- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Aktív témák
-
shev7
veterán
Ha WiFi-t akarok rakni egy notiba, a mini PCI-os vagy a PCMCIA-s megoldás a jobb?
EGyáltalán, el tudom dönteni egy notiról ránézésre, hogy tud-e mini PCI-t? -
shev7
veterán
ne fájdítsd a szívemet :) éppen belenyugodtam, hogy csak szeptemberre lesz notim, mert nemrég befutott egy hűtő vétel amire nem számítottam. De egy ilyen jó ajánlatot kihagyni?? Na megyek gondolkodom kicsit :) (meg feltöröm a malacperselyt :)) )
MOD:
Bár ha elmenne a notim 100-120ért akkor már nem is kéne olyan sok.
Télleg nem számítod be? (csak vicc volt :) )
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
válasz
wassermann #116 üzenetére
Pedig a pöcök egér nem rossz. Túlságosan is a szívemhez nőtt. Ha néhanapján az asztali gépet használom, (vagy vki másét kell), mindíg nyúlok a G-H billentyűk közé. :) ilyenkor egy kicsit morci leszek, hogy lehetek ennyire hülye :D
-
shev7
veterán
-
shev7
veterán
Nekem van egy (számomra nagyon) fontos érvem az IBM mellett:
Még a 13''os kijelző mellett is teljes értékű ins/del/home/... billentyűket raktak a gépbe. A faterom Compaq-ján vhogy ezek nem fértek el, csak a billentyűzet szélén(ott is csak 5, talán az ins az amit vmi idétlen helyre az alt :F mellé tettek), pedig az 14''os. És ez még a jobbik megoldás, a hideg kiráz, ha ránézek egy olyan billentyűzetre ahol a pgup/pgdown hoz Fn billentyűt kell nyomkodni. -
shev7
veterán
Hát sztem nézz szét használt gépek közt is. Sztem én is használt gépet fogok venni. Pl. nemrégen láttam valahol egy T40-et fél éves volt (azaz még 2,5 év gari) 300k. A Dell D600-t meg 2 év garival láttam 240.000ért ha jól emlékszem. Most még a toshibákat is meg akarom nézni. Abból esetleg tud vki mondani egy modell-t ami a T40/D600 szintjén van?
-
shev7
veterán
-
shev7
veterán
nézd meg a 60as hozzászólásom. Ilyen gépem van most ami Karib szerint 100-140 et ér.
Ez még korához képest nagyon jó állapotban van (5 éves tán, ha jól emlékszem), és az akksija is bírja egész rendesen.
Internethez, office-hoz tökéletes, viszont a NetBeans-t Eclipset már nem nagyon szerette.
Amit mostanában megtanultam az az, hogy a nevesebb gyártók termékei jók hosszú távon.
Sok helyen olvastam olyan használt ''nem márkás'' gépekről, hogy kb 2 év után meghalt az akksijuk. Sokan hozzáteszik, hogy csak hálózatról volt használva, mégsem jó már az akksi.
Szóval sztem ha használt gépet veszel vegyél IBM-t :)
:)) vagy vedd meg 1-2 hónap múlva az enyémet :)) -
shev7
veterán
A kicsréléssel lehet megpróbálkoznék magam, bár nem tudom mennyire kell ilyenkor szétszedni, meg mennyire érinti a garit, de ha nagyon macera, akkor inkább lehet veszek egy drágább, de magyar/angol billes cuccot.
PS.: De akkor lehet magyar billentyűzetet venni, nem úgy kell szerezni, hogy vkinek van egy nem működő notija és abból kiműtöm? :) -
shev7
veterán
Gondoltam nem nyitok új topikot, hátha benéztek még ide és tudtok válaszolni.
Ha veszek egy notit, (legyen mondjuk Dell, vagy IBM :) ) de történetesen német a billentyűzete, és értelemszerüen nem szívesen matricázgatom, akkor a billentyűzetcserét meg lehet oldani vhogy? Pl szervízben megcsinálják, vagy lehet ilyen gombokat venni? :F -
shev7
veterán
most már csak arra lennék kiváncsi mennyit érhet az én IBM 600X-em.
pentium III 650-es
12Gb HDD
128MB ram
13.3 XGA TFT 1024x768
akksija kb 2 órát bírja alapjáraton -
shev7
veterán
hát nézegetve a kínálatot egyre inkább egy hsznált nem túl régi IBM-et céloztam meg, találtam is egy ilyet, kár, hogy még nincs meg rá a keret:
IBM Thinkpad T40 notebook
1300MHz Centrino CPU (1M cache),
256MB DDR333 RAM,
40GB 5400rpm HDD,
14.1'' XGA TFT,
Mobility Radeon 7500 32MB VIDEO,
Ultraslim CDRW-DVD combo,
5 órás akkumulátor üzemidő!
2.5cm vékony,
2.1kg,
kifogástalan állapotban fél évesen (még 2.5 év garancia van rá) eladó!
ár 300 esetleg 280
sztem nagyon jó ár érte, vélemény?
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
Azt tudtam, hogy fele annyi cache van benne, és belegondolva igazad van a speed step miatt, lehet hogy nem nyújt több + üzemidőt.
A két noti amit most láttam az AlbaCompnál:
Intel Celeron M 1.3GHz / 512kb cache
256MB DDR
30 GB HDD
14.1'' TFT (1024x768 felbontás)
DVD-ROM/CD-RW combo drive + DVD player és CD-RW szoftver
233.000 Ft+ÁFA
Intel Pentium M 1.5 GHz
256MB DDR
30 GB HDD
15.1'' TFT (1024x768 felbontás)
DVD-ROM/CD-RW combo drive + DVD player és CD-RW szoftver
289.000 Ft+ÁFA
bruttóban kb 70ezer a különbség, de lehet, hogy az 1,5ös Pentiummal szerelt modelből lehetne faragni, ha csak 14'' a kijelző.
A celeronos mellett szól még az áron kívül az hogy 25 dekával könnyebb :)
Egyébként van rá 2 év gari felárért 3 év. Ezek mien vételnek tűnnek? -
shev7
veterán
Az Albacomp oldalán láttam Centrinos gépeket amikben Celeron-M proci van. Ha a hosszú üzemidő a szempont, érdemes Celeront venni? Mennyit nyerek akkor, ha egy 1,2 es Celeron van a gépben 1,5ös Pentium helyett?
-
shev7
veterán
Húú! Akkor asszem alaposan kiveséztétek nekem a témát, nagyon köszönöm. Most már tudom mien irányban kell szétnéznem. Ha lesz vmi konkrét modell akkor szólok.
-
shev7
veterán
Na, nézelődtem tovább, erről tud vki vmit mondani? :
Intel Pentium-M Banias MOBIL CPU
Erről a Banias névről még nem hallottam, ez az Intel új mobil procija? -
shev7
veterán
Nekem is bejön az IBM X szériája, csak hát az ára....
Szóval ha van vkinek konkrét tapasztalata, azt továbbra is várom.
A kérdésem még mindíg, tud-e vki vmi infót az ECS notebookokról.
Valamint felmerült bennem, hogy jó-e a TabletPC. A jó-e úgy értem, hogy ebben nem Intel procik vannak, ezek a tipusok meddig bírják szuflával? -
shev7
veterán
Általánosságban kérdeztem, hogy mi legyen a szempont, ha nagy üzemidejü gépet akarok venni, mert a legtöbb oldalon nem találok üzemidőre utalást, illetve ezeket kétséggel fogadom. Illetve tapasztalatokat vártam.
Az én elvárásaim. Nem játékra akarom használni, és 3Ds maxot sem akarok rajta futtatni.
Viszont DivX-el jó lenne ha kibírna 2 órát, illetve ha szövegszerkesztek, meg WLan-on keresztül netelek akkor minnél többet.
Szóval nem kell nekem nagy proci meg sok RAM (256 bőven elég), télleg csak a fogyasztás most a szempont. :)
Ha tudtam volna, írtam volna okosabbat a bevezetőben
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
Még egy kérdés, mi a különbség a Pentium M, és a Centrino között?
Helyesbítek kettő :)
A Mobil Athlonokról van tapasztalatotok?
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
-
shev7
veterán
Notebook vásárlását tervezem a közeljövőben, és az elsődleges szempontom a hosszú üzemidő lenne (jó lenne min 5 óra). Tud vki ilyen paraméterekkel rendelkező notebookot 300.000-400.000 ezer között. (Először 300.000 alattot akartam írni, úgyhogy ha van, olyan is jöhet :) )
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged