Hirdetés
- Yettel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
4264adam
nagyúr
válasz
tibaimp
üzenetére
Innen is látszik, hogy valóban a Zotac jól összerakott ezen a szérián.
290W-ot hűt le ilyen alacsony RPM-el. Ha már csak UV-t használsz (0.975V-ra 2750Mhz-et állítani) is sokat fog esni a hőmérséklet, de semmi gond ezzel sem.
Nem kell egyedi Curve, gyárilag szép eredmények. Így is úgyis hangtalan.
Annyira azért nem szép eredmény a te hűtésed, mert 220W max volt. Nekem a 4070 Super DUAL is ennyit kér, neki pedig 290W-van hűtve.
-
-
Na igen erre gondoltam, tehát akkor multiban DLSS esetleg aztán ennyi. Kicsit olyan ez mintha egy autógyártó megadná az autó végsebességét, hogy 200km/h, de ha lejtőn mész (DLSS) + hátszéllel (FG) akkor 250+km/h .

Egyébként az Alzás 4070TiS az nem egy rossz vétel, ha jól gondolom? :
PALIT GeForce RTX 4070 Ti SUPER GameRock OmniBlack 16GB GDDR6X
Van még csendes, jól hűtött típus ami ajánlott?
-
válasz
Corsa02
üzenetére
A frame gen igen!
Eleve röhejes amit az Nvidia mutat a példáiban, hogy DLSS meg frame gen nélkül van 22fps-ed, de azokkal meg szó szerint tízszer annyi. A DLSS oké, az mondjuk kb megduplázza az fps-t a legrosszabb minőségi beállítással, akkor van mondjuk 50 igazi frame-ed. De aztán bekapcsolod a frame gent, ez is terheli a GPU-t vagyis lesz mondjuk 40 igazi framed, de cserébe mindegyik frame mellé 3 másik generált is, de mivel azok nem igazi frame-ek, ezért a játékélmény az input szempontjából olyan, mintha csak 40 frame-ed lenne.
-
válasz
F_Zolee
üzenetére
Ezek nagyobb inputlagot nem okoznak?
G-Sync-et sikerült jól beállitanom, teszek egy próbát este akkor ezzel is. Lehet nem is kell lecserélnem a 4060-at, olyan sokat hoz
Az az igazság, hogy most a jobb és gyorsabb monitorral megtetszett a nagyobb Fps-el és G-syncel járó simább, gyorsabb játék, csak ugye a 60Hz/60Fps-t a 4060 simán hozta fullhd-n, de 1440p-n a 100 körüli érték már nem nagyon van.
-
-
Sziasztok!
Egy 5700X (PBO+200Mhz) mellé mennyire eretnekség betenni egy 4070 Ti Supert? Sokat hagyna benne?
-
-
Skynet258
veterán
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Simán ráhúzzák, hogy mechanikai hatás... sok mindent nem is nagyon lehet elképzelni, talán a hő hatására elgyengülő olómmentes forrasztás engedett el? Xbox RROD hibák is ebből fakadtak, bár ott meg nagy hő aztán lehűlés ciklus hatására következett ez be, a HDMI csati ilyenben azért nem részesül. De ezt bizonyítani, hogy gyártási hiba... hát nem egyszerű.
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! Egyik napról a másikra megadta magát a hdmi csatlakozóm. Fizikailag mozog is kicsit fel-le az aljzat. Ezzel érdemes garit intézni, vagy elhajtanak azzal hogy biztos feszegettem. A gépem fix helyen van, nem csesztetem a kábeleket, csak miután nem adott jelet a tv-nek próbáltam ki be dugni ekkor vettem észre, hogy lötyög.
-
Chronos85
tag
válasz
Metacska
üzenetére
5070 szériát februárra ígérik, sztem inkább vége lesz mint eleje. Árat mindenki csak tippelni tud, az enyém sima: 380; Ti-re 450. Ugye a forint se éppen atom stabil szal még lehet hogy alul is számoltam. Tudom hogy CESen 650 és 880, arra még rájön az adó meg ugye ez MSRP amitől el lehet térni.
Mo-i beszerzés 98% hogy alzán keresztül csak ugye a webshopjuk úgy 6 kelet EU-i ország közös raktárát kezeli, hát sok sikert, hogy megjelenés napján elcsípj egyet. Valszeg ugyanúgy felvesznek előjegyzést mint az x3d-s procikkal is, ha tudsz várni. Esetleg még játszhatsz németből mailbox.de-n keresztül ha nem kell magyar számla.
Teljesítmény: itt is megy a marketing kavarás rendesen, sztem átlagosan 10-15%, amit hozni fog az előző genhez képest. Persze ha kihasználod az AI funkciókat, ott nyilván sokkal nagyobb előrelépés van.
Innen szigorúan szvsz: mem bus-t, memóriát tekintve 12GB-set nem vennék játékra. Nyár végén vettem Zotac black 4070ti-t ha jól látom most kb. annyi ez a Palit is jobb hűtéssel (nekem ez se zajos és jól hűt). Egyáltalán nem bántam meg és eszem ágában nincs lecserélni 5000es szériára. Ha normális ellátás lesz jó ha március vége ápr. elejére lesznek a gyártók saját megoldásai a 5070(Ti)re. FE-ből sose gyártott sokat az NV megpróbálhatsz a hivatalos oldalon elcsípni egyet MSRPért, készülj hogy bot hadsereggel kell versenyezned gyorsabb legyél.
Fogyasztást elnézve, valszeg az FE hűtése se fog visítani, de erről se tudni semmit.Nyilván neked kell tudni, hogy akarsz-e/ tudsz-e tavaszig várni és durván 100al többet rákölteni.
-
LLKobe
veterán
válasz
Metacska
üzenetére
"de még mindenki csak találgatja a teljesítményét"
"Lesz is annyival gyorsabb?"
?
Milyen válaszra számítasz?A sima 5070-en 12 giga vram van, én tuti nem venném meg. Sok esetben már most elfogy.
Az 5070Ti meg lényegesen drágább lesz.
Én pár hete vettem egy pontosan olyan Palit kártyát mint írtad, tökéletesen elégedett vagyok vele. Teljesítménye nekem bőven sok, és szó szerint hideg akkora hűtő van rajta. -
Metacska
aktív tag
Sziasztok,
Összeállt egy teljesen új PC build elképzelés. Az is (majdnem) fix, hogy egy Palit 4070 Ti Super Gamerock Omniblack fogja betölteni a GPU szerepét.
Bejelentették az 50-es RTX szériát, de még mindenki csak találgatja a teljesítményét és a magyarországi forgalmazási árakat. Mit gondoltok lenne realitása várakozni az 5070-re és a várható árára? Lényegesen drágább lesz? Lesz is annyival gyorsabb? Ezen örlődöm.
Köszi.
-
zebra_hun
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
Akkor mégjobban kijönne a bele minden videokártyának.
Én a dlss-t se kapcsolom be. Fullra kimax és FG.
Azt néztem, hogy FG nélkül olyan 80-90-100 fps. 144-re limitálva, azaz 72 fps-en egész jó.
A mostani .63-as verzió már egész jól fut. Kezdet nem volt vmi fényes, de hihetetlen gyorsan rendbe hozták. Apró hibákat találni azért, de tökéletes amúgy sincs. -
zebra_hun
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
Kössz.
Gondolom így játszol vele. A DLSS nem bejövős. Nagyon jó mindenhol, kivéve egyet. Nézd meg a haj kontúrját. Sztem az DLSS nélkül jobb.
FG az ok, ilyen gyenge kártyáknál kell, elkerülhetetlen sajnos.DLSS és FG nélküli régebbi verzióban mértem
[kép] 1080 High
[kép] 1440 Very High
Majd lemérem az új verzióval is, mert sokat javult. Egy játék amivel törődtek kiadás után. Ritka.
Forbidden West szintén jeles. Nem egy tákolmány. -
zebra_hun
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
A játék messze a legjobb mindentől. Sajnos kell is hozzá drága cucc. Én az 1/1-es framegent használom, mert kell 1440 very high-on.
Nem azért szürkülök be mert bench van, hanem a hazugokat küldöm el a francba.
Ne hidd azt el amit írtál. Nem rossz, de nem a legjobb. -
gainwardgs
veterán
válasz
zebra_hun
üzenetére
Ti majd szétszeditek egymást a bencheken, aztán 2 naponta szürkültök
én addig élvezem a játékot az e-penis helyett ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Minek bench amúgy, ott az X3D a király
Ilyen egy jó kis optimalizált jatek, stabil fps, frametime sima mint a vaj, grafika gyönyörű
nem az új hype unreal engine
-
zebra_hun
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
És a bench hol marad? Cpu és gpu is bitte
1080 high, és 1440 very high.
Igen, zabálja, de a cpu-t is. -
gainwardgs
veterán
Horizon Zero Dawn Remastered felzabálta a kártyát
-
válasz
Foglalt név
üzenetére
Eddig csak a Samsung volt, nem volt gond soha, amióta megvettem a másodlagos monitort azóta csinálja, de próbáltam külön külön is, akkor jó, átraktam másik portra, de ugyan az. Azt még nem próbáltam, hogy dp porton használom a másodlagos monitort is, azt még megnézem
-
Foglalt név
addikt
Mi okozhatja? Valamelyik eszköz hibás: egyik monitor, kábel vagy a kártya. Vagy időzítés.
Kezdeném az elején: 2. monitor lehúz és kipróbálni, hogy csak a DP-t felismeri-e mindig. Ha igen, akkor jó az a monitor, a kábel és a port is a kártyán. Ha nem, akkor legegyszerűbb másik port, második legolcsóbb monitorbeállítások, utána kábel, vagy a monitor maga.
Ha minden jónak tűnik, második monitor visszadug, kipróbál. Ha nem jó, másik port, első monitort ébrentartani, mert lehet lassabban indul, mint a másik és a windows nem várja meg.
Ha itt még mindig nem megy írd le, mi történt. -
Sziasztok, lenne egy olyan problémám, adott egy 4070 Super ami hajt 2 monitort, egy Samsung Odyssey OLED 27" G6 360Hz ami az elsődleges (DP port), és van egy PEAQ 24" FullHD 165 Hz ami másodlagos (HDMI port), ha bekapcsolom a gépet, mondjuk 10 bekapcsolásból 5x bekapcsol mindkét monitor, de mikor jönne be a Windows, kikapcsol a Samsung, áthelyezi elsődleges monitorrá a 24 colosat, újra indítás megoldja, mivel lehet a gond?
-
Nimda
addikt
Találkozott már valaki olyannal, hogy driver frissítés után 0W -ot ír folyamatosan a GPU Powerre? Próbáltam driver újratelepítést és cleant is, de ugyanaz maradt. Elvileg minden más rendben működik. (Gainward 4060)
-
-
-
-
Gebriel
veterán
Valaki hozzá értő árulja el nekem hogy az rtx rt mióta ad hozzá pluszban grafikai elemet egy játékhoz ilyen szinten? Vagy ez már a dlss4 lenne? Vagy csak marketing?
[link] RTX RT csuszkás rész
Köszi előre is.
-
mcs
veterán
Most se bánom, hogy a 4070 Supert választottam, mondjuk nem is a legkőkeményebb igényű címekkel nyúzom, és nem is erre a célra terveztem. Újak közül minimum az 5070 Ti-nek lesz értelme úgyis, mert a sima 5070nek eléggé komoly határt fog szabni a 12 gigányi vram. Gyanítom, hogy idővel belőlük is lesz egy aranyközépút Super kiadás.
-
-
-
laychi
veterán
válasz
robber4
üzenetére
Nem gond, csak a game jobban terheli a kártyát, ennyi.
Pl ha összevetsz egy assassin's creedet vagy Metro Exodus EE-t ugyan ezt tapasztalod.
Mint írtam alulfeszeléssel csökkentheted a fogyasztást.
Így stabilaban tudna tartani magasabb órajelet is, nem lenne throttling a vége, illetve -
A Hardware Unboxed videója szerint, valójában csak 20-30% javulás lesz a generációk között (5070 és 5080-ra vonatkozóan), nem pedig 100%, a többit az új frame generation és DLSS hozza. Tehát ha be van kapcsolva mindkettő, mindkét VGA-nál, ugyanannál a játéknál, akkor az 5070 akár kétszer annyi fps-t is hozhat, mint a 4070. 4070S-hez képest meg kb csak 10-15%-kal lesz gyorsabb az 5070 (FG és DLSS nélkül).
Na most szerintem az FG eleve csak parasztvakítás, és eleve csak olyan esetekben éri meg használni, ha fixen, legalább 60 fps van nélküle (nem csak szerintem). -
-
robber4
aktív tag
válasz
laychi
üzenetére
Értem. És ez igy amúgy probléma vagy nemgond? Csak mert ez pl eddig itt vettem észre elengedett fpsnél. És ez nem folyamatosan ilyen csak amikor pl levegőben vagyok és egy nagy városra nézek akkor ugye grafika betöltés miegymás.
Ha leveszem a grafikai beálitásokat akkor meg csúnya szétesett lesz a képen .Még gsyncel is .Ha meg kapcsolok vsyncet akkor ugye az korlátozza az fpst és nagy lesz tőle a bemeneti késleltetés. Viszont fps korlátnál meg nem éri el közel sem ezt a fogyasztást. De akkor meg nagyon fura lesz tőle ez a játék
-
robber4
aktív tag
Hello. Pubg játékba elengedett fpsnél illetve a grafikai beállitásokat feltoltam.4070 ti super vga. 92% kihasználtságot túl lépi akkor az msi affterburnernél jelez hogy LIM power az pontosan mit jelent? viszont cyberpunknál 98-99% kihasználtság és nem irja ki.
-
válasz
Foglalt név
üzenetére
Egyetértek, úgy jól játszható. 4K balancedel szebb mint 1440p natívban. Kikerekedtek a textúrák.
Upscalelve a 1440p monitoron játszottam a 4K beállításon. -
Foglalt név
addikt
Eközben nekiálltam az Alan Wake 2-nek és egész elégedett vagyok a 4070 Super-el. 4k minden max-on (PP hányásokat kikapcsoltam), FG-el Balanced DLSS-el kellemes tök játszható. (Az elején néztem 5xFPS körül volt.)
-
válasz
Skynet258
üzenetére
1280x896, 1024x1024, stb.de van hozzá rescale funkció, 4K-ig.
ComfyUI próbáld ki FLUX1-al. Pixaroma videóit nézd át, tutorial van mindenhez is. -
-
RTX 5070 - 12GB - 550 USD
RTX 5070 Ti - 16GB - 750 USD
RTX 5080 - 16GB - 1000 USD
RTX 5090 - 32GB - 2000 USDEuróban (mivel az USD és az EUR majdnem 1-1-ben vált) szerintem még rá fog jönni úgy 20%, vagyis az 5070 kb 300 ezer forintnál fog kezdődni.
-
Skynet258
veterán
válasz
bobalazs
üzenetére
Milyen felbontásban? Az alap értékeken amúgy valóban jól muzsikál, én gyakorlatilag dobtam is a Dall-E-t meg a többi online megoldást, mert játszogatni, promptot gyakorolni ez bőven jobb és gyorsabb, és az előre megadott "stílusokkal" még segít is megtanulni a dolgokat. Mondjuk én még csak tanulgatom az egészet, de nem akarok lemaradni róla, ha később valamiért kéne akkor ne üljek tök kukán.
-
-
petimbo
tag
Szerintem az Emag beütötte a fejét!

[link] -
Ti is használtok AI-t, kép generálást, text to image, stable diffusiont, hasonlókat?
Nálam nagyon jól működik a FLUX1
Gyakorlatilag 25-100 mp. alatt bármilyen képet generál a 4070S. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egyéni arckép OFF
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kuponkunyeráló
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Diablo IV
- Lassan küszöbön a NTE: Neverness to Everness premierje
- Elektromos autók - motorok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÚJ Dell Pro 16 Plus - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 235U - 16GB - 512GB - Win11 PRO - 3 év garancia - HUN
- Honor Magic7 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 Pro Max 256GB 83% (1év Garancia) ESIM-es változat!
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4522
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Milyen válaszra számítasz?

én addig élvezem a játékot az e-penis helyett ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)