- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Mobil flották
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Egy dualhoz képest mindig keresettebb és emiatt magasabb áron tehető fel és viszik el a Strix-et,"
Ki mondott mást? Azt írtam, hogy amennyivel többért viszik el a Strixet a Dualhoz képest, annyival többet kapsz egy Noctuáért a Strixhez képest.
"De, hogy lehet rajongani egy darab nyomtatott áramkörért?"
Ugyanúgy, ahogy egy emberért vagy bármi másért.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Igen, számomra is. Pontosabban kiegészítve a The Ultimate Doommal, Doom II-vel, Final Doommal (TNT: Evilution + The Plutonia Experiment), No Rest for the Livinggel és 3rd party WAD-okkal, DSDA-Doom source port alól.
Vannak olyan slaughter mapok (több száz vagy ezer enemy, és óriási hordákkal kekeckedsz egyetlen/több, egymást követő helyszínen), amiknél a rengeteg lény és eszetlen mennyiségű tűzgolyó/ilyen-olyan projectile komplex map geometriával együtt csúnyán belassulhat. Pl. lásd Cosmogenesis:
Hiába látsz még itt is három számjegyű frame rate-et (de amúgy a 183 nem, nem jó, azért legalább egy 5-600 legyen má, de inkább négy számjegyű, bár egyes mapszettekkel nincsenek illúzióim), közben stutterelhet, még akkor is, ha már minden döglött.
Akkor is köhöghet (és fog is) ha az amúgy sem kicsi komplexitást még slope-ok és/vagy egyéb, nem vanilla-kompatibilis elemek (mint pl. az Eviternity II-ben a fák, megfejelve csapadékkal) is növelik;
Vagy amikor olyan MBF21 mágia történik, mint ez a csatahajó(!). 84 fps? Még ha annyi lenne. Képregény. Hát még, mikor a fedélzetére jutsz, elsütöd az ágyúit, és egy lukat robbantasz egy hegyoldalba.
A sort lehetne folytatni.
Érdekesmód a VGA-t nyúzó OpenGL alatt hamarabb megfekszik (most épp 4 GB-os RX 580 van a gépben, de ilyen szempontból kb. semmivel sem jobb, mint egy 2 GB-os GTX 950), a legtöbb stutterelő cucc érezhetően jobban teljesít a procit terhelő software rendererrel, viszont annál meg valamivel több az input lag, mint OpenGL alól, ezért nem annyira favorizálom (de persze még a szoftveres mód is messze van a tökéletestől, ha diafilmes örömmámor megy épp).
A vicc, hogy a felbontásnak sincs túl sok befolyása rá; néha átállítgatom másra, de az esetek döntő többségében 640x480-at használok.
tl;dr: Értelemszerűen nem az alapjátékokra és official kiegészítőkre gondoltam. Azok 1700-3000 fps (jellemzően 2xxx) a mostani géppel is, ahogy azt kell. : >
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nein.
Ahogy írtam, hasonló összegért inkább az egy GPU-szinttel gyengébb, de fullra tolt kártyát venném (+undervolt, és terhelésen se nagyon menjen 50 fok fölé; itt abból tudom, hogy megy a gép, hogy világít a power LED + van kép a monitorokon, mert hangja nem nagyon van), ahogy az elmúlt tizen-huszonévben mindig. Eddig bejött.
Amivel meg talán játszanék is néha a klasszikus Doomon kívül, oda egy 4080 is overkill, főleg a beállításaimmal. Ott kezdődik, hogy 1080p tops, de inkább 720p.
A Doomhoz (komplex slaughter mapokhoz) meg inkább minél fejlettebb IPC-jű proci kell, minél jobb egymagos teljesítménnyel (így itt meg a Ryzen 5 7600X lenne talán a hosszú távra optimális történet ár/érték szempontjából).
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Abszolút high-end 4080 vagy belépő 4090. De igazából nem helytálló, mert az utóbbi jóval drágább.
Én nem sokat gondolkodnék, mielőtt kosárba raknám az előbbit. Ennyi pénzért full-fullos körítést akarok.
Igazából meg egy 6 GB-os ASUS x Noctua RTX 3050-et, egy ventivel, apróról 50 ezerért, de ilyen úgysem lesz. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Úgy-úgy. Ha nem számítana a pénz, és valami brutál VGA-t akarnék venni, tuti, hogy egy ilyenre úsznék rá.
------------------------------------------------------------
(#15) Robitrix: "Nem állítja senki, hogy szép"
De, én állítom. Guszta is, meg jó is. Noctua 4 lyfe. Ideje lenne már a megmaradt Reduxot is lecserélni egy NF-A12x25 PWM-re.
Ez meg aztán nagyon nyami:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest