- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
schwartz
addikt
válasz
Beowulf_78 #4468 üzenetére
A fura az az, hogy én is egyre többektől hallom hogy nem elégedettek a 4xxx szériával
Suketelnek ossze vissza...
Megvettem a 4850-et, beraktam a gepbe, apro tuning (675/2100) mindezt venti szabalyzas nelkul, ref huto. 2D-ben nincs hangja, 3D-ben nem zavar. Ja, hogy melegszik? Nem kell fogdosni...
Esetleg csak ott lottem el, hogy 1920x1200-ra (lehet) nem ezt kellett volna valasztani. Ez viszont mar nem a kartya hibaja... -
schwartz
addikt
válasz
Beowulf_78 #4409 üzenetére
En is az Asust...
de azert egy Commando-t vagy Rampage Formula-t barmikor elfogadnak.
-
schwartz
addikt
válasz
Beowulf_78 #4407 üzenetére
Az Inno a Geforce 6600GT-kel egett be. Azota koszorulik a csorbat. Az i-Chill szeria szerintem minosegire sikerult.
Nagy alkotas volt az Asus P4T-533 is a hibas kondikkal meg VRM-el. De hat 6ev tavlatbol ki emlekszik mar ra?Na ugy lesz az Inno-val is.
-
schwartz
addikt
válasz
Beowulf_78 #4332 üzenetére
A Ph-n van 70-ert is.
-
schwartz
addikt
válasz
Beowulf_78 #4289 üzenetére
AC-ben még HD3850-el is nagyobb FPS-em volt mint 20. (1920x1200-ban). Akkor nalam volt a hiba?
-
schwartz
addikt
válasz
Firestormhun #4235 üzenetére
Akkor belinkelem:
COJ DX10 Benchmark: E2180@3.2Ghz, HD4850 (alap 625/2000; tuning 700/2100)1280x1024 0MSAA tuning
1280x1024 4XMSAA tuning
1920x1200 0MSAA alap + tuning
1920x1200 4XMSAA alap + tuningG80U-val gyengebb eredmenyeket kaptam, viszont jo latni, hogy a GTX260/280-ban sokat javitottak a geometry shader teljesitmenyen is. (a minimum FPS ertekbol kovetkeztetek).
A 4xMSAA + HD felbontas rengeteget kivesz a 4850-bol. (valoszinu a kisebb memoria savszel miatt) -
schwartz
addikt
Egy jo baratom kerdezte a minap, hogy milyen kartyara cserelje a regi VGA-t. Szoba jott a 4850...erre, hogy nem igazan szeretne mert azt olvasta rola, hogy melegszik, sz@rok a driverek, hangos, hutot kell cserelni stb. Ezt mind az ATI topcban, ATI fanoktol...
Szerinted is igy van?
Az aran kivul mi szol meg mellette? hagyjuk a DX10.1-et meg a G80-ra epulo elavult NV arhitekturat. Aki ilyen kartyat vesz nem tartja evekig. (gamerek nem nagyon szoktak) Ha hosszu tavra tervez, akkor felejtos ez a generacio, ebben egyetertek, de ilyen tavlatokra keves a 4850/70 is, es az X2 ara sem 2 filler. -
schwartz
addikt
válasz
G Bedtime St #4150 üzenetére
400W de milyen marka? (modell)
Hasznalni kivant felbontas es garfikai reszletessegtol fugg, hogy latsz majd egetvero kulonbseget vagy sem. Azt, hogy milyen proci kell ala, meg "mi hajtja ki" dolognak siman lehetne nyitni egy sajat topicot. (2 nap alatt ott is lenne 20000 hsz) -
schwartz
addikt
Kar ebbe belemenni. Acsarkodni lehet de mi ertelme? Eleve nem az volt a kerdes, hogy mit vegyen de mar nyomnak is le a torkan a 4850-et.
260/280/as topic 4.000hsz, 48x0-es széri 20.000hsz
Meg se haragudj, de Te vegigolvastad azt a 20.000 hsz-t? Agyam gorcsbe randult annyi infot szivtam onnan magamba...
-
schwartz
addikt
válasz
Beowulf_78 #4093 üzenetére
Es ezt ki sugta meg?
-
schwartz
addikt
válasz
Beowulf_78 #4076 üzenetére
Es mi van ha megteped? GTX260 ha huzva 1600-on mennek a shader procik kb. 42% az elonye az alap 9800GTX-hez. De a GTX280 sem all jobban alapon. Jol jonne mar az emelt orajeles verzio, 55 nm-en.
(shader alapu szamitasokra ertettem) -
schwartz
addikt
válasz
Firestormhun #4048 üzenetére
-
schwartz
addikt
válasz
-pooshy- #3998 üzenetére
Nyugodtan kibonthatod. De ez olyan dolog, hogy merlegelsz megeri-e neked a hercehurca erre a rendeletre alapozni. Az, hogy nem mukodik mar jo indok, de lehet pl. egy rosszul tarsitott kep a hirdetett termek mellett vagy barmi mas "megteveszto" dolog (csak tudd bizonyitani). Mint ahogy Te is rendeltel egy BFG OC-t es kaptal simat. Gyakorlatilag ugyanaz a ket termek es megsem.
-
schwartz
addikt
válasz
schwartz #3988 üzenetére
Annyival egeszitenem meg ki, hogy csak akkor van eselyed a vetelarat visszakapni, ha az elado ugymond "megtevesztett" az aru egyik lenyeges tulajdonsagaval. Ha mukodeskeptelen, azert az eleg nyomos ok, hisz VGA-t vettel s nem egy darab vasat...
(bocs, de mar lejart a mod) -
schwartz
addikt
Ha online rendelsz, az aru atveteletol szamitott 8 munkanapon belul, kulon indoklas nelkul, visszakuldheted a termeket. Pl. mert nem tetszik a szine...
Nemhogy gariztatni hetekig meg honapokig egy startbol szar VGA-t...(17/1999 Kormany rendelet)
-
schwartz
addikt
válasz
boogie84 #3803 üzenetére
Csak annyit fuznek meg hozza, hogy nalam hasonloan viselkedett egy FX5900-as az akkori ganye tapom miatt. Igaz az NV-CP kiirt neha valami errort egy ablakban (de volt, hogy az is elmaradt) majd random visszavette az orajelet jatek kozben. Ideiglenesen restart-al lehetett megoldani, majd jott a tapcsere.
-
schwartz
addikt
válasz
-pooshy- #3797 üzenetére
Nem biztos, hogy a kartya. Lehet user error, rossz driver, rossz beallitasok. Amugy abbol amit mondtal, nem sokat lehet kikovetkeztetni. Geped tobbi resze? (foleg a tapegyseg) Oprendszer? Probaltad ujra rakni az egeszet? Vagy esetleg rakj fel egy mas verzios meghajtot s probald azzal.
-
schwartz
addikt
válasz
boogie84 #3702 üzenetére
Az a GTX260 most mitol erne meg 65k-t? Mint presztizs kartya? Kuriozum? Egy fraszt.
Szerencsere a ket gyarto marketingesei mar nem dumalnak ossze, hogy a bearazasok 100k feletti osszegrol induljanak. Igaz attol még gerinctelen mindket oldal, csak az NV keson ebredt s az ATI mar hatba szurta... -
schwartz
addikt
válasz
Bluegene #3672 üzenetére
Egyetertek janos666 -al. Ez a CF vagy SLI kib@szott driverfuggo. Keveset jatszom, de ha igazan erdekel egy uj jatek, megveszem s akkor akarom jatszani amikor megjelent. Nem egy honap mulva ha mar van CF-t tamogato driver. Mert, mi van ha a GPU gyartok gondolnak egyet es ezentul tobb kisebb, onmagaban relativ gyenge teljesitmenyu GPU-t "heggesztenek ossze"? Varjuk a drivert minden uj jatek utan? Es addig eldocog egy ratyi GPU teljesitmenyevel...
-
schwartz
addikt
válasz
theniel #3115 üzenetére
Ha csak az NV-t nezzuk, a 8800GTX indulo ara 180k volt (kb 2 eve) es sokaig tartotta is. Most 100k a GTX280 nemsokkal a megjelenes utan. (valoszinu tovabb csokken)
Crysis-al nem jo peldalozni, leragott csont. (amugy XP-n tokeletesen fut high end VGA-n).
ATI ar/teljesitmeny ertekben most verhetetlen. Ez csak addig lesz igy, mig nem tudnak abszolut teljesitmenyben is az NV fole kerekedni. (fel lehet idezni a socket939es X2 vagy a 9800XT es X800XT indulo arait. Akkor nyeregben voltak...) -
schwartz
addikt
válasz
Bluegene #3062 üzenetére
Az AC-t szerintem mar mindenki sz@rra jatszotta. Cryengine2-vel meg a kozeljovoben nem igen jon ki jatek...(Crytek is atdolgozta a motort a Warhead-hez). Ha igazad van, es tavaszra (de szerintem mar hamarabb) az NV piacra dob DX10.1es kartyat, akkor az ATI mostani elonye a shader based AA-al csak papirforma.
-
-
schwartz
addikt
válasz
VaniliásRönk #2876 üzenetére
260W?
Akkor lehet, hogy gyenge hozza a 12V-os ag ami abban a Chieftec-ben van. (18A) De ilyen felallasban a BSII-500 se vinne...
-
schwartz
addikt
válasz
VaniliásRönk #2871 üzenetére
Elvileg egy minosegi(bb) 500as el kene birjon vele. Az a Chieftec nem nagy szam.
Fortron BS-II 500 vigan elboldogult egy Q6600 (1.4V), 4HDD es egy szenne huzott Ultraval. Az a GTX280 epp olyan sokat zabal? -
schwartz
addikt
válasz
SzlobiG #1276 üzenetére
Hat nem mondanam, hogy joval gyorsabb, meg hogy azt tudja mit tudnia kell. Igy elso pillantasra (ha hitelesek a tesztek) qrvara nem azt hozza mint amire szamitottam. GX2-vel azonos szint? Es majdnem dupla ar? Igaz, ujabb jatekokban kiutkozhet az elonye, meg biztos nem lesz annyira driverfuggo a teljesitmenye mint a GX2-nek, de akkor is.
-
schwartz
addikt
válasz
Firestormhun #1270 üzenetére
Koszi a linket.
-
schwartz
addikt
En lementettem a kepet. Itt van.
-
schwartz
addikt
válasz
biggamer #1230 üzenetére
Tudom mi a kulonbseg vantage score es a GPU score kozott. Ha nagyobb procival latvanyosan javulna (vagy nem) a GPU score is (FPS-ek szama) akkor mondana valamit az a grafikon. Ha nincs viszonyitasi alap (es nem mas konfiggal) ez most sokat nem jelent. (Etsd ahogy akarod.
)
-
schwartz
addikt
válasz
Csabahun #1195 üzenetére
Nem mondom, hogy minden cuccom filleres kacat, de soha nem vasaroltam esz nelkul. (vagy csak nagyon a PC-vel "ismerkedes" kezdeten ). Tisztaban voltam vele, hogy ha monitort valtok, elobb utobb jon a VGA csere is. Mostansag kevesebbet jatszom s ugy iagazan csak egy par jatek erdekel, de ha az nem fut ugy ahogy szeretnem akkor nincs kompromisszum. Sokaknal latom, hogy szeretnek jatszani s vesznek is Q(X) procit de VGA-ra mar nem futja. Na ja, a 3DMark 06-ban utos a quad es a "joarertekmutatosvga". (ha mar rogton szoba jon a ponthajhaszas is ha valaki csucs VGA-val szemezget
)
-
schwartz
addikt
válasz
Csabahun #1190 üzenetére
Es mi van a full HD gaming-el? Ha 1920x1200 vagy nagyobb felbontasban szeretnek jatszani, sokra megyek az ar/ertek mutatoval. (ATI kartyak legtobbet hangsulyozott elonye, LoL )
S nagyon nem tetszett, hogy monitor csere utan 1920x1200-ban a HD3850-el 20-25FPS kozott szaladgalt a R6Vegas-2. -
schwartz
addikt
válasz
proci985 #1181 üzenetére
"csak húzott quadok alapján olyan 100-150m3/h alatt ~150W felett is túlmelegedés lép fel"
Igen, de a GPU-k nagyobb homersekletet is kibirnak s lassan a 100 celsius fok se lesz meglepo. Mas kerdes, hogy birja-e majd a PCB es a ra integralt cuccok. Szamomra csak a zajszint az egyetlen ami miatt kihagynek egy ennyit zabalo VGA-t. Ha megoldjak, hogy csendes legyen felolem fel is forrhat a GPU.
-
schwartz
addikt
Gondolok itt arra, hogy mennyire az NV gondja tervezeskor, hogyan pakolj gyakorlatban ket tranzisztort 55nm-re egymastol, hogy ne legyen szivargasi aram pl.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Windows 10
- Mikrotik routerek
- Milyen monitort vegyek?
- Villanyszerelés
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Everest / AIDA64 topik
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Eladó karcmentes állapotban levő Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest