Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A72 - kicsit király
- Megvan, melyik Redmi turbóz 9000 mAh-ra
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Élő Fordítást hoz a Mikulás az európai AirPods tulajoknak
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Crytek
üzenetére
Érdekes, hogy pont a 8800GT-t emlegeted, mert ár/teljesítmény szempontjából az volt az aranykor. 45-50k körül lehetett megkapni és csak kicsivel volt a csúcs 8800GTX alatt a teljesítménye. Nagyjából egy mai 2070 szintje a csúcshoz képest. Egy 2070 ma alsó hangon 170-180k. Az 4x-es árkülönbség. Igen, volt infláció 2008 óta, de nem 4x-es

-
KillerKollar
őstag
válasz
Crytek
üzenetére
A 3D Mark különösen szereti a magas órajeleket és a tuningot, ott jóval több extra teljesítményt nyersz egy kis OC-vel mint "real-world" gameplay esetén. A legtöbb pletyka szerint a GPU órajele bőven 2 Ghz felett lesz majd (bár nem tudom, hogy ez a csúcskártyákra mennyire igaz, azoknak mindig valamivel alacsonyabb az órajelük), úgyhogy egyáltalán nem kizárt, hogy ezek még nem a végleges órajelek és még bőven csiszolnak rajta a megjelenésig.
Ha a sima 3080 30%-ot verne a 2080 Ti-ra az brutális lenne, a 2080 Ti alig ver többet a 1080 Ti-ra... -
unrealnoise
senior tag
válasz
Crytek
üzenetére
Most komolyan kezdjük bele? Nincs konzolom, de jelenleg az Xboxnál sokkal több érdemi dolgot várok, pletyka szinten is. És szvsz sokkal színesebb is a kínálatuk. Lehet ezzel vitatkozni, csak felesleges, mert a tények magukért beszélnek.
A Microsoftnak van/lesz:
1/ "szimulátoruk" (Flight Sim + FM9)
2/ fun autós cuccuk: Forza Horizon
3/ FPS: HALO
4/ RTS: Age of Empires IV
És ezek csak azok, amelyek már biztosak. A többi szaftosabb dologról még alig tudunk valamit...
Ott van még a Fable is... plusz a The Initiative is készül valami naggyal, övék még a The Obsidian (!) és a Ninja Theory is.
Lesz itt minden féle műfaj, a Sonynak sosem volt hasonlóan színes kínálata.
Elismerem, hogy sztori centrikus kalandokban mai napig messze ők dominálnák, de ennyi.
Meg úgy dobtad ide ezt a félmondatot, mintha tudnád, hogy semmivel nem készülnek, holott te is tudod, hogy a nagy bejelentések, leleplezések még hátra vannak... -
FLATRONW
őstag
válasz
Crytek
üzenetére
Én meg pont erről beszélek. Ha nem látod szebbnek a PC-s max verziót, akkor nem kellene hogy gondot okozzon, hogy medium környékére állítsd azt be. Máris szükségtelenné válik az 1070Ti-d, mert egy olcsóbb kártya is kiszolgálna.
(#27101) b.
Sőt ha olcsóbban megakarja úszni, akkor elég egy RX 570-580-as is. -
válasz
Crytek
üzenetére
Konkrétan mi minden fut jobban konzolon? mert egy sima 1070 is hozza azt a szintet mint egy Xbox One x, főleg hogy egy csomó cím nem natív 4 K hanem skálázott...[link]
sőt GTX 1060 és ryzen 3... [link]
Engem pontosan ezek a dolgok tartanak a PC nél a mai napig, az mellett hogy vannak konzoljaim...
Egyébként Forzaban abszolút igazad van, ott nincs evidens különbség a két port között, de ez a PC verziót minősíti nem a konzol erejét. -
válasz
Crytek
üzenetére
Valószínűleg a Mellonoxnak nem sok értelme lesz desktop szegmensben, bár okozhat meglepetéseket még velük Nvidia. meg hát ugye már csodákat regéltek hogy X86 kompatibilis lesz a Microsoft segítségével az ARM hamarosan. Mondjuk az elég durva lenne laptopban fogyasztásban stb..
-
KillerKollar
őstag
válasz
Crytek
üzenetére
Nekem 9900K-m van és 4K-ban játszok, 4770K-ról váltottam, szóval azt is sokáig megtartottam (1080 Ti mellett még az volt, igaz már akkor is megvolt a 4K-s monitor) és a 9900K-t is meg szeretném megtartani legalább az Ampere/RDNA 2 utáni videókártya generációig. Az Ampere elvileg nagyot fog ugrani RTX teljesítményben (RDNA 2-nek nem tudom, hogy milyen lesz a ray-tracing teljesítménye, de azt tudom, hogy az is támogatja majd), úgyhogy nem tartom kizártnak, hogy tudni fogja a 4K@60-at RTX ON-al, ráadásul a next-gen konzolok miatt kb minden AAA címben lesz szerintem RTX, úgyhogy 4K RTX ON mellett nem aggaszt a CPU limit, inkább a PCI 3.0 bottleneck...
Ráadásul a Comet Lake is PCI 3.0 lesz, ez nagy szívás lehet az Intelnek amíg nem jön ki a Rocket Lake, mert az tuti, hogy az Ampere kártyák már 4.0-ások lesznek, a Navi kártyák meg már most azok, szóval az RDNA 2-nél ez nem is kérdés. -
Petykemano
veterán
-
válasz
Crytek
üzenetére
Érzi a francot. A 240Hz és a 360Hz között 1.4ms különbség van, azt az életben nem fogja meglátni senki, aki a humán látási apparátussal van felszerelve.
Egy ilyen különbség egy esetben vehető észre - ha szar a játék motorja (ami több kompetitív game-re igaz), és magas FPS esetén gyorsabbak a mozdulatok. Azt a "közparaszt" is látja, hogy magasabbra megy a rocketjump - de ennek meg a megjelenítőhöz 0 köze van. -
Ren Hoek
veterán
válasz
Crytek
üzenetére
Akkor az AMD-t szidd, mert konkurencia nélkül ez lesz a jövő. Nincs értelme milliárdokat ölni a fejlesztésbe, ha így is megveszik, mert nincs más. (Azért az kegyetlen, hogy még mindig csak az Vega==1080-nál tartunk, ami felett jelenleg 3 NV kategória van 1080 Ti, 2080, 2080 Ti. Ilyen lemaradás azért még nem volt soha a történelemben VGA fronton.
Az Intel is ezt csinálta a procikkal...alig volt fejlődés évről évre. A Turinggal ki sem kellett volna jönni kb, csak majd 7 nm-en. De annyira nincs konkurencia, hogy megérte kidobni egy félgenerációt is, azt is sok idő után.
-
-
válasz
Crytek
üzenetére
a hülyeség nem egyenlő azzal, hogy valakinek van rá pénze.Ha valaki megteheti és nem vágja földhöz 4-500 dolláros árkülönbség, megveszi mert a legjobb kell neki.
Pascalból az 1080 Kártya 240 K volt itthon és hetekig alig lehetett hozzájutni itthon. Ezelőtt majd 3 éve. Azt is megvették anno, pedig szívtuk a fogunkat rendesen az itthoni árak miatt.
persze amúgy értem mit írsz és igazat adok, csak hát ha ismered kolopele ámokfutásait itt a fórumon akkor te is érted miről beszélek
-
-
Televan74
nagyúr
-
-
-
hoolla
aktív tag
válasz
Crytek
üzenetére
Jonnek majd azok, ahogy lecserelik az emberkek az uj Ti-re a kartyajukat, es meg mindig ott figyel a regi Ti a polcon, mert dragan akarjak adni. En sem szamitok tobbre mint 800-850$ az EVGA FTW3-ert (kb 160-170000) amikor mar megvettem az ujat. Mondjuk ez egy dragabb fajta es viszonylag keves van belole itt. Mindenkinek ASUS vagy MSI van.
(#21475) Keldor papa: Pont ezt mondtam en is par hete. Vagy benyelik az emberek most ezt az arat, vagy a kovinel. Ez olyan mint a Merci cserelgetes. Mindig beviszed a shopba a regidet, rafizetsz es kihozod az ujat, olcson.
Amint varsz par evet maris korberohognek a markakereskedesben.
Ha Ti van most a birtokodban, akkor mar csak azert is erdemes cserelni az uj Ti-re, hogy jovore majd csak azt az 50-100 ropit kelljen radobni a kovi genre.
Azok bizony nem fognak olcsobban kezdeni, ha megis akkor max 1000$-ig mennek vissza, de ha ez lesz, akkor meg szart sem kapunk cserebe, ertsd sebesseg novekedest.Most talaltam csak meg a Forzat. Nem jatszom autos jatekokkal, de most ugy kedvet kaptam hozza, meg ugye Ausztralia. Bar sok koze nincs Byron Bay-nek az igazi helyszinhez.

Mintha ugy emlekeznek, hogy amikor megjelent akkor elegge ette a kartyakat. Rosszul emlekszem?De amit mondani akartam az az, hogy rengeteg ero van a 1080 Ti-ben. Tomb Raider is gyonyoruen fut 70 koruli fps-sel az X34-en.
-
VTom
veterán
-
t72killer
titán
válasz
Crytek
üzenetére
Tegnap jött meg a samu U32H850, úgyhogy elég nagy ívben ..om le a fullHD-n mutatott teljesítményt
. Nem mellesleg, nálam a kari valszleg többet fog videóvágásban-renderben bedolgozni, minthogy a krájzisz 42-t repesztené 200fps-el, márpedig compute téren komolyat szoktak fejlődni az egyes geforce generációk. -
westlake
félisten
válasz
Crytek
üzenetére
Két VGA-t hasonlítunk össze, nem az FHD-t másik felbontással. Ha az új generáció csak alig mutat fejlődést az elődhöz képest, akkor arról kár tovább beszélni. Ha FHD alapon is kicsi a különbség, akkor az fullon sem fog megváltozni. Egyébként meg ha már FHD full beállítás, akkor miért nem inkább 3K “alap”?
-
Pitralon
tag
válasz
Crytek
üzenetére
Jöhetnének már a valós teszteredmények, azok talán rákényszerítik a boltokat komolyabb vágásra, mert aug 20.-a után volt ugyan némi áresés, de azóta pár hete csak "helybetopi" van...

És ez az amit nem értek, sok boltnál szerepel a "raktáron" státusz..., elvileg ezek a karik már belföldön vannak.., nem? Nem érzik, hogy a 20xx tesztek megjelenése előtt még el kellene szórni belőle, lemondva az extra profitról?
Egy komolyabb áru videókarinál nálam az is számít, hogy valamikor el is akarom még adni..., akkor meg nem szívesen nyüstölném a népet külföldi, meg rajtam keresztül típusú megoldásokkal. Én sem veszek ilyesmivel felvértezett terméket.
-
nejad
aktív tag
válasz
Crytek
üzenetére
Jó magyar szokás szerint nem is fogsz, 980ti-k drágábbak voltak mint az 1080-ak, pedig akkor már az 1000res széria is régen kint volt.
Mindenkinek van rokona, ismerőse külföldön, inkább rajta keresztül próbálja meg beszerezni, mert ami itthon megy, azért máshol börtön jár. -
válasz
Crytek
üzenetére
Akinek a minőség számít OLED-et választ. Mindenki azt választ, ami hite szerint neki tetszik. Mások a prioritások. Nekem semmiféle törés nincs, nem volt és nem is lesz. Persze nincs szükségem 144 Hz-re (még 120-ra sem igazán), mert mi a francnak. Amúgy is a váltakozó FPS rosszabb, mint a stabil 60/120. Inkább legyen egyenletes, de ez az én tapasztalatom és meglátásom.
-
Interceptor
addikt
válasz
Crytek
üzenetére
Miért kellene hátrébb ülni egy szimpla monitor esetén? Az asztalon nem lehet előrébb vagy hátrébb tolni egy monitort méretétől függően ? Vagy erre még nem sikerült rájönnöd?
Amúgy ki beszélt itt szabványokról? Úgy lövöm be ahogy nekem kényelmes, de egy 40 colost ugyanazon felbontáson nyilván távolabbról néztek mint egy 24-est. Az a te dolgod ha minden képernyőt ugyanolyan távolságból nézel, de ne próbáld meg általánosítani a te szokásaidat, nem mindenki úgy használja ahogy te. -
Interceptor
addikt
válasz
Crytek
üzenetére
Miért kéne 40cm-ről? Ugyanúgy érvényesek a nézési távolságok mint egy monitor esetén egy 24 colos monitort vagy egy 32-est sem nézel egyforma távolságból. A tv is egy monitor égvilágon semmi különbség nincs csak jobb VA panelekkel is gyártják, nagyobb méretekben is lehet kapni mint kijelző. Itthon én már 10 éve nem görnyedek a széken a monitor előtt(csak a munkahelyemen), mindent meg lehet oldani csak végig kell gondolni.
-
sakkay
aktív tag
válasz
Crytek
üzenetére
Csak ismételni tudom magamat. Még ki sem jött a kártya!
Mellesleg leszarom a 4k-t, nem is értem ezt a 4k fétist, nekem vr-hez kell. Csak itt sokakkal ellentétben, először megvárom, hogy megjelenjen, nézek privát teszteket vr használattal, aztán majd utána mondok véleményt
-
BiP
nagyúr
válasz
Crytek
üzenetére
De, optimalizálva vannak, de minden játékban vannak olyan feature-ök, amik erőforrászabálóak.
Csak itt mindenki fekete-fehérben gondolkodik. Hogy 4k 60fps, minden csutkán, extrákkal együtt. És ha ez nem megy, akkor szar az egész, inkább 150ezres konzol.
Köztes megoldás nem létezik.Én meg azt mondom, aki egy 2080ti-t nem fog tudni úgy belőni, hogy menjen 60-nal, ott bajok vannak.
De valaki írta, hogy inkább marad fullhd-n.
Hát maradjon, vessen magára. Engem nem zavar, ha szivatja magát
-
-
carl18
addikt
válasz
Crytek
üzenetére
Hát még ha a RTX 2080Ti nem is lesz 4K 60-ra minden téren elég, talán a következő generáció már hozhat nagyobb előrelépést. Még ha hozna 50% pluszt a RTX 3080TI akkor is bele kell azt is számolni hogy nem csak a kártyák erősödnek hanem a játékok gépigénye is nőni fog valamelyest az évek alatt.
Szerintem ha valami Maximalista és kell neki a fix 60 akkor a 4K még most se az ő felbontása. Szerintem a 2560X1440 a arany középút. Szerintem játékra ez is maximálisan jó tud lenni

-
r92king
tag
válasz
Crytek
üzenetére
Ha ez igaz, akkor jó vételt csináltam egy használt GTX 1080-nal. RTX 2070-et akartam, de megláttam az árakat és leesett az állam, és várni se szerettem volna már. Most az NVIDIA is átment Intelbe? Konkurencia hiányában azt gondolja azt csinál, amit akar? Ezt a teljesítményt mégis, hogy lesznek képesek eladni ilyen áron?
-
carl18
addikt
válasz
Crytek
üzenetére
Hát bizonyos helyen csak 4 fps-el jobb minimum fps-ben mint a GTX 1080Ti az meg elég gyenge.

Ha ez a teszt valós akkor a RTX 2080 pár helyen ki fog kapni a GTX 1080Ti-től ami valjúk be nem túl sok jót mutat.
Bár szerintem pár Driver még hozhat egy kis sebbeség pluszt, esetleg a GTX 1080Ti meg kap Driverben egy kis butítást és már is nagyobb különbség lesz a két generáció között xd
-
keIdor
titán
válasz
Crytek
üzenetére
Szerinted mikor volt utoljára konkurencia az AMD? Évek óta az nVidia mögött vannak, alig tudják hozni a 004-es GPU-k teljesítményét, azt is +50% fogyasztás mellett. Ilyen volt a Fury X is meg a Vega 64 is, se a GTX-980Ti-nek, se a GTX-1080Ti-nak nincs/nem volt ellenfele.
A Navi meg Polaris utód lesz, nem Vega.
Intel: Miből gondolod, hogy a bukdácsoló Intel majd egyből versenyképes terméket tesz az asztalra? Már második éve késnek a 10nm-el, Cannon Lake-et nem tudnak gyártani egyelőre, nem hogy videokártyát... nézd meg az IGP-k drivereit, csak panasz van azokra is évek óta, naív aki azt hiszi, hogy majd egy első generációs termék itt megváltja a világot. Pedig nekik van pénzük, de a pénz se minden. Egyébként én még mindig úgy kezelem, mint a Larrabee-t. Abból se lett semmi, pedig már 2007-ben kellett volna jönnie, mégse jött.[link]
Depression: Körülbelül, megmarad egy szűk réteg szórakozásának. De az a réteg meg egyelőre elég nagy, az oké, hogy nyugaton is anyáznak az árak miatt, mégis látatlanba előrendelik és el is viszik a készleteket. Fogy ez, majd hozzászoktatják azt a kis réteget, aki még marad a PC vonaton. iPhone meg csúcs Samsung is ennyibe kerül, és viszik ezeket is.
-
torma1981
veterán
válasz
Crytek
üzenetére
2080Ti-vel sem fog változni 4k-ban az Fps tuti.
Veszik az emberek a 200k-s procit és a 100k-s alaplapot stb és semmivel sem gyorsabb a gép mint egy 40k+30k alaplappal és még sokat mondtam. Persze ha multizik valaki akkor nem tudom ott mi a helyzet. Én már kinőttem belőle, meg gyerek mellet este esély sincs. -
Loha
veterán
válasz
Crytek
üzenetére
Az eredeti Far Cry kiadója az Ubisoft volt.
A folytatás elkészítéséhez a Crytek valamiért kiadót váltott (valszeg kaptak egy visszautasíthatatlan ajánlatot), és átmentek az EA-hez, a Far Cry jogok meg maradtak az Ubisoftnál, ezért lett a folytatás neve Crysis.
A Crysisnál még kb. minden rendben ment, de azzal hogy kiadót váltottak és átmentek az EA-hez, gyakorlatilag már megpecsételődött a sorsuk, csak ezt akkor még nem tudták, mert az EA (kiadóként) minden stúdiót és franchise-t tönkretesz. Pár franchise példa:
Crysis
Dead Space
Mass Effect
Medal of Honor
Mirror's Edge
Titanfall
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- PC bontás - Thermaltake ház, Fsp 650W, GIGYBYTE AB350M, AMD RYZEN 5 1600x, 16GB DDR4 3000, GTX 1080
- Gainward Phoenix 3080 10G golden sample
- GIGABYTE XTREME RTX 3080 Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- ASUS GeForce GTX 660 DirectCU II OC 2GB GDDR5 192bit Videokártya
- Sapphire Pulse 6800XT 16Gb Kitűnő! Ingyen posta!
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3319
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3763, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3531, 93% Akkumulátor
- Corsair K70 RGB TKL // EU // Számla + Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

még szerkesztettem a hsz-t, mikor a Tied már megjelent