Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Mobil flották
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Új hozzászólás Aktív témák
-
Géjza
őstag
Amúgy ez új ketyere? [link]
Asus Dual 4070 Ti Super mióta van? -
woci01
tag
válasz
pandras83
üzenetére
be quiet! Pure Base 500DX, 3 gyári venti ami a házhoz jár. Ha jól rémlik negatív airflowval(2 ki, 1 be).
Illetve hazudtam, ACC meg tudta izzasztani 30-40 autóval, mert emlékszem, h a szoba hőmérséklete felment 2 fokot, kb 2 órás játék után, de holnap megint lesz egy futam ugyh utána megnézem közvetlenül h hány fogok mutat a kártya. -
-
delykj
csendes tag
Ár alapján leszűkítettem erre:
ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti SUPER Trinity Black 16GB GDDR6X
ez 367e körül van (nem OC-s változat)
A többi gyártó inkább 390e - 430e között van, ami már kb +100e-el tolja meg a nem Ti-s árat.Van valakinek ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti SUPER Trinity Black 16GB GDDR6X?
Mik a tapasztalatok vele? Coil Whine van és ha van mekkora?
Köszönöm. -
woci01
tag
Nekem ASUS TUF 4070TIS OC van, múltkor le volt árazva a nem OC-s szintjére, ~370-ért.
Kb 2-3 hetes tapasztalatom van róla. Minden játékban pofátlanul felhúztam Ultrára és mindenféle akadás nélkül megy +120 FPS-sel 1440P-ben.
God of War, Assetto Corsa Competizione, Ratchet and Clank, BFV.A hőmérséklet ezekkel a játékokkal nem ment még 59 fok fölé. CoilWhine minimális van, de csak akkor hallom ha odahajolok a ház mellé. -
delykj
csendes tag
Közben kicsit újraértékeltem, mert árukereső böngészése közben vettem észre, hogy ha a 310e-es 4070 Super árára még ráteszek 40-50e-t, akkor már 4070 Ti Supert is kaphatok és az extra 4 GB memória 3D-s szerkesztésnél, renderelésnél sokat számítana (Unreal Engine, Blender).
Viszont 4070 Ti Super modelleket eddig még nem néztem alaposabban.
Itt mit tudtok javasolni?
Köszönöm. -
phulee
tag
Szintén zenész, azzal a különbséggel hogy az utóbbi 15 évben csak brand gépem volt. Újra kell tanulni egy csomó mindent, ma jórészt folyamatszabályzásból áll egy gép összeállítása.
Nyugodtan terheld meg, ahogy kártya melegszik majd, úgy fognak elindulni a ventik. Kb. félpasszív módban működnek ezek.
-
jozs6200ax
aktív tag
Nekem pénteken érkezett egy Msi gaming slim 4070 super.Többen dicsérték és valóban halk ,csendes kártya.Gépház mellett hallok egy halk cw-t terhelés alatt ,de az előző kártyámhoz képest (ami Tuf volt) mérföldekkel enyhébb.Hőfok 58-65 között mozgott játékok alatt 100%-on.
-
-
delykj
csendes tag
Sziasztok!
4070 super vásárlása előtt állok. Sok oldal átolvasása után a következőkre szűrtem le a kártyákat:
GIGABYTE AORUS GeForce RTX 4070 SUPER MASTER 12GB GDDR6X (GV-N407SAORUS M-12GD)
ASUS ProArt GeForce RTX 4070 SUPER OC 12GB GDDR6X 192bit (PROART-RTX4070S-O12G/90YV0KC4-M0NA00)
ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 SUPER OC 12GB (TUF-RTX4070S-O12G-GAMING/90YV0K80-M0NA00)
MSI GeForce RTX 4070 SUPER GAMING X SLIM 12GB GDDR6X 192bit (V513-619R)
Ezek lényegében azonos árban vannak 303-325e között mozognak.
Melyiket javasolnátok, ha Coil Whine mértékét minimálisra szeretném csökkenteni? További előny, ha a ventillátor sem túl zajos.
Munkára használnám, alapvetően Adobe Premier Pro és After Effects renderelés, AI modellek betanítása.
A gépem viszont elég régi, de azért azt remélem, hogy a fenti feladatokat gyorsítani fogja a VGA csere (egy GTX 960-t cserél).
Ha nem is tudom a régebbi proci miatt teljesen kihasználni a VGA képességeit, de azért jelentősen gyorsítani fog a renderelés sebességén?
Mostani gépem:
EVGA 650W GQ PSU
Intel Core i7-6700K
ROG Maximus VIII Hero
32 GB RAM
Ennek frissítése most sajnos nem fér bele a keretembe. -
Osamis
újonc
De akkor királyság. Köszi szépen a válaszokat! Így már megnyugodtam.
-
Osamis
újonc
Nekem is az lett a gyanús, hogy a CPU hűtőn kívül semmi másnak nincs hangja. De a ház hűtők azért legalább méltóztatnak elindulni alapjáraton. Igaz, totál hang nélkül. Valahol megnéztem (talán bios-ban vagy valami segéd programban) a fan-ok állapotát és ott láttam, hogy a GPU gyakorlatilag nullán áll. Nem bios-ban, mert win alatt volt... 🤔 Azért kérdeztem, hogy ez normális? Oké, hogy energia takarékosság, meg minden, de azért ha lehet, nem akarom elégetni az 500€-s kártyát a környezetvédelem jegyében... 😆🙂
-
Osamis
újonc
Oké, köszi szépen! Egyébként most totál bele trafáltál, mert kb 20 év után van újra gépem 😆 Utoljára XP-t telepítettem, most a hétvégén még win 11-et! 😆 Hát megváltozott rendesen! Billy bácsiék lopkodtak a Chrome OS-ből gazdagon! Ami jelenleg a win11-ben újítás, 95%-ban a chrome-ból lopták a nyomorultak 😆
-
Osamis
újonc
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy az normális, hogy a zsír új RTX 4060 Ti-n alap használat közben, terhelés nélkül el sem indulnak a fan-ok? Így nem merem megterhelni valami 3D progival vagy benchmark-al, nehogy elégjen...
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Ablakos
üzenetére
Esetleg 4-5 százalékkal csökkentesz a fogyasztás limiten, akkor elvileg a peak power, a kiugró csúcs fogyasztás sem lépi át a határt. Vagy fps korlátot állítasz játékokra, az is jótékonyan hat. 650 wattos táppal hajtom.
Belefutottam egy 2016-os játékba; akkor hype-olt Ashes of singularity. Megjelenéskor még az előző generáció sem létezett, de most, úgy a hecc kedvéért maxon járatta a 4070-set. Semmi más játék nem izzasztotta így, de ez igen. Mármint az általam használt "verzió". Ilyen alkalmakkor jó ha tudod mit hol keress a driverben. Ja,háromszor a gépet is újraindította, pedig az előző 3070-ti-al sem történt ilyesmi, pedig ahhoz majd 800 wattos táp volt ajánlott. -
-
Ablakos
addikt
4070 valamelyik fajtájához alkalmas (elégséges) lehet a képen látható táp?
-
Grampy
aktív tag
Nekem is ugyanez volt a problémám két hónapja, csak egy pár hetes friss MSI Gaming X Slim 4070-el. A gyári átalakítóját használtam. Ebben a topikban ajánlottak egy hardveraprós kollégát, akivel legyártattam egy natív 12VHPWR 90 fokos kábelt, azóta nem jelentkezett a hiba. Szóval valószínű nálad is a kábel volt a ludas.
-
BullKoxa
őstag
ilyesmi nekem is volt. Bekapcsolt gepnél nem volt képem kártyára gyanakodtam.En a Dp kábel mellé raktam egy Hdmi-t is a kkártyába és a monitorba. így mikor bekapcsoltam a gépet Dp-n nem volt kepem, de Hdmi-n pedig igen. 1 napig hasznaltam igy utána meg megjavult . A Hdmi azóta amonitor mögött van hátha lesz ilyenem megint, ez anno még a 3090-l volt.
-
Crus
addikt
válasz
tibaimp
üzenetére
Gyak. mióta létezik a brand csak és kizárólag Strix kártyáim voltak. A világból kimentek, nem egy közülük a mai napig működik annál, aki megvette tőlem. Igazából most se a kártya ment tönkre, hanem az nVidia béna elképzelése alapján legyártott kábel. Mondjuk, hogy ilyen árkategóriában nincs alapból 90 fokos csati a végén az eleve megérne egy korbácsot, ahogy az is, hogy ez véletlenül sem egyedi eset. Ha valaki, én aztán baromira vigyáztam arra, hogy ne feszüljön, ne csavarodjon kicsit se az a kábel... ráadásul a házam is bődületesen nagy, szóval a feltett oldallap se törhette meg. 14 hónapig soha semmi gondja nem volt... érthetetlen.
-
Crus
addikt
válasz
tibaimp
üzenetére
Ez teljesen normális. Ha jól rémlik 285W a max. ameddig egy ilyen kaliberű kártya elmegy, ergo a 2x300W-ra képes kábelnek nem kicsit elégnek kell lennie. Nálam a vége felé mint a diszkólámpa úgy villogott már a power problémát jelző piros LED, sőt még aztán az alaplapomon levő hibajelző LED is fehéren elkezdett égni, hogy a VGA tápellátással gond van... pedig az Asus gyári kábele 3 ágú és a moduláris tápom 3 különböző 12V-os PCI-E csatijáról tápláltam meg 3 gyári, a táphoz adott kábellel, az 1. perctől fogva.
-
Crus
addikt
válasz
tibaimp
üzenetére
Nekem is gyári kábel volt természetesen, alap, hogy a cirka 14 hónapban végig be volt nyomva totálisan, kattanva, ahogy a manuálban is szerepel... és mégis úgy ment tönkre, hogy egyik nap még cirka 4-5 órát ment rajta egy játék, 99%-ra terhelve a GPU-t, másik nap ment 1-2 órát, majd a böngészőbe lépve elkezdte... után tök random volt, majd egyre sűrűbben fordult elő.
-
Mindenhol ez van, hogy ha egy alkatrész/kiegészítő tönkremegy, akkor az egész terméket be kell szolgáltatni ahhoz, hogy megállapítsák mi a gond. Ez azért van, mert lehet, hogy a vásárló rosszul ítéli meg, hogy mi a probléma. Pl, ha veszel egy telefont és van a dobozában egy töltőkábel, hiába megy tönkre csak a kábel mondjuk 1 hónap alatt, a telefont is be kell adni a szervizbe. Szóval nem Asus sajátosság.
-
Crus
addikt
válasz
kispal87
üzenetére
Ami azt illeti, ez nekem nem kevés bosszúságba, időbe és nem éppen 2 forintba került. Ezt a kábelt az Asus készséggel cseréli ingyen, de NEM ám úgy, hogy az Asus supportnak jelented és küldik a futárt. Nem. Csak és kizárólag oda lehet elvinni az egész grafikus kártyát(!) és a kábelt, ahol lett véve. Aztán ott szépen nyammognak rajta egy sort, majd elküldik az Asusnak és ha szerencséd van 1 hónap múlva már vissza is kapod u.a. a kártyát és egy új kábelt. Nevetséges.
Ergo vennem kellett egy jobb minőségű kábelt, hogy egyáltalán kizárjam, hogy mi lehet a gond... Tud az Asus (is!) a problémáról, de csak a kábelt nem lehet garban visszaküldeni...

-
kispal87
senior tag
Nézd a jobbik oldalát még mindig olcsóbb mintha a kártya távozott volna, vagy tápot kell cserélned.
Sajnos ez egy ilyen félresikerült csatlakozó, bár azt hittem csak a 4090-nél lehet gond. Ezek szerint mégsem
Én kifejezetten örültem, hogy még a régi, jól bevált 8 pines csati van a karimon. -
Crus
addikt
A gyári Asus 12VHPWR kábel ment tönkre. Úgy, hogy azon semmiféle külsérelmi nyom nem látszott. Úgy, hogy egyáltalán nem volt kitekerve, se megtörve, se megsérülve. 14 hónapon keresztül a gépbe nem kellett belenyúlni, az úgy volt, ahogy az első nap összeraktam. És mégis a 12VHPWR kábel volt a rossz... rohadj meg Asus a csodás minőségű kábeleddel együtt.
-
tibaimp
nagyúr
-
Tiesto26
csendes tag
Egy olyan kerdesem lenne hogy egy i5 12400-hoz eleg a sima 4060 full hd ra vagy valamelyik 4060 ti kell hozza?
-
Crus
addikt
válasz
tibaimp
üzenetére
Egy AC: Odyssey Ultimate, akciós áron 23€-ba került, ez mai árfolyamon számolva ~9.200 Ft. Nem nevezhető olyan hű de vészesnek...
Mennyibe kerül végig is játszani?
55" OLED kijelzővel együtt számolva, nagyjából 600W óránként. Ha 150 óra alatt képes valaki mindenestül végigtolni, akkor 90 kW-ot zabált fel a konnektorból. Jellemző, hogy akinek ilyen konfigja van, ez mindenképpen a rezsicsökkentett limit felett fog lenni, ergo cirka 21.700 Ft végigtolni!
Cirka 2.5x többe kerül végigjátszani, mint amennyiért akciós áron lehetett venni... Előnyben azok, akiknek van falun nagyszülő, akik még tv-t sem néznek, ergo rezsi kereten belül, mindössze 3.300 Ft körül végigtolható. -
tibaimp
nagyúr
Végeztem pár konnektoros mérést az új VGA-val

Van fogyasztás rendesen, mondjuk FPS is
Csak pár példa, összehasonlítva a korábbi 2070-el, minden beállítás ugyan az, a komplett gép fogyasztása, minden benne van, a sok SSD+HDD és egyéb!
2070:
4070TIS:
Itt jön ki, hogy én mindig beállítok fix 30-60FPS-t, a monitorom is "hagyományos" és igen sok villanyszámlát lehet spórolni. Na persze, egy "gémer" ne nézze a villanyszámlát

-
tibaimp
nagyúr
-
t72killer
titán
-
Sipasanyi
tag
Hi! Rendelkezik valaki 2 ventis 4070 Ti Super kártyával Asus, Inno3D stb. Állítólag ezeknél gyárilag 1300rpm a minimális venti fordulat, igaz ez ?
-
Notes
Chromium Checkboard issue, Microsoft have officially released a patch to the Windows 11 stable channel as KB5039212 (OS Builds 22621.3737 / 22631.3737) - https://support.microsoft.com/help/5039212Oké ha nem megy az angol, arról van szó hogy a képkockásodást megszűntető patchet kiadták windows 11 alap kiadására.
-
Crus
addikt
Jonsbo VC-1-gyel van kitámasztva Day1 óta.
Kis update: IGP-vel agyonüthetetlen a gép. Másik HDMI-vel is néztem dettó előjön a hiba. A moduláris tápon átvariáltam a kábeleket, mindent széthúztam, újra össze, dettó előjön a hiba. Driverből már mindenfélét is próbáltam meg se hatja.
A kábel amit kaptam nem is ehhez a táphoz való, küldhettem vissza. (Nesze neked, így hallgass ajánlásra -.-) Rendeltem ehhez passzolót.
Még mindig ott tartok, hogy lehet táp, kábel és VGA hiba, mert amikor a probléma jelentkezik a VGA-n található piros LED kigyullad és össze-vissza villog... eközben az alaplapon levő hibajelző led fehéren ég = VGA hiba.
(Mondjuk, ha ez a Fractal Platinum táp 1.5 év-et se bírt az nem kis csalódás lesz.)
-
Crus
addikt
Még az Abit korszakban történt meg, hogy előbb a QTEC tápomon, majd az Abit lapomon púposodtak fel a kondik relatív rövid idő alatt. (1-1.5 év). A gépházon a fázisceruza enyhén világított. Fiatal voltam, mohó, kellett a pénz... de akkor kivertem a balhét a villanyreszelőnél és megoldotta a földelés gondot. Azóta nem volt ilyen "rázaház" probléma.
Az egész rendszer amúgy egy normális APC BX2200MI UPS-en lóg, ami meg egy túlfeszvédős APC elosztón.
(Meg hát ugye az elmúlt 14 hónapban minden atomstabil volt. Előtte volt egy 2080-as rendszerem az 2 évet ment gond nélkül, miután eladtam.)
-
Nekem most eszembe jutott valami. A céges laptopomnál néha elmennek egy pillanatra a külső monitorok képei, és ez a rossz szigetelés miatt van (a laptop néha meg is ráz, ha hozzá érek). Otthon amúgy sosincs ilyen a céges laptopommal, csak a munkahelyen, valami ott lehet a földeléssel elrontva. Lehet, hogy nálad is valami hasonló probléma van, nincs megfelelően leszigetelve és/vagy földelve valami.
-
Crus
addikt
válasz
kispal87
üzenetére
Bevallom itt a kétségbeesés peremén erre is gondoltam, de ezt eléggé gerinctelen dolognak érzem. Lehet, hogy megpróbálok inkább itt egyet bérelni valakitől itt az aprón. Gyak. fél napra kellene, annyi idő alatt úgyis előjön a hiba.
Hamarosan megjön a BQ 12VHPWR kábel (1 órán belül), utána mindent is megteszek amit írtatok!
-
kispal87
senior tag
Ha szerencséd van, az átalakító csere megoldja.
Mivel nincs másik táp a közeledben amivel le tudnád tesztelni, így ha van rá "kapacitás", rendelnék egy tápegységet online amivel le lehetne próbálni. Ha úgy is rossz akkor mehet vissza 14 napossal és mehet tovább a hibakeresés.
Esetleg még másik kijelzővel megnézheted (akár TV), hogy ott is jelentkezik-e a probléma. -
Crus
addikt
válasz
kispal87
üzenetére
Alig 1.5 éves. Nincs bekapcsolva rajta... eleinte 1-2 hónapig úgy használtam, de úgy láttam jónak - főleg az akkori meleg időjárás miatt -, hogy nem kockáztatok hadd menjen a venti, úgyis nagyon csendes. Azóta úgy van. Belenéztem tegnap a tápba (nem megbontva), de gyönyörű szépek a kondik... ettől persze még lehet velük gond, nem vitás.
-
kispal87
senior tag
Milyen idős a tápegység?
Ha nem volt semmi változás eszközölve és csak úgy előjött a hiba, akkor arra tippelnék első körben, hogy a táp lehet a hunyó sajna...
A zero RPM be van kapcsolva rajta?
Az elektrolit kondik hamarabb elpusztulnak, ha magasabb hőmérsékleten kell dolgozniuk, amitől már lehet instabil a feszültség. -
Crus
addikt
válasz
kispal87
üzenetére
Szeretem a csendet, így a kártyán található Silent/Turbo kapcsoló sosem volt Turbo álláson. Szoftveres tuning meg főleg sosem volt, nem igénylem.
Igen, term. úgy üzemel a vas, hogy teljesítménycentrikuson van és ott ugye alapból offos a PCI-E pwr save. 14 hónapon keresztül perfekt működött, aztán 3 napja elkezdte. (IGP-vel a gép azóta is stabil ma.)
-
Crus
addikt
válasz
canadaa
üzenetére
Így van... most pár órája Intel UHD 770-nel vagyok, u.a. kábel, u.a. a gép, még a dedikált VGA-t se vettem ki, de nincs probléma.
Ettől függetlenül kipróbálom másik kábellel, sőt egy új SSD-re feltelepítek egy Win11-et megnézem azzal is. (Win10-en vagyok.)
Még 1x köszönöm! Ha meglesz a megoldás feltétlenül megírom bár nekem 3 tippem van:
1. Ez a nyomorult Asus gyári 12VHPWR kábel. Pár óra múlva érkezik helyette egy BQ. Nekem ez a leggyanúsabb.
2. Táp. Esélyem sincs másikkal kipróbálni, a környéken senkinek sincs ilyen nagy áramfelvételű VGA-ja. Erre kevésbé gyanakszom, de lehet...
3. Grafkártya. Kábel után ezt tartom leginkább valószínűnek :-(Szerk.: Csak a szokásos általános rizsa szerepel az eseménynaplóban arról, hogy a gép úgy indult újra, hogy nem állt le megfelelően, ami lehet az energiaellátás miatt is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gyúrósok ide!
- Crimson Desert
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Horgász topik
- További aktív témák...
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

! Founders VGA kapható Magyarországon?
Instant biztosíték kapcsolás.

, LED beállítások elromlottak, de lehet nincs köze hozzá, majd megvizsgálom jobban.