Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Thunderzolee

veterán

válasz turbobusa #6797 üzenetére

Tegyél fel egy CPU-Z-t, azzal ki lehet olvasni, h milyen proci van benne, mekkora L2 tárral.
    Celeronokban 128KB, 256KB L2 tár van. (Ha ez valami P3-as klón, akkor lehet akár 512 is, de nem hiszem.)
    P4-esekben 512KB van, és ahhoz, h egy gép jól használható legyen, a szakirodalom szerint 512KB-1MB L2 tár kell.
    Celeronban FSB is kevesebb lehet, mint egy "igazi" P4-esnek.

De lehet felesleges, annyira régi a gép, h akármit csinálsz vele, nem sokat gyorsulna a lassú merevlemez miatt. A ram bővítése az jó ötlet, 768MB-al már elfutkároz a Win.

Ha újrarakod az oprendszert, drivereket találtál már hozzá?
    Esetleg ha van egy másodlagos merevlemezed, előbb tedd azt bele, tegyél fel arra egy XP-t, és ha minden driver megvan, akkor legyalulhatod az eredeti merevlemezt is.
    Ez csak elővigyázatosság, nehogy sírás legyen a driverhiány vége.

Esetleg egy Win 7-el is megpróbálkozhatsz (32bitessel), lehet felismer mindent, akkor nem kell driverekkel vacakolni.

4ezerért 512?
    Atyaúristen..
    Ennyiért majd' 4GB DDR3-at lehet venni.. :O

darvak:
    Mivel Samsung oldalán nincs fent (az angolon se), csak Google találatokat találtam én is, be akartam linkelni, hol írták pl, h alapkiépítésben mennyi ram van/volt benne, vagy h hol írták, h a billentyűzet alatt vannak a ramok, de már ne kelljen megkeresnem, jó sok idő elment vele amúgy is. :/
    Szörnyű a Samu, h nem képes a régi gépeihez is terméktámogatást adni. :(((

Ja igen, sok esetben "fejből nyomom", a chipsetek, processzorok számozása, tulajdonságai nem bonyolult, sokat kell olvasni hozzá, de mivel rendszeresen követem az infós cikkeket, könnyen eligazodok.
    De ezért csináltam pl ezeket a listákat, h ne kelljen keresgélni neten, itt egyben vannak.

Írtad, h a 845GV-t hol olvastam abban, amit linkeltél a notiról.
    Ezt nem értem, a notiról nem linkeltél semmit. :F
    Valamilyen adatlap volt Googlen, ill. más angol fórumokon is az SD ram jött elő, mint ebbe a gépbe való memóriatípus.

Új hozzászólás Aktív témák