- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Rendkívüli terméktámogatást ígér a Nothing
Aktív témák
-
karib
addikt
Mé nem kattintasz pl. a linkelt oldalon (MR7500 Reviews) az egyik hivatkozott tesztre, pl. a THG-n talhatóra...? Tessék olvasni is, nem csak nézni :) Ott egy GeF2Go-val hasonlítják össze, de a számokat össze lehet vetni más, hasonló desktop környezetben futtatott tesztekével.
-
karib
addikt
A barátod többek között a Google, a gyártó oldala és a Neoseeker.com :)
[L]http://www.ati.com/products/mobilityradeon7500/reviews.html[/L]
Notebookban még nem láttam asztali videochipet, valamiért ilyen megoldással sosem játszanak. Igazából nem is tudom, miért, ha nagyobb gépekbe gátlástalanul beraknak szinte bármilyen más desktop alkatrészt... -
karib
addikt
IBM-nél T, X és Rp szériára jár 3 év, a többire egy - legalábbis fejből ez ugrik be. Az R a középkategória, az Rp a felsőközép, T a csúcs, Tp a max, X pedig az ultrakönnyű.
Szerintem utólag már nem lehet plusz garanciát venni, bár nem kizárt, igazából meg kell kérdezni egy IBM kereskedőt. Szintén kereskedőtől/szerviztől lehet informálódni hogy miként deríthető ki, hogy egy adott gép be van-e jelentve eltűntként, nekem HP notesz leinformálásában segített az AK-SYS. -
karib
addikt
A filmnézés elég erőforrásigényes (persze tömörítésfüggő), minimum egy 500-as P3-at javasolnék, de érdemes inkább még informálódni ilyen téren, nem értek nagyon hozzá. Tapasztalatból tudom, hogy egy 366-os mobil Celeronon szinte minden film döcög, a 600-as P3-on viszont csak egy-két problémásabb nyeklik. Persze mindenféle filterekkel stb. jóval erősebb gépet is lehet fojtogatni :)
70e körül már akár jó állapotú P2 300-400 gépek kaphatók, vagy kisebb max. defektekkel. Ha ebbe dobsz még RAM-ot, nagyon kellemes, persze a memória is pénzbe kerül.
100e körül már egész jó gépek vannak, 500-600 MHz is akár, ami nagyon kellemes tud lenni, jó esetben szerintem 100 ezerbe belefér egy 500 MHz-es gép 192-256 MB RAM-mal, ami alapvető igényekre tökéletes.
Nem árt figyelni, régen még nem volt alaptartozék az Ethernet, külön megvéve az is még kb. 5-8 ezer forint.
Használt gépben az akku mindig bizonytalan faktor - ha nagyon fontos az akkuidő, akkor jobb újabb vagy új gép után nézni, vagy olyat, amihez van plusz akku is... -
shev7
veterán
nézd meg a 60as hozzászólásom. Ilyen gépem van most ami Karib szerint 100-140 et ér.
Ez még korához képest nagyon jó állapotban van (5 éves tán, ha jól emlékszem), és az akksija is bírja egész rendesen.
Internethez, office-hoz tökéletes, viszont a NetBeans-t Eclipset már nem nagyon szerette.
Amit mostanában megtanultam az az, hogy a nevesebb gyártók termékei jók hosszú távon.
Sok helyen olvastam olyan használt ''nem márkás'' gépekről, hogy kb 2 év után meghalt az akksijuk. Sokan hozzáteszik, hogy csak hálózatról volt használva, mégsem jó már az akksi.
Szóval sztem ha használt gépet veszel vegyél IBM-t :)
:)) vagy vedd meg 1-2 hónap múlva az enyémet :)) -
karib
addikt
Ilyen kategóriában leginkább PII/Celeron 266-400 körüli gépeket lehet kapni az alábbi paraméterek kombinációjával:
- lestrapált esztétikai állapot
- kis kijelző
- halott akku
- kevés RAM
- kis HDD
Ettől függetlenül, még lehet jó darabot kifogni, attól függ, mire kell. Mondjuk ezek a gépek már mind SDRAM-osak, tehát viszonylag könnyen bővíthetők. A HDD-k már mind elavultak a mai sebességekhez képest, de sok RAM csodát tud tenni. 192-256 MB RAM teljesen használhatóvá tesz egy lassú HDD-s, gyenge procis gépet is.
Az akku fontosságát pedig te tudod eldönteni.
Aktív témák
Hirdetés
- Dell G3 3500 Gamer laptop szép állapotban dobozával. (i7 10750h, Gtx 1660ti, 16GB ram, 1TB ssd)
- Asus F15 FX516PR 15.6" FHD IPS i7-11370H RTX 3070 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- HP 635 laptop eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest