- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
Angyal07
tag
Ezeknél a gépeknél nem feltétlenül a belsővel vannak a problémák, hanem a körítéssel. Ez olyan, mintha vennél egy erős gépet, egy alap codegen házzal, de a notebooknál egy ilyen ''codegen'' házat nem lehet később lecserélni ugyebár.
Azt hiszem ennél ''asztali gépesebb'' nyelvre nem tudom lefordítani. -
Angyal07
tag
Hát akkor tényleg el vagy rekesztve a jó gépektől.
Egyébként külföldre ki lehet postázni magad után az asztali gépedet is és minden meg van oldva.
Egyébként az általad választott gép belsőre jó, de egy notinál messze nem az számít. Az általad választott noti olyan, mint ékszerben a ''bizsu''. Szép és jó, meg főled olcsó, de nem igazán időtálló. -
Angyal07
tag
A HP jobb választás ez nem kérdés. Viszont a méretei a 15,4''-os kijelző miatt azért nem kicsit. A súlya viszont 2,5kg, ami jó.
Tehát, ha útközben akarod használni arra nem alkalmas, de hordozni kitűnő a súlya miatt. Tehát, ha A illetve B pontban akarod használni akkor ez kell, ha A és B pont között is, akkor egy kisebb. -
Angyal07
tag
Eddig egyedül egy MédiaM-es akciós újságban láttam MacBook-ot sulinetben kb. 2-3 hete. Az erősebb verzió volt olyan 360k környékén azt hiszem.
Meg kell érdeklődni. Egyébként a MacBookokat most kezdték core 2 duo-val szerelni. Azt még azért érdemes megvárni, mert az áruk ugyanaz marad. Sulinetbe ez nem tudom, hogy be fog-e kerülni. Gyakorlatilag az elején említett gépen is nagyon csodálkoztam, mert én eddig sehol nem láttam sulinetben macbookot, csak az említett újságban... -
Angyal07
tag
Sehol.
Ha dolgozol és van bejelentett állásod, akkor abból fizetsz szja-t is. Na és abból igényelheted vissza következő év tavasszal a maximum 60k-nyi összeget.
Ergo, ha igénybe akarod venni, akkor apu, anyu jöhet szóba, mint vásárló. Számlát el kell tenni, majd az adóbevallásnál csatolni.
Van egy éves jövedelemhatára is a visszaigénylési lehetőségnek, de ebbe a sávba nem túl sok ember esik bele. Ennek utánna kell nézni, hogy mi ez a határ. -
-
Angyal07
tag
Bocsának a gonoszkodásért!
Egyébként ezekben a HP-kban az a jó, hogy később ugye lehet bővíteni a procit esetleg. Tehát most megveszed egy celeronnal, ami az akksi időt rontja, de máshogyan teljesen jól muzsikál. Ergo nem erről kell 3 órás prezentációt tartani, vagy 4-5 órát utazni, viszont ezen kívűl teljesen elég a 2,5 óra akksiidő.
Később lehet bele venni core duo, core 2 duo procit. Ezeket lehet kapni külön is itt-ott. Gondolom a proci csere sem egy ördöngősség, de azért érdemes szakemberrel végeztetni. Szóval én ebben látom ezeknek a notiknak a jövőjét. Jó chipkészlet, ami támogatja a mai procikat. Jelenleg gyengébb proci, viszont kedvező ár. Majd később lehet benne bővíteni ezt-azt.
Megfelelő support van. Lehet hozzá garkiterjesztést venni. Ez elég borsos áron van, de végülis aki hosszú távon gondolkodik annak megéri.
Ami nagyon fontos, az a notebook anyaga. Egy megerősített váz, rajta egy igencsak használatra kitalált borítás. Tehát nem Acer, Fusi, amik karcolódnak, a csuklód alatt megkopnak és gyarkolatilag 1 év után már 3 évesnek néz ki a gép. Ha egy HP-t, IBM-et közepesen kímélsz, akkor évek után is gyakorlatilag szalonállapotban lesz. -
Angyal07
tag
Ha 150k-d van és nem akarsz többet rászánni, akkor sztem ez a legjobb vétel jelenleg sulinetben ezen az áron. A proci bőven jó sebességű. Érzésre sztem egy asztali P4 3.0-ával felér, pontos teszteredményeket nem tudok. A speedstep hiánya miatt viszont az akksiidő kb. 2,5 óra sima használat mellett. A vga-ja mint bármely 950-es vga megfelelő minőségű, alacsony fogyasztású alaplapi kártya. Nem játékra van kitalálva, de játszani is lehet vele, ha nagyon kell.
A rendszer 533fsb-n megy, tehát elég gyors az alatta lévő cucc is, így egy teljesen baráti notit kapsz, jó minőségű házzal, és jó supporttal.
Viszont neked az Acer-t ajánlanám, mert ezt már megbeszéltük. -
Angyal07
tag
válasz
ngabor2 #1064 üzenetére
Ha a pénz számít és az akkuidő annyira nem, akkor a celeron is jó, mert teljesítménye hibátlan, csak a speedstep hiánya miatt sokkal kevésbé energiatakarékosabb.
A Sempron egyébként hasonló tulajdonságokkal bír. Azt hogy lehet-e buherálni arról nekem nincs tapasztalatom. -
-
Angyal07
tag
válasz
snoopafella #1047 üzenetére
Minimálbérre hiába veszel sulinetes gépet, mert nem tudsz miből visszaigényelni. Ergo a minimálbérnek nincs olyan adótartama, aminek befizetése után te visszaigénylésre jogosult lennél. Egyébként tavasszal utalnák vissza, ha lenne miből.
Szóval a te részedről a sulinet felejtős sajnos. -
Angyal07
tag
Ha valakit érdekel, akkor a media markt-ban lehet kapni Apple MacBook-ot sulinetre. Én eddig ilyet nem láttam, csak ezért hívom fel rá a figyelmet.
-
Angyal07
tag
válasz
Koktel21 #1032 üzenetére
Az általad megjelölt árkategóriában, csak olyan laptopok kaphatók, amik kielégítik az össze igényedet, amiket felsoroltál. Javaslom, hogy olvasd végig a topicot, majd menj el olyan helyekre ahol meg lehet nézni élőben a gépeket. Aztán utánna szükítsd le a kört márkákra, típusokra. És utánna kicsit célirányosabban már biztosan tudunk segíteni, de így nagyvonalakban nincs értelme.
-
Angyal07
tag
Sztem a sulinetes gép az nem egy rákfene, amit ha bentragad dec. 31-ig, akkor utánna már nem lehetne eladni.
Utána is eladja simán, csak ha te megveszed, akkor nem kapsz vissza az államtól max. 60k-t. Hát ennyi a különbség. Tehát el lehet azt adni azután is simán sulineten kívül is.
Egyébként meg a boltokban ugyanannyi sulinetes cucc van, mint eddig véleményem szerint. Se több, se kevesebb. Természetesen eddig is volt, hogy valami keresett típus hiánycikk lett, de ez nem újdonság.
Úgyhogy felesleges rémísztgetni a tisztelt buplikumot. Részemről ennyit sztem volna hozzátenni. -
Angyal07
tag
Csak a Sempronok nevében van a 3000 feletti számozás, de azok még egy 1,7-es Intelnek sem felelnek meg, vagy csak nagyon jó indulattal.
ASUS A6U 5111 - Jobb proci, viszont alaplapi vga, ergo játékra nem igazán alkalmas.
ASUS A6KM Q042 - Gyengébb proci , viszont erős videókártya. Játékra már simán alkalmas.
Notebookon egyébként azért nem érdmes játszani, mert a kijelzőjük nem igazán arra van tervezve. Ergo, ha FPS-t játszol nagy az utánhúzás és nagyon zavaró, legalábbis nekem. Meg, ha belemerülsz és szétvered a billentyűzetét, akkor ezekhez nem lehet 1000Ft-ért újat kapni.
Ráadásul, ha veszel egy jó videókártyás notit, akkor az akksi időd jelentősen le fog csökkenni. Eleninte még bírja, de utánna rohamossan romlik. Ergo 1 év után a notebookodból lesz egy könnyeben hordozható asztali számítógép. Ami még jó, de a notebooknak nem ez lenne a lénye.
Szval, ha a te szempontjaidat nézem, akkor talán: ASUS A6KM Q042. De én ehhez nem adom a nevemet. -
Angyal07
tag
Sokan elkövetik azt a hibát, hogy játszani szeretnének a notebookon. Ezért az ember próbál vmi erőgépet választani, vmi jó videókártyával. Ez általában sikerül is, mivel vannak gyengébb minőségű gépek, jó belső tartalommal, viszont silányabb házzal és akkumulátor idővel.
Én is elkövettem ezt a hibát az előző gépemnél, mondván azért játszani is lehessen rajta... Nos mondanom sem kell, hogy szinte sose használam játékra, mert notin játszani elég nevetséges dolog. Nem egy nagy élmény. Néha jó, ha unatkozik az ember, de játékra asztali gép kell, vagy konzol.
A notebooknál nagyon fontos a súlya az akkumulátor ideje. Csak alaplapi kártyákkal tudják jelenleg megoldani a jó súly és akkumulátor időt.
Ergo én javaslom, hogy HP vagy IBM notebookokat nézegessél. Egyébként az Asus sem rossz és főleg 2 év jótállás van rá, ha jól tudom, de akkor is az előbb említett 2 gyártó notebookjai teljesen mások. Bírják a strapát, tudod vinni őket bárhova, ergo használatra vannak tervezve. Az anyaguk is fekete erős műanyag ötvözet, ami nem kopik igazán. Ha veszel egy ''giccs'' notebookot, ami ilyen ezüst akármilyen színű, az egy idő után erős használat mellett elkezdhet kopni. Na annál rosszabb nincsen, mint azt látni.
Szóval jó az ASUS, nincs vele semmi gond, de van jobb megoldás a notebookra. A HP-nak most jöttek ki az új gépei Sulinetben. NX6310, NX7400. Ezek használatra vannak tervezve és technikailag előremutatóak, akár ha csak egy celeron procival is veszed őket, mert később ha akarod tudod bővíteni core duo-ra, vagy core 2 duo-ra. Viszont nem játékra vannak. Ez olyan mint a mobiltelefon, hogy azon is van játék, de nem arra van, hanem telefonálni. -
Angyal07
tag
-
Angyal07
tag
Hi,
Ha volt már ilyen kérdés akko bocsi, de nem olvastam végig a topicot. Szóval az új Apple notebookok nem kaphatók sulinetben esetleg? Engem egy MacBook érdekelne igazán, de nem találok erről infót. Kérlek segítsetek, ha tudtok erről vmi infót...
Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Hobby elektronika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- AKció!Fujitsu 15,6"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Vil.bill,4G LTE,8-32GB RAM,SSD,
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest