Hirdetés
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- One mobilszolgáltatások
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
Új hozzászólás Aktív témák
-
csaba951
veterán
Akkor ezek szerint megtaláltad a beállítást. Nos, akkor ez egy szoftver hiba, az app simán figyelmen kívül hagyja a beállítást.
Próbáld meg ezt:
* bekapcsolod az appban a nagy pillanatokat, újraindítod a gépet
* kikapcsolod az appban a nagy pillanatokat, újraindítod a gépetMost nézd meg, hogy van-e változás! Most is bejön ez az ablak "magától"? Ha igen, akkor vagy rosszul működik az app vagy az Nvidia megváltoztatta ilyenre a működését.
-
válasz
csaba951
üzenetére
De használom, az utolsó 10 percet mentem ha akarom meg a képernyőkép is be van kapcsolva, ez így van már sok éve, soha nem adta ezt az üzenetet, mert a nagy pillanatok ki van kapcsolva. Már az egész appot áttúrtam, nincs erre utaló más beállítás, legalábbis én nem találom.
-
Nem tudja valaki, (kb 2 hete dobálja) hogy lehet kikapcsolni ezt az üzenetet? Minden egyes alkalommal feldobja, mikor kilépek egy játékból.

-
pandras83
őstag
válasz
Mostly Harmless
üzenetére
Nem az az érdekes, hogy mivel hány órát töltöttél, hanem hogy melyik drivert használod és azt mióta. Nálam is minden rendben van, ha játékok futtatásáról van szó, de az egyik újabb driverrel megszívtam márciusban. Driver telepítés után fekete képernyőm volt, hard reset kellett a gépnek....
-
-
4264adam
nagyúr
válasz
Ciccuka
üzenetére
Azokat akik 572-es branch-et használnak.
Leírás: [GeForce GRD Feedback Thread ]
-
FingR86
őstag
gainward 4070Ti
2 pines argb kábel
csak az 5V-ot és a Data szálat használja ?
ground nem kell neki?

-
Komoly instabilitási problémák vannak az Nvidia driverekkel. Kékhalál, fekete halál, gép újraindulása, és még más is előfordulhat bizonyos esetekben. A legutolsó stabil driver a december eleji.
-
jozsi252
veterán
válasz
Att1la.
üzenetére
Köszönöm a segítségeteket!
Néha fel fel bukkan egy jó ajánlat Hardveraprón így megpróbálok lecsapni rá, aztán emiatt tudakozódok hogy mit érdemes a fent említett 2 típuson kívül megvenni.
TUF illetve Gaming OC-ba nem csalódtam még, de azokból ritkán kerül fel jó darab.
-
Att1la.
őstag
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Szeretnék tanácsot kérni 4070 Ti Super vásárlásában. Van esetleg olyan teszt aminek tutira lehet hinni hogy hűtési teljesítményben mi úgymond a rangsor?
Általában Asus TUF Gaming vagy Gigabyte Gaming OC-t szoktam venni és azokkal még nem fogtam mellé. Viszont nézegettem más gyártók termékeit is pl Gainward Phoenix, de azokról nincs személyes tapasztalatom.Köszönöm szépen!

-
-
4264adam
nagyúr
válasz
BullKoxa
üzenetére
1-es és 3-as menüpont legyen aktív "pipa" az Nvidia Controlba
és a monitoron a VRR On: Adaptive vagy Fressync: OnNekem is ilyen a Samsung G6 OLED. Egyszerűen a Samsung nem fizetett semmi szabványt és bevizsgálást ki a partnerek felé (Nvidia / AMD) ezért nincs Nvidia Compatible plecsnije és nem ismeri fel az Nvidia driver. --> Emiatt kell a 3. pontot is aktiválni
Sőt nekem még VESA szabvány sincs, szóval nincs papírom, hogy tudja a HDR400-at.
AMD-t sem fizetett tesztelni így nem a Freesync hanem az Adaptive Sync van feltüntetve.
A kettő pedig ugyanaz (Adaptive Sync = Freesync) sőt még ha 48-felső határt nézzük akkor a G-sync is ugyanez.
Ha a montiroban van elektronikai modul amikor a 48 helyett 30 vagy 1Hz az alsó határ, na az a valós G-sync. Minden azon kívül Adaptive Sync szabvány, AMD marketing ezt Freesync-nek hívja.
-
Sundesz
addikt
válasz
BullKoxa
üzenetére
A monitor OSD-je kiírja, hogy Freesync Premium Pro: On. Illetve látom, hogy nincs képtörés változó képfrissítés mellett.
A te monitorodnál elvileg az Adaptive Sync-nek kell On-nak lennie. Illetve ha nem fps lock mellett játszola Refresh Rate is változó értéket fog mutatni.
-
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok ! Vettem egy Philips 34M2C6500 Qd-Oled monitort. Ami G-Sync kompatibilis is
De én nem tudom bekapcsolni rajta. Nvidia oldalán Kompatibilisnek van írva. Ehez szeretnék segítséget valakitől. Az elöző 32-s Predator G-Sync chipes volt, ott nem volt semmi galiba.https://youtu.be/iPCvktwPp60?t=223
Ez 3 hónapos videó és a srácnak meg a G-Sync. Nekem az 572.60-s driver van fent.
A VRR-t mondták kapcsoljam be , Win11 ben nem találom. A monitor menüében nincsen ilyen. Tanácstalan vagyok.

-
-
-
-
-
Shaza
senior tag
Nem vettem ki a kártyát a gépből ,felülről és alulról sűrített levegővel fújtam ki a port és porszívóztam közben.
Most lesz két éves a kártya ,elég sokat van használva (eddig nem túl sok kártyaigényes játékkal) Phanteks Enthoo Pro a ház és három ventis a GPU. -
-
Shaza
senior tag
Hello!
Már rég néztem rá alaposabban a hőmérsékletekre (msi afterburnerben csak a gpu temperature van bekapcsolva) ,ma viszont géptakarítás után meglestem és sajnos nagyon magas a hotspot.Ez mitől lehet?Tisztítás közben ronthattam el valamit vagy ez már ilyen lehetett egy ideje?Előre is köszi!
-
572. szériás driverek: nvidia surround bekapcsolása 3 monitor esetén - 1 perc ebből 55 mp fekete képernyő
561.09 ugyanez a feladat: 3 mp. -
Driver/windows/vga érzékeli hogy játék fut a háttérben és nem kapcsolja ki a ventillátort.
34 fokos a gpu, ki van alt tabolva a game. -
triluan
tag
Üdv!
Van valakinek tapasztalat ilyen kártyával:
ZOTAC GeForce RTX 4070 Trinity 12G GDDR6XEgy 750 watos cooler master 80+bronze táppal használnám elméletileg elég hozzá(most egy giga windforce 1070 ti oc van benne) A leírás szerint van hozzá elég kábel is pci-e 6+2 pin x4. Kicsit tartok a 12 pin -es csatlakozótól.
Erről lenne szó (nem mai darab) https://www.helptechco.com/content/RS-750-ACAA-D3A gyors válaszokat nagyon megköszönném!
-
Ciccuka
veterán
válasz
JoolsNOS
üzenetére
De ha böngészővel hagyod ott a gépet (megnyitott jó pár oldallal plusz Youtube-al), akkor a sok reklám és miegyéb kis ablak megy akár simán feltornázhatja az átlag gpu-t 30W-fölé is. Sokan így hagyják a gépet órákig naponta, 1 évre összeszámolva, az már egy tetemes kidobott összeg.
Az se mindegy, hogy van beállítva az energia takarékossági séma. Pl. monitor lekapcsolása 5-10 perc tétlenség után, ilyet érdemes bekacsolni szerintem.
-
Ciccuka
veterán
válasz
bobalazs
üzenetére
RTX 4070 Super 10W
Multi monitor:
RTX 4070 Super 17W(TechPowerUp szerint)
Azért jól látszik összességében, hogy a kedvező fogyasztásra már nem törekednek annyira mint korábban. A tendencia rossz.
Mondjuk a Villamosenergia fogyasztás Kalkulátor szerint 1-2W még nem olyan nagy kiadás 1 évben.
-
-
Ciccuka
veterán
válasz
R0GERIUS
üzenetére
Kis fogyasztású gép esetén figyelembe veendő érték (TechPowerUp)
GTX 1060 5W
GTX 1660 8W
RTX 4060 10W
RTX 4060 Ti 12W
RTX 5070 13WMulti monitor:
GTX 1060 6W
GTX 1660 12W
RTX 4060 16W
RTX 4060 Ti 18W
RTX 5070 20WMagyarul szándékosan nem optimalizálják jól a játékokat, hogy fenntartsák az érdeklődést (keresletet, a PC gyártók) a drága hardverek iránt.
-
R0GERIUS
tag
válasz
Ciccuka
üzenetére
alapjárati fogyasztást lehet -e csökkenteni látványosan egyszerűen
Nem érdemes foglalkozni külön vele, alapból az nagyon kicsi (kb 11 Watt) a 4000-es kártyáknál.RTX4060-asok miért PCIe 4.0 x8 sínnel jöttek ki (régi alaplaposok szívatása ez)?
Olcsóbb gyártani. Filléres költségek nagy tételben összeadódnak, így a gyártók spórolnak amin lehet profitmaximalizálás végett.Melyik most a legjobb ár/teljesítményű kártya?
Ez a mostani időszak legjobb kérdése, de ha nem játszol olyannal, amit érint a 32 bites PhysX, akkor inkább várnék (általánosságban mondva) egy akár fél évet, vagy lecsapnék egy erős kifutó akcióra (mint itt jó pár friss 4070TiS tulaj, köztük én is).Azt mondod gyenge kártya, pedig évekkel korábban a 60-asok a középkategóriát képviselték.
Ez így volt valóban pár éve, aztán most meg olyan játékok jönnek ki sorra, amit még egy 4090 sem visz normálisan, vagy csak az a kiadás környékén, és lehet várni 2 évet, hogy talán javítsák.
Általános ajánlást ezért nehéz mostanság mondani, mert manapság már fokozottan attól függ ez, hogy mivel játszol. -
válasz
Ciccuka
üzenetére
Az RTX 5060 is támogatja majd a Physx-et, de csak a 64 biteset. A 32 bites olyan lassan fut, hogy be sem érdemes kapcsolni (még 5090-en sem).
Nem tudom mit értesz az alatt, hogy x16-osnak tűnik a sín kinézete. x16-os sínbe kell beletenni az összeset annak ellenére, hogy x8-asok a kártyák. És azért x8-al jön, mert sokkal olcsóbb a gyártása.
A 4060 rossz tulajdonsága az, hogy nagyon gyenge a kártya. DP2.0.t meg semelyik 4000-es Nvidia nem támogatja, de amúgy minek? 8k-hoz akarod használni? -
Ciccuka
veterán
Asus RTX4060 Dual OC mennyire jó?
(alapvetően az ilyen kártyáknál a gyári és a sima OC is nagy nulla ahogy olvastam)
- pl. zümmögést tapasztalt -e valaki
- valakinek romlott -e el
- van valami rossz tulajdonsága
- az alapjárati fogyasztást lehet -e csökkenteni látványosan egyszerűenMi a magyarázat a lentikre:
- RTX4060-asok miért PCIe 4.0 x8 sínnel jöttek ki (régi alaplaposok szívatása ez)?
- Némelyik RTX4060-ason miért tűnik x16 rendszerűnek a sín kinézetre?
- DisplayPort 2.0 megoldást miért nem támogatják?Melyik most a legjobb ár/teljesítményű kártya?
RTX4060 támogatja a PhysX fizikai gyorsítást, de az RTX5060 már miért nem, és ennek mi lesz a következménye a jövőre nézve (egyre bugyutább játékok jönnek), miért nincs szükség rá már?
-
HL2 RTX, kicserélteti velem a drivert, aztán elsőre befagy. És még win restart is kellett, mert a hangrendszer kiakadt. Egyelőre nem kap második esélyt.
-
-
rumkola
nagyúr
válasz
bobalazs
üzenetére
4070TI-n minden oké, 2K, 70-120FPS. Developer menüben az enchantsment-et érdemes ki/be kapcsolni, hogy látsztódjon milyen volt / és most milyen.
Amennyien itt írnak gép fagyogatásról, crash-ről különböző játékokban... hát én biztos kivágnám az ablakon, mert az nem normális, ha egy gép kifagy, crashel. -
-
-
-
válasz
ScomComputer
üzenetére
Najsz
-
Raidon
őstag
válasz
ScomComputer
üzenetére
Neved legyen áldott ezért a hírért
-
ScomComputer
veterán
Megjelent...tőccsétek..mehet a teszt !

Half-Life 2 RTX -
válasz
KubanitoS
üzenetére
Az jó ár a teljes géphez, bár az a proci kicsit gyenge a kártyához (viszont könnyű kicserélni).
Legalább egy 12600K-t vagy 12700-at tennék egy 4070-es kártya alá.Amúgy most viszonylag erős a forint, én nem várnék, mert ha megint elkezd romlani, plusz beindulnak a vámok, nagy drágulás jöhet.
-
KubanitoS
veterán
Igazából most még akár itt PH-n is látok újonnan összeállított PC-t 4070TI-vel i5 12400f procival 500 ezer alatt (vagy picit drágábban 13400-as procival). Ez az 500-550 olyan lélektani határ lenne számomra és attól tartok, ha várok fél évet, akkor inkább 600 felett lenne egy ehhez hasonló gép, minimálisan nagyobb teljesítménnyel...
JoolsNOS: Nálam még annyival bonyolultabb is a dolog, hogy manapság marha ritkán fejlesztek gépet, a mostani még GTX1070-nel hasít és idén bizony a Win10 támogatásnak is annyi, szóval nem odázhatom tovább a dolgot...
-
JoolsNOS
veterán
-
válasz
KubanitoS
üzenetére
Szerintem már késő 4070-et venni. A sima 4070-ek már 300 ezer felett vannak, a 4070 Ti Super-ek meg félmillió körül. Vagyis egy árban az 5070 szériával. Azt nem tudjuk, hogy az 5070-ek ára mikor fog esni, ha fog egyáltalán.
Ha most kéne 4070 Ti / 5070 Ti teljesítmény környékén vennem VGA-t, akkor RX 9070 XT-t vennék.
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok,
Gondolokodom egy teljes gépcserén, amely az idei év második felére volt tervezve. Meg akartam várni az új Geforce széria kijövetelét, látatlanban az RTX 5070ti lett volna a befutó. Most azt látom, hogy a generációváltás minimális többletteljesítményt hozott (mondjuk egy 4070ti vs 5070ti), viszont utóbbi jelentősen többe kerül.
A kérdésem: jól látom azt, hogy érdemesebb lenne most meglépnem a cserét, mert később ha esetleg eltűnik a 4070-es széria a polcokról, akkor jelentősen drágábban tudom majd megvenni gyakrolatilag ugyanazt a teljesítményt 5070 néven? Mit gondoltok?
-
Tamas991
csendes tag
Alan Wake 2-t is elkezdtem, a grafikája is elképesztő, de azt hittem valamivel jobban fog futni,egyedül a sugárkövetés nincs bekapcsolva...
Leszokott menni 45 FPS-re is többször,ekkor már kicsit belassul,de legtöbbször 50-60 körül van, ez is még teljesen játszható.
Gondolom ez a játék sem a legjobban optimalizált,előveszem a zseblámpát aztán jó néhány fps-t esik, amikor még nincsen sötét,ennél rosszabbul már nyilván nem fog futni...
Amúgy 256 ezer volt a kártya, még ez is drága persze,de az elmúlt évek áraihoz képest ez jónak számít, tovább meg nem akartam várni, ki tudja lesz e komolyabb árzuhanás, a forint helyzete sem fog javulni nyilván, meg később lehet a jobb modellek elfogytak volna,aztán csak a gagyibb hűtésű megoldások maradtak volna. -
Tamas991
csendes tag
Sziasztok
Csatlakozom a táborhoz, múlt hétfőn jött meg az MSI Ventus 2X-es VGA-m (4070es).
Eddig csak 2 játékot próbáltam ki, a Silent Hill 2 remake-et és az Alan Wake 2-t, igaz ezzel még nem játszottam,előtte az 1. részt fejeztem be ma...
Full HD-ben játszom, amit eddig nyújt azzal elégedett vagyok.
Úgy 71 fok körül van a GPU max terheltség\kihasználtság mellett,igaz a ház jól szellőzik szerintem, AIDA féle stabilitástesztet is ráeresztettem.
Csak a grafikus illesztőprogramot tettem fel, semmi mást, a legújabbat,G-sync is aktív.
Még jó néhány újabb\új címet is kipróbálok majd... -
-
válasz
Baliclarus
üzenetére
A chrome-ot is zárd be, az is használja a VGA-t.
-
válasz
Baliclarus
üzenetére
Na jól van szard le hogy mit nyerített az Aida64 mert nem 80 wattos a gpu fogyi, inkább 9 watt. az. 37 fokos a vga-d nullás ventivel. 80 watton közel sem 40 fok körül fog járni.
-
-
válasz
Baliclarus
üzenetére
És semmilyen program nincs megnyitva az Aida-n kívül?
Mert pl a böngészők is használják a VGA-t, így már netezés közben nem lesz üresjárat. -
válasz
Baliclarus
üzenetére
NÉzd meg GPU-Z-vel a sensors fülön is. Az mutatja is ha max órajelen megy a gpu mag meg a videomemória.
Nvidia control panelt meg rakd alaphelyzetre.
-
Vajas2
csendes újonc
Oh bocsi, félre ment
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- nVIDIA GeForce GT240M 1024MB laptop videókártya
- XFX RX 9070 XT 16GB GDDR6 SWIFT Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- XFX RX 9070 16GB GDDR6 Swift OC Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- ZOTAC RTX 4080 16GB AMP Extreme AIRO
- GIGABYTE RTX 4080 Super 16GB GDDR6X WindForce V2 - Gari 2027.11.20. -ig - Eladó!
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- Bontatlan! Playstation Portal 2 év garancia 2028.04.09-ig számlával!
- HP 200W töltők (19.5V x 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
- szinteÚJ Lenovo ThinkPad L14 Gen5 i7 155U 32GB 1TB FHD+
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 128SSD+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

utálatos...
Néha fel fel bukkan egy jó ajánlat Hardveraprón így megpróbálok lecsapni rá, aztán emiatt tudakozódok hogy mit érdemes a fent említett 2 típuson kívül megvenni.
Sziasztok ! Vettem egy Philips 34M2C6500 Qd-Oled monitort. Ami G-Sync kompatibilis is

Már rég néztem rá alaposabban a hőmérsékletekre (msi afterburnerben csak a gpu temperature van bekapcsolva) ,ma viszont géptakarítás után meglestem és sajnos nagyon magas a hotspot.Ez mitől lehet?Tisztítás közben ronthattam el valamit vagy ez már ilyen lehetett egy ideje?

x16 (GTX 1660 Ti)