- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Aktív témák
-
devast
addikt
válasz
Iginotus #1340 üzenetére
Valószínűleg (sokkal) erősebb teljesítményűt annyi $-ért nem nagyon fogsz kapni. Képernyőbe ilyen árkatba xga(1024x768) vagy wxga(1280x800) a választási lehetőség. Sulinet meg nem az a részleg ahol jó minőségű erőmű notikat osztogatnak olcsóért
Ha nincs semmi problémád, akkor teljesen felesleges új notit venni. Szerintem... És ha játszani szeretnél akkor meg asztali.. olcsóbb, jobb, jobban fejleszthető, kevésbé hibaérzékeny stb.... Szerintem persze...
-
devast
addikt
válasz
Iginotus #1311 üzenetére
Túl nagy igények túl kevés $-ért.
proci: coredue/core2duo olyan nagy különbség nincs, hogy most 1,6Ghz-es vagy 1,83-as.... 2Ghz+ procikat meg aranyáron mérik.
ram: annyit veszel bele amennyit akarsz... tizenpárezer forint az 512es modul etc etc.
vga: csak gratulálni tudok, keress inkább 512mb saját memosat. hisz miné több annál jobb a vga nemde? ja? mégse? ok. nembaj...
kijelző: sxga+ kijelzőt 240-ért se sulinetben se azon kívül nem fogsz találni. Ez ilyen 300k+ elit dolog.
wlan: gyakorlatilag minden normális notiban alapfelszereltség.
[link]
Tesség otta 128 vga ramod, jó procival, meg wlannal. -
devast
addikt
válasz
urgehal #1153 üzenetére
Nincs komplett sulinet árlista. Hosszú, hogy miért nincs, de lényeg, hogy nincs. Notebook-ba a ram a legkönnyebben bővíthető alkatrész, egy 512-es modul bruttó 12k körül van. 280k körül már egész emberes notikat lehet kapni(főleg sulineten kívül), konkrétan milyenre van szükséged? Ezen kérdésekre válaszolj plíz
[link]
-
devast
addikt
Ha nem haragszol acert meg se nézem
asus jó pontok: 2 év gar, nagyobb vinyó, 4400mAh akksi, wlan stb. toshiba: má nem azért de 2007 küszöbén ne vegyél olyan notit amiben nincs wlan
Különben is... szerintem ilyen tételben való vásárláskor érdemes felmenni érte BP-re... habár gyanítom nem a Te nevedre lesz véve, úgy meg macerás lesz. De ha nem számít, hogy buksz 15rongyot akkor sztem az asus.
edit: meg különben is én ezt venném [link], habár az akksi ebben is szemét.
[Szerkesztve] -
devast
addikt
válasz
Cangazas #1097 üzenetére
Tudtommal a papíron amit kaptál, ott van leírva hol van a szervíz etc. usanotebook-nak gyakorlatilag semmi köze nincs ehhez, ha oda viszed vissza, gondolom ők is csak elküldik a szervízbe azt csá
Példa: Ha veszel egy autót, és elromlik azt sem a bemutatószalonba viszed vissza, hanem a márkaszervízbe
-
devast
addikt
Szerintem meg pont fordítva
Ha hosszú akkuidő akkor pentium-m. Sebességre gyakorlatilag semmi különbség nincs az azonos órajelú p-m és c-m között. Fogyasztás meg számadatok... a tapasztalatom: az én notim cca 8-9 wattot eszik ha üresjáratban van minimál kijelzővilágítással etc. És az nem mindegy, hogy emelett a proci 1-2w-ot zabál meg vagy 5-10-et. Most ezt nem kívánom jobban részletezni, de ha van egy kis rálátásod a dologra megérted, hogy igenis fontos mennyit eszik a proci.
-
devast
addikt
válasz
ngabor2 #1060 üzenetére
Nah akkor, pöcökegeret nem szereted tehát r5xe kiesett. 14''-es t&l nemtom van-e 200k alatt, de nem hinném. Ezek alapján valami hp lenne talán a megfelelő nx6xxx , lenovoból c100 ha tetszik [link] (A név ne tévesszen meg, ez nem ibm thinkpad, hanem Lenovo c100).
Röviden ennyi -
devast
addikt
válasz
snoopafella #1047 üzenetére
Ok, egy kis kérdőív, hogy tudjunk segíteni:
1, Mennyi lóvé van rá?
2, Milyen méretű kijelzőt szeretnél?
a, ultraportable 12'' vagy kisebb
b, thin & light 13''-14''
c, mainstream 15''-16''
d, dekstop replacement 17''+
3, Milyen feladatokra kellene a noti?
4, Hurcolni fogod a notid, vagy nagyrészt az asztalon fog működni ?
5, Játékra fogod-e használni? Ha igen, milyenekre ?
6, Van valami márka amit kimondottan szeretnél/nem szeretnél?
7, Mekkora akkuidő szükséges ?
8, 4:3-as normál vagy 16:10 wide kijelzőt szeretnél ?
9, Mennyi időre vennéd a notit?
10, Mekkora vinyót szeretnél bele? 40gb-160gb
11, Milyen optikai egység szükséges ?
12, Mennyire fontos a dizájn és az, hogy jól nézzen ki?(ez kicsit szubjektív)
13, Mennyire fontos a megbízhatóság, anyagminőség, az összerakás minősége?
kb ennyi.
ez alapján van valami fogalmunk arról mit szeretnél, és tudunk segíteni. -
devast
addikt
Van, igaz minimális tapasztalatom(2 hónap).
Megbízható, szép, jó... nyilván a kategóriáján belül.
Valós súlyt nem vágom... de kb 3 kiló körül lehet. Lehetne nyilván könnyebb is, de sztem nem ennyi pénzért...
tapipad nem hiányzik, komolyan pöcökegér kényelmesebb sztem.
Ui: Ha valaki ilyent szeretne sztem sürgősen csapjon le rá... Nem lennék meglepve ha pár napon belül megint eltűnne arról az árlistáról -
devast
addikt
válasz
Angyal07 #1002 üzenetére
Már most sincsenek. Nézz körül
A kereskedőknek lehet jó biznisz, de az államnak annyira már nem
Lehet beszóltak, hogy innentől nincs új sulinetes áru, ami van elfogy azt kész. Emlékszem én még tavalyi meg azelőtti karácsonyra... december 10 körül már semmit nem lehetett kapni, meg lehetett rendelni azt majd januárban valamikor hozzák. Na idén ha megrendeled nem fogják jövő januárban hozni
Hogy jobban értsd: A Sulinet cuccokat jan elsejétől nem lehet eladni. Ha valami van a boltban dec31 záráskor az a tulaj nyakán marad. Szerinted mennyien fognak év vége fele új sulinetes cuccokat hozni? Gondolom rájöttél, hogy senki
Ami van maradék az üzletben, a szemét ami eddig se kellett senkinek majd azokat próbálják fényezni, meg rásózni a vásárlókra.
-
devast
addikt
Még csak október közepe van, de úgy néz ki, hogy már haldoklik sulinet, ibm r5x-et vagy hp-t alig lehet találni
Szerintem sajnos már nem is nagyon lesznek... Kiürül a maradék sulinetes acer/fusi/etc a raktárakból azt kész, nem hoznak többet.
-
devast
addikt
válasz
education #856 üzenetére
Mármint, hogy érted? Persze, ahány gyártó annyiféle energiagazdálkodásmanager program, mindenféle hüje fantomnevekkel, de van proci, kijelző, wlan és esetleg videókártya amin energiát lehet spórolni. Btw... nemtom windowzra megcsinálták-e, de linux alatt celeronggyal is müxik speedstep
p4-clockmod -al.
-
devast
addikt
Gyakorlatban a pentium-m vs celeron úgy realizálódik, hogy kevesebbet megy akkuról. Sztem jelentősen kevesebbet. Bár ez is használattól függ. Ha 100% megy a proci folyamatosan, és dynamic-ra van állítva speedstep akkor nincs különbség. De a p-m -et le tudod venni alacsony frekire, alacsony feszültséggel, tehát ha 100% a proci akkor se menjen 600/800 mhz fölé. Hűtés kb ugyanúgy megy mindkettőnél ha el vannak engedve. Csak az a szép hogy a p-m -et le lehet fogni. Csak 1 példa... jöttem busszal hazafele. 100% akkuról indultam. 3:30 az út időtartama. Wlan off, fényerő minimumon, proci 600Mhz-en 0,7v-on. Mikor hazaértem és leszállás előtt kikapcsoltam, azt írta valamivel több mint 1 óra van még hátra
Az úton végig videóztam/mp3-at hallgattam/tettem-vettem... Szal ez a pentium-m
Ezt celeronnal nem tudnám megcsinálni, az 2-2,5 óra után szevaszt mondana
-
devast
addikt
Há nemtom... annyiért sztem lehet választani kb 2 kategóriából: 1, noti minősége megfelelő, viszont játékra nagyon nagyon alkalmatlan vidkarival rendelkezik; 2, noti minősége katasztrófa, és játékra alkalmatlan. Szal ebbe a notis vga cuccba nem akarok belefolyni, de abban biztos vagyok, hogy 200k körül semmilyen értelmeset nem lehet kapni. Most lehet hogy a radeon xpress 200m integrált vga-ja jobb mint az intel extreme graphics akár 3x is, de ha az egyiken lesz 2fps-ed másikon meg 6 akkor sokat nem nyertél. Meg garit is plusszba kell fizetni ha 3 évet szeretnél, de ha nem kell hát nem
Végülis ki lehet dobni a kukába egy notit másfél év után is.
-
devast
addikt
válasz
fatornyos #744 üzenetére
Gyanítom, életed első notiját szeretnéd vásárolni. Javaslom, kezdd el olvasni a notis topikot, sok okosság van leírva, ugyanis notinál nem csak az számít, hogy mi van belesuvasztva egy műjanyag dobozba
Kérdéses, hogy mire szeretnéd használni, van-e mellette asztali géped, mennyi $$$-t szánnál rá stb. Így az olcsó kategóriából ezt [link] vagy ezt [link] szokták ajánlani. Mind2 cuccra számolj rá még kb 40k-t, ha szeretnél 3év garanciát.
edit: Toretto-nak is ezeket ajánlom figyelmébe
edit2: memoriát nem érdemes nézni, 12k-ért kapsz 512es modult bármelyik notiba.
[Szerkesztve] -
devast
addikt
Az intel extreme graphics2, tehát a 852/855... chipsetes integrált vidkarival simán lehet nfs4/nfs5 -özni. High Stakes/Road Challenge a legjobban eltalált nfs szerintem, szeretem is
Más meg nem kell, anyásülésen fun vezetni. kéne valami usb-s force feedback kormány, azt fel kéne erősíteni kesztyűtartó fölé
-
devast
addikt
Ez azé kicsit kamu
Tény, hogy masszívabb. Szentem ha mind2 pentium-m, akkor nincs nagy különbség akkuidőben(a T40 javára, persze ha az új az akksi), másfélszer akkora lol... láttál már r50-et meg pl t60-at 1más mellett ? Ha nem, ajánlom menj el usanotiba, és nézd meg a polcon. alig kisebb a t60(vastagságról nemtok nyilatkozni). Súlyra 0.5-06kg előnye van t40nek ami azért már érezhető -
devast
addikt
Nah íme a videjó teszt: (pentium-m)
Media player classic + ffdshow(alapbeállítások, biztos lehet ezt-azt állítgatni benne):
Cpu 600Mhz, Wmv9 120fps, AAC5.1 : Teljesen jól nézhető... semmi probléma 23-24fps.
Cpu 600Mhz, H264, vorbis : Felejtős... kb 4fps
Cpu 1700Mhz, H264, vorbis : ez még mindig csak 11fps körüli... szal felejtős.
mplayer(www.mplayerhq.hu vagy mpf.dzm.hu):
Cpu 600Mhz, H264, vorbis : akadozik nézhetetlen.
Cpu dynamic(1Ghz és 1,7Ghz közötti tartományban ugrál), H264, vorbis : fps-t nem tudok írni de teljesen jó
Minden: lejátszó, codec meg beállításfüggő
[Szerkesztve] -
devast
addikt
válasz
ballor.hu #712 üzenetére
Wifi majdnem mindegyikben van, ha meg nincs 10-15k bele 1 kártya. 1024x768 az pont olyan mint 1024x 768
grafikai munkára imho nem nagyon alkalmas, de videózni, csinálni a mindennapos dolgokat teljesen elég. Láttam 1280x800 -as wide 15,4''-es képernyőt is, az is teljesen jó, csak kicsit szokni kell. DVI kimenet azon van amelyikre írják
Én még nem nagyon láttam, általában vga, és mellette néhol s-video/rca tvout. A videóról, tól függ milyen codeccel nyomják, mindjárt csinálok 1-2 tesztet, van 1280x720-as videóm h264+aac5.1 és wmv9(120fps)+vorbis. Hamarosan eredmények.(asztali 2,5Ghz-es a64-el h264 60-70% cpu-t eszik, wmv9 meg 40% körül)
[Szerkesztve] -
devast
addikt
Nah nálam van r50e.
''Voltam megtapizni Ósönbe ezt a csodát és bill alatt a műanyag borítás olyan 0,5-1mm vastag lehetett és belehetett nyomni, magyarán hibogott.''
Hát nemtom... lehet az valami hibás, vagy mutipéldány(keret belső nélkül) volt, de az én billem totálisan alá van támasztva... egyáltalán nem járnak be a gombok(és a bill alatti műjanyag sem jár semerre.). Teljesen elégedett vagyok, habár a fedél lehetne stabilabb is. Majd az idő megmutatja mennyire stabilMost formázok telepítgetek stb, ha valakinek kérdése van nyugodtan.
Btw, tapiztam usanotebook-ba valami 500k-s acer subnotit, és annak is totál bejárt a billjeMinőség felsőfokon.
[Szerkesztve] -
devast
addikt
Ez jó... hívom usanotit, aztán rögzítő veszi fel... háromnegyed5-kor mikor 6ig vannak nyitva... mi ez már...
-
devast
addikt
512 ramot vehetsz kb 13k bruttóért. Jobban megéri mint 512-eset venni +30-40k-ért.A boltban vásárlásnál valszeg kérhetsz bele, de ha azt kéred hogy a notit több rammal szállítsák(ergo nem a bolt rak bele +ramot mikor megjön a cucc, hanem az ibm pakolja bele szállítás előtt), akkor fizetned kell mint a katonatiszt. vga=> svideo átalakító?
Létezik most csekkoltam guglin(és valszeg működik is ha pénzért árulják), külföldön 50$ körül van, mo-n fogalmam sincs mindjárt csekkolok tovább.
Csak úgy 1 példa az átalakítóra [link]. Még távirányítót is kapsz hozzá
Lol... google ezt is kidobta csekkold le [link]
[Szerkesztve] -
devast
addikt
]Hidd el, legszivesebben használt t4x-et vagy renew cuccot vennék. De akkor bukta sulinet.
Btw ezt a HP-nál komolyan gondolják?
''Hibás képpontok a kijelzőn: A képpont (pixel) hiba a TFT gyártástechnológia hiányosságainak velejárója. Egyetlen gyártó sem garantálja (de törekedik rá) a teljesen hibamentes kijelzőt, így pár hibás képpont nem jelenti automatikusan a kijelző hibáját. A teljesen hibátlan kijelző sajnos pusztán a szerencse dolga. A HP a TFT kijelzők pixelhibáinak elbírálására a nemzetközileg használt ISO 13406 ClassII szabványt alkalmazza. Ez alapján kerül megállapításra, hogy egy kijelző hibás-e, vagy sem.'' -
devast
addikt
Hát nemtom... ez a hp több problémába is ütközik
Egyrészt nemtok tapizni, mutert meg nemtom vidékről gyakran felcipelni bp-re(240km). Meg ahogy így csekkolom ez a 6110 210 bruttó kategóriában van, akkor még ~30k a +2 év gar, táska 10-15k kutyafüle satöbbi... ennyi lóvé meg nincs rá(csóró fősulis vagyok evvan)... Még azért utánnanézek ennek a hp dolognak neten, de nem sok reményt fűzök hozzá.
edit: WinXP-ért sem vagyok hajlandó felárat fizetni.
[Szerkesztve] -
devast
addikt
Na voltam tapikörúton, habár csak fusi acer és asus gépet sikerült itt találnom. Nagyon röviden: az acer és fusi gépek billje sincs szinte semmivel alátámasztva, olyan érzés mintha át tudnám nyomni a gépen a gombot
Az asus gépnek stabil a bill-je. Lcd/fedő egyik esetben sem nézett ki valami stabil megoldásnak. Nem hajlítgattam erősebben, mert eltörött volna(így is elég hüjén néztek rám az eladók, vidéken a mosógépek mellet hujegyerek a notik fedelét b*zerálja...). Arról már nem is beszélek hogy az összes kopós fröccsöntött műanyagból volt, festve. Ha csak ez a baja az ibm-nek az még belefér. Viszont nem fog kettétörni a fedél, a zsanér bírni fogja, és ibm szervíz >>> Hp szervíz(egyes emberkék tapasztalataira alapozva).
Mod2-re: Angol IBM oldal szerint a garanciális időn belül bármikor kérhetsz garihosszabbítást, Magyar információkat összeszedve asszem vásárlástól számított 30 napon belül lehet igényelni.
Igazából nemtom... ebben a kategóriában kompromisszumokat kell kötni. Ennyi pénzér tökéletes stuffot senki nem árul(sajnos). És abban nem kötök kompromisszumot hogy hordozható legyen-e
[Szerkesztve] -
devast
addikt
Szevasztok rég jártam erre, de mivel valami notebook vásárlását tervezem sulinetben gondoltam írok 1-2 dolgot. Az elmúlt napot fórumozgatással töltöttem, nagyjából kirajzolódott előttem mi lesz. Azt úgy nagyjából felfogtam consumer kategóriában minőseget nem nagyon fogok kapni, business class cuccok meg nekem drágák. Nem igazán érdekel milyen 3d van benne, nem kell dvd író, legyen megbízható, masszív, minnél tovább képes legyen aksiról üzemelni(Pentium M nem celeron), garanciával nem igazán szeretnék szívni, nem mutiba veszem divatcikknek hanem használni. Van asztali gépem, szal nem DTR-re van szükségem. Subnotit tutkó nem kapok olcsón, főleg nem sulinetben, szal maradnak a 3 kilós csodák
Úgy ezen paraméterek alapján, kb minden gyártót kizártam ebben a kategóriában... Fröccsöntött műanyag csodákat lehet vásárolni, ami reped, törik minden baja van ez nem müxik az nem müxik etc...
Maradt talán ez[link]
Erősítsen már meg valaki abban, hogy ez már valamivel masszívabb mint a többi consumer class modell. Ehhez kapcsolódóan: Mennyit kóstál erre a gépre a gari kibővítés? Mert sehol nem találtam erről infót.
Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- PlayStation 5
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen házat vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Eladó ASUS TUF F15 Gaming laptop i7-11800H RTX 3050 Ti 32GB 1.5TB SSD
- Lenovo LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- 9430 2-in-1 14" QHD+ IPS érintő i7-1265U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS TUF F15FX506 Gaming laptop Rtx 3060 i511400 alaplappal bontás
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged