- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Második bétánál jár a One UI 8
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
teptep
senior tag
válasz
ImACeltic #16183 üzenetére
Ha továbbra is dobálja a netet, akkor meg kell nézni:
Gépház, Hálózat, középen fent: Tulajdonságok, és ami lényeges (példa adatokkal):
Protokoll: Wi-Fi 5 (802.11ac)
Hálózati sáv (csatorna): 5 GHz (60)
Összesített kapcsolatsebesség: 866/866 (Mbps)
És az itt megadott csatorna terheltségét lehet ellenőrizni, illetve a protokollt váltani, vagy átállni a 2.4 GHz sávra. -
teptep
senior tag
válasz
ImACeltic #16181 üzenetére
Akkor én félreértettem. Én sávválasztás alatt azt értem, hogy 2.4 vagy 5 GHz, illetve azon belül a különféle protokollok: n, ac, ax... A csatornaválasztás pedig akkor jó, ha például egy bérházban a router nem tudja automatikusan kiválasztani a legcélszerűbb csatronát. Ilyenkor egy mobilos wifi analyzerrel szoktam megnézni, hogy melyik csatorna a legkevésbé terhelt. Akkor neked nincs is 5 GHz sávod?
-
teptep
senior tag
válasz
ImACeltic #16179 üzenetére
"Ha nem jön be az előző módszer, akkor megpróbálom ezt is." Nem igazán ezt írtam.
Ha nem jön be a sebeség csökkentés a routeren, akkor a laptop oldalon is hiába fogod csökkenteni. Én azt írtam, ha bejön a sebesség csökkentés a routeren, akkor tedd vissza a routert max-ra, és a laptopon állítsd be ugyan azt a csökkentett protokollt. (Persze csak akkor, ha azt szeretnéd, hogy más eszközöket ne érintsen a kapcsolat korlátozása.) -
teptep
senior tag
válasz
ImACeltic #16176 üzenetére
Igen, az egyik megoldás, hogy a routeren lekapcsolod az 5 GHz sávot, vagy a wireless mode opcióban lejjeb veszed a protokollt. Ha ez bejön, akkor sajna az összes eszköz (laptop, mobil) a csökkentett sebességgel fog kapcsolódni. Ha azt szeretnéd, hogy csak az adott laptop kapcsolódjon alacsonyabb protokollal, akkor csak a laptopon kell lejjebb venni a sebességet:
Start menü, jobb klikk, Eszközkezelő, Hálózati kártyák, Wi-Fi adapter, Speciális fül...
És ott keressél olyan tulajdonságot, ahol a kapcsolat frekvenciáját és a protokollt tudod automatáról konkrét értékre módosítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Synology NAS
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hardcore café
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- További aktív témák...
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Dell WD19S / 180W adapter
- Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3 Dock Gen 2 40AN dokkoló
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- CSL50/CSL52 LA-E801P Rev: 1.0 laptop motherboard
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP 250 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest