- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
gainwardgs #18293 üzenetére
Ha kell a DX11 a Radit, ha nem akkor a GTX jó lesz.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #18263 üzenetére
Jah, sok ATi-t adnak el/adtak el, már a játék készítőknek is az az érdekük, hogy a sok ATi tulaj elégedett legyen és esetleg meg is vegyék a gémet. Bár még ilyen téren mindig az nV a nyerő. Most jött ki a DAO pl és a megjelenés után pár nappal jött is a patch ATi tulajok számára.
Nv-kel persze pöc-röff megy a játék.
-
Qru
MODERÁTOR
Nem, nekem gyakran elhasal a driver és olyankr leveszi magát low-poower 3D-re (400MHz) és nem is segít csak egy restart.
190.xx-es driverekkel 690-700 körül, 182.xx driverrel meg 735-745-ön futott a 3DMark, játékok is full stabilak voltak 710-715-ös gpu órajelen. És végi alapfeszen volt a kari! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Zerachiel #18245 üzenetére
Terheld FurMark-al, az eléggé felgyorsítja ezt a folyamatot általában.
mod:
syC: Az tényleg nem sok, nekem a régi rendes driverekkel a 260-am is ment 735-745-öt alapfeszen. Az új vacak driverekkel ilyen 690 felett meghal játékokban. Vagyis a driver dobja el magát. Megy egy ideig ilyen 80-90 fps-el a játék aztán eldobja magát a driver és leesik 25-30fps-re, mert visszaveszi a driver a gpu-t 400-ra.
-
Qru
MODERÁTOR
Nem tudjátok a coolbits megy ezekkel az új driverekkel is? Nem mintha használnám csak kíváncsiság.
Most nyomom a DAO-t, simán bírja a GTX260 alapon 1680x1050 8x AA, minden maxon. Pedig jobban néz ki mint a Resi 5 még is jobban szalad.
-
Qru
MODERÁTOR
Jah marha drága. Ha lett volna jó áron veszek 1-et és eladom a GTX260-at de így marad.
Kíváncsian várom azt a tesztet is!vhunor: Köszi, de már visszajöttem BP-re. Ha esetleg van vhol itt is, ne tartsd magadban az infot.
Zsubi Akkor ok. Úgy is csak 1 teszt erejéig menne így, nem 24/7-ben.
-
Qru
MODERÁTOR
Van már ilyesmi képem, 9800GX2 mellett egy GTX260. Igaz se SLI híd, és egy P35 lapban voltak ami CF only...
De jól néz ki, és nagyon jól látszik hogy 100%-ban azonos a méretük. Galéria
Most azon megy a tanakodás, hogy két tápot hogy indítunk egyszerre. Kevés lesz a 4-4,2GHz-es i7 meg 3 260-as mellé a TX650. Van még egy OCZ 700-as táp. Csak hogy indítom el egyszerre a két tápot?
Am láttam a logout cikked. Grat! Jó lett.
Ma volt MM-ban, de nem volt akciós GTX28x-ük, pedig a lelkem mélyén hajaztam rá. Egy Asus GTX275 volt, de az is 69k-ért.
-
Qru
MODERÁTOR
Neem, nem venném meg. Úgy alakult hogy két másik haver is most vett GTX260-at (igaz csak 192sp-sek de az most enm számít), a lapom meg tud 3WaySLI-t... Rántani kéne a i7-en alapon tuti nem hajt ki 3db GTX260-at. Akkor két táp lesz, haver OCZ 700-asa jó lesz, a TX650 meg eteti a 3 vga-t. Az egyesített 12V-os ág miatt talán jobban járnak vele a karik. Mekkora kraft kell már ha 3db 260-as egyszerre kér enni...
52A csak elég nekik. Már csak össze kéne hozni.
Kíváncsi vok mennyit gyorsul a 3-ik GTX260-tól. Ugye az nem full 16x-os port az X58-ban sem... Oda biztos az egyik 192-es kerül.
Váá, csak a kép miatt meg kell csinálni. 1 Giga 260 OC + 1 Giga GTX260 + 1 XFX GTX260. Micsoda látvány lesz!mod:
energiez: Attól függ, ha Performance 3D fülnél állítottad be az órajelet akkor igen, csak 3D-ben hajtja tuningolt értéken. 2D-re beállíthatsz ettől függetlenül kisebb órajelet is, bár ezzel vacakolni nem érdemes úgy is jól leveszi az órajeleket 2D-ben.
Esetleg a lowpower 3D-ben érdemesebb lejjebb húzni. -
Qru
MODERÁTOR
Erősítsetek meg, hogy a GTX260 megy 3WaySLI-ben. Már mint 3db. Ugye mindegyiket a szomszédossal kötöm össze, így elég a rajta lévő 2 sli csati. Vajon kiszolgál 3db GTX260-at a TX650? Sztem igen, bár nem vok ebben sem biztos teljesen...
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TTomax #18059 üzenetére
i7 nem érdekel?
Dr.Én: Nem viszi ki a házból a meleget, a többi alkatrész jobban fog melegedni. Ilyen szempontból jobb a ref hűtés. Vamivel halkabb egy ideig, de aztán mivel bent marad a hő úgy is fel kell tekerni. Ha jó a házhűtésed akkor nem, de valszeg akkor hangban is ott vagy mint a refkó karival lennél. Szóval felárat nem ér a ref hűtés ellenében, de nem nyúlsz vele mellé.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ediva8 #18039 üzenetére
Nem teljesen pontos az infó, mert 192SP-s kevesebbet eszik mint a 216SP-s de 65nm-en gyártott változatra viszont az igaz, hogy a 192SP-snél kevesebbet eszik az 55nm-en gyártott 216SP-s GTX260.
Tehát fogyasztási szempontból: 55nm-es 216SP < 192SP < 216SP. A tápod még a 65nm-es GTX260-ashoz is elég főleg, hogy nincs 4 magos procid.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
old gray #18011 üzenetére
Támogatott listán ha fent van akkor tuti. Ha nincs kérdéses, hogy fűrészeléssel/kalapálással megoldható-e. GTX275 topikban kérdezz rá sztem.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
vhunor #18007 üzenetére
DX10.1 parasztvakítás és már az is marad, ezt az nV elölte. GTX275 nagyon jó árú volt annyiért és az nagyon bika kis kártya.
DX11-es progik nélkül még ugye felesleges egyelőre váltani. Később meg ettől csak olcsóbb lesz az is kb biztos. De vannak teljesítmény őrültek (mint pl én) akiket nem lehet ilyen "ócska" észérvekkel jobb belátásra bírni. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
laragirl83 #17999 üzenetére
Át pártolsz az ellenséghez? Na szép, mondhatom...
Sajnos jobb híján kénytelen leszel Ati-t venni ha kell DX11 és/vagy kraft.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Pubszon #17993 üzenetére
Igazából a táp a legcsendesebb része a gépemnek, így nem igazán hallom, de nem pörög fel, egyenlőre főleg, hogy alapon használom. A ram-okkal szenvedek, nem tudom belőni őket rendesen.
Semmi extra, jó az OCZ csak user error van.
Q6600-ot 3,6GHz-en küldtem 1,5V-al, volt egy 8800GTS 512 + 8600GT a gépben (utóbbi csak fizikázott), akkor sem pörgött fel, később a GTX260 húzva sem izgatta a TX650 ventivezérlését. Szóval ha fullon hajtok mindent akkor kb 50%-ra terhelem le a tápot. Pár évig még kiszolgál az fix.
mod: off
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
jim clark #17981 üzenetére
Szedd le előbb mindenképpen, ha maximalista vagy akkor takaríts driver cleanerrel + registry clenaerrel is takaríts mielőtt feltennéd az újat. Legújabb PhysX drivert felteheted ártani nem árt csak használ.
rup1u5: Lehet én is kénytelen leszek átnyergelni, noha iagzság szerint nem szívesen tenném. Hátha lesz még vmi ebből a Fermi-ből, bár őszintén nem bízok benne mint gamer.
Henk: Arra én is kíváncsi vok. Ugye a fém jólvezeti a hőt, tehát a sok bordával, lehet pont olyan alkatrészeket is befedtél, amiknek árt ha odavezeted a hőt. Ennyire nem vágom a GTX felépítését, de majd laragirl83 mondja a tutit.
-
Qru
MODERÁTOR
Nem semmi!
Ha hazaértem megnézem a képeket tüzetesebben is.
MX engem se vett le a lábamról. MX2 is nehezen kenhető, egy kis ecsettel kentem szét, úgy ahogy sikerült (most load 5-6 fok különbség is van a magok között, szóval nem lett tökéletes). A "rányomok egy pötyöt meg a hűtőt ráborítom" ebben én sem bízom. Ezért maradtam a Zalman pasztánál. Igaz az meg pont az ellenkezője, nagyon viszkózus, használat előtt rendesen fel kell rázni. Volt, hogy felkentem még anno a Q6600-ra és a TR XP 120 hűtővel is ilyen embertelen 70-80fokon ment alapon. Felráztam, újrakentem (ekkor már sűrűbb volt persze) és beállt a normális 40-50 fok körülire load-ban.
rup1u5: Elvinné, igaz izzadna a táp de megbirkózna a feladattal. 200$? Lassan, ha esik az új Radik ára meglesz ez az árszint.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #17969 üzenetére
Mennyi A-t tud 12V-on? De sztem 1db-ot elvinne még...
Henk: Jó paszta, igaz csak 2-3 fokot számít a paszta milyensége (vagy annál is kevesebbet), de ha már lúd... Nekem MX5 van, ja nem, az Mazda.
Szóval MX2-m van, az a Zalman pasztához (STG 1) képest semmit mérhető pluszt nem hozott.2DB GTX285 már igen csak ütős kombó lenne. Mondjuk a TX650-emre simán rábíznám. Elég megnyugtató, hogy csak 12V-on 624W-ot is képes kinyomni magából.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Laraxior #17966 üzenetére
Csak nem DX11-esek ugye és 3Way sli-ben a 3. slot/kártya csak 4 sávot kap, vagyis PCI-E 1.1 szabvány szerint 8-at. Meg a házamba nem erőszakolnék be 3 GTX260-at, mert kicsit melegük lenne... Sztem el sem férne a házamban 3db GTX260. Bár nekem kicsit csalódás volt a 4850 ezért, egyenlőre nem váltok semmire.
-
Qru
MODERÁTOR
Kíváncsi vok, mire jutsz majd az új hűtéssel. Erősen gondolkozom, hogy visszarakom én is a 182.50-es drivert, mert ezekkel az újakkal a tuning nagyon gyatrán megy. 680-690 felett már nem stabil az új driverekkel, régivel meg vagy +30-40MHz-et is ment stabilan. Nem a gpu, egyszerűen a driver dobja el magát és beáll low-power 3D órajelre (400MHz).
Sajnálom, hogy kiszáll a középső-felső kategóriábol egyenlőre az nV, nem tesz jót a versenynek/áraknak.
A végén kénytelen leszek Radit venni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
mcsaba2324 #17957 üzenetére
Evga Precision (guru3d-ről letölthető). Ventivezérlés és órajelek állítására tökéletes, minden driverrel együtt működik.
to all:
Érdemes ezt elolvasni, nVidia öszödi beszéde.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
mcsaba2324 #17953 üzenetére
Nagyobb a cpu score-od naná, mert neked 3 magos procid van E8400 meg csak két magos.
-
Qru
MODERÁTOR
Nálam vmiért gyárilag fix 40%-on pörög ha 50 fokos ha 85 a gpu.
Ezért kézzel szoktam feljebb venni 65%-ra (illetve profilba is megcsinálhatnám de az túl egyszerű lenne ugye
)
Én is csak morfondírozok rajta sztem nem lesz, 90%. Áruk majd csak most fog esni igazán. Még a HD5800-asok drágák, majd ha annak esik az ára. Ami nem fog csak karácsony körül (mert akkor jön az nV). Bár kérdés az állítólag létező Fermi mit villant. Nagyon mosdatják már most, mai annyit jelent magyarul, hogy gyenge lesz a HD5800 befogásához. A középkategóriában verseny képesek lesznek de a felsőben nem igazán. Érted a 5870 pariban van a 4870 X2-vel, Fermiből egyből 2 GPU-s lesz a csúcs változat. Az AMD meg utána kihozza az 5870 X2 és szevasz nV-nak reszeltek megint. Ezért mosakodnak már előre. Fel kell készülni hogy erősen úgy tűnik átmenetileg kvázi egyszereplős lesz a klasszikus desktop/gamer vga piac (AMD).
-
Qru
MODERÁTOR
Nekem W7 RC 64bit alatt simán rendesen vezérli az órajelket. Az előbb gémelés közben megtapogattam a vga hűtőrácsát hátul, picit megsütötte az ujjam. Hamar bevillant, hogy elfelejtettem feltekerni a ventit 40%-ról...
mod:
Néztem aprókban alig árulnak GTX260 216SP-t. Pedig kacérkodom egy SLI kiépítéssel...
-
Qru
MODERÁTOR
Nálam is jól megy az órajel visszavétel, nem rendetlenkedik. Szintén a legújabb WHQL-t használom.
Biztos az i7 miatt van... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #17870 üzenetére
5850 frankó kis karaj lesz meglátod. Sajnos a nV most hogy (ideiglenesen) itthagyja a kalsszikus értlemebe vett gamer vga piacot elég keményen elfognak szállni az árak. Persze majd ha az Intel kitaposta az ösvényt visszajönnek és ütnek majd de addig marad az AMD. Sajnálom a PhysX miatt, de lehet az lesz, hogy marad a GTX PhysX-re és veszek mellé egy 5850-et ha nagyon nem lehet majd eladni a GTX-et. Vagy még egy GTX260-at bedobok mellé.
7végén LAN party-n voltam és elég jól ment a GTX, nincs rá panasz. 680/2000-en ment 65%-os ventifordulattal és ilyen 66 fokig ment fel a gpu hőfok. Mondjuk nem is volt agyon terhelve, 1280x1024-ben CS-ztünk...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #17855 üzenetére
5.56-os Winamp meg a legújabb driver nem csinál ilyet. Elindítom a winampot és felvált 3d-re de aztán pár másoderc után szépen visszalép lowpower 3d-be majd 2d-be.
Da azért en csereléd le azt a jó drivert. Inkább használj MediaPlayert.mod:
Henk: A második Core Edition. Régen úgy hívták a 216-os GPU-sokat de sztem amúgy már nincs 192-es boltokban így végülis ugyanaz a belbecs mint az elsőnél.
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
Felraktam a legújabb WHQL drivert, sajnos a Warmongerben az eddigi gref bug-okat nem javítja.
Azt hiszem visszafogom rakini a 182-es WHQL-t.
-
Qru
MODERÁTOR
Nézd majd meg mit megy végre a karaj, kíváncsi vok, hogy válogatott gpu kerül ezekre vagy sem. Ugye ezek 700-at simán mennek, tehát ez a gyári 680-as OC még rejt egy kis tartalékot mindenképpen.
mod:
Lara: Elég az is, én is alapon tolom így is vga limitem van mindenhol sztem.
-
Qru
MODERÁTOR
Helyes!
Kihajtja, markoláshoz kevés de játékra bőven elég.
Esetleg 4G befigyelhetne lassan... Még most vegyél, mert egyre drágább lesz a ddr2.
Bőven elég lesz, még egy négymagos procit húzva is elvinne az a táp.
Sokkal, előtte 4850-em volt meg 8800GTS-em, mind kettőnél jóval gyorsabb.
Esetleg régi elfekvő raktárkészletben belefuthatsz de ez nem jellemző ma már, kb 90%, hogy 216-os lesz. Am 192-essel sem járnál rosszul.
Ref hűtése jó, azt vedd amelyik a legolcsóbb / legtöbb gar van rá.Laraxior:
Ember mit csinálsz ha a húzott Q6600 kevés a filmnézés mellett?
mod:
Pubszon:
Mind1, egyik sem hűvösebb sokkal a másiknál. Ha tuningolsz jó a 192-es is. Korektebb anyagból van összerakva (több rétegű a PCB, mér VRM hőfokot is, nem spórolós filléres alkatrészekből épül fel), jobban bírja a tuningot mint a 216-osok.
Ha nem vagy nagy tuningos akkor meg jó lesz a 216-os. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
laragirl83 #17778 üzenetére
Ez aztán nem gyenge!
Grat, lehet szabadalmaztatni...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #17770 üzenetére
"Mindkét nagy GPU-gyártó cég rendelkezik a termékeik képességeihez igazított programozási interfésszel. A zöldek ezt CUDA-nak, míg a vörösek Stream SDK-nak nevezték el. A fejlesztőknek viszont sokkal fontosabb lenne egy olyan szabványos GPGPU API, amelyet mindkét cég maximálisan támogat. Ezzel a lépéssel jelentősen megkönnyíthető lenne a grafikus processzoron futtatható programok fejlesztése, hiszen nem kell két eltérő interfészre megírni a projektet. Jelen állás szerint a feladat betöltésére két versenyző esélyes. Az egyik jelentkező a Khronos Group által fejlesztett OpenCL (Open Compute Language), míg a másik a DirectX 11-ben bemutatkozó Compute Shader technológia."
BővebbenRájött az nV, hogy hiába erőlteti a saját platformot nem ők a piacvezetők, nem ők diktálnak így kénytelenek beadni a derekukat, mert ha tovább erőltetik azzal csak mégjobban az ATi malmára hajtják a vizet hosszútávon. Miért is? Egyre több user-nek van Radeonja, HD5000-es széria is várhatóan hasonlóan csúnyán aláz mint a HD4000-es széria. Nem véletlen, hogy méllyen hallgatnak a GT300-as szériáról sztem. Ezért a programozók inkább az ATi féle S-SDK felé fognak hajlani (de leginkább az egységes programozási interfész felé, ezzel kaszálnák a legnagyobb felvevő piacot), mert ugye neki a lehető legnagyobb célközönséget kell befogniuk, hogy minnél többet adjanak el a programjukból.
Az nV alig tud kártyát eladni jelenleg mert nem eléggé ütőképesek ár/érték viszonylatban tehát nem sokáig tudják a zsebükben tartani a játékfejlesztőket (elfogy a lóvéjuk, lásd a Terminator játék sem kapott PhysX támogatást végül anyagi gondok miatt), úgytűnik a PhysX is haldoklófélben van. Akkor lenne hosszútávon életképes az alapvető elképzelésük, ha nem csak nV-n futna. Ezt az nV nem akarja mert akkor nem jönne vissza soha a Ageia-ért kifizetett nem kevés összeg (sztem így sem).
nV mikor is jött ki az asztali DX10.1-es karival? Most a GT220-al, az is OEM piacról kicsempészett kari (mint anno a 7900GTO) és kb harmat gyenge (9600GT-vel van pariban kb). nV mikor jön DX11-es karikkal? Kicsit le van maradva és az alsó szegmensekben sem eléggé ütőképesek, ahol nem számít annyira a DX 10.1/11 képesség hanem az alacsony fogyasztás. Szóval kénytelen nyitni mert így a saját dugájukba dőlnek szép lassan/gyorsan. -
Qru
MODERÁTOR
Megjelent az első hivatalos OpenCL-t támogató driver (190.89).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
laragirl83 #17767 üzenetére
Kíváncsi vok, hogy sikerült a moddolás!
Másik topikban kitárgyalva a téma.
-
Qru
MODERÁTOR
Vaporchamberes, érdekes azt hittem csak a Sapphire-nak van ilyenje...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
laragirl83 #17758 üzenetére
Az enyém most fogyott el, lásd aláírásom...
Egy dolog van amire nagyon ugrok és az az, ha hülyének néznek.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #17691 üzenetére
Látod, ezért mondtam öreg barátom. Én már kiteszteltem anno.
Stock vrm fűrészes akciód nem gyenge!
Henk: Na mesélj! Vagy meglepi lesz? Örülök, hogy egyre több általam is látogatott fórumban futok össze veled.
laragirl83: Kingmaxra hajazok én is.
Kikéne próbálni mennek-e Tri-ben, nem kockáztatok. Meg jó lenne mekkora fesz kell ezeknek az 1600-hoz... de ez itt off.
On: Szép darab vas! Remélhetőleg a VRM-eket is kellően hűvösre tudod tenni.
Képet nyomjál róla ha tudsz közelről.
-
Qru
MODERÁTOR
Jó ötlet! Már csak a fránya VRM-re kéne vmi jó hűtés ami nem is barkács megoldás. Bár van aki nem irtózik az ilyesmitől persze. Laraxior kolléga véleményét osztom vagy stock cooler vagy víz. A többi nem tökéletes megoldás. Vagy meleg vagy gányolni kell hozzá.
Ettől függetlenül nekem a HD4850-re elég volt a VRM részre rakni sima ram sünit (kicsit sufnituning ez is) de végülis stabil volt a kari. (Kép) -
Qru
MODERÁTOR
válasz
laragirl83 #17684 üzenetére
Hát én is kíváncsi vok mi lesz ebből a "sufni-tuning" cooler megoldásból.
Gyárival összeházasítva talán nem izzik majd a VRM, de így akkor nem sok értelme maradt az AC megvételének... szvsz.
-
Qru
MODERÁTOR
Kb azt tudja mint a ref hűtés. Ugyan halkabb vmivel de mivel nem fújja ki a házból a meleget előbb-utóbb fel kell tekerni a ventit rajta (SB-t is jobban melegíti meg mindent a környezetében) akkor meg már nem halkabb mint a ref semmivel (sőtt a táp/proci hűtő is többet kell hogy pörögjön azonos hőfok tartásához), főleg hogy két venti kelt zajt nem csak egy... Szvsz felárat nem ér a ref darabokhoz képest. Érted a GPU-d hűvösebb pár fokkal de kb minden más a gépedben melegebb lesz.
mod:
old gray: Hallgass Lara-ára, itt tényleg ref vagy víz ami fet-et is hűt. A többi nem jobb viszont drágább általában.
Lásd fenti kollégának címzett kis szösszenetem.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
laragirl83 #17658 üzenetére
Ott szívja be a friss levegőt a venti, totál friss kereszthuzatban van a VRM. Nekem gyárival olyan meleg mint maga a GPU. Szvsz nV rendes ref hűtőket csinál, nem érdemes ezeken cserélgetni nem igazán nyersz vele semmit (nem úgy mint ATi-nál). Vagy ha kicsit halkabb akkor jóval melegebb is lesz. Gyárit belövöd 65%-ra halk és hűt is.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Pubszon #17558 üzenetére
[I]"Our test system contains a Core 2 Duo E8400 3.00 GHz / 1333 FSB, the nForce 680i mainboard, a passive water-cooling solution on the CPU, DVD-rom and a WD Raptor drive. The results:
* PC in Idle = 199 Watt
* PC 100% usage (wattage gaming Peak) = 338 Watt"[/I]Idle azért ilyen magas, mert kezdetleges driverrel nézték és nem vette vissza magát 2d-s órajelekre.
Ez egy 65nm-es GTX260 (216SP) fogyasztása. A GTX260+-ok kevesebbet esznek. Hasonló 3,33GHz-re húzott E8400-el az 55nm-es GTX260 evett (ph! tesztben) 231W-ot.
Azért nincs 100W különbség sztem inkább olyan 30-40W tartanék reálisnak.Lara: Szúrjad neki!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
mandju #17538 üzenetére
Nekem még 80-85 fokon is 40%-on teker a venti, fölötte kezdi el emelni vmennyire a venti fordulatszámát. Igaz nekem akkor sem hűl le jobban ha 65%-ra veszem a venti fordulatszámát.
Nem kell külön, már régóta bele van integrálva a PhysX driver a vga driverbe és alapértelmezettként engedélyezve is van a driverben.
W7 Aero alatt nekem visszaváltott ha jól emlékszem...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
mandju #17534 üzenetére
Riva az újabb driverekkel nem működik csak egy kis buherálás után. Amit előttem ajánlottak drivert azok közül válassz, azok jó gyorsak. Az újak nem annyira jók, legalábbis nekem nem annyira váltak be (egyes játékokban pl textúra hibák jelentek meg az új driver hatására).
EVGA Precision-t használok speciel de ez ízlés dolga is, kinek mi válik be.Lehet vmi progi fut a háttérban ami használja/készenlétben tartja a vga-t azért nem vesz vissza az órajelet. Pl a GTA IV tipikusan ilyen...
Amúgy mivel nézed, hogy nem veszi vissza az órajeleket? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
mandju #17532 üzenetére
Gyári hűtés jó, ha nem tuningolsz akkor maradhat a gyári venti vezérlés (40%). Ha húzod akkor érdemes 65%-ra belőni. Itt még kvázi hangtalan.
Tuningban ha keresed a végét akkor olyan 700-tól keresgélj felfelé, többnyire a 700-on még lazán stabilak ezek a karik. Shader órajelnél 1500 fölött nem szeretnek menni, memóban meg olyan 2400-2500 körül van vége a dalnak. Nyilván ki kell tesztelned mit megy a tiéd. -
Qru
MODERÁTOR
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Sziszifeca #17432 üzenetére
Felesleges pénzkidobás, DX11 előtt GTX280/285-re fejlesztened. Kivéve ha biztos akarsz benne lenni, hogy azt a 15-20k-t kb 1-2 hónapon belül teljesen elbukod.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
(Darkwood) #17424 üzenetére
Ha olyan alkalmazást használsz aminek kell több mint 2GB ram akkor ott lesz gyorsulás (nálam Crysis pályabetöltés pl gyorsult tőle). Esetleg még az is dob a gép sebességégn kicsit ha letiltod a virtuális memóriát, 4G ram-nál már nem okoz gondot és akkor nem kerregteti a winyót, hanem tényleg a ramot használja, ha már van használd ki amennyire lehet.
mod:
zack: Nekem nem okozott insatibilitást, se XP SP2-vel sem SP3-al.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Everest / AIDA64 topik
- Nyaralás topik
- BestBuy topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest