Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
snecy20
nagyúr
válasz ScomComputer #111587 üzenetére
Ezt nem ismertem fel.. cím, ingyenes letöltési lehetőség, stb..
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Raymond
félisten
válasz ScomComputer #111590 üzenetére
Szerintem ez japan specifikum, a masodik kep nagyon jellegzetes, a japan studiok/fejlesztok hasznaljak ezt a latvanyvilagot. Nekem hianyzik rola mert igy hiaba jo a texturak es a vilagitas, olyan regimodian nez ki amikor meg ezek a dolgok nem voltak megoldva.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Devid_81
félisten
-
ScomComputer
veterán
válasz Devid_81 #111591 üzenetére
Az nem üveglap TE, az a Ray Tracing...ezt se tudod...
-
Devid_81
félisten
Januar 14 ota nem tudom kijatszani a GoW-ot...most neztem ra gyors, 41oranal jarok.
Szoval jatszal csak nyugodtan ezzel az izevel, nem leszek irigy rad, de vigyazz nehogy eltorjon alattad az uveglap amit veletlenul leraktak az utcara...mindenhova, hogy minden is tukrozodjon mindennel...
-
Raymond
félisten
Azert az AO es/vagy contact shadows nagyon hianyzik belole.
-
-=RelakS=-
veterán
Az biztos, hogy nagyon jól néz ki
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Devid_81
félisten
válasz Raymond #111584 üzenetére
Vagy azert limited mert TSMC 7N, vagy csak azert lesz limited mint irtad is, lehet eleve keves ljon belole, mivel uj termek egy eddig 'piacon-nem-szereplo' gyartotol, lehet Intel nem mert bevallalni belole millios darabszamot, fene sem tudja.
Mindenesetre kivancsi vagyok ra mit tud (majd) es mennyiert lesz...de a next gen erosen itt van mar a nyakukban, egy RTX 3070 teljesitmeny nagyon jo most ~$500 korul, de Oktober/November korul mar lehet mindenki csak legyint ra, hogy koszi de nem, max nagyon olcson.
Sok mindenen mulik, a next genbol lesz-e XX70 eleinte, vagy csak a nagy tesok jonnek, mennyibe fog kerulni es mennyiert kaphato, mert a ketto nem ugyan az sajnos.
[ Szerkesztve ]
...
-
Raymond
félisten
válasz Devid_81 #111583 üzenetére
Vagy egyszeruen azert limited mert keves jon belole a piacra. Az hogy menyibe kerul nem attol fugg hogy a gyarto azt mondja limited vagy nem hanem attol hogy a hasonlo teljesitmenyszinten levo tobbi gyarto kartyai mennyibe kerulnek es milyen az ellatas.
-
Devid_81
félisten
válasz keIdor #111580 üzenetére
Intel clarifies that this ‘Limited Edition’ of desktop GPU will be available in summer. However, it is not explained what ‘limited’ here really means.
Itt mar minden limited, csak, hogy lehessen 2x-es aron adni
Nyaron jon, osszel meg a masik ket penzrablo kiadja a next gen-t a banyaszoknak.
Nem tudom mire lesz kepes az Intel 'elso' VGA-ja asztalira de abban bizom meglepo lesz a teljesitmenye, kulonben lesz nekik par honapjuk osszesen MSRP*2-es aron arulni, utana vege a bulinak....
-
snecy20
nagyúr
válasz ScomComputer #111578 üzenetére
-
snecy20
nagyúr
válasz ScomComputer #111575 üzenetére
Ne sértődjön meg senki, de erre én 5 percet nem pocsékolnék az életemből..
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz Raymond #111573 üzenetére
Sajnos nagyon sok elmegy a futesre igy is, de ami meglepo, hogy a fozes rengeteget elvisz, nem szamoltam meg utana, de lehet elvisz annyit mint a futes.
Csak annyit latok az okos oran, hogy hetvegen kozel megduplazodik az osszeg amit hetkoznap elhasznaltunk kb Pentekig.
Pedig a felesegem annyira nem is viszi tulzasba, regebben altalaban hetvegen letudta a kajakat, majd ment hutobe/fagyoba a hetre minden elore.Ehhez kepest van aki minden nap foz akar orakat.
Szoval jah sokat is fogyasztunk de mellette fizetunk is rendesen, es egyre rosszabb lesz
[ Szerkesztve ]
...
-
Raymond
félisten
válasz Devid_81 #111572 üzenetére
Ahh, "Assumed annual consumption" befigyel 8K-val, igy mar vilagos Na meg persze ugy lenne az igazi ha a futest es a melegvizet is hozzaszamolnam az enyemhez, de azt ki kene keresni valahol. Nem figyelem igazan mert minden evben kapunk vissza olyan 900-1000EUR kozott elszamolas utan. Nem tudom a tobbiek mit csinalnak mert a havi a tarsashaz atlag alapjan van ez elmeletileg belove.
-
Devid_81
félisten
válasz Raymond #111565 üzenetére
Marcius vege, kuldok majd par nap mulva egy ujabbat amikor befrissul az uj arral.
Nalunk csak aram van a hazban, futes, melegviz, fozes stb.
Szerk: megtalaltam neten kozben, hogy mennyi lesz Aprilistol, erre majd meg jon Oktoberben egy allitolagos +50-60%
[ Szerkesztve ]
...
-
Puma K
nagyúr
Nah kint van végre a 3090 Ti ami nem lesz a gépemben
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
ScomComputer
veterán
-
Raymond
félisten
válasz Devid_81 #111537 üzenetére
Ezt nem igazan ertem. Mennyi a kWh ara? Mert eszetlenul sokat kell fogyasztani ahhoz hogy havi 105 vagy raadasul 160 legyen az ara. Marmint figyelembe veve hogy a futest a negyedere redukaltad es a melegviz is normalis mar. Nalunk a 12 honap alatt most 2950 kWh ment el, persze itt a futes gaz es a melegviz is "messzirol jon".
-
Raymond
félisten
válasz Raymond #111560 üzenetére
Hat basszus tenyleg 450W lett es eszik is annyit:
Forras: [link]
A masik dolog pedig a hoelvezetes. A linkelt oldalon irjak hogy egy Phanteks Enthoo Evolv X hazban 3x 140mm Noctua-val 54dB volt a zajszint terheles alatt. Az oldallap levetelevel ez lement 42db-re.
Sok ertelme nem volt kiadni ezt
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz proci985 #111559 üzenetére
Nekem meg mindig komoly ketsegeim vannak ami ezeket a 600W es 800W TGP ertekekt illeti. Meg az uj 3090Ti hireknel is dobaloznak a 450W TGP-vel pedig ez nem egy ismeretlen hardver es nagyon kivancsi lennek mi indokol valami hir/cikk irot vagy barkit hogy ezt ne kerdojelezze meg. Nincs az uj kartyanal semmi ami a 350W->450W ugrast indokolna.
Persze semmi nem tartja vissza az MSI/ZOTAC/EVGA vagy mast hogy a szokasos egekbe tolt TGP-s "idiota vagyok" valtozatot megcsinaljak, de ennek semmi koze ahhoz mi a normalis kartyak TGP-je.
-
-=RelakS=-
veterán
Az is kérdés, hogy a VGA memória növelésének meddig lesz értelme? Ha SSD-ről értelmesen lehet streamelni a pálya tartalmát, és nem okoz texture meg object pop-ot, akkor talán lehet itt spórolni.
Bár az is lehet, hogy erre még 1-2 videókártya generációt várni kell[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Devid_81
félisten
-
ScomComputer
veterán
Mi van itt 22+hsz,senki se dógozik....jól megy...én le se merem írni milyen melót vállaltam be..
-
-
snecy20
nagyúr
válasz -=RelakS=- #111549 üzenetére
Ha így haladunk, soha nem lesz valódi 4K-ra való kártya..
Ha azt mondjuk, hogy a 3090 már jó 4k-ra, akkor kis kompromisszummal a 3080-nak is jónak kell lennie arra a felbontásra. Mennyi van a két kártya között, 15%? Ahogy láttam teszteket, általában még a 10GB-nyi videomemóriába is bele szoktak férni 4k-n a játékok.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Devid_81
félisten
válasz keIdor #111546 üzenetére
Nem tudom az arat Wattra merik-e vagy sem (valoszinuleg igen) de:
NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti launches at 1999 USD
The MSRP of the new flagship RTX 30 GPU has been confirmed to be 500 USD over RTX 3090.Azert par honappal a next gen elott aki megveszi annak minden mindegy
...
-
keIdor
titán
válasz -=RelakS=- #111529 üzenetére
A 3080 nem 4K-ra való kártya.
Kevés hát, de fél év azt itt az új generáció.
Az, hogy az Asus árat vág áprilisban, még azt is jelentheti, hogy EOL-t kapnak a kártyák.
Jó lenne, mert akkor nagyobb készlettel indulna ősszel a Lovelace.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
PitLee
őstag
válasz keIdor #111524 üzenetére
Jobbulást .
"Osztrák mutáns."
Ha elkezdenek érdekelni a kantáros bőr rövidnadrágok iránt és éjjel arra ébredsz, hogy az ablakban állsz és jódlizhatnékod van . . akkor tutiIsmerősöm járt úgy, hogy a tanárok "aszonták", hogy a gyerekek mehetnek suliba nem kell maszk sem, ha jól emlékszem kb. két nap volt a suli, mert a második napon már kovid miatt hazazavartak mindenkit.
A kisebbik gyerek hazavitte, lefertőzte a nagyobbikat, plusza az apját, ebbe a vergődésbe érkezett meg az anyjuk a rokonlátogatásból, persze az is elkapta, ott vergődik az egész family, jó ötletvolt ez a sulis összeeresztés.
Szegény egész úton vigyázott nehogy valahol bekapja vírust, mert repülőgéppel utazott, tesztelni is kellet többször neki, erre hazaér és bumm. -
snecy20
nagyúr
-
-
cyberkind
félisten
válasz Devid_81 #111538 üzenetére
Mindkét keleti nagyhatalommal már késő, én soha a büdös életben nem tudtam de nem is fogom megérteni, hogy miért nem lehet "házon belül"gyártatni ezeket a dolgokat (ez Kína), nyilván drágábban, és akkor az a pénz, teljesen oda megy, ahova kell, de mindegy is, a kolbi az első (meg a sokadik) döfés volt és lesz, most ez háború és a hozománya.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz cyberkind #111536 üzenetére
Pontosan ugy kellene elvagni Oket a vilagtol mint az Oroszokat ahogy beindult az Ukran buli.
De akkor nem lenne a kezunkben "olcso" kinai telefon vagy szep TV otthon, vagy ugy kb a termekek 90%-a ami korul vesz minket, legyen az barmi
Sokkal hamarabb kellett volna kapcsolni...mar majdnem keso amugy.[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
válasz snecy20 #111535 üzenetére
Gyere ki Angliaba
Amikor bekoltoztunk a hazba a felesegemmel (2019 Szeptember) akkoriban az aram szolgaltatonk azt mondta, hogy £105/honap eleg arra, hogy tutira gyujtsuk a penzt nyaron a szamlankra, majd telen meg siman fedezi a tobbletet es majd megy a "felhalmozott" penzbol a kifizetes, no para
Jelenleg £160 ala nem tudok mar menni, nem engedi a szolgaltato, mar minuszban vagyok igy is minden honapban, mindig ra kell fizessek mert az alap amit levonnak nem eleg.
Aprilistol £250-et akarnak mert annyit fog emelkedni az aram Covid+Ukrajna+Homok vihar Afrikaban miatt, az ala nem tudok majd menni. (112.000Ft)
Az elmult 3 evben (2.5) atmentunk a full semmitero zabalo elektormos radiotorokon keresztul az infrapanelig ami kb mar csak felet fogyaszotta az eredeti felallasnak, majd tavaly kapott a haz ket klimat (altalam), mivel elektromos aramot a klima tudja a legjobb hatasfokkal atalakitani melegge, ezzel ott tartunk, hogy padlogazon is felet fogyasztja a futesunk az Infra cucchoz kepest.
Plusz lecsereltem a 40 eves vizmelegitot egy ujra+programozhato idozitivel, a regi ment egyfolytaban, szo szerint
Avagy konkretan mindent elkovettem, hogy kevesebbet fizessunk....csak kozben tobb mint duplajara nott az aram, es nincs vege, Oktoberre ujabb emelest mondanak.
Szoval jah, van amikor mar szamit, mert pl nyaron klima nelkul nem fogsz jatszani az 500Wattos VGA-ddal a szobadban, hacsak nem szereted a 45 fokot...a VGA-d meg a 110-et
[ Szerkesztve ]
...
-
snecy20
nagyúr
válasz Devid_81 #111531 üzenetére
Amúgy szerintem az áramköltség téma kicsit túl van tolva, én ha nagyon ráérek egy héten akkor van mondjuk 10 órányi időm gémerkedni, ami legyen átlagban havi max. 40 óra, hogy most ezidő alatt 200W-ot, 350W-ot vagy 500W-ot szív-e be a VGA, hát olyan sok jelentősége nincsen a költségek terén..
-
Devid_81
félisten
válasz -=RelakS=- #111533 üzenetére
Jo de a 2080Ti-t meg a 3080Ti-vel hasonlitsuk...es akkor mar rogton 11GB vs 12GB-rol beszelunk
Sztem ha a memoria vezerlo+sallang engedne, NV a 4090Ti-ra 13GB-ot rakna.
...
-
Devid_81
félisten
válasz keIdor #111528 üzenetére
Az is, meg Bidden papi valamit alkotott, par cucc ujra olcsobban johet Kinabol egy ideig, sztem ezert is irjak a cim alatt, hogy csak US jelenleg, de ez kihatassal lehet azert a vilagra....foleg, hogy az elektronikai cuccokat (is) mindig dollar alapon szamoljak...majd azt szorozzak fel random szamokkal, amihez epp kedvuk van
...
-
Devid_81
félisten
Colorful introduces GeForce RTX 3090 Ti iGame Vulcan and Neptune series with up to 510W of power
Ez kell nepnek, ugyis olcso az aram mindenhol
...
-
cyberkind
félisten
válasz -=RelakS=- #111529 üzenetére
Pedig mindenki annyira bizonygatta, hogy mennyire nagyon elég a 10gb, meg totál normális a dolog, hogy egy ilyen kategóriájú kártyára csak 10gb van rakva, úgyhogy valahol valaki hazudott, vajon ki lehetett az?
-
-=RelakS=-
veterán
No, ennyit a 10GB mindenre is elégről.
Doom Eternal
Ultra Nightmare beállítások + RT (no DLSS)
Így 4K-ban szerinte 8+ gigát eszik. OBS-t ráindítva simán megvan a 20-30 fps.
Levettem a texture pool-t Ultra Nightmare-ről Ultrára, így 7+GB-ot ír a játék, hogy annyi kell neki. Aki megmutatja, hogy a látványban hol van különbség, azt megsüvegelem, viszont hirtelen megvan majdnem mindenhol a stabil 60fps O_O RT-t kikapcsolva szintén csökken annyit a memória éhség, hogy nem kannibalizálja el egymástól az OBS és a DE a helyet.
DLSS ugyanez, már a Quality módban is annyit esik a memória igény, hogy nincs gond.Csak az tűnt fel, hogy 4K-ban az OBS használhatatlanná vált DE-vel, viszont kipróbáltam Metro Exodus Enhanced Editionnal, ott meg teljesen jó volt.
Jó, persze, nem egy kimondottan tipikus igény, meg ha megelégszek Shadow Play-el, akkor maradhat minden maxon, de akkor isItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Devid_81
félisten
-
cyberkind
félisten
válasz ScomComputer #111525 üzenetére
A játék is kaka a kezdetektől, hogy lehetne ez jó, ha köze van a játékokhoz?
-
ScomComputer
veterán
Az első részt néztétek ? [link] jóvót...
-
keIdor
titán
Ez is ülő munka.
Nekem a minden nap ugyanazt kell csinálni (környezetre értem) nem való. Meg nem érdekel, egész nap excel táblázattal foglalkozni. Azt csináltam annó.Engem a monitorbámulás csak gaming szinten érdekel, amúgy nem.
proci: Köszi.
Na eddig úgy áll a dolog, hogy egy ember lefertőzött engem meg még 5 másikat. Nyilván nem direkt, de 6-on áll a számláló. Tényleg nagyon fertőző egy vírus ez.
Osztrák mutáns.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
-
Raymond
félisten
válasz -=RelakS=- #111517 üzenetére
ETS2 az orakat pedig beloggolod mint gyakorlast
-
keIdor
titán
válasz -=RelakS=- #111515 üzenetére
Nagyon rég voltam irodán, soha többet. Nem nekem való.
Sofőrködöm már pár éve.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
válasz hszilard666 #111506 üzenetére
Már jobban vagyok, szombat-vasárnap szédültem nagyon. Csak a köhögés van.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
Na pozitív lettem koronára, haza is zavartak, 7 nap gaming session indul.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
snecy20
nagyúr
válasz ScomComputer #111500 üzenetére
...érdekes, hogy a sok hitetlen viszont azt készséggel elhiszi, hogy az ukránok magukat bombázzák...
-
Devid_81
félisten
válasz ScomComputer #111500 üzenetére
Ah nincs vele baj, pont olyan mint az Angol nap (sun) neha letezik, de altalaban nem
...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen5 3600 fèlkonfigot vennèk lap proci ram èrdekelne
- iPhone 15 PRO 128Gb Natural titanium 2027.01-ig garancia + Eredeti apple szilikon tok
- Eladó Fujitsu számítógép / i7-2600 / gt 1030 vga / 8gb ram
- Gamesir Nova Light Space Purple Bluetooth Kontroller
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB használt videókártya, 12 hó garancia, Áfá-s számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest