Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen külső akkumulátort mobileszközökhöz?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Csak úgy lapul ezeken a képeken a Galaxy S25 Ultra dummy
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Angel1981 #4523 üzenetére
Arról nem tudni semmit, de meglepődnék, ha nőne. Az OEM gyártók már a 300 wattos limitet is sokallják. A legtöbb ház melegedésének már ekkora hőmennyiség is bőven betesz. Az NV is külön minősítést osztogat az SLI rendszerekhez, mert átlagos házakban nem stabil két egymás mellé pakolt fermis GeForce.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
D.Orion
veterán
válasz Angel1981 #4523 üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék, mert itt semmilyen info-t nem találtam róla. Márpedig ha itt nincs, akkor hol máshol?
Abu85: És mit takar ez a minősítés? A vga és a hdd keret között kell lenni egy 12cm-es ventilátornak ami biztosítja a megfelelő légáramlatot?
[ Szerkesztve ]
-
priti
addikt
válasz Angel1981 #4956 üzenetére
A GPU mag hőmérséklete és a chip tetején lévő rézlap hőmérséklete között van egy különbség. Esetemben ez 20-30fok lehet, mert huszonfokos a rendszervizem, így a vizesblokkom is 30 fok alatt marad, és ezzel a blokkal szőrös fánkkal terhelve 55fok körül van a GPU mag hőmérséklete mindkét 5770-en. Hogy ebből a hőmérsékletkülönbségből hány százalékot képvisel maga a chip tokozásának a hővezetése azt elég nehéz mérni, én itthon nem tudom hogyan tudnám lemérni, de kiváncsi lennék rá, mert házilag, például vízhűtő rendszerrel huszonfokosnál hidegebb felületet nem tudsz ráapplikálni a GPU tetejére (most az ilyen folyékony nitrós megoldásokat, meg a jégakkus vízhűtéseket hagyjuk, mert ilyeneket senki nem akar állandóan fenntartani, max egy-egy teszt erejéig) szóval arra akarok kilyukadni, hogy ha a tokozás az alkalmatlan, akkor teljesen mindegy milyen hűtőt teszel rá, cseszheted. Azért a letiltás a létező regrosszabb megkerülése a problémának, ha az NV ilyen radikális megoldást választott annak komoly oka lehet.
Hardverlesen
-
-
JColee
őstag
válasz Angel1981 #5597 üzenetére
A hőtágulás miatt mikrorepedések keletkeznek a nyákon / tranyókon, ami később mikrozárlatokat eredményez?
Ennek a mondatnak nincs értelme.
Egyébként leggyakrabban a forrasztás adja meg magát a hőingadozástől és emiatt szakadhat az áramkör.Egyébként igaz az, hogy még egy megfelelően hűtött processzorban is folyamatosan mennek tönkre a tranzisztorok, csak magas számuk miatt ezt nem érzékeljük teljesítménycsökkenés formájában?
Persze, a tranzisztoroknak is van felezési ideje.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Angel1981 #8387 üzenetére
A gyártók remélik, hogy nem, de most áremelés kell ahhoz, hogy a piac gazdaságossan működjön tovább. Az, hogy a kategóriák árazása inkább nő nem a piac eladásait fogja erősíteni. Szerintem, ha most alá lehetne írni 2012-re a stagnálást, akkor megtennék.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest