- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bendegúz_50
tag
válasz
Illissius #1229 üzenetére
Szia!
Nekem volt egy ilyen laptop hibám, hasonló jelenséggel azzal fűszerezve, hogy nem csak csíkok jelentek meg rapszodikus módon de ahogy forgattam, hajtogattam fel-le a képernyőt el is sötétedett az élet rajta.
...sajna szét kell szedni és a csatlakozó fólia érintkezőket vissza kell csúsztatni a helyükre. ez egy olyan átlátszó fóliás dolog aminek a végződése be van vonva rézzel ill. ott nincs védőfólia és az csúszott ki vagyis hol érintkezett rendesen hol meg nem, vigyázz meg ne karcold és nehogy megtörjön miközben munkálkodsz vele mert marha vékony és elég érzékeny a bajra
Ez a hibajavítás nálam megoldott minden gondot szerencsére.
Persze előtte próbáltam drivert frissíteni...teszteltem...mindent csináltam vele csak hogy megússzam a szétszedést.
.nem sikerült
De megérte, soha többé nem jött elő a hiba ezek után.
-
Bendegúz_50
tag
A hőelem az egy "termo elem" amit rá szoktak szorítani egy kis csavaros bilincsel vagy csak ragasztják a hűtőbordára. Ennek az a szerepe, hogy hő hatására megváltozik az ellenállása és ez indítja teljes gőzzel a ventit.
A fordulat szabályozó áramkör úgy van kialakítva, hogy figyeli az ellenállás változást és egy bizonyos hőfokon túl teljes feszültséget kapcsol a ventilátorra, Más fajta szabályzó is létezik pl. a hőcsöves, de a tiéden szerintem nem olyan van
Ha viszont erősebb 3D alkalmazásnál fullban pörög - ahogyan írod - akkor ez az ötlet nyilván nem nyert.
Szerintem nézzél meg egy "típus totyikot" biztosan másnak is van ezzel gondja, hátha okosabb tippet kapsz
-
Bendegúz_50
tag
van hogy akár 85-90 fokra is melegszik játék közben!!! na ez tuti hogy nem normális, meg fog főni a darab egy idő után akár game gép akár nem.
Meg kéne nézned a BIOS-t és kikapcsolni a venti szabályzást ill. ha erre van lehetőség ott beállítani maximumra, terhelés függetlenül.
Elképzelhetőnek tartom, hogy amikor nyomsz egy játékot nem teljes fordulaton megy és ez okozza a jelentős túlmelegedést....még egy buta ötlet: nem ártana megnézni, nem esett e le valahová vagy nem lifeg, lazult-e le a bordán lévő hőelem....
-
Bendegúz_50
tag
Szia!
Hogy mit nézzél meg...hát a típust
Nekem is volt olyan laptopom, hogy szinte forrt egyébként rendesen ment de zavart.
Kerestem egy "róla" szóló fórumot és ott találtam is nagyobb proci hűtőt amit bele lehetett eszkábálni mielőtt leolvadt volna a vas...működött vele de úgy gondoltam inkább eladom.
Meg is történt a srácnak már több mint egy éve jól muzsikál...lehet, hogy hiba volt eladni...?Sajnos ettől okosabbat nem tudok mondani, lehet hogy a tiéd is hasonlóan jól sikerült széria...
-
Bendegúz_50
tag
válasz
raczger #1169 üzenetére
Aha...akkor lövésem sincs...
Nekem volt már hasonló hibám (nem zárta az érintkezőket rendesen a gumilapra gőzölt vezető réteg) akkor én ezt egy csokipapír darab+pill. ragasztós fogpiszkáló segítségével orvosoltam és nem volt vele baj azután...
Egy dolog még eszembe jutott közben: próbáltad már sima alkohollal megpucolni az érintkező felületeket?
...hátha...
-
Bendegúz_50
tag
válasz
raczger #1158 üzenetére
Szia!
Hm...érdekes egy hiba az tuti!
Ne nézz hülyének
de megnézted, hogy rendesen felfekszik az érintkező felületre a bill. sor?
Esetleg párás helységben volt 2 hétig?
Nem ejtette le valaki?Ilyesmik jutnak eszembe ha bele gondolok na meg a jó öreg "KH" lehet ennyi a gond összesen.
Mit szólsz?
-
Bendegúz_50
tag
-
Bendegúz_50
tag
válasz
muskatb #1159 üzenetére
Szia!
Elöljáróban itt nézheted meg [link], hogy minden driver rendben van e a gépeden ill. innen telepíthetsz ha gyanítod hogy valamelyik megsérült.
Először csak a videókártya rosszalkodott panelillesztéseknél, néha beütött a kékhalál...ez nem videókártya gond inkább memória probléma
két hetes vírusos időszakom is (NOD ellenére...), a víruskeresők adatbázisát mindig frissíteni kell ill. beállítani, hogy önmagától frissüljön, de a Te hibád nem vírustól származik, tipikus hardver hiba.
Az hogy mennyit lát, lásson memóriából a vas be tudod állítani a biosban. De ekkora "mutáció" ahogyan írod csak hibás rammal fordulhat elő vagy hibás foglalattal.
Nem ártana sőt kifejezetten hasznos volna egy mem tesztet lefuttatnod!
-
Bendegúz_50
tag
Szia!
Véleményem szerint a leírtakból arra lehet következtetni, hogy összetett a problémád
1. Valószínű, hogy nem kielégítő a proci hűtésed (koszos a venti vagy kontakthibás a csatija ezért amikor gondolja éppen leáll...vagy a szabályzó hőelem hibás)
2. Ezeken kívül vagy rossz esetben az említettek egyikével másikával párban van egy boot vírusod. Én már jártam így. A vírusgyanú esetében floppyról kell formattálni és utána lemezről feltolni az xp-t!
3. Táphiba
Hirtelen ezek jutottak az eszembe, nem ártana először egy DOS-os formatt neki
Majd írj mire jutottál
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Probook 450 G5 - 15", i5-8250U, 8GB RAM, 128GB SSD
- Elegáns és Erős: MSI Prestige 15 Creator/Gamer Laptop makulátlan állapotban.
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged