Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
-
Mobilarena
Nvidia® driverek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
válasz
Trailblazer
üzenetére
Egyértelműen hiba, de ez nem szemetelés. Legalábbbis nem az a fajta, amire mindenki gondol, ha valaki VGA-val kapcsolatban mondja ezt.
-
Trailblazer
veterán
válasz
tibaimp
üzenetére
No tehát így fest a szemetelés. (2 napig nézhető meg itt ez a kis video, utána törlik. YouTube-ra nem akartam feltölteni.)
-
Raidon
őstag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Nálam is ez a helyzet. Most cseréltem GPU-t szóval tuti nem az a gond. Újratelepíteni meg nem szeretnék...
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Trailblazer
üzenetére
Nem akarlak megijeszteni vagy ilyesmi, de nekem mikor egyszer így szemetelt a VGA-m, az bizony hardver hiba volt
.
Bios alatt nem csinálja, illetve futtass már hosszabb ideig azt a VGA tesztet, a szőrös kukac, vagy mit. -
tibaimp
nagyúr
válasz
Trailblazer
üzenetére
A ASUS ProArt? Ahhoz Studio driver kell?
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Trailblazer
üzenetére
Nem talalkoztam ilyen hibaval.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Egyes ablakok tartalma szemetelődött a screenen. 551.61 Studio drivert tettem most fel, ezzel jó. ProArt amúgy is a kártya.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Trailblazer
üzenetére
Ez mit jelent pontosan?
-
Trailblazer
veterán
Az 551.86 óta artifactolnak nálam ablakok. Más nem tapasztalt ilyet?
-
westlake
félisten
-
core i7
addikt
Új driver skacok 551.86 WHQL
-
szasanyi
félisten
Mi a különbség az NVIDIA Studio Driver és a Game Ready driverek között? Illetve más 4070S tulaj is tapasztalta, hogy játékok alatt a legutóbbi 551.79 rosszab mint az azt megelőző 551.61 driver?
-
westlake
félisten
-
csiby222
aktív tag
-
gejala
őstag
válasz
csiby222
üzenetére
Redditen a "hivatalos" topicjában mindig alaposan ki van beszélve aktuális driver és megvannak az ajánlottak is, amik széles körű vélekedés alapján rendben vannak.
Pl nemrég ugye volt a vsynces szaggatás para, azok a driverek kerülendők.
Évente 5-6 olyan driver van, amivel egyáltalán érdemes próbálkozni, kifejezetten ajánlott talán 2-3. Tavalyi év kifejezetten szörnyű volt, a februári 528.49 után bugok mindenhol. -
Attix82
addikt
-
ates2
senior tag
Melyik az utolsó jó driver ami 1080Ti-hez patika lehet ?

-
westlake
félisten
-
pandras83
őstag
Hi all,
Arra a jelenségre keresem a megoldást, hogy a GF Experience és az új Nvidia (beta) app használata közben is dadog a az egér mozgása, mintha "akadna" tőle a gép, ami baromi zavaró még arra a fél percre is, amíg valamit beállítok vagy megnézek. Csak ezt a két alkalmazást használva csinálja, egyébként flottul megy minden. A konfig leírása a nevem alatt.
-
westlake
félisten
-
Whysperer
addikt
válasz
csiby222
üzenetére
Igen és ezt meg is teszem minden játékban. Viszont Warzonerban nem tudom megtenni,mert nem tudhatod mi a max FPS. . Már megtettem 100 FPS-nél és mindig még 90fpsnél is maxon megy a GPU. Viszont,ha ahogy tapasztaltam eddig,ha a GPU max teljesítményét veszem le 98%-ra akkor mindenkire 98% . Sosem fog 100-al menni csak 98-al vagy nem fog 60-al menni csak 59-el. Viszont nem ordítanak a ventik ,mert Hőfokban meg vagy -10-15 mert AMD-nél is meg az elöző Nvidianamnal is 98%-ra levettem a MAX GPU usaget viszont akkor volt sem kellett neki annyi így azt is 98% és teljesen stabil. vesztettem pár FPS-t ,de a laptop csendben van meg nem melegszik. Ezért jobb az UnderControl mint a FPS álíltgatás. Mert azt nem tudod álíltani FPS-nél ,hogy a Maximálisból mindig lentebb menjen 5 Fpssel kb amit ugye a másik úton meg ez történik.
-
csiby222
aktív tag
válasz
Whysperer
üzenetére
De amúgy elég ha limitálod az fps-t. Most a példa kedvéért nem valós számokat fogok írni.
Ha pl megy 200 fps-sel a játék és állítasz egy limitet 180-ra már akkor se fogja maxon terhelni a gpu-t és ehhez még az MSI AB-ra sincs szükség csak állítasz Nvidia Control Panelben egy profilt a játékban ahol beállítod neki ennyire és kész. Vagy ingame limitálod. -
westlake
félisten
-
core i7
addikt
Megis jött Valentinnapra az 551.52 WHQL
-
Whysperer
addikt
válasz
csiby222
üzenetére
Nem Nvidiat okolok,hanem azt elsődlegesen ,hogy mért Crashelt ki a Warzone ,ha Ryzen +Nvidas laptopon az Afterburner ,ha el volt indítva. 3 program nem fér össze. Nem az ,hogy Afterburnerrel nem sikerült alulfeszelni stb. stb. Minden klappolt csak a Warzone nem akarta. Megjegyzem hasonlóbva már belefutottam anno ,de az 3700x + GTX 1080 Asztali volt nem laptop és a Warzone esetében.
-
csiby222
aktív tag
válasz
Whysperer
üzenetére
Nem Én nem engedem meg, felőlem azt csinálnál a saját tulajdonoddal amit akarnál, hanem a laptop gyártók olyan szinten korlátozzák azt mit tehetsz meg a laptopoddal, hogy arra nincs jó szó.
Bios szinten is alig férsz hozzá valamihez. Ez azért is van mert általában ezek a gamer notik éppen kibírják a garancia időt, hogy vedd a következőt ezért sem szoktam javasolni senkinek se a gamer noti vásárlását, mert tapasztalatom szerint nem tartanak sokáig, éppen az említett korlátozások miatt is. Tökéletesen tisztába vagyok vele mit szeretnél elérni de hiába ha a laptop gyártó máshogy szeretné.
Engem a mondandódban az zavart, hogy almát a körtével akarsz összehasonlítani. Hogy bezzeg az AMD és az Nvidia akkor miért nem és kiderült, hogy Te egy laptop VGA-t szeretnél állítgatni amit nem azért nem lehet mert az Nvidia nem csinált hozzá programot hanem azért mert a laptopod gyártója nem akarja ezt.
Ilyennel már AMD oldalon is többször találkoztam, hogy az istenért nem engedte alul feszelni a cuccot, mert a kedves Asus laptop gyártója több energiát feccölt ennek megakadályozására, mint arra, hogy normális hűtőt tervezett volna annak a nyomorult laptopnak és nyilván 10-20 perc játék után throttlingolt mint a hülye...
Egy szónak is száz a vége emiatt okolni az Nvidiát nem lehet. -
Whysperer
addikt
válasz
csiby222
üzenetére
Teljesen igazad lenne, ha nem létezne ugye az Afterburner. De a Te logikáddal az a baj tudod,hogy akkor autókkal is táébla szabja meg ,de a gyártók szerint én mehetnék 250-el a mondeoval mert ugye nem korlátozzák. Még tudom korlátozni ,hogy nem hajtom szénné. Ahol remélem megengeded,hogy 99%-ra levegyem a GPU usage maxot,mert nem mindig tudom ventis tálcán használni és akkor nem izzik a lábam, ha pl nem otthon vagyok és az ölemben kell dolgozni.
-
csiby222
aktív tag
válasz
Whysperer
üzenetére
Elmondod, hogy a zöldek minek pazaroljanak olyanra erőforrást ami egy neves VGA gyártónak a kiadásában már készen van és minden VGA-val kifogástalanul működik.
A laptopok tapasztalatom szerint minden szinten korlátozva vannak ergo a gyártójuk nem igen szeretné semmilyen szinten, hogy azt te alul vagy túlfeszeld vagy bármi egyéb módon tudd állítgatni a teljesítményét szóval ez nem az Nvidia vagy az MSI AB sara lesz hanem a laptopod gyártójáé. Laptop VGA-t meg amúgy se hasonlítgassunk egy kártyához mert maga a kártya annyit képes leadni teljesítményt mint maga egy laptop se
-
4264adam
nagyúr
válasz
Whysperer
üzenetére
Sajnos nem tudom megmondani, sőt GTX 6xx 7xx 9xx GTX1070 2db / RTX 3070 2db / RTX 4060Ti / 4070 sem találkoztam az általad írt problémával, szerintem nagyon laptop M szériás szoftver malőr lesz

MSI AB helyett esetleg próbáld ki a Precision X szoftvert. De én valami olyasmire gondolok, hogy az RTTS layout kezelője akad be nálad és ezért dobja el az AB-t is.
Tiszta telepítést javasolnék nekik, törölve a telepített mappájukat is, hogy ténlyeg minden standard profile-al töltsön be.
-
Attix82
addikt
válasz
Whysperer
üzenetére
Nvidianak nincs driveren belül állítási lehetőség. Viszont az MSI afterburner jól működik.
GeForce Game Ready Driver WHQL546.33December 12, 2023
Ennél újabbakat kerüld egyenlőre. A 546.33 a legjobb eddig.
COD-ba Framegent használod?
-
Whysperer
addikt
-
Whysperer
addikt
Sziasztok. Amit AMD adrenalinban 1 perc beállítani az Nvidianal hol található ,mert az istenért nem tudom a laptopomban az RTX 3060-at manualisan beálíltani,hogy a GPU usage ne auto legyen hanem max 99%-on. itt meg nem jelenik meg sehol sem az ,hogy alul tudjam feszelni meg a usage lentebb venni
Tundátok ebben segíteni?
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
Volt egy 551.31 (szerda), ami csak az RTX 4080 SUPERt támogatja, ma pedig a 551.32, ami az RTX 3050 6GB-os modell (DEV_2584) támogatása miatt jelent meg, viszont utóbbi dirver támogatja a többi (nem mobil) RTX 3050-et is (DEV_2507, DEV_2582). Magyarul akinek ilyen VGA-ja van, annak az 551.32-es a legújabb "Game Ready" driver, nem pedig a 551.23-as.
-
adrew66
csendes tag
Sziasztok!
kártyát még másik gépben nem tudtam tesztelni, régebbi drivert próbáltam.
Oc nincs a kártyán, biosom a legújabb. KB mindent kipróbáltam, egyedül azt nem tudtam még hogy kártyát másik gépben.Ide is beírom a problémám, hátha esetleg valaki találkozott ilyen problémával, ugyanis rögtön a driver telepítés után jön elő ez a probléma, 3080 al jó azzal nincs hiba:
Videókártya és táp csere után a következő problémába ütköztem:
ha a biosban a pcie 1 es slotot atallitom 8x/8x ra akkor hiba nélkül működik.
ha ezt követően bemegyek a windowsba nvidia driverben az energia takarékos modot átváltom hogy maximális teljesitmeny preferalasa majd utana visszarakom 16x re hibatlanul megy.
ami a tunet: hogy ha nvidia panelba vissza rakom normalra az elobbi beallitast es 16x en van, akkor megfagy a windows es kesz.
Esemeny naplo ket hibat is feldob
Végzetes hardverhiba történt.
Összetevő: PCI Express Root Port
Hibaforrás: Advanced Error Reporting (PCI Express)
Elsődleges busz:eszköz:funkció: 0x0:0x1:0x0
Másodlagos busz:eszköz:funkció: 0x0:0x0:0x0
Elsődleges eszköz neve:PCI\VEN_8086&DEV_A70D&SUBSYS_50001458&REV_01
A(z) alkalmazásspecifikus engedélybeállítások nem biztosítanak a(z) Helyi számára Aktiválás engedélyt a COM-kiszolgálóalkalmazáshoz. CLSID:
{2593F8B9-4EAF-457C-B68A-50F6B8EA6B54}
, APPID:
{15C20B67-12E7-4BB6-92BB-7AFF07997402}
, felhasználó: DESKTOP-MISAQ81\ADrew6, SID: S-1-5-21-3725050009-1292245882-2888811916-1001, cím: LocalHost (helyi állomás, LRPC használatával), futtatási alkalmazástároló: Nem érhető el, SID: Nem érhető el. Ez a biztonsági engedély a Komponensszolgáltatások felügyeleti eszközzel módosítható.Win reinstall volt. Valakinek tipp?
-
Attix82
addikt
Ezzel az 551.23-as driverrel nekem is akadtak gondok. A GPUm 780 Mhz ragad , eddig segített az ULL vagy a reflex a Game-be. De most egyikre se reagál. Ment vissza a decemberi.
-
westlake
félisten
-
-
pigatt
őstag
válasz
westlake
üzenetére
Úgy látom ez sem lett jobb az előzőeknél, már most -11-en áll az értékelése a topikjában, az előző -65-ön zárta a karrierjét!

Ezek a visszajelzések egész használhatóak, ha 2-3 nap után nincs legalább +10-ben fel sem rakom a driver-t, ezért vagyok még mindig 537.58-on.

-
westlake
félisten
válasz
core i7
üzenetére
Akarod mondani, hogy az idei év első GeForce Game Ready drivere, nem? Se nem az első driver, se nem az első NVIDIA driver.

-
core i7
addikt
Az idei év első drivere most több mint 1 hónapot kellett várni rá 546.65 WHQL
-
westlake
félisten
-
bluuzia
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni?
Újraraktam a gépem és most az 543.33 Geforce experience nem találja a telepített GTA V-öt.
Egyszer már lepucoltam csökkentett módban, de az újratelepítés sem segített.
Volt pár játék másik meghajtón, azokat felvette, de a C-n lévő GTA-t nem találja, hiába adtam meg neki az útvonalat.
Az újra telepítés előtt még a listában volt. Fogalmam sincs, mi lehet a gondja. -
-
-
kolmi93
tag
Sziasztok,
1050 Ti kártyámhoz szerettem volna drivert telepíteni, DDU-val letöröltem a régit (csökkentett módban) viszont az újat (546.33) nem tudom feltelepíteni, ezt írja a telepítő a kompatibilitás ellenőrzés után:
Próbáltam Game Ready és Studiot is (nem tudom mi a különbség) próbáltam régebbi driverek és Geforce experiencet, de utóbbi se akar telepítődni:
ezeken az instrukciókon is végigmentem és a DDU-t is többször futtattam, de semmi eredmény eddig.
Találtam a fórumban ugyanilyen problémát, de a megoldást már nem írták meg.
Köszönöm a segítséget! -
-
core i7
addikt
Új WHQL driver Decemberben már a második 546.33 WHQL
-
westlake
félisten
-
core i7
addikt
Megjött a Decemberi Driver 546.29 WHQL
Az Avatárhoz és Cyberpunkhoz
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
DDU-val kapcsolatban lenne kérdésem, illetve driver telepítéssel.
Csökkentett módban lepucolom a drivert, majd újraindítom a gépet, viszont a drivert nem tudom telepíteni, mert a win10 egyből elkezdi telepíteni egy korábbi verzióval és ha végzett csak ráfrissíteni tudok.
DDU után indítsak újra csökkentett módban és ott telepítsem az új drivert?
-
tibaimp
nagyúr
A fenébe...
Próbáld már meg másik gépben a Te VGA-dat, illetve a Te saját gépedben másik VGA-t. Jobb tippem nincs, csak a kizárásos alap!Táp megfelelő, vezetékek?
Illetve itt kérdezz már, hátha jobban tudnak segíteni: Azonnali VGA-s kérdések órája
-
ron8
senior tag
válasz
tibaimp
üzenetére
Megcsináltam, a probléma eltűnt, köszönöm a tippet
. Viszont furcsa dolgokat művelnek a játékok, iszonyat szaggatnak az első fél percben, ami aztán megszűnik. Plusz így is van hogy mintha mindenféle művelet meghalna, és kidob az asztalra, akár filmnézés közben is, mphcp-t használok madvr-al, ami nagyban kihasználja a vga teljesítményét. Viszont amikor valamilyen teszt programot futtatok azt hiba nélkül végig viszi.. -
ron8
senior tag
Sziasztok! Akadt egy érdekes problémám a vga-val. Szinte mindegyik játék csak sokaid indításra nem fagy ki, utána viszont probléme mentesen fut. Amit általában kiír kifagyásnál: 0x887a0006 dxgi_error_device_hung.
Próbáltam több drivert is, a probléma nem szünt meg. Próbáltam DDU-val is, de nem lett jobb. Nyugtassatok meg hogy szoftveres és nem hardveres probléma áll fenn nálam
-
westlake
félisten
-
core i7
addikt
Ismét új driver érkezett 546.17 WHQL
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
RTX 4080-as videokártyám van. Nem csak játékra hanem házimozihoz is használom.
Házimozi esetén a házimozi processzorba küldöm a jelet onnan meg tovább a projektorba. MPC-HC-t használok lejátszónak.
A következő problémát véltam felfedezni.
532.03-as (de lehet a 532 összes verziója) működik a kiküldött kép a projektorra. 4K 10bit 24Hz felbontása a projektor. Az Nvidia vezérlőpultban RGB 4K 12Bit 24Hz teljes dinamika tartományt küldök ki. Az 532 utáni verziók esetében nem megy át a kép csak ha RGB 4K 8Bit 24Hz teljes dinamika tartományba állítom. Viszont nekem fontos lenne a 10bit-es színmélység.
Annyit hozzá teszek, ha nem rakom a láncba a házimozi processzort akkor a leújabb driverral is átmegy a RGB 4K 12Bit 24Hz teljes dinamika tartomány.
Tehát valószínűsítem a házimozi processzor nem szereti az újabb drivert és szerintem semmi megoldás nem lesz erre.Játékok esetén van valami hátránya ha a nem frissítek és a régi driver-t használom innentől kezdve ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Autós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Okos Otthon / Smart Home
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- AKCIÓ! LG UltraFine 27" 5K IPS 99% DCI-P3 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521
- Hutt C6 ablaktisztító robot / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
.

Szerencsére nem is veszítek semmit, csak a VSR-t meg Ray Reconstructiont, de most még nem is hiányoznak.