- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Long Man
tag
válasz
#54715584 #13766 üzenetére
"Lehet ilyen, hogy egy javító opció nem javít, hanem ront?"
Az ilyen esetekre írtam, hogy "minden, mindennel összefügg"- sajnos előfordulhat
Egy "átlag felhasználó" nem láthat bele eléggé a részletekbe ... (talán nem is érdemes), ezért marad nekünk a "Trial and error"
Látom Win10 van Nálad.
Szerencsére még nem szembesültem a Win10/DX12 problémahalmazzal, mert még Win7 x64 van nálam.Ez a hibaüzenet valamilyen erőforrás hibára (valszeg memória) utal.
Hirtelen ennyit találtam róla:
Rise of the Tomb Raider (0x887A0006 DXGI_ERROR_DEVICE_HUNG)
Sajnos itt is igaz, a tünetek sokmindenre utalhatnak.
(lehet beállítási hiba/túlzás, driver probléma, kevés lapozófile ... akár több is együtt) -
Long Man
tag
válasz
#54715584 #13761 üzenetére
Kezdesz egyre jobban látni a "Matrix"-ban ...
Szerintem is jó időtöltés megismerni a "rendszer" működését és már látod hol lógnak ki a lólábak ...
(egyik-másik kód/játék miért is fut jobban, mint a másik)Egy bizonyos időn túl én nem ölnék bele túl sok energiát ... több okból sem:
- Ez a Maxwell GPU (GM206=GTX950-960) egy elég rendesen lebutított tagja a családnak
(1/3 Titan(GM200) és 1/2 GTX980(GM204) maga a grafikus chip), a videó kódoló alrendszere viszont fejlettebb.- Mára a driverek elég kiforrottak és elérték ennek a GPU-nak (is) a határait
- A mai játékokhoz már többnyire kevés a teljesítménye
Saját korának egy optimális (középkategóriás) kártyája volt - és most is jó kártya - de a beállítások tologatásával, overclock-al már csak pár százalékot lehet (minőségromlás nélkül) kicsavarni belőle.
Ha meg maga a program/kód/játék sok ennek a chip-nek, akkor csak egyetlen megoldás marad, feljebb kell lépni.
GTX980 vagy GTX1060
(esetleg átnézni az AMD oldalára ... akár egészen a Vega-ig)
p.s.
Vulkan API-val (Doom) még ma is megy, mint az olajozott villám ... -
Long Man
tag
válasz
#54715584 #13759 üzenetére
A finomhangolás egy ilyen játék
(minden, mindennel összefügg és hasonlít a Forma 1-re ... ahány pálya, ahány autó, annyiszor ezerféle beállítási lehetőség ...)
Nehéz eltalálni az optimumot, mert tényleg minden-mindennel összefügg (sz.gép, videokártya, adott program/környezet).
Látom jól belemerültél ...
Már csak egy javaslatom lenne ...
I. az NVIDIA drivert/vezérlőpultot alaphelyzetbe
II. először a játékon belül beállítani a szerinted optimumra
III. ezután próbálni egyesével a finomhangolást az NVIDIA pultban(és, ha minden jó, akkor lehet mindezt újrakezdeni ... minden játéknál ...)
-
lemusz
addikt
válasz
#54715584 #13577 üzenetére
Egy éve használok gtx 950-et, de még egyszer sem telepítettem. Sőt! minden elől kiszedem a pipát, egyedül ugye a driver előtt hagyom meg, telepítés után pedig még a VulkanR-t is törlöm a programlistából, mert nem játszom olyannal, amihez kellene. YT-n nézz meg 1-2 vidit hogy legyen valami fogalmad róla, aztán csak akkor telepítsd ha úgy érzed nincs meg benned az a minimális affinitás, hogy saját tetszésedre szabd a játékot amivel játszol.
-
MrDerekas
addikt
válasz
#54715584 #13577 üzenetére
Ha különösebben nem akarsz videózgatni, akkor nem sok haszna van számodra. Szerintem. Szóval egy 950 esetében én nem sok előnyt véltem felfedezni benne. Ha bírja a konfigod, akkor mehet fel az Experience is, de ha egyébként is terhelődik a proci alapból, akkor nem érdemes felrakni, mert csak szipkázza a rendszer erőforrásait a sok feleslegesen futó vackával. Egyszerűsítve, ha elfér, akkor mehet fel.
Szerk: az optimalizálás játékokhoz meg hagy némi kívánnivalót maga után. Egyik játéknál pl feltette nekem négyszeresre az élsimítást, aztán képregény lett belőle. Jobban hiszek abban, hogy magam állítgatom be a vga opciókat minden programhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest