- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magisk
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Necc
addikt
válasz
karesz501 #4058 üzenetére
Általános tapasztalat, hogy az intel platformon a memóriakésleltetés elenyésző hatással van a teljesítményre. Ha a dual channel hiánya ennyire nem számottevő, és működhet 2GB+1GB társaságában is, akkor szerintem nem fogom cserélni a memóriát.
Egy ilyen noti elvileg nem kokszol annyit, hogy extra hűtés kelljen neki; 9600M-GT maximális teljesítményfelvétele: 23watt, a "P" szériás prociké pedig maximum 25 watt, szemben a komolyabb VGA-s notik 40watt feletti teljesítményfelvételükkel, és a "T" szériás procik 35 wattjával. -
Necc
addikt
Arra viszont számítsál, hogy az általad válaszott típus picivel lassúbb (kivéve játékok) és kisebb felszereltségű, értem ez alatt: jóval kisebb processzor, kevesebb RAM, kisebb és lassabb HDD, nincs ujjlenyomat olvasó.
Ami a teljesítményt illeti kvic kollégától várhatod a kiszivárogtatott információkat, ő már rendelkezik egy erősebb modellel (ami az általad linkelthez képest csak egy lehelletnyivel kisebb procit kapott), és én is az erősebb modellt választottam, de én majd pénteken vehetem át, és sajnos megy is a csomagolóüzembe és előreláthatólag majd karácsony után tudok csak saját tapasztalatokat mondani, gondolom ez az időpont már neked is késő
-
Necc
addikt
Na a billentyűzetnek külön örülök, a gyorsgépelésem megmarad
A dual channel hiányát a külföldi tesztekkel és a szintetikus programokkal lehetne valahogy kimutatni. Engem az is érdekelne, hogy a gyári 667-es (asszem ilyet raknak bele) memóriák 800-asra cserélése lendít-e a teljesítményen (ez nálam a multimédiás képességeknél fontos lehet).Oblivionban én is a városban értem el a legdurvább "szaggatást", 27fps-t mértem minimumként, de akkor eléggé sok nép járkált a képen. Mindenesetre ettől nagy kő esett le a szívemről, majd egy kis VGA tuninggal ellensúlyozom a drasztikus FPS esést
.
Az antialiasing azért nem működik, mert régebben a Geforce 6 -os időkben amikor a játékot kiadták, akkor még nem tudták azt megoldani, hogy a HDR bekapcsolása esetén működjön az élsimítás. Asszem ezt csak a Geforce 7-es kártyáknál tudták megcsinálni, és utólag portolták át a 6-os szériára is. Más idők voltak azok, a lényeg hogy a fejlesztők biztonsági okokból rakták bele ezt a funkciót, ma már persze megoldható a driverből kierőszakolni az élsimítást, de egyrészt 15.4"-on ekkora felbontáson minek élsimítás? Másrészt meg tapasztalataim szerint ilyenkor a játék amúgy sem túl híres stabilitása is mégjobban imbolyog (sokkal több programfagyást tapasztaltam kényszerítetten bekapcsolt élsimításnál, szinte 100% hogy (fél)óránként kifagy a program) illetve már 2x élsimítás kikényszerítésekor is a játék érezhetően, sokkal jobban szaggat, még kisebb felbontáson is.
-
Necc
addikt
válasz
peter_27 #4049 üzenetére
A 17" -os kategória már jóformán nem laptop, az ilyeneket szokták asztali PC-ket kiváltó masináknak nevezni, és lakáson belüli hurcipálást leszámítva igazi mobilitásra nem a legjobb. Ha csak játékra kellene gép, és a hordozhatóság abszolút nem számítana (kapni olyan táskát amit direkt arra találtak ki, hogy az egész PC-t lehet benne hordozni pl. lan partikra), akkor próbáld meg rábeszélni egy asztali konfigra, ennyi pénzért már "übergépet" lehet összerakni játékra.
-
Necc
addikt
válasz
peter_27 #4033 üzenetére
Na segítek én is akkor a döntésben, ha elolvasod az utóbbi hozzászólásokat, akkor láthatod, hogy valakinek már Acer 5930G-je van, nekem meg ugyanez lesz (ma lett leadva a rendelés
), ez csak jelenthet valamit, igaz eltérő emberek eltérő igényekkel, de egyvalami mégis csak közös ebben a laptopokban: játékra (is) kell. Sajnos a határidő gondolom nálad is karácsony, így csak ezután tudunk (tudok) visszajelzést adni, hogy megérte-e az Acer-t választani vagy sem, de 2ember csak nem foghat mellé, míg az MSI-t amióta a fórumot követem senki se választotta
-
Necc
addikt
Én is ugyanilyet tervezek magamnak karácsonyra (a szüleim finanszírozása alatt
de 180K felett már önrésszel
) úgyhogy részemről jöhet minden, ami engem speciel nagyon régóta érdekel és szúrja az oldalamat, hogy az Oblivion hogy fut rajta. Mivel az asztali gépemen megszoktam, hogy 1680x1050-ben maximum grafikával (ultra high profil, HDR, kikapcsolt vsync-el) fut 16xAF mellett, ezért a notitól is ilyesmi elvárásom lenne (1280x800-on max grafikán). Ha nem bírja a maximum grafikát (~30fps) akkor tuninggal rásegíthető-e? (Az asztali 8800GTS/320 kártyámon is tuninggal stabilizáltam a gyakran 25 alá ugró FPS-t).
Illetve még egy olyan kérdésem lenne, hogy gyárilag 1GB + 2GB memóriamodult raknak bele, ezek ugyebár nem dual-channelben üzemelnek, van-e hatása ennek a gép teljesítményére?
Harmadik kérdésem a billentyűzetre tér ki. Külföldi teszteken csak angol billentyűzetet mutogatnak, és ott nagyon szép és jó, mert tökéletesen elfér az összes gomb egymás mellet, nem faragtak le a shiftekből és az enter is kétsoros. Nade amikor már német tesztet néztem, akkor már más volt a szitu, az enter összezsugorodott 1sorosra, és belenyírtak a jobb shiftbe is (ami nálam gáz, ha a balba az nem, mert amióta billentyűzetet nyomkodok, ezt megszoktam, és a gyors gépelésem miatt ez fontos szempont lenne). Magyar billentyűzet is lett olyan jó, mint az angol?
Legvégül az aksi üzemideje. A tesztek üresjáratban 3-3.5 óra üzemidőt említenek, de filmnézegetésnél már csak alig több, mint 1.5 órát, és teljes terhelésnél is durván ugyanennyit, ez a dolog nálam így sántít, hogy filmnézés ennyire lehúzná. Gyakorlatilag mennyi az üzemidő?
Kösz az infókat
Ja és a különböző típusokból akadó félreértések miatt én ezt a típust néztem ki magamnak.
-
Necc
addikt
Mit értesz minőség alatt? Általánosságban az összes noti minőségi darab, nincs olyan amiből úgy kispórolták az anyaghasználatot, hogy egy kisebb ütődéstől széttörik, megreped vagy bármi ilyesmi.
2.5 óra (~150 perc) terheléses üzemidő számomra egy kicsit sántít, bár egyesek a jelek szerint az "officezést" és a netezést terhelésnek veszikViszont a valódi terhelés alapjául vett (pl. játékok; és itt újfent nem a passziánszt vagy az aknakeresőt értem
) üzemidő erős túlzás.
Ettől függetlenül ennyi pénzért nagyon jó vétel, bár játékra már nem lesz túl sokáig alkalmas, és azért valamennyi garanciában próbáljatok meg megállapodni. -
Necc
addikt
Ha egy 2.2GHz-es proci (P8400 asszem) is bőven sok egy 9600M-GT -nek, akkor nem hiszem, hogy egy T3200 (2GHz) bármennyire is visszafogná játékokban, de mivel T3400-ról beszélünk (hmmm 2.2GHz?
) ezért arra számíts, hogy a laptopon a játékok 100%-a VGA limites lesz, szerintem
Bár nem tudom tesztekkel meg linkekkel kimutatni, de egy 1.8GHz-es Core alapú proci lenne a kiegyensúlyozott játékok alá (azaz itt már talán lehet számolni olyan játékokkal, ahol CPU limites lenne a rendszer).
-
Necc
addikt
Ha a multimédiás feladatok fontossága a játék előtt állnak, akkor én egyértelműen az erősebb procival szerelt példányt választanám, no meg a 2év garancia sem elhanyagolható.
Esetleg még az MSI EX400X -et ajánlanám, bár játékhoz már eléggé gyengécske a videokari benne (ATI mobil HD3450), de cserébe a kisebb teljesítményigényű (de még mindig megfelelően erős) procija és kisebb kijelzője miatt hosszabb üzemidő várható tőle, és kisebb is súlyra, méretre, azaz sokkal hordozhatóbb, ha netán ez is szempont lenne (mivel részletesebb felhasználási módokat nem írtál így ezt is beleszámoltam
); ára kb. 180-190K
-
Necc
addikt
Ugyanez az infó fellelhető a hivatalos oldalon is, de engem inkább a bővebb információk érdekelnének, kezdhetném a "véletlen sérülés" kifejtésével
-
Necc
addikt
Mert abban a notiban van elég CPU erő a 720p lejátszásához, és bár nem épp a legaktuálisabb a VGA, de legalább van benne annyi erő, hogy a film minőségén javítani tudjon. Ha viszont egy 1magos, 1szálas mobil celeronra uszítassz rá 720p-t, az garantáltan összecsinálja magát a feladat alatt, vagy ugyanez érvényes, ha egy Core Duo alapú géphez raksz pl. egy totál semmit sem érő sis VGA kártyát ahol jóformán még a kép megjelenítéséért is a CPU felel
-
Necc
addikt
Egyrészt nincs mobilokba 9600GT, csak 9600M-GT vagy 9600M-GS. Fontos megkülönböztetni az asztalit a mobil változattól, mert nem ugyanaz. A 9600M-GT lesöpri a mobil HD3650-et, de ugyanakkor a HD3850 meg lesöpri a 9600M-GT -t
Kapni hazánkban bőven 9600M-GT DDR3 -as kártyával szerelt notit bőségesen, csak meg kell találni a játékra a legmegfelelőbbet. Mobil HD3850 -el szerelt notit jelenleg sokkal drágábban, 310-320K környékén kapni, és egyelőre csak az MSI kínál ilyet, asszem GX730 típusnéven.
Természetesen nem csak játékoknál, hanem fogyasztásnál is számít, hogy DDR2 vagy DDR3 van rákapcsolva, a DDR3 nemcsak nagyobb teljesítményű, de még kevesebbet is fogyaszt (elméletben) mint a DDR2.
Elvileg a 9600M-GT nagyobb teljesítményű, mint a 7950GT -
Necc
addikt
válasz
Darth_Revan #3988 üzenetére
Fel kell rakni egy hamis monitor drivert, és ki kell szedni azt a pipát, ami megakadályozza, hogy a monitor nagyobb felbontást adjon vissza, mint amit tud.
-
Necc
addikt
válasz
Darth_Revan #3984 üzenetére
Azé nem kéne így...
1) elfelejtette leírni, hogy kell egy hozzávaló CRT
2) az én monitorom natív felbontása: 1680 x 1050, tehát 1050 sor, ehhez képest már használtam: 1920x1080 felbontást rajta; 1920x1200 felbontást rajta. Mondjam vagy mutassam?
3) ha majd 1 hónap múlva meglesz a laptopom, akkor hülyeségből megpróbálom bebizonyítani azon is, hogy igen is lehet laptopon 1280x1024-es felbontást használni, ha már összejött desktopon a fullHD, akkor laptopon miért ne sikerülne?
Az mellékes hogy attól még natívban nem lesz nagyobb a felbontás a fizikainál, de nem is az a lényeg -
Necc
addikt
A VGA abszolút semmilyen formában sem segíti a HD hardveres gyorsítását, így az teljes egészében a processzorra hárul.
Sajnos nem ismerem a T8100 procikat, de egyik korábbi ismerősömnél az asszem 1.6 vagy 1.8-as Core alapú proci éppenhogy elbírta szaggatás nélkül a 720p-s filmeket, ha már az egeret megmozdítottad, akkor szaggatott
Ha kell akkor tudok segíteni a médialejátszó beállításaiban, hogyha szaggat, akkor bár jelentős minőségromlással, de lejátssza a 720p-s filmeket. -
Necc
addikt
válasz
(Darkwood) #3977 üzenetére
Kösz, hasznos link volt, majd december végén szólok ha netán nem nem sikerült volna
-
Necc
addikt
A minap frissítettem asztali VGA karim driverét, és olvastam, hogy iszonyatosan sok teljesítményoptimalizácó történt benne, a játékok legjavánál min. 10%, de akár 80% sebességnövekedés is elérhető.
Gondoltam egyet, hogy leszedem a notis 9600M szériához tartozó friss drivert is, de meglepődve tapasztaltam, hogy az nVidia oldalán a komplett 9xxxM széria nem is létezik! Most ehhez hol lehet akkor friss drivert leszedni? -
Necc
addikt
válasz
(Darkwood) #3971 üzenetére
Mondtam, hogy minden alapórajelen.
Vagy te látsz gyárilag tuningolt procikat a boltok polcain? -
Necc
addikt
válasz
(Darkwood) #3969 üzenetére
Mivel engem ez az egész futuremark őrület teljesen hidegen hagy, ezért nem tároltam el semmilyen adatot sem.
Amikor összeraktam a PC-t, 1x lefuttattam a 2006-ot, mint stabilitás teszt, kidobott 10.000 körüli értéket, és innentől kezdve szartam az egészre, nekiálltam játszani.
Másnap a kollégáimnak amikor beszámoltam, ők se hittek, megint teszteltem, screenshot, elküldtem nekik és kész, be volt tömve a "lehetetlen" szájuk
Mivel újbóli tesztelésekhez le kell vakarnom a tuningolt a gépről, és ez újraindítást igényelne, ezért felejtős, hónapok óta nem indítottam újra a gépet (csak készenlét, S3 power state).Ha annyira kell a screenshot, akkor kérd el az egykori kollégáimtól, bár kétlem, hogy azóta megtartották volna
.
Jah elfelejtettem, hogy nekem gyárilag tuningolt a kártya, GPU +50MHz kb.; RAM +200MHz kb.
-
Necc
addikt
válasz
(Darkwood) #3967 üzenetére
"Te mennyit kapsz 3dmark06-ban?"
~10.000 CPU és VGA tuning nélkül
-
Necc
addikt
Sajnos én erre nem tudok válaszolni, mert az életemet el nem tudnám képzelni egy atomerős gép nélkül, ami jó hogyha van és kell, magyarán én csak úgy tudom elképzelni ezt a laptopos dolgot, hogy az csak egy kiegészítője a mindennapoknak és nem állandó része.
De egyvalamit biztosan le tudok szögezni már így előre: a teljesítménye az asztali PC-hez viszonyítva jelentősen kisebb lesz, és itt elsősorban a játékok teljesítményére gondolok, de általánosságban is lassúbb lesz az egész (kisebb teljesítményű proci, töredék teljesítményű VGA, lassabb merevlemez, lassabb optikai, nyomottabb billentyűzet, kisebb monitor), de cserébe mobil lesz a cucc, kis fogyasztású (bár az a havi 600-800Ft-os villanyszámla megtakarítás nem hiszem hogy bárki anyagi nehézségeit megoldaná), lényegesen kisebb zajszinttel.
Ezt te döntsd el, hogy a mobilitás megér-e neked ekkora áldozatot. Én biztos semmi pénzért nem cserélném el az asztali PC-met egy laptopra, jól mutatja ezt az a példa, hogy a 25-30 kilós dögöt már párszor becipeltem a munkahelyemre és jó párszor izomlázam is volt miatta
Szerintem nincs a piacon olyan laptop, ami legfeljebb 20% teljesítménycsökkenéssel hozná az én PC-m szintjét (lásd: adatlap) minden téren.
-
Necc
addikt
-
Necc
addikt
válasz
(Darkwood) #3952 üzenetére
Aha és hazai földön hol szerzel te ilyet ésszerű (anyagi) határok között?
A leg-leg #1 mobil VGA ami kis hazánkban kapható az az ATI HD3850 az MSI jóvoltából 330.000Ft-ért... az a +20% meg nekem nem ér meg +40% ráfordítást, főleg hogy a határ 280-300KEgyedül valami külföldi boltban találtam 8800M-GS -el ellátott Asus laptopot átszámolva 280K-ért, de azt behozni (postaköltség), meg garanciális problémák... vagy ha valaki tud ilyet ne habozzon
hó végéig kell döntenem.
-
Necc
addikt
válasz
linus89 #3945 üzenetére
Kár hogy a ph-s teszt mást mutat, igaz kiemelték, hogy valami gond lehetett a 2600-al, de nem hinném, hogy mára megfordították volna a mérleget.
Láttam már jó pár korai tesztet, de 1x sem volt rá példa, hogy egy gyengébb VGA driver optimalizáció után lekörözze a nála jelentősen erősebb VGA-t (lásd: x1950 széria és a 8600GTS esete, igaz ezek asztali kártyák).
Úgy lenne a legtisztább a dolog, ha mind2 kártya újra le lenne tesztelve a legfrisebb driverekkel (a legújabb asztali nvidia driver 10-15%-ot lök a játékok teljesítményén amit pár hete adtak ki és nem hinném, hogy ezt a tesztek tartalmaznák).
Persze ettől függetlenül tévedni emberi dologA mobil VGA-k teljesítménye összehasonlítva egy asztaliéval:
Nekem jelenleg egy 8800GTS 320MB-om van, ma ha még valahol kapni akkor 18-20.000Ft az ára... az összes mai játékot magas vagy maximum grafikán kis tuninngal elviszi 1680x1050 felbontáson, igaz a leges-legújjabbakat még nem próbáltam (pl.: Fallout 3)
Ehhez képest a 9600M-GT teljesítménye csak kb. a felét hozza (pontosabban a fele felett van egy picivel) a ma már "múzeálisnak", de még mindig tökéletesnek számító 8800GTS-em mellett, igaz laptopon a maximális felbontás tipikusan 1280x800 vagy 1440x900 (vagy 1680x1050 vagy 1920x1200 a "gamer" verziókon aminek annyi értelme van, hogy natív felbontáson tuti elvérezzen a cucc), így a kisebb teljesítményhez kisebb felbontás is társul... hát nem tudom, mivel élőben még nem láttam a cuccost ezért itt hagyom abba az eszmefuttatásom, nem akarok hülyeséget mondani, de elméletben a mobil VGA-k teljesítménye, ha az alsóbb régiót veszem szemügyre, nem éppen bizalomgerjesztő -
Necc
addikt
válasz
BemAnyó #3942 üzenetére
Hát én esetleg úgy hogy: szar, szar, szar, szar
Bocs de asztali VGA-n "nőttem fel" és ezekhez képest ezeknek a kártyáknak a teljesítménye kiábrándító, én is laptopot fogok kapni karácsonyra, és már előre morgok a 9600M-GT teljesítménye miatt.
Ha elsősorban játékra fog kelleni a laptop (és ahogy elnézem akik itt teszik fel kérdéseiket ált. ez az elsődleges felhasználási területük), akkor próbálj meg kifogni legalább egy 9500M-GS -el vagy ATI 3650-el szerelt VGA-s laptopot. -
Necc
addikt
válasz
(Darkwood) #3926 üzenetére
Is, csak már a tököm kivan, hogy a lúzerek egy P1 de jó esetben P2-es géppel akarnak használni egy 20/10mbites internetet, halvány lila fingjuk sincs az egészhez, de a számok nyelvén értenek, és megértik, hogy a tragacs pékettő monitorán 1/1 mbit sávszélesség szerepel, mert az őskori lelet ami a lakásukban találhatócsak annyit bír el, és a tököm kivan hogy ezért a hülyeségért kell kimennem helyszínre és a visító ostbaságukat hallgatni az embereknek...
A másik eset amikor már komolyabb PC-ről beszélhetünk (P3, P4) de az agyon van b*szva mindenféle programmal, a vinyó swappel mint az állat, és ezért nem megy a netsebesség...
Harmadszor meg a kiábrándulás. Ott állok a PC előtt, a képembe vigyorog a rengeteg vírus meg trójai róla, a túloldalon a webkamerán keresztül lehet hogy egy hacker bámulja a képemet a PC előtt, a PC is inkább egy zombira hasonlít, és álljak ott neki magyarázkodni a PC-hez s*gghülye ügyfélnek, hogy "a hiba az ön készülékében van", és álljak neki ott megmagyarázni, hogy mi az a vírus és hogy miért nem megy a roncs gépén normálisan az internet...Húú ezt a karácsonyt szerintem mindennél sokkal jobban fogom várni (eddig az összesre x@rtam rá
), hogy a sipákoló ostobákhoz végre beállítok egy "menő és elegáns" laptoppal, rákötöm a netet, lefuttatom a sebességtesztet, átadni nekik 5 percre, hogy maguk is láthassák, hogy megy a net, és a képükbe kötni hogy wazze láthatod itt minden rendben van, és már húzni is el...
Ja és a kérdésedre válaszolva egy szerelő&karbantartó technikus vagyok egy telekommunikációs cégnél
de mivel én vagyok az egyetlen "hardcore" informatikus a bandában, ezért ált. engem küldenek ki az ilyen "hibákhoz". Persze ott van még a helyi rendszergazdánk is, de ő már gyökeret eresztett
u.i.: csak ezt a szöveget az ügyfeleink ne olvassák el
-
Necc
addikt
válasz
(Darkwood) #3924 üzenetére
Ügyfélnél: internet rádug (LAN kábel) -> net működik -> ügyfélnek mutogatni, hogy az ön gépe a szar, a mi szolgáltatásunkkal nincs semmi probléma
(kb. 10 perc + ügyfél további makacskodásai (+10 perc); minimális teljesítményigény, de a "vak" ügyfelek miatt végig a fényerő csontra tekerve kell, hogy legyen)
Helyszínelésnél, hibakeresésnél/javításnál: putty konzol futtatása (5-20 perc hibától függően; minimális terhelés)
Illetve az irodában bent ücsörögvén eszközöket konfigurálni, de ott már van 220V -
Necc
addikt
válasz
(Darkwood) #3918 üzenetére
Készenlétben állítólag 2 hónapot is kibírnak a notik, azt a napi max. 2 óra üzemidőt meg csak kibírja valahogy.
-
Necc
addikt
Üdv.
Ezt a notit néztem ki magamnak karácsonyra, és érdeklődnék a játékbeli alkalmatosságára.
Ha alternatívát ajánlanátok, akkor légyszi beszerezhetőséggel (link) és 280K alatti árral tegyétek, fontos szempont az az aksi üzemideje üresjáratban, ugyanis meló közben is használnám ahol nincs áramforrás a közelben, napi max. 6-7 órát kell hogy bírjon úgy, hogy ebből max. 2 óra az aktív használat, a maradék pedig készenléti üzemmód.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest