- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bluegene
addikt
válasz
Beowulf_78 #7369 üzenetére
igaza van mad1-nek az ultra high vagy az extreme high a csúcs, a natural mod elbújhat
igazából a natural mod-nak az a lényege hogy gyorsan fusson de elég szép is maradjon, szal nem a 100-zas grafika
én végigjátszottam így is úgy is
Schwartz: nincs XP-d? van 1440-es teszt is? miért nem linkeled?
-
Bluegene
addikt
válasz
schwartz #7359 üzenetére
jó látom, hmmm...
ez ugyanazt tudja
de nembaj XP alatt kéne(ez az én kártyámnak kedvezett), viszont én ultra high-on teszteltem te meg csak very high-on(ez viszont a te kártyádnak), szal nemigazán releváns, de egyforma FPS-eket látok(tunning nélkül), min FPS-ben jobb a 4850, ez viszont pozitív, tunningban viszont győz a 260-as
jah és nem is 1440-ben van, szal nem igazán jó
köszi a tesztet, tényleg átsiklottamez is valami
van egy tesztem, viszont régi driverrel, VGA tunningolva:
[4850/E2160 690mhz 1173mhz 3,2ghz crysis 1280 extreme high mod]
-
Bluegene
addikt
válasz
TazLeacher #7304 üzenetére
hát játékok alatt gyenge a teljesítménye, meg amúgy is
én mindakettőt használom, de a vista aero-n kívűl semmi a különbség kábé, az hogy lassabb
azt mond meg nekem hogy mi az amit vistával el lehet érni és XPvel nem?
-
Bluegene
addikt
válasz
Motion_Blur #7270 üzenetére
óh sejtettem hogy nem lesz nagy a gépigénye, 1440-ben egy 4850-nel simán meglesz a 45-50FPS fullon(4870-es 1650-est elnézve), de még 1650-ben is jól fut
nos nincs valakinek kedve megcsinálni böcsülettel a crysis gpu tesztet ref órajelen és tunningolva?
hmmm, legalább akkor ténylegesen össze lehetne vetni(#7261)
-
Bluegene
addikt
8.10 vga alapon
8.10 vga tunningolva(690/1178)hardver: E5200@3,6ghz, ram 800@CL4, winXP, 4850
szoftver: winxp, crysis 1.2, 1440X900, extreme/ultra high beállítás, AA Offha valakinek van hasonló gépe, csak GTX 260-as, tudna ugyanilyen felbontásban alapon nyomni egy gpu tesztet egy 3,6ghz-es kétmagossal(E8000-es esetén 3,4ghz mert 6mb cache hogy igazságos legyen), csak kiváncsi vagyok mennyivel jobb a 260-as
, de akkor tényleg igazságosan
és alapon
tisztán szakmai szemmel, flame nélkül, tuti h a 260as nyer hisz drágább is gyorsabb is, de vajon mennyivel?
-
Bluegene
addikt
válasz
Dark KillerX #7161 üzenetére
egyébként egyetértek
-
Bluegene
addikt
válasz
boogie84 #7097 üzenetére
A GT200-as GPU 576 mm2-es felülettel, míg az új, GT206-os egység már csak 460 mm2-es felülettel fog rendelkezni. hát a 460 is elég nagy, az rv770 256mm2, ráadásul 256bites nyák, szal nemtudom megéri-e nekik, átállni se olcsó mulatság vajon nyernek ezzel?
egy két GPU-val ellátott egység lesz, amely egyelőre "China Syndrome" fantázianéven fut
szal lesz GX2, hát érdekes lesz és drága, szerintem nagyon nem fog ellépni az olcsóbb 4870X2-től, ellenben az árát nem tudják lejjebb vinni, valljuk be ez elég erőltetett, tényleg mi lesz az ára 160-180ezer? Az ati erre leviszi a 4870X2 árát picit oszt kész -
Bluegene
addikt
ma beszéltem két angol csajjal, csini kék szemű gondor vöröses szőkésbarnás hajú lányok voltak
ez is angol csaj, gondolom elfogadnádklikkelj a gallery-re
-
Bluegene
addikt
válasz
Iron Funeral #6974 üzenetére
mindenesetre "érdekes"
ebből én nem szűrnék le semmit
-
Bluegene
addikt
válasz
Iron Funeral #6971 üzenetére
. dupla post sry
-
Bluegene
addikt
válasz
Iron Funeral #6971 üzenetére
ezt tényleg elhiszed? sztem ez 2007 novemberi adat, akkor jelent meg(2900XT meg van)
ez lehet hogy se új GTX se 4800-as sincsmind1 az ati részesedése már lassan 50%-lesz az nvidiával szemben, te meg elhiszed h nincs egy 4850-es se és a 3870 0,6%-on áll, komolyan normáááliissS??:
lécci ne válaszolj, te elhiszed, mindenki más nem.
-
Bluegene
addikt
válasz
Iron Funeral #6968 üzenetére
nézd ez semmi, nem reprezentatív
egyébként:3850 0,03%?
ez gagyi, bőven jól megy az atinak százmilliókat keresnek, ez semmi, nem tudom honnan kotortad, valszeg valami régi táblázat vagy hibás ez tuti rossz
mind1 hidd el, én nem
-
Bluegene
addikt
jó mondjuk kűfődön se kóbászbó van a kerítés
de könnyebb az élet, én hawaii-ra mennék szvsz
-
Bluegene
addikt
jah meg újra is szavazták
ha ez még1X megtörténik akkor örökre elmegyek
r1E3S3E7T: könyörgöm! ez nagyon nem stimmel, miért nincs 1db 4800-as sem, egyetlenegy sem! az AMD proci is elég felülreprezentáltak, 3850 0,03%? sőt GTX 260-ast se látok, valszeg ez egy régi táblázat
-
Bluegene
addikt
válasz
Iron Funeral #6815 üzenetére
húú két napig rá se mertem nézni a topicra, attól féltem hogy valaki felpaprikázza az embereket(és engem is és repülök), de látom nem
akkor már csak azt mondd meg hogy mivel lesz különb a világ ha nem az nv szper optimalizációja lesz a játékok alappillére hanem az atié...? hát talán akkor az lesz, és ha a DX10.1 is megjelenik hogy a GTX 260 ellenfele nem a 4870 hanem a 4850, a GTX 280 ellenfele nem a 4870X2 hanem a sima 4870 lesz, de mondom jelenleg ez nagyon nem így van, ráadásul alapon, ugyebár a GTX-ek tényleg jobban húzhatóak, remélem senkit se sértek meg ezzel, ezt csak mint ati tulaj remélem, dehát semmi sem biztos
Ráadásul ott a physics az nvidiánál(persze ott a havok)
nagyon jó a Gt200 is, de elképzelhető hogy idővel veszít vezető szerepéből a picit kisebb számolási teljesítménye, illetve az Ati térhódítása miatt(ugyebár a játékgyártók arra optimalizálnak, olyan kártyára ami több embernek van, így eladásokban picit jobb lesz), lényegében nagyon nem húzhat el az Ati, max fölzárkózik
-
Bluegene
addikt
válasz
Iron Funeral #6813 üzenetére
nem vennék mérget arra hogy az ati féle és az nvidia féle textúrázó egy és ugyanaz, sőt biztos hogy nem, így nem lehet összehasonlítani darabra
A gddr5 miatt pedig a 4870esnek is nagy a memsávszélessége
mind1, ha az egyre újabb teszteket nézzük egyre jobban ellép a gtx 260-astól a 4870-es(pedig eleinte egyszinten voltak)az nv sponzorációja azt jelenti hogy a játékfejlesztők úgy tervezik meg a motort hogy alapvetően jobban szaladjon a G80-as felépítésen, a bugok kijavíthatók az más, így az atin veszteséggel fut, az nv-n optimálisan(ezért érkezik meg a két GTX közé a 4870es, hiába elvileg gyorsabb hardver)
-
Bluegene
addikt
válasz
Petya2900XT #6808 üzenetére
azt hiszem normális stílusban mondtam el nem kell kiakadni ez a véleményem(nem biztos hogy ez így lesz), de sztem a 4870-es meg fog érkezni
jó talán eltúloztam, a 4870-es lesz a 280-as mellett, már így is sokat behozott rajta
igen még az nvidia által szonzorált játékok futnak, de most már az AMD is pénzeli őket, tehát ez megszűnik ez a hátrány, marad tehát a hardveres előny
vegyél Nvidiát, látom amikor Nvidiát volt érdemes akkor Atit vettél, amikor meg Atit érdemes akkor meg Nvidiát veszel
talán fordítva kéne nem?
-
Bluegene
addikt
válasz
Iron Funeral #6799 üzenetére
egyébként is, most meg fogsz döbbenni de a GT200-zas chip nem erősebb az Rv770-nél egyáltalán, sőt a 4870-es chip vagy 20%-kal gyorsabb a gtx 280-astól
jogos a kérdés ha ez így van miért jobb/gyorsabb jelenleg a nagy GTX? valószínűleg azért mert a programozók/játékfejlesztők nvidia által szponzoráltak és az nvidia felépítését követve programozzák a játékokat, ha egy picit Atira írják(Call of Juarez, Mass Effect, de főleg az előbbi), akkor még a 4850-es is elkeni a nagy GTX-et, szóval fél év múlva megnézel egy tesztet megeshet hogy a nagy GTX nem a 4870-essel hanem a 4850-essel fog viaskodni(lehet hogy nem, de néhány játékban simán, és akkor még nem beszéltünk a DX10.1-es játékokról amik 15-20%-ot is gyorsíthatnak), tehát félév múlva talán láthatjátok h nem jó lóra tettetek, ha így terjed az Ati, viszont az eddig megjelent játékokban valszeg tartani fogja magát a GTX 280-as a 4870-essel(bár a 8.10-es driver után rátérhetünk a crysis-ra, ha van kedvetek, de sztem egy call of juarez benchmarkban simán győzök
)
számokra :
4850 1 teraflops
4870 1,2 teraflops
gtx 280 0,95 teraflops -
Bluegene
addikt
válasz
boogie84 #6785 üzenetére
egyszóval lapozz vissza a linkelt tesztben, igazad van a 3dmark nem játék
ha a 8.10-es driverrel csinálták volna a tesztet akkor még savanyúbb a szőllő nektek, tudomásul kell venni a tényeket és nem ferdíteni
nézd amikor a G80 gyorsabb volt az R600-nál szóval nem mondtam hogy nem így van, ez van és kész
(bár az R600 se volt gyenge, sőt szinte ugyanannyit tudott, csakhát a játékok 95%-a a g80-ast preferálta, de a tény ettől még tény maradt, soha nem mondtam ilyet h 3dmark..stb) -
Bluegene
addikt
válasz
Beowulf_78 #6783 üzenetére
ez olyan ha BMW- rajongó vagy és kölcsönbe kapsz egy mercit hogy menj vele, akkor se fogod szeretni, ha az egyik tábor elkötelezett híve akkor képes csak a hibáit észrevenni
a PH-s tesztben hogy lehet akkor hogy úgy ledózerolta a GTX-eket? pedig azt szakértők csinálták, és elmondták hogy nem volt micro-suttering se, ráadásul a különbség a 4870X2 javára nő(a havonta megjelenő driverekkel), hisz nyers kapacitása sokkal nagyobb
-
Bluegene
addikt
persze sem az SLI sem a CF nem jobb egy darab kártyánál ezt senki sem mondja, DE azóta megjelent az X2-es ami CF technológiára épül, szal ha megtartottad volna az újabb játékokban lehet megverné a 280-ast(ha letöltöd a legújabb drivert), tehát nálad még embrionális állapotban volt a 4800-as driver, azóta tuti sokat javult(a régiekben meg talán nincs is szükség a teljesítményére, oda elég egy kártya is), szal ahol kell ott tuti jól működik már, sztem
szal azt mondom tuti javult azóta mióta lecserélted, ennyire ne légy szigorú
-
Bluegene
addikt
válasz
Beowulf_78 #6765 üzenetére
...inkább erre nem mondok semmit
-
Bluegene
addikt
válasz
Beowulf_78 #6758 üzenetére
és az SLI? hah vicc
TTomax-nak sincs igaza, mert a 4850/4870CF folyamatosan javult a driverekkel, kijavították a hibákat, pláne a csúcs a 4870X2 ami CF technológia, szal erre azóta nagyon rágyúrtak, de TTomax-nak kábé a 8.7-es driverrel van (rossz) tapasztalata, nemsokára itt a 8.10-es majd csodálkozni fog ha valaki egyszer a logoutban összeveti a 4850CF-et a gtx-szel
-
Bluegene
addikt
válasz
MPowerPH #6653 üzenetére
igen ez elég érdekes tévhit itt, hogy nem húzható a radeon, ha mégis akkor nem gyorsul, miért nem gyorsul? uramisten! OMG
én 12%-ot tudok húzni a 4850-esen és crysis gpu testben 29-ről 32 fps-re nőttek a számok(kerekítve), most akkor honnan veszitek hogy nem gyorsul, ennyi erővel ezt mi is mondhatnánk az nvidiára
-
Bluegene
addikt
válasz
DAMIEN1899 #6524 üzenetére
ez nem igaz, magyar szokás, leveszik a gyári hűtőt, rábarkácsolnak valami radiátort ami nem is erre lett tervezve(hanem valami előző generációs kártyára), ha sikerül, jó, ha meg nem sikerül a műtét jól, akkor megfő a vrm például
magától gyári értékeken nem megy tönkre, csak ettől a sufnitunningtől, egyébként kiváncsi lennék hogy a feleakkora, 50%-kal kevesebb tranzisztoros, korszerűbb gyártástechnológiával készült ati GPU mitől fűtene jobban az NVidia Brontosaurusz GPU-jától
-
Bluegene
addikt
Az én karim se látott még életében 90 fokot se, egyből egy BIOS moddal kezdtem és voila...
Crysis alatt átlag 65 fokos a kártyám, akkor miről is beszélünk? Szar a gyári ventiszabályozás, ennyi... vagy mondok jobbat! Emlékszel egy bizonyos 8800GT-re? Ott is ugyanez volt... trehány munka mind a kettő...
Fölösleges a gyártók mellé állnod, mind a kettőnek vannak hibái bőven... trehány munka? sokkal valószínűbb hogy a halkságra mentek, igazuk van valljuk be, az emberek 99%-a jobban örül hogy kussban van, attól hogy 90 fokos nem fog tönkremenni, 130 fok a biztonságos -
Bluegene
addikt
válasz
schwartz #6198 üzenetére
A PS3 grafikus processzora fenyevekkel van elmaradva a boxban levonel. Meg amugy a ket hardware koszono viszonyban sincs egymassal. Ez nem neheziti meg a fejlesztest? gondolom igen
az xboxban van az ati xenos gpu, a ps3-ban pedig valami 7800-as előd, ne mondja nekem senki hogy nincs képminőségben különbség
-
Bluegene
addikt
válasz
Beowulf_78 #6152 üzenetére
na ez jó volt Fáttérrr!
-
Bluegene
addikt
válasz
laragirl83 #6120 üzenetére
na majd nyomok a 4850-essel is de ebben a felbontásban, ezzel a részletességgel kábé ugyanez
-
Bluegene
addikt
válasz
Raider 01 #5846 üzenetére
mondjuk függ milyen tápod van, nekem anno azt mondták h a 350W-os chifim kevés lesz, nem ad neki elég kakajót a táp, mert chieftec aminek gyenge a 12v-os ága
beraktam azóta is megy
, és biztos vagyok benne ha egy 4870-est raknék bele azt is vinné, bár 260-as 280-as gtx-nél fene tudja
-
Bluegene
addikt
ha ez így van, ezt csak azért csinálják, hogy: "mi ilyet is tudunk"
szerintem ezekkel az óriás gpu-kal rossz irányba haladnak, kihozatal, ár...stba G84, G92, G94, RV670, RV770 ezek a sikeres darabok, ebben van a lóvé, max kettőt rakunk egy nyákra nem?
az R600, Gt200 elbukik végül, a G80 meg bitang drága volt, de az jó volt
szal olyat kéne mint az rv770 attól jobbat és olcsóbbat max egy X2-est csinálnak
nekem is volt nvidiám nem volt rossz, de:Sok lúd disznót győz
u.i.: remélem nem veszitek sértésnek hogy megszólaltam, de én olyasmit várok az nvidiától mint a 9600GT, 8800GT volt
-
Bluegene
addikt
jó nem szólok többet, én csak három linket dobtam, láttam hogy nagyon ajánljátok neki az nv-t, nem is baj jó az, de ha már kiad 90K-t tudja mire költse
asszem ezek után bölcsebben fog dönteni, én csupán segíteni kívántam neki, ezért nem jár Ban
most látja mi a helyzet és eldönti mit vesz, neki írtam nem nektek, nem értem a felháborodást, jó talán privibe kellett volna
-
Bluegene
addikt
válasz
Beowulf_78 #5497 üzenetére
ez kész
-
Bluegene
addikt
válasz
Beowulf_78 #5493 üzenetére
jó csak szóltam neki vehet ugyanannyiért gyengébbet is ha akkora nv fan
nekem mind1, csak gondoltam szólok neki nehogy rosszul járjon, oly nehéz feltételezni rólam hogy jóindulatból szóltam h nézze meg a grafikonokat?
-
Bluegene
addikt
válasz
Beowulf_78 #4895 üzenetére
persze ha az nvidiát húzod triplájára nő a teljesítmény, ha a radeont akkor semmi se változik
ugyanmár
a belinkelt tesztben azt kell nézni h a golden sample crysis-ban hogy rámászik a gtx 280-asra, alig marad le, és kétségtelen hogy halkabb meg hűvősebb és olcsóbb és kevesebbet fogyaszt
-
Bluegene
addikt
válasz
Beowulf_78 #4873 üzenetére
Elvileg ha ennyire kalibrálták be bírnia kellene a 90-95 fokot is simán, de nem ez a helyzet. Nekem már 83 fokos GPU-nál hibázik valami.na azért nemcsak az ati melegszik
a gtx 280 még forróbb ha jól tudom
klikk-->Bluegene Blog
-
Bluegene
addikt
válasz
Beowulf_78 #4864 üzenetére
legalább nincs vita
-
Bluegene
addikt
válasz
Beowulf_78 #4861 üzenetére
a jobban sikerült GPU-kat kapja/veszi a BFG, XFX, EVGA
ezért drágább mert az nv többet kér a jobb magokért, a maradékot kapja a gigabyte, inno...stb amik tudják a ref órajelet és nem sokkal többet, persze ők is vesznek jó magokat azt rakják az OC-kre
-
Bluegene
addikt
Az ati hd4800 sorozat kukába való semmilyen szabványt ne követ és szerintem sok esetben az órajel is túl van skálázva, ezért a sok mikrohiba a különböző játékokban egyeseknél. ezt a 4800-as topicba ne, jó
jó tudni amiket írsz, én ilyet nem tapasztaltam, majd kidobom ha elavul -
Bluegene
addikt
válasz
Beowulf_78 #4522 üzenetére
igen azt a 4850-es is tudja
megjelenítés 2D-ben és az akadásmentes játék 3D-ben nagy különbség
-
Bluegene
addikt
válasz
Beowulf_78 #4511 üzenetére
tök8 mit veszel egyforma a kettő, egy évnél tovább úgyse tartod meg
ha meg meggondolod magad, lecserélheted 4870-re, kábé ugyanazon az áron fog mozogni a kettő, akár 1:1-be
-
Bluegene
addikt
az utolsó bekzdésre koncentráljatok, mert az idetartozik
-
Bluegene
addikt
tudom ez off, de úgyis sokat fogtok még a konkurrensekről beszélni összehasonlításképp
4850X2 400dolcsi, mondjuk 400 ájró, sztem 20%-kal lesz gyengébb a 4870x2-től (mint 4870/4850 esetén), vajon hogy skálázódik a nagy gtx ellen árban és teljesítményben? hmm..
-
Bluegene
addikt
hmmm....
arra gondolok ha kijön az 55nm-es gyorsabb chip, a régieket ugyanúgy kiszórják mint anno az ati az R600-zat, 2900pro-ként fillérekért(raktársöprés), szal 3-4 hónap múlva lehet h 65nm-es gtx 2XX-ek fognak olcsón röpködni, bosszantó lehet aki 120 ezerért megvette
-
Bluegene
addikt
na jó, de tényleg nincs értelme ha a monitorod nem rajzolja ki
hiába ad a VGA 150 képkockát másodpercenként, ha a monitorod 75 képkockát ad nem?
szal akár vissza is kapcsolhatod nem fogod érezni(még akkor se ha szuper érzékeid vannak), és a VGA-d se 100%-on pörög hanem csak pl 60%-on=kevesebb fogyasztás kisebb hőterm. -
Bluegene
addikt
válasz
janos666 #3634 üzenetére
Naigen, most épp jó passzban van az ATI, erre átesik a ló másik oldalára. Nem hogy ismét megdupláznák az SP-ket, és akkor azzal a 40nm-el még mindíg kissebb lehetne valamivel a chip mint az RV770-es. Nem, inkább csak miniatürizálnak, és így már csak a dual-chipes szarságait (vagy rögtön egy tucatnyi kis kártyát) éri majd meg hazahozni 4870 helyett is, nemhogy az nv új kártyája helyett. lehet h az R870 lényegében az r770 lesz miniatűrizálva és olcsóér, és csupán +25% lesz benne, gondolom órajelben
viszont olcsón tud majd 5850X2-est és 5870X2-est kiadni, mivel felépítésben a 4870X2-eshez hasonlóak lesznek addigra driverben is jók lesznek, tehát fél év múlva olcsón ütőset kapsz(4870X2+25%), sztem baromi jó
persze az nvidia ellen lehet teljesítményben alul maradnak de ár/értékben győzhetnek(aztán kiadják a mégújabb chipet 2000sp-vel vagy mittommén)
-
Bluegene
addikt
rosszul tudod, nekem pont a 64bites Vista van fönt és a 32 bites XP, milyen marhaság?
miért te talán mást tapasztaltál?? honnan veszed?64 bites vista alatt csiga a crysis, de a 32 bites vista alatt is(azt is kipróbáltam),
szerintem te egyiket se
, konklúzió: crysist XP alatt érdemes tolni
Jó ez az X2-es : ez volt az aláírásomban mi ebben a nagyképűség? tényleg jó
off: láthatod hogy én leszoktam erről a stílusról, abszolút felesleges, nem idegesít (esetleg másokat igen) csak magadat égeted
-
Bluegene
addikt
a vista alatt lassabban és pöttyösen fut a krájzsissz
lolazért nem küldöm, mert egyik se az én gépemen készült
vista alatt előfordulhat ilyesmi, XP+patch alatt nincs ilyen, mint tudjuk és Donnie is említette, egyébként is megoldják ezt is a fiúk de krájsziszt hülyeség vista alatt tolni lassú mint a csiga szal engem ez hidegen hagy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-roller topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 1 / 2
- VoLTE/VoWiFi
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest