meg kell fizetni, attól, hogy te a saját károdon spórolsz mindenen, ezzel kockáztatod a garanciádat, és normális kiszolgálást (mert ha kinyitod a szemed erről szól, olcsó nesze vidd ha gar van majd meglátjuk VS. drágább, de megteszünk mindent a vásárlóért, hogy minél kevesebb kört keljen futni ha bármi problémája van) azért ne más legyen már a hibás. NEM, és még 1x monom NEM jár a garancia alanyi jogon, ha ismeretlen eredetű online webshop-ból rendeled. Az, hogy ők, sunyiba megoldják bent, vagy lepapírozgatják, az más tészta.
Én naponta rendelek annyit ami nálad egy hónap alatt megfordul, szerintem jobban képben vagyok ezzel, és igen megéri, kell a plusz, ha tótágast állsz is kell, mert minden nagy cég ott gazdagodik meg, hogy úgy vág át téged ahogy nem szégyenli.
-
szasanyi
félisten
válasz
Tamás9x #49635 üzenetére
És lesz is amit szeretnék, olyan áron ami nekem is jó? Vagy csak olyan áron ami nektek jó, és rendelés után napokat várva ugyanúgy mint a webshop esetében (csak drágábban ugye)?
Hagyjuk már ez a bullsit dumát!
Számos alkalommal megfutottam már ezeket a köröket itt helyben, több üzletnél. 10-15% felár ellenében miért vásárolnának itt a népek? Legutóbb egy hónap alatt ~700k-ért vásároltam hw-ert, szvsz a felét sem tudtam volna megvenni itt (nem egy, de talán az összes üzletben sem). És ha ennek csak az 5%-ával lett volna drágább (de tuti, hogy többel!) már nem éri meg. Így akkor miről is beszélünk?
Laptopot is vettem, egy év alatt 4 db-ot, desenkisem tudott hasonló (hasonló, nem jobb!) áron biztosítani mint a laptopszalon tehát mindet onnan rendeltem (másnap itt is volt).
A vásárlók nem a drágább helyen szeretik megvásárolni ugyanazt. De mondok másik példát is: két olyan helyi számtech cég is megszűnt már ahol korábban vásároltam - ami bármikor és hamarabb bekövetkezhet most is mint egy nagyobb webshop esetében (de ott még a jogutódra, és az utólagos gariztatásra is nagyobb az esély) - aztán mit értem az ő garanciájukkal? -
törölt tag
válasz
Tamás9x #49635 üzenetére
Tamás!
Mivel számtech boltban dolgozol, biztos tudnál felelni egy kérdésemre. Arra lennék kíváncsi, hogy hibásnak számít-e egy olyan SSD, ami összevissza méri a használati statisztikákat. Egy-két napig mér, aztán a harmadik nap megint úgy mutatja, mintha még nem lett volna írva rá. Pár napig megint jó, aztán előfordul, hogy két nap alatt 5-6TB plusz írást jelez, miközben kevés adat lett ráírva. Harmadnapra megint 0-ról indul az egész. A cucc működik, csak lehetetlen követni, hogy hol tart az elhasználódást tekintve. Lehet, hogy minden szaküzlet más ebből a szempontból, de érdekelne, hogy ezt általában hibának veszik-e, vagy azt mondják, hogy megy az SSD, tehát semmi baja?
Köszi!
-
kriszpontaz
veterán
válasz
Tamás9x #49635 üzenetére
Kisker-kisker közt is van különbség. Lehet valahol a hibás terméket azonnal cserélik, mert van a polcon, de ez ritka. Volt már olyan hogy 1 hónapig voltam VGA nélkül és kaptam egy használt (poros volt a ventilátor és a PCB - nagyker szerint új volt) hibás VGA-t cserébe, és még 1 hónap volt mire egy újra cserélték (NV 9600GT).
Az iPon-al még nem volt garis problémám, igaz kezdenek drágulni. Az Edigital 1szer hibázott, nem azt a terméket küldték le amit rendeltem, de kaptam 5000 Ft árengedményt és választhatta másikat. A futár ingyen jött érte és hozta a másikat. Egyszer a garijegy maradt le, azt külön küldték postán.
-
szasanyi
félisten
válasz
elistvan #49633 üzenetére
A tutit én sem tudom, csak azt tudom eddig hol, mit tapasztaltam. Leírom, aztán ennyivel több infód lesz. Persze lehet, hogy a Te esetedben nem ilyen lesz /lenne (akább jobb, akár rosszabb itt semmiben sem lehetsz biztos ezt tudom mondani).
Extreme Digital: ha nincs gond a termékkel és vannak jó áraik (mint pölö EZ is). Ja, és ha van helyi üzlet, akkor ajánlott mert lehet sk intézni az átvételt (csak, hogy ne visszaküldött bontott terméket vegyél meg új áron
) és a problémát is ha úgy adódik mert mailben kábé le se sz@rnak (jobb estben vmi sablon marketinges dumával operálnak). Az ügyfélszolgálat készséges és azt m,ondja amit hallani akarsz de közel sem biztos, hogyúgy is lesz! Én a termék visszaküldéssel (pontosabban a megérkezésével) szívtam, majd az elállás miatti visszafizetéssel szívtam náluk (ez volt az egyetlen egy alkalom amikor ezzel a lehetőséggel éltem
).
eMAG: ha találsz jó terméket jó áron, akkor szerintem vásárolhatsz. Nekem pont egy ASUS Strix headsettel volt problémám ami pozitív tapasztalattal zárult. Leadtam a hibát és a megrendelőt és másnap jött a futár a hibás termékért. Kb. 1,5 hét után szóltak (hol van ez a PCX 4-6 hetétől!), hogy nem javítható és cserélni sem tudják: levásárolom, vagy utaljál vissza az árát? A pénzt kértem, ami 2 nap múlva a számlámon volt. De ha kétesélyes a dolog és lehet, hogy élnél az elállási jogoddal akkor nem tudom jó-e, mert nem tudom hova kell visszaküldeni a terméket (amit neked kell megtenni saját költségedre).
PCX: röviden NEM. Hosszabban: velük szívtam a legtöbbet mert egymás után 4 termék is hibás volt vagy rövid időn belül meghibásodott azok közül, amiket ott vásároltam. Garanciális ügyintézés = katasztrófa. És amit szintén leírtam már, hogy mi mindent kell pluszban fizetned (csak náluk!) egy vásárláskor, csak hab a tortán.
AQUA: leírtam részletesen, szvsz egyértelmű következtetés vonható le a tapasztaltak alapján. Részemről mindenképp!
iPON: velük még nem volt semmi problémám (igaz, se gariztatás, sem elállási szándék nem volt). Annyi a gond, hogy a PPP és a futárköltség is náluk az egyik legdrágább - viszont gyorsak, ezt el kell ismernek. PPP-os rendelés a 2. napon délelőtt már megérkezett. Sajnos sokat drágultak, így az árak már nem mindig jók.
Legutóbb és legtöbbet INNEN rendeltem. A legjobb árak, korrekt ügyfélszolgálat. A "gond" az, hogy szinte semmi nincs raktáron (többek között ezért jók az árak) így 6-8 nap a szállításig várható idő. Ezen kívül nincs elállási lehetőség mert csak cégeket / vállalkozásokat szolgálnak ki (mondjuk egy ilyen regisztráció megoldható mint ahogy én is tettem). Velük még nem volt garis ügyintézés ezért azt nem tudom abban mennyire jók. Viszont az, hogy azonnal felveszik a telefont és mindig minden úgy történt ahogy kértem, azért ez bizakodásra adhat okot (persze inkább ne legyen rá szükség).
Ennyi, remélem van benne számodra is hasznos infó.
-
Sicér
tag
Vezetéknélküli egér+billentyűzet vásárlásán gondolkodok.
Ha van valakinek ilyen, PM-ben keressem legyen szíves.
Köszönöm, -
szasanyi
félisten
válasz
zsolti1902 #49627 üzenetére
Ha megveszed és beteszed az autóba akkor pont a dupláját fogja érni.
-
válasz
zsolti1902 #49627 üzenetére
Nekem is kocsi projekt miatt kell megválnom tőle-bár nem ez van a hirdetésben,lusta voltam kijavítani,amúgy mindegy is.
-
zsolti1902
aktív tag
válasz
kriszpontaz #49612 üzenetére
Megtaláltam, formázva ha jól emlékszem 3GB hely van rajta. HDSentinel szerinti állapotát nem tudom.
Ennyi van ráírva: Quantum Fireball EX 3,5 series. -
Erdei88
veterán
válasz
DonThomasino #49620 üzenetére
De most őszintén, ki érdekel a gyártói garancia? Ha azt szeretnék, a gyártótól veszem. Magyar kiskertől, magyar garanciát szeretnék. Nem azt, hogy mennyi a gyártói... Hatalmas megtévesztés
Btw, G.Skill ramoknál 3 év gyártói?! Élettartam garanciát vállalnak a ramok... akkor hogy is van ez?!
-
Tamás9x
őstag
-
szasanyi
félisten
válasz
Erdei88 #49619 üzenetére
Jaaaa, azokat már évekkel ezelőtt lehúztam a vásárló listáról! Egy vicc... szinte semmi nincs raktáron, amit megrendelsz az vagy lesz valamikor vagy nem, vagy olyan áron ahogy rendelted vagy nem.
És ez nem vicc, nekem nem is egyszer- ugyan némileg más szavakkal, de - ezt mondták.
Szerencsére ott nem volt garis ügyem korábban sem, de aki gariztatott náluk az is panaszkodott meg köpködött szóval kábé a legrosszabb webshop mind közül amit én ismerek.
Aztán a PCX (azzal együtt, hogy fizess a csomagolásért, az kp-s utánvét miatt, a csomagbiztosításra különben sz@rt kapsz, a garifutárért meg még mittomén miért nem).
Jól tetted, úgy én sem vettem volna meg. -
Erdei88
veterán
válasz
szasanyi #49618 üzenetére
Akkor a Hardverker/Bestmarkt-ot is nyugodtan felírhatod
A honlapjuk feltüntetett garanciaidőt nem vállalják. RM650x, 84 hónap gyári garancia ( a gyártó 10 évet ad)
A garancialevet megkapva, 24 hónap volt feltüntetve.
Amikor ezt szóvá tettem, felhívott valami fejes/tulaj és számon kért, hogy mi is a bajom. Sajnos nem jutottunk megegyezésre, így lemondtam a rendelést. Össze-vissza világolt... -
szasanyi
félisten
válasz
lajkaa #49615 üzenetére
Ez elég gáz. Én nagyon felháborítónak tartom az ilyen hozzáállást. Sajnos a PCX-nél is megtapasztaltam már - többször is - azóta ott nem is vásárolok semmit. Ez most kiegészül az AQUA-val, mert én többet tuti nem rendelek onnan semmit. Szerencsére még mindig bőven akad más üzlet, webshop így a pénzemet a továbbiakban ott költöm el nem ezeknél a kutyaütőknél.
Sajnos a helyi üzletekben meg általában olyan gyér a választék valamint rendelésre is annyival drágábbal mint a webshopok, hogy ez valszeg továbbra sem lesz opció.
-
Tamás9x
őstag
válasz
DrojDtroll #49585 üzenetére
Megtaláltam! Fekete: [link]
-
lajkaa
tag
válasz
szasanyi #49586 üzenetére
Sajnos nekem is teljesen ugyanez a tapasztalatom az aqua-val. Nekem monitor és memória probléma volt. Videót készítettem és képeket a hibajelensegről és e-mailben bunkón annyit írtak, hogy majd a szervízesek eldöntik hibás e vagy sem. És ha úgy alakulna hogy nem hibás ( vagyis sz×r de ők azt mondják, hogy nem) akkor nekem kell fizetnem a futárt is. az ingyenes garifutárt. telefonon is akihez először kapcsolnak normális, de a szervízesek nagyon lekezelőek. Egyszer rendeltem tőlük egy terméket hétfőn reggel olyan megjegyzéssel hogy csak akkor teljesítsék a megrendelést ha megkapom csütörtökre mert szülinapra lesz. pénteken kaptam meg....
iponnal még nem volt gariztatásom róluk nem tudok nyilatkozni. minden egyéb esetben velük minden rendben volt.
-
embe
nagyúr
válasz
128MB-os háttértár kicsi. 1GB-os kell. Ja. Menne a dőzsölés igaz?
-
Golyo69
senior tag
válasz
Ha hazamegyek megnézem lehet nekem is van egy kisebb vinyóm
-
kriszpontaz
veterán
Köszi srácok, nem válaszolnék külön-külön, úgyhogy egyben leírom. A
A gép egy HP Vectra XM2 468/66 gép, ami intergrált IDE vezérlős. Ez a vezérlő mindegy milyen HDD-t teszel bele, maximum 1GB-ig tudja értelmezni a dolgokat. 80GB-ossal próbáltam, az az igazán overkill, de azt is 1GB-osnak látta. A gyári 320MB-os winyó meg felpörög, a gép látja, de I/O error van, szóval kuka. Az is egy Quantum cucc.
Tehát mindegy milyen winyó megy bele, több partícióval sem lehet a méretét kihasználni az IDE vezérlő miatt. Ezen BIOS frissítés sem segített.Azért lenne jó egy régi winyó hogy teljes legyen a gép, de ha más nem, jön a második verzió:
A CF-IDE átalakító már úton van, de CF kártyát még nem találtam. Nem is tudtam hogy van köztetek olyan akinek van elfekvőben (nirvanus). CF-ből is 1GB-os bőven jó lenne, de akár egy 512-es is megtenné. A 128-asok már túl kicsik, alig fér rájuk valami. Ha van valakinek felesleges 1GB vagy 512MB CF, az is jó lenne.
A segítséget mindenkinek előre is köszönöm.
-
zsolti1902
aktív tag
válasz
kriszpontaz #49607 üzenetére
Este szétnézek a kacatok között, emlékszem hogy volt valami kis méretű Quantum márkájú cuccom.
Az olyan 2-3Gb-os lehetett. Az túl nagy már a gépnek? -
Nirvanus
aktív tag
válasz
-
embe
nagyúr
válasz
Max 1GB-os vinyó kellene?
Akkor a 20-as már extrém méret neked? -
kriszpontaz
veterán
Srácok, egy 486-os feltámasztásán dolgozom, amiben lehalt a 320MB-os winyó. A gép maximum 1GB winyókat kezel. Nincs valakinek elfekvőben felesleges kis méretű, de működő IDE winyója, 3,5"-os?
-
Nirvanus
aktív tag
Keresem az alábbi adaptereket:
- SPSS 481420-001
- SPSS 482133-001
19.5V 6.9A, 135WTovábbá keresem az alábbi procikat:
- Intel C2D E8400
- Intel Xeon L5420 (átalakítva)És kellene memória is:
- 2x2 vagy 2x4GB DDR2-800 sodimm
- 2x2 vagy 2x4GB DDR3 sodimm -
Plero
aktív tag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #49603 üzenetére
már csak nevében 3 amúgy már csak 1M
-
szasanyi
félisten
válasz
mukibuci #49598 üzenetére
Ez lenne ez enyhítő körülmény az AQUA részére amiért egymás után 2 hibás lapot küldött? Netán az ennek következtében kialakul helyzetben való hozzáállásért? Aligha.
E tekintetben tökmind1 hol van vagy hol nincs ilyen lap, vagy az ott mennyibe kerül. Vannak írott és íratlan szabályok amik mindenkire vonatkoznak és amit be kell míg második esetben be illik. És a vevőnek kimondottan nem illik betartani betartani mintegy köszönetképpen azért, hogy az 57.0000 HUF-os alaplapot náluk vásárolta meg!
Egyébként nem 3k-val volt olcsóbb, mert itt sehol sem adták hozzá a DOOM játékot (amit nem az üzlet, hanem az ASUS biztosított) ami elvileg mindenhol ahol ilyen lapot forgalmaznak, járt hozzá. És ugye ez megint olyan, ami lehet jár de nem biztos, hogy meg is kapod. Mert ez Mo. bakker.Tamás9x: de ez már múlt idő, már megtörtént ezen nem lehet változtatni. Nem kell nekem segíteni és nem is tudsz segíteni. A lényeg amiért beírtam az a tanulság, hogy honnan nem érdemes vásárolni és, hogy miért nem Meg persze egy aktuális helyzetkép a siralmas helyzetről ami e téren tapasztalható 2016 vége felé kishazánkban - köszönhetően a már említett és minősíthetetlen kereskedői hozzáállásnak és a tessék-lássék módon történő szabályozásnak amivel vissza tudnak élni (és vissza is élnek).
Ennyi, nem több és nem kevesebb. Aki akarta az már leszűrte a lényeget első olvasásra. Itt be is fejeztem az egész témát mert ezeken a magyarázatokon csak tovább bosszantom magam. -
betyarr
veterán
válasz
Tamás9x #49591 üzenetére
Mi bevállaljuk azonnal cserére, ha van raktáron, ha nincs akkor hozunk 1-et a garból rendszerint bontatlan csomagolásút kapunk vissza, ami mehet polcra. Itt nincs cigánykodás mert nem éri meg.
ez vagytok ti.ez a jobbik eset.'04-ben (mivel tudatlan voltam még) összeállítottam egy gépet a 3M-nél.gar lejárta előtt 1 hónappal kiment az alaplapi hangari.mi volt erre a válasz?vegyek helyette egy diszkrét hangarit 2k-ért.mondom vajon minek vennék,ha egyszer tönkre ment és még garanciális a lap.erre pedig az volt a válasz,hogy mivel nem javítható,és az integrált hangari miatt nem cserélik a lapot,így jobban járok.mondom mi az hogy nem cserélik?az is a lap része?!mire ők: hát ők felküldhetik szervízbe,de nem fogják úgysem cserélni.jó,mondom,akkor kérem a vezetőt.na ez nem volt túl jó ötlet,ugyanis nekem állt,hogy jó,akkor ők széjjel kapják a gépet,kiveszik a lapot és elküldik bevizsgáltatni.de addig is takarítsam el a gépemet onnan,mert ők nem raktározzák a számítógépeket,mert nekik erre nincsen kapacitásuk.mindezt olyan hangnemben,ami a legkisebb jóindulattal is bicskanyitogató.
na,hát ennyit a helyi cégekről (persze tisztelet a kivételnek).
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Flip6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest