- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Yettel topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
bega82 #18738 üzenetére
Ebbe a töltős dologba belefutottam én is anno egy HP 8540w-vel. Cseréltem, de töltőt nem tudtak hozzá adni. Így bementem az Aquaba és vettem egy 65W-os töltőt, gondoltam én csak elég lesz. Hát kiderült, hogy nem. Ugyanis a laptop kiírta, hogy a töltő teljesítménye kevés ezért korlátozza a laptop teljesítményét. Megnéztem a gyártó honlapján és elég keményen 120,150W-os töltőket írt. Sikerült vennem használtan egy gyári HP 150W-os töltőt és a teljesítménykorlát feloldásra került
Ha pasztázás és a venti csere nem hoz javulást, akkor a rézhűtőt is javasolt lesz cserélni.
Amúgy milyen HP Workstation ez amiben Intel Xeon proci van? -
válasz
bega82 #18738 üzenetére
"Pyttawrx" jól írta.
Ez egy "workstation gép" ezt nem tudod agyonverni... ne csináld azt hogy 0-ra lemerített aksival 100% terheled és semmi baj nem lesz. -
válasz
bega82 #18735 üzenetére
Szia ez workstation gép. Ennek van hőtermelése. De ha nem tudod mivel, és mikor volt pasztázva és kitakarítva, akkor érdemes jó minőségű pasztával (mx-4, noctua nt-h2, vagy tg kryonaut), plusz ha van/kell, akkor a thermal pad-eket is cseréld. Egy korábbi hozzászólásban leírtam, hogy miért nem jók általában a hűtőpadok. [link]
-
válasz
bega82 #18735 üzenetére
150W -os töltő az teljesen jó.
Gflops is jó... azt jelzi hogy rendben van minden.
Furmárkot szerintem hanyagold... az már nem lenne egészséges egy ilyen régebbi cuccnak.
Sima 3trémárk vagy ilyesmi max ,de ha eddig hibátlan volt a 3d akkor ne is eröltesd.Szerintem ne bánsd a notit... elég jó teljesitménye van ami hőtermeléssel jár.
Ha nagyon zavar a hűtés hangja akkor azzal talán tudod csillapítani ,hogy veszel a noti alá egy hűtőpadot ,vagy szoftveresen leszabályzod a gépet ,de szerintem fogadd el hogy ilyen. -
válasz
bega82 #18733 üzenetére
Cpu-z vel szépen látod az órajeleket
Intelburn test -el pedig felt tudod fűteni.
Amikor fut akor látsz ilyen gflops értékeket
Ha azok csak kis mértékben változnak és nem látszik az órajeleken hogy a cpu-visszavenné a minimumra az értéket akkor jó a hűtésed.
Amugy ez ha jól látom egy komoly laptop ,ami melegedni is fog töltőröl terhelés alatt.
Tesztelned kell ,akkor derül ki mi van.
A töltő ha forrósodik az még nem baj... azt nézd meg ,hogy mekkora watt ,vagy amper van rajta feltüntetve ,hogy elég a a tiédhez.
Gagyi töltő is lehet jó csak a csatlakozása jó legyen és ne terheld túl mert belehal
Csatlakozó hibát meg úgy látod ,hogy maga a töltö fej forró ... de az álltalában akkor belűl meg is olvad.
De ez pici hiba százalék mert ha ott gond van akkor valami elovad rögtön és elmegy a töltésed is -
válasz
bega82 #18731 üzenetére
Elöször is mindenféleképp tegyél fel valami programot ami kiirja a cpu és ha van gpu höfökokat.
Másodszor valami tesztprograam terheld le a cpu +majd a gpu +majd mind2 egyszerre.Esetleg az is segitene ha elárulnád a laptop tipusát.....
Ezen felül.. a laptopokat álltalában van 2 fajta energiabeállitás:
Akku: ilyenkor a rendszer igyekszik miél jobban csökkentnei a teljesítményt....
ahogy lehet leveszi a fényerőt/ orajelet /gpu sebességet ilyesmiHálózat:
Itt meg az elérhető maximális teljesitményA hűtési profilt (ventillátor sebességet is ) szabályozhatja
Mindenféleképp elöször számszerűen kell látni a hőfokokat ,utána lehe továbbmenni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPad topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Elemlámpa, zseblámpa
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- HP notebook topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Szép Hp Pavilion 15-eg Kis Gamer Laptop 15,6" -45% Bivaly i7-1165G7 16/512G FHD IPS Iris Xe
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- TUF F15 FX507ZI4 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe gar
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest