- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android szakmai topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
Új hozzászólás Aktív témák
-
dark2
tag
válasz
mark0179 #1386 üzenetére
Rendben, akkor szerinted nem a win driverek hibája.
Lépjünk tovább: lehet, hogy a tápod korábban nagyfogyasztású kártyát vitt, de elfáradhatott közben. Nekem is volt a kétezres évek közepén olyan 360w -os chieftec tápom, ami 3 év öregedés alatt jutott el a pukkanásig, az még nagyfogyasztású gépet sem kellett kiszolgáljon. De rendben, a tápnak sincs baja.
Eddig szó sem volt róla, hogy lehet húzott alkatrész a gépben. Tuningot vissza kéne venni ha van és ha nem lenne fixálva, akkor a pci-e órajalet 100-ra állítani. Továbbmegyek - megpróbálnám azt a videokártyát is alulórajelezni, ha engedi, magból/memóriából levenni mondjuk 100MHz-et. Ha az segít rajta, már közelebb vagyunk a megoldáshoz.
Mellesleg kíváncsi vagyok, win8.1 alatt mit mutat a kártya.
Én még mindig kipróbálnám egy másik gépben is. -
dark2
tag
válasz
mark0179 #1384 üzenetére
Nos, az üzenet vége nem elég tiszta nálam, hogy melyik játéktól van a felsorolás azon része, ami már rendesen fut.
Attól, hogy a géped folyamatosan megy, még tönkremehet a videokártya, nemcsak a ki-bekapcsoláskor történő gyors melegedés/hűlés repesztheti meg a gpu forrasztásokat. Az én 8800GT-m is játék közben adta fel a küzdelmet anno.Viszont az alaplapi csipkészlet felrakása (gondolom a meghajtóját) nem hinném, hogy ilyet gondol. Megnéztem a lapodat, a honlap szerint win7-ig van hozzá nvidia driver. Most mid van a gépen windows tekintetében? Mert ha win8-10-re erőltetted fel, az okozhat épp gondokat.
Próbáltad a videokártyát más lapban vagy a gépedben másik kártyát? Tápod milyen idős?
-
dark2
tag
válasz
mark0179 #1382 üzenetére
Véleményem szerint a videokártya haldoklik és ezzel nem lehet semmit csinálni, maximum kicserélni.
De én a következőket tenném "ellenpróbaként":1. a gépbe kölcsönkérnék 2 másik kártyát tesztelésre - az egyik legyen olyan, ami nem igényel külön tápcsatlakozót (ez mutatja, ha a PCI-E csatin nem jön át elég áram, vagyis a lap a probléma) illetve egy olyat, ami nagy fogyasztású és tápcsatlakozós (ez mutatja, ha a tápegység felől nem jön elég áram)
2. a videokártyádat áttenném egy másik gépbe, ott is jelentkezik-e a hiba? (ha igen, a kártya a ludas)
3. a gép jelenlegi összeállítása mellett - minden csatlakozást átmozgatnék, majd egy tápcserét hajtanék végre (kölcsönkérttel), hogy ekkor is vannak-e problémák?
A tápegység működés közben hűvös, langyos vagy meleg levegőt fúj? Ez a terheltségéről adna információt.
4. pótlólagos megoldás: kerítenék egy régi, kisvinyót, arra egy friss oprendszer és csak a játék rátéve (ez a szoftveres hibát mutatná meg)
Esetleg infó arról: minden játéknál hibád van? Vagy más, intenzív 3d alkalmazás nem problémázik? Esetleg van linuxod, azon tudsz próbálni 3d alkalmazást?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Háztartási gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Nyaralás topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest