- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Egy óra, két rendszer
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
lösz minden... csak be kell üzemelnem az új radimat, ezt már be tudom tenni a fagyóba
-
Laraxior
titán
válasz
sestertius #21743 üzenetére
GPU feszt...megnyitod a VGAd biosát (GPU-Z le tudja menteni) NiBiTor-al és ott tudod piszkálni,majd az nvflash nevű programmal felteszed a módosított biost. Egy restart és már kész is. nekem idle 0.8V-on megy a GPU a szokásos 1.03V helyett.
és 150/300/100MHz-en üzemel 2D és low power 3Dben is
-
Laraxior
titán
válasz
sestertius #21739 üzenetére
még tolok neki pluszfeszt biosból meglátom mit tud úgy...hátha meglesz a 750MHz
Eddig 839MHz-es GPU volt a max,igaz ott jeges vízzel toltam,de a pluszfesz ott is befigyelt. -
Laraxior
titán
meggyött a vizesblokkom...
-
Laraxior
titán
annyira nem eladó,mert miután átvettem lakótárstól kiderült hogy az egyik DVI csatija nem éppen működőképes...de 40ért elég jó pénz...főleg hogy még garis is
és gyakorlatilag hibátlan a kicsike
-
Laraxior
titán
válasz
sestertius #21632 üzenetére
pedig ha nem újonnan veszed a blokkot akkor odaadják akár 50%áért is az eredeti árnak csak menjen el
-
Laraxior
titán
válasz
sestertius #21630 üzenetére
-
Laraxior
titán
válasz
balcsy #21624 üzenetére
sima referencia.
Leveszed a hűtőt a kártyáról teljesen,majd megfordítod a,és ahol érintkezik a kártya és a hűtő ott lesznek még pici csavarok,azok fogják a műanyag burkolatot,amit ha leveszel megkapod a csupasz bordát és egy ventilátort
viszont tényleg nagyon aprók a csavarok,nekem pl nem is volt olyan pici csavarhúzóm...érdemes meglazítani az összeset mielőtt kitekergeted. Nehogy úgy járj mint én. Kitekertem majdnem az összeset és az utolsó meg meg kifogott rajtamsebaj azóta már másik VGAm van,jövő héten vizesblokk és kész is.
egyébként porszívóval kijön belőle minden ha a végéhez tartod, ki sem kell kapcsolni a géped,ha azon múlik. -
Laraxior
titán
válasz
sestertius #21535 üzenetére
85 fok nálam is,de 700/1400/2400on....alapon 80nál megáll
Gainward GTX280 -
Laraxior
titán
azon gondolkodom,hogy beszüntetem a kártyán a low power 3D módot,ugyanis ha elindítom a filmet akkor arra vált fel,és szerintem nincsen rá szükség
ugyanaz lesz mint a 2Dben. 150/300/200mhz@0.8V
egy kis ventimódosítást is csináltam. 67°Cnál elkezdi emelni a ventit az alap 65%ról,és 75°Cnál pedig a max 100%on pörgeti... persze csak kísérletező jelleggel a vizesblokkig -
Laraxior
titán
Le is cseréltem a kicsikét egy Gainward GTX280ra
-
Laraxior
titán
válasz
TTomax #21476 üzenetére
nehogy azt hidd... szart sem ér,sajna kispórolnak belőle minden érzékelőt, a hűtés sem ér semmit sem.
ez a mostani 65nm-es 192SP-s,de mégis egy oldalon levő ramokkal készült VGA sem ér sokat. bár legalább nem melegszik annyira,de érzékelők itt sincsenek
280at kell venni,abból csak egyféle készült -
Laraxior
titán
egy kis módosítást végeztem a kártyámon,bár ismeretlen eredetű probléma van vele,igy gariztatni kell mindenképpen. Random leállást okoz a VGA több gépben is. Mivel igy is gariban köt ki hát egy kis nvflash-nek vetettem alá
módosítások:
2D: 199/399/298MHz@0.9V@60% venti
eredeti: 400/800/600MHz@1.05V@40% venti3D: egyelőre maradtak az eredeti alapórajelek,viszont 1.18V-ot kap, az 1.12 helyett
jah és módosítottam a ventit is annyiban hogy hamarabb kapcsol fel magasabb fordulatra
észrevétel: sajna nálam a 2D üzemmód nincsen helyette low 3Dbe vált vissza a kártya. Ezért kétszer kellett módosítanom,mire rájöttem miért is ezek az órajelek (400/800)
sebaj. Tesztek később,de eléggé észrevehető hogy 2Dben alacsonyabb a GPU hőmérséklete -
Laraxior
titán
ati driver le,cleaner--->nV fel. eredmény:
random restart,gépleállása szokásos...megint win reinstall
-
Laraxior
titán
válasz
ADAM1337 #21431 üzenetére
Ő volna az.
Teljesen alapórajeles,még nem néztem mit tud,de jelenleg közel 30 fokos szobában,40%os ventivel 53fokos a GPU idle....szerintem normális -
Laraxior
titán
Synergy edition GTX260ak mennyit mennek átlagba?
-
Laraxior
titán
Feszültségemeléshez pár hsz.em:
-
Laraxior
titán
istenem... miért nem megy az ilyen kapálni?
oda való.. a fődre
-
Laraxior
titán
válasz
rup1u5 #20536 üzenetére
ami kimaradt hogy egy konfigon belül..így helyes asszem és teljes
eléggé ráfaragott mert nekem meg mindegyikkel van tapasztalom.
kezdtem egy GTX280 AMPal...aztán mégegy..utána egy sima Zotac, majd az XFX GTX260am
és a 3db 4890... amiből jelenleg kettőt használok, a 3. maradt a tulajnál, nincsen hova tenni
rossz helyen kezdett az úriember ... -
Laraxior
titán
válasz
hajbel #20530 üzenetére
4890 drivergondok?
ez egy vicc... kettő is van nálam..és úgy üzemelnek mint a kisangyal... 70 fokos GPUnál még nem láttam többet..80%os max ventivel
Nincs is értelme a vitának ahogy látom.
Tesztek..oldalak amiket linkelsz.
Annyit mondok neked jobb ha magadnak hiszel,ill. az itt levő személyes tapasztalatnak mert szart sem érnek a netes tesztek. Bebizonyosodott párszor.
És a matematikai számolás is nulla. Matematikailag egy 4890nek elég lenne a PCI-E 8x-os sín..mégis 15% pluszt hozott az X48as lap...
Teszt szerint a GTX260 veri a 4890et..jah Crysisban egyedül... és ott is csak fél FPSel..pedig egy rongyosra húzott GTX260 volt nálam. (702/1512/2420MHz)
Mindegy..érzem hogy felesleges is a duma... -
Laraxior
titán
válasz
hajbel #20530 üzenetére
egy adott kártyán belül nem fogsz te 15-20%os teljesítménykülönbséggel találkozni, csak órajelemeléssel.
A GTX280 10%al erősebb..hogyan lenne akkor egy alapórajeles GTX260 és egy OC-s GTX260 között annyi...
Te nagyon nem értesz hozzá ez a nagy igazság...és ne is gyere nekem azzal hogy nekem nem GTX260am van én nem tudhatom...
Mert szerintem nálam több GTX-e itt nem volt senkinekakik persze ismernek...
-
Laraxior
titán
válasz
rumkola #20444 üzenetére
mihez kell hotfix? én egy sima 10.2-t tettem fel és nincsen semmi gond. vantage is elindult, 06 is elindult, nem is kellett másolgatni semmiféle fájlt.
hidd el jobb az ati..mondjuk az nVidia nagyon a szívemhez nőtt,de nagyon meg vagyok elégedve ezekkel is. Jóval több érzékelője van, könnyebb ventivezérlés..meg még pár apróság. jelen esetben nekem a hőmérsékletek is alacsonyabbak mint a gtx260amnál voltakde persze nem akarok rábeszélni senki semmire. Én ezt választottam most..majd úgyis visszatérek nV-re.
-
Laraxior
titán
válasz
7600 GS #20441 üzenetére
instabilitás?
egyébként meg felesleges tesztekben nézni mit tud.
Kezd el növelni mindkettőt. figyelj hogy lépcsők vannak és az everest mutatja a helyes órajelet, a riva tuner, meg a többi OC program nem!
Tolj be egy Crysis-t, vagy egy Shift-et azzal teszteld. Legalábbis nekem az elég szokott lenni. először csak a GPU-t,megnézed hol kezd el hibázni, egyel visszább veszed és az kész. jöhet a shader..stb..stb.
Persze ezt csak akkor ha van procid is alá ami meghajtja. Ha nincsen akkor felesleges a tuning. Lőj be neki egy 700/1400/2300MHz-et...azt tudja a nagytöbbség -
Laraxior
titán
válasz
Overclocked #20380 üzenetére
valószínűsíthető hogy magas felbontásban is igencsak utoléri ha túl nem szárnyalja,márpedig asszem a GX2 eléggé hazavágja a GTX260at. Anno GTX280al néztük és csak DX10ben volt képes a GTX280 megverni Crysisban...DX9ben épphogy de a GX2 volt a nyerő.
-
Laraxior
titán
válasz
gordonfreemN #20373 üzenetére
ha van a hátulján ram akkor 65nm, ha nincsen akkor 55nm
-
Laraxior
titán
válasz
gordonfreemN #20322 üzenetére
ez elég egyértelmű szerintem, nem kell ide semmiféle grafikon.
a 200LE-s autód sem fogyaszt 50km/h-nál és 200km/h-nál ugyanannyit. Holott a teljesítménye ugyanaz.
sima riva tuner is megmutatja a fogyasztást mégha nem is közvetlenül.
lerántod az órajeleket teljesen minimumra és megnézed a melegedést. esni fog. tehát nem is fogyaszt annyit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad Pro 11" (3rd Gen) Profi teljesítmény, elegáns külsővel!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest