Új hozzászólás Aktív témák
-
GFerr56
aktív tag
Kösz!
Tehát az írásvédelmet nem kellett feloldani.Gondolom ez a nv bios flash miatt volt. Figyuztam a weben leírást, de nagyon köszönöm a válaszod, így tényleg egyszerűbbnek tűnik. És, akkor a zero fan-t így sem tudja igazán, mert, ha jól láttam, 20% a minimum, de mondom ez az egész csak elméleti kérdés, mert egyáltalán nincs gondom (eddig) a kártyával (használtan vettem, félidős garival).Üdv
-
GFerr56
aktív tag
Szia!
Melyik bios verziót tetted rá? A 2019 májusit? Mármint a Gaming X kártyák bios-át...ha jól értem. A régi firmware-t lementetted? A TechPowerUp féle megoldást használtad? Még nem csináltam ilyet, magát a telepítést hogy érdemes csinálni?
Csak, lehet, kipróbálnám. Nem, mintha zavaró lenne a jelenlegi hang, meg a teljesítménnyel sincs gondom.Üdv
-
GFerr56
aktív tag
válasz
Pickle Rick #1899 üzenetére
Szia!
Szerintem nézd meg úgy, hogy a max fps-t (V-sync-et is) kikapcsolod. Én is hasonlóan jártam. 1660 ti, RYZEN 3300X, 4k TV, de amikor előtte Freesync-G-Sync monitorom volt, akkor az adaptív képfrissítés miatt nem vettem észre a frame eséseket, csak, amikor bekapcsoltam a V-sync-et, a proci és a GPU hőfoka 5-10 Celsiussal esett...mivel a terhelésük is csőkkent, a rendszer reccenéstelenül ment, szinte malmozott csak...
Üdv
-
GFerr56
aktív tag
Szia!
Esetleg nézd meg Nvidia hivatalosan támogatott Freesync monitorai között. Ha nincs rajta, még akkor is van esély, bár lutri. Nekem úgy rémlik, hogy (legalább is az enyém) megy hdmi-vel is. Ha a Control Panel-en kb. ilyesmit látsz, akkor örömbódottá'!
Ez a monitor hivatalosan Freesync támogatott, G-Sync nem (ez mondjuk az árán is látszott...).Üdv
-
GFerr56
aktív tag
Rog Strix 1660 S:még nem használtam, a GPU TWEAK II-vel lehet vezérelni, vagy CPU, vagy GPU (illetve, amelyik magasabb) hőmérséklete alapján. Tudja a PWM-es, és a DC vezérlést is.
Üdv
-
GFerr56
aktív tag
válasz
GFerr56 #1738 üzenetére
...ja, én a quiet-silent-zero rpm (50 fokig biosban-38 fokig AB-el) módban használom, lehet, hogy nagyobb kraft van a másik bios módban. Ott alapból 30%-on mennek a ventik (amiket külön-külön is lehet vezérelni), meg gondolom kicsit jobban megküldi a kártyát. Erre eddig nem volt szükség.
Üdv
-
GFerr56
aktív tag
válasz
EmberSpirit #1735 üzenetére
Szia!
Valóban, a hűtése nagyon jó. Sok fícsör (dual bios, silent-performance mód, lekapcsolható világítás, plusz venti vezérlés...). A többire nem tudok választ adni, a monitorom 75 Hz Freesync-G-sync, 2060-am volt hasonló kiépítéssel, mármint 2 ventivel, egy Gigabyte, de az jóval hangosabb volt. Ennél szinte alig hallok valamit, 62 fok a kedvenc maximuma, igaz nincs megrángatva. Egy 3300X-el is símán elboldogul full hd-ben, sőt, ha nagyon akarom 2k-val is elvan.Üdv
-
GFerr56
aktív tag
Szia!
Windowsban milyen energia sémát használsz? Nálam akkor csinálta, ha véletlenül energia takarékoson maradt. Kivéve Jedi, ott mindig ugyan azoknál a részeknél visszaesett (monjuk ilyenkor jól jön a G-Sync...). Valami szoftveres dolog is lehet (program, driver), mert volt 5700XT kártyám, és annál is pontosan ugyanott csinálta, mint NV-nál, csak sokkal durvábban (pedig a monitorom eredetileg Freesync-es...ennyit a szoftveres részről). Én még nem próbáltam, de, ha átkapcsolod a bios-t performance módra? Egyébként ezt a 62 fokot nekem sem sikerült túllépnem még...Üdv
...és driver telepítésnél inkább a"tiszta telepítés"-t próbáltad már?
-
GFerr56
aktív tag
válasz
PlayMax #1662 üzenetére
...ja, egy alapjában véve erős kártya az XT, de hűtés terén nagy szórások vannak, a szoftveres részén kiábrándító (volt ?)... egyszerűen élvezhetetlen. 1660 Super-ből meg azért lett ez, mert bíztam benne, hogy, mivel régebben volt egy STRIX 1050 ti, az is tökéletesen tette a dolgát, nagyon csendesen (nem írtam, de ez is). Meg tavaly év végén volt a földönkívülieknél nagyon jó áron (256 GB Nvme SSD-vel), STRIX X570 f-gaming lap akcióban, hát legyen akkor ez is STRIX.
Szóval a kártyában sem, meg magában a 1660 Super-ben sem csalódtam.Üdv
-
GFerr56
aktív tag
válasz
PlayMax #1660 üzenetére
Sziasztok!
Nekem ROG STRIX 1660 S van (több változata van, én a legolcsóbbat vettem bő egy hónapja 95 k-ért...sajna mentek fel az árak). Mindenféle piszkálás nélkül 1950 MHz-re boostol. Dual bios-a van, a quiet tudja a 0 rpm-et, a performance mode 30 százalékon indul, de ott kajakabb lehet a kártya, én silent módban használom, a fenti boost ezen mérhető. Külön gombbal ki lehet kapcsolni a fényét (Ninja Mode), van egy 4 pin-es venti vezérlő csatlakozó...
[link]Egy 5700 XT-t váltott, mivel a monitorom 2k, 75 Hz, Freesync-G-Sync, nem volt értelme, a driver gondokról nem is beszélve. Jelenleg 1440 p-ben nyomok mindent (Jedi Fallen Order, SOTTR...), jobban viszi, mint az előző, sőt, egyáltalán élvezhető, nem laggol, akad, képi megjelenítési hibák, magas hőfokok stb...
Én is 3600-al használom, fél napos game alatt a cpu max. 60 fok, a VGA max. 62 fok.Ha van még kérdés, írjatok nyugodtan...valaki ilyenről érdeklődött.
Üdv
-
GFerr56
aktív tag
válasz
PlayMax #1626 üzenetére
Szia!
Vannak erősítős megoldások, nekem 10 méteres van, de észre lehet venni a képminőségen. Egy komoly cucc elég drága lehet, még az is lehetséges, hogy jobban kijössz egy másik konzol vásárlásával......főleg, akinek akkora kéglije van, hogy a másik szobába 50!!!!! méteres vezeték kell .
Üdv -
GFerr56
aktív tag
válasz
BigBlackDog #1603 üzenetére
Szia!
Szintén saját tapasztalatból ( [link] ):
Titánt (3 venti, nagyobb hely) újonnan nem érdemes, nagy az árkülönbség a minimális teljesítmény többletért. Hőfokok, mint kollégánál, ventik külön-külön is szabályozhatók, itt még dual bios-od is van, venti+ csatlakozó, AURA Sync...
Nem hallottam még a hangját több óra hajtás után sem. Itt is áll éppen...Üdv
-
GFerr56
aktív tag
válasz
PlayMax #1593 üzenetére
...ez ilyen TUF-os világítás. Ha lehet vezérelni, akkor (legalább is nálam - SUPER -) először a laphoz az AURA SYNC-et telepítsd, aztán GPU TWEAK II TOOL fülnél van egy Graphics Card AURA (vagy valami ilyesmi), ha ott engedi letölteni, akkor siker, telepítve integrálódik az AURA SYNC-be.
Üdv
-
GFerr56
aktív tag
Sziasztok!
Új tulajként birtoklok egy ROG STRIX 1660 SUPER kártyát.
Van itt, aki használ még ilyet? Tapasztalatok? Érdemes odafigyelni valamire?
...eddig tökéletes minden...Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- Gigabyte Radeon RX 7900 XT GAMING OC 20G
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest