Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• 1501N

tag

Sziasztok!

ricsi99 ötletén felbuzdulva sikerült másik modult szereznem. Azt azért nem is említettem, mert ahhoz is csak cseh és talán kínai oldalon találtam infókat. Könnyen lehet, hogy ezek nem igazán kerültek forgalomba.
    A csere ram végül ilyen lett: 8GB 2400MHz DDR4 Notebook RAM Crucial CL17 (CT8G4SFS824A)

A CPU z szerint dual channel-ben is fut. Úgyhogy örülök neki. Az furcsa volt, hogy a BIOS és a Windows is szétfagyott első induláskor. De azóta nem volt baj és rám teszt se fagy már szét, mint az előző modullal.

Úgyhogy eddig egész ígéretes.

• 1501N

tag

Sziasztok!

Elvállaltam egy hibás laptop javítását.. Odáig eljutottam, hogy valószínűleg a cserélhető memória modul a hibás. Lefagynak vele a memória tesztek, instabil vele a gép. Ami érdekes, hogy a bios-ig se jut el vele néha.
    Ezt a gyanús modult kivéve minden jónak tűnik. Viszont, jó volna pótolni a kieső memóriát és itt el is akadtam.
    A laptop egy T490, a CPU i5 8365U.
    A forrasztott memóriáról ennyit találtam, de a net se túl szószátyár a témában:
    wmic memorychip list full
    BankLabel=BANK 0
    Capacity=8589934592
    DataWidth=64
    Description=Physical Memory
    DeviceLocator=ChannelA-DIMM0
    FormFactor=12
    HotSwappable=
    InstallDate=
    InterleaveDataDepth=
    InterleavePosition=
    Manufacturer=Micron
    MemoryType=0
    Model=
    Name=Physical Memory
    OtherIdentifyingInfo=
    PartNumber=4ATS1G64HZ-2G6E1
    PositionInRow=
    PoweredOn=
    Removable=
    Replaceable=
    SerialNumber=00000000
    SKU=
    Speed=2667
    Status=
    Tag=Physical Memory 0
    TotalWidth=64
    TypeDetail=128

Milyen modult érdemes venni hozzá?

Ha jól értem, a CPU 2400MHz-ig tudja kezelni a memóriát, a forrasztott viszont 2667-ig tudna menni. Az időzítésekről meg végképp nem találtam semmit. Gondolom érdemes lenne 8 GB-ost venni.

Üdv!

Új hozzászólás Aktív témák