- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi99
addikt
válasz
Pyttawrx #19327 üzenetére
Mint irtam 2* ,probáltam ,dos alatt és bios ban is frissiteni... felesleges a win-el probálkozni , íróval tettem rá az a8 at /bios dump/, az megy... mind1 ,holnap megy vissza a gazdihoz.. ha meg nem tetszik neki akkor vigye máshová ,én már szívtam vele ingyé 4-8 órát
-
ricsi99
addikt
válasz
Pyttawrx #19325 üzenetére
Mint irtam
Win ,dos ,biosban:
Lefut a frissités ,de amikor ujraindul a gép és bejön a dell felirat akkor nem fut le a tényleges bios frissités...
st3v3np3t3r
találtam frissebbet de nem jóhajlandó indulni... ec biost meg nem piszkálom ,ha nem muszáj
ami rajta volt azt hiába pucoltam ki ,ha visszarakom azzal sem indul.
Spico csak extra infó... kapott utána egy friss win-t rendes sorszámmal ,azt megette ,de tesztelni ha feldobok egy wint azt nem regisztrálom addig amig minden nem tuti -
ricsi99
addikt
válasz
st3v3np3t3r #19318 üzenetére
compatible... telefonról (s)nem gépelek hibátlan
-
ricsi99
addikt
Help!
Dell Latitude 7440
Bejött ,hogy se kép se hang (win frissités-ig hibátlan ment)
Külső íróval (bios dump) tettem rá egy másik biost.
A8-as verzió... azzal elindul
Kb 20mp a boot idő,de aztán megy.
Ez az egy verzió megy... már vagy 20-at rápróbáltam.
Most az a gondom ,hogy nem tudom frissiteni az újabra szoftveresen
Próbáltam win alól... szépen lefut és ujraindit ,de nem történik semmi
Ugyan ez dos alól ,és biosból is
Az utolsó művelet hiányzik
Az eredeti biossal , ha kipucolom se indul
Mi szivathat egy dell-el ,hogy nem enged softwares-en irni?
Biosban ilyen opció nincs ,és mindenhol hibátlan lefut ,de a dell logónál nem kezd el frissiteni -
ricsi99
addikt
válasz
XP NINJA #19305 üzenetére
Mit jelent az hogy "mozgatod"?
Ilyenkor amúgy rögtön valami live linux-al is megnézném ,ha ott is csinálja akkor kijelzőre tippelek
Ha ott nem akkor első körben kilőném az összes létező win/bios energiagazdálkodási funkciót ,ha meg nem oldja meg akkor driverekkel kisérleteznék... sajna az intel vga-nak néha egy 2d-s megjelenítés is okozhat problémát -
ricsi99
addikt
igen 8 pines
ugy keresd hogy 8 pines felxibilis kábel
itt egy kép
Condrád,vagy egyéb
ilyen helyeken is van -
ricsi99
addikt
Működő gépbe nem dugdosunk kábelt....
Ha megnézted a szalagkábelt és látod hogy sérült akkor kell csak cserélni
Kábel amugy maga szabványos csak azt kell megszámolod ,hány szál megy benne és milyen hosszú... gondolom 1mm az osztás... goggli meg segít.. abszolute nem tipusfüggő hál isten ez -
ricsi99
addikt
Gondolom elötte működött minden rendesen.
Én szétszedném és nagyon megnézném ,hogy a touchpad szallagkábele nem sérült e meg amikor szétszedted összeraktad... ha igen akkor inkább ne kinozd.. mert csúnya kárt (szervíz) okozhatsz ... ha csak a kábel "gyűrődött" meg akkor max 2 ropi szállitással egy új kábel.
Ha meg rendben találod a kábelt akkor inkább ,huzd le addig a touchpadot és vidd be egy szervízbe. Normális helyen ingyenes a bevizsgálás. Én 2 hibára tippelek.. 1.) szalagkábel .2) ez a ritkább ,hogy az az ic ami ellátja feszültséggel az a rövidzárlat miatt már nem tud annyi áramot adni... azok se drága cuccok ilyen 500ft-1000Ft-tételek... addig amig csak cserélni kell ,de ha uánna kell az többe fog fájni a szervíz dij miatt. -
ricsi99
addikt
válasz
st3v3np3t3r #19282 üzenetére
Ja ja... Sony , probook, msi ...azért csinál érdekes kábeleket ,hogy véletlen se lehessen mezei kilyelzőt bepakolni...
-
ricsi99
addikt
válasz
schottgun #19284 üzenetére
Reflow= csak rámelegítenek elönye aránylag olcsó és ha jól csinálják nincs vele gond ,én speciel ezt javaslom
Reball= itt chip le , és új golyok fel ,chip fel... nem olcsó muri és tényleg csak drága lapokon érdemes
Gpu csere= szerintem amennyiért profin megcsináljék ,egy másik lapot veszel
-
ricsi99
addikt
válasz
75kokoko75 #19262 üzenetére
A laptop uefi módba van kacsolva a "boot" résznél a biosban... rufussal formázd meg a pendrive-t amit telepíteni szeretnél és ott fugyelj hogy uefi legyen... vagy a noti biosát a boot résznél tedd leagacy ra.
-
ricsi99
addikt
-
ricsi99
addikt
válasz
quailstorm #19247 üzenetére
-
ricsi99
addikt
válasz
Sixkiller6 #19238 üzenetére
Szerintem ,ha legközelebb viszed/vagy magad csinálod, a notit tisztitani/ujrapasztázni a "cmos" elemet is cseréld..ártani nem árthat és párszáz ft-s tétel általában
-
ricsi99
addikt
válasz
st3v3np3t3r #19236 üzenetére
Mit írtam ne vitassuk itt a témát mivel nem vagyunk egy szinten ,maradjunk a fórum témájánál és segítsünk a kérdezőknek ,több szem többet lát alapon.
-
ricsi99
addikt
válasz
st3v3np3t3r #19234 üzenetére
Drága barátom ez csak úgy lehet , hogy a te kizárólag lexikális tudással rendelkezel... itt ezennel én le is zárom a további párbeszédet.
-
ricsi99
addikt
válasz
st3v3np3t3r #19232 üzenetére
Lemerült cmos elem/windows frissités... soroljam még azokat a hibákat amiket már megtapasztaltam ami megváltoztathatja az indítási sorrendet ...
"kizárható lenne mint hiba" ..akkor szerinted???? -
ricsi99
addikt
válasz
Sixkiller6 #19230 üzenetére
Ez az uefi inditás... hdd-t ellenőrizd ,vagy a boot sorrendet
-
ricsi99
addikt
válasz
Pyttawrx #19223 üzenetére
Az biztos ,hogy a vga nak annyi.. de oda csak paszta kellett volna ... de amatőr módon lett elötte kicibálva a hűtő ami frankón el is körbült ,gondolom ezért hézagolta ki azt a 2mm-t... mind1 gazdájának mondtuk ,hogy gratulálunk ez előző szakihoz.. alaplajavitás (uj vga chip fel) meg igencsak zsebbenyúlos lessz ,és nem 100! hogy jo is lessz... így inkább lemondott róla... estére még volt egy lenovó is... abban csak a tisztelt kollégék (megjavítani nem tudták) de elfelejtették a memóriavédő fémkupakot visszarakni normálisan... minek eredményeképp amikor levettem a gép hátulját ,ott hempergett az alaplapon... isteni szerencse hogy semmit se zárt össze... szóval ami a tanunlság... pistike kisöccse is tud gépet szerelgetni mert miaz... a b&zi szervíz meg k@rva drága...
-
ricsi99
addikt
válasz
st3v3np3t3r #19206 üzenetére
Egy alap win10 +1 bönngésző bele kell férjen 3Gb ram-ba . Mondjuk a vga is levesz de swappolás nélkül el kell vinni egy videót az tuti.
Persze agyon lehet csicsázni mindenféle induló/futó progival is.Lejjebb viszont már volt egy hasonlo poszt... kis emlékeztető: ez egy core2-es gép ...ergó ddr2-es ram ,amiből lehet meg se eszik 8-at ,azon felül horror árban van 2*4Gb ram.
Gyanítom nem volt a kezedben rég óta ilyen gép amin csak a webcam és a youtube megy.
Ilyen gépen a terhelést kell csökkenteni (win7) és mivel intel bátyó eléggé szivat vga driver téren ,azérrt is jó a win7 mert ahhoz tuti van működö driver.
Saját példám... csak egy szutyok haswell procim van ,de win7 alá elég ,és az összes hirtelen megnyitott program ,amivel indul a gép (van bőven) + böngésző és igy járok 3gb-nélHa elég erős a proci akkor a 720p sem akadály....
-
ricsi99
addikt
válasz
tata93 #19186 üzenetére
Postázd akkor
Pyttawrx is jó szakember -
ricsi99
addikt
válasz
tata93 #19184 üzenetére
Ne nyulj alá! Ki kell venni az alaplapot ugy visszaigazítani és úgy tedd vissza a lapot!
Ha csak vakon matatsz úgy nagy kárt is okozhatsz!
Szépen ki kel nyitni a fület ,visszacsúsztatni majd lecsukni!
Ha csak tuszkolod vissza minimum a szalagot elb... szúrod , ha meg a csatlakozót is eltöröd az nagyon sokba fog fájni! Pont most csináltam egy hasonló ..."bedugjuk oszt jó van" módszerrel összerakot gépet... szerinted 3 óra műszerészkedés +a leégett alkatrészek cseréje mennyibe fájt a delikvensnek? -
ricsi99
addikt
válasz
tata93 #19181 üzenetére
Ha az első képet megnézed ,látod hogy egy szép széles "szalagkábellel" van összekötve az alplap és az oldalsó usb/audio kimenet. Azon van egy kis barna fülecske amit ha jó látom felfelé lehet kinyiti. Ha nem tudod hogy kell a youtube-n nézd meg.. azt óvatosan nyisd ki és az alsó felén ha jól látom told vissza a helyére... legalábbis "koppanásig" hogy benne legyen. Ha ez nem oldja meg ,akkor ellenőrizd a kábel másik végét is... annak is ugyan ilyen csatlakozóba kell mennie
Ézd meg a posztba a képeket -
ricsi99
addikt
válasz
st3v3np3t3r #19175 üzenetére
Az összes létező drivermizeráló programot... mind1 majd a gazdája szopik vele
gregory91 : Ha csak megemlíted ,hogy nem win az userek 99% kitér a hitéből
st3v3np3t3r : már le volt gyalulva a hdd... az adatmentő programjaim sem tudtak mit kezdeni vele
-
ricsi99
addikt
válasz
Pyttawrx #19172 üzenetére
Megy vissza a tulajnak... igy is elb@sztam vele egy napot.... ingyé
1.) Ha a recovery particiót nem törölte akkor mindketten boldogabbak lettünk volna.
2.) win10 alatt nem megy a registry trükk... i love you microfos
3.) linux alatt hibátlan megy a fényerőszabályzás ,de a gondolatától is rosszul van mert mi van ha nem megy a fészbuk? hogy telepíti ujra?
4.) amúgy is csak kijelzőcserére hozta elsőnek hdd nélkül... mert a sok privát cuccát nehogymá valaki lássa...mintha érdekelne ... és Wint majd pakol fel ő -
ricsi99
addikt
-
ricsi99
addikt
válasz
tsiga18 #19160 üzenetére
Ezt a hibát jó lenne minnél hamarabb elhárítanod.
Szét kell szedni a gépet és a zsanérokat megolajozni/meglazítani kicsit ,aztán a rögzítő csavar anyákat szépen vissza kell ragasztani
Sok notinál szépen megszorul és ez után ki is tépi a helyéről a rögzítő csavarokat aztán törik a ház is. A képek alapján ez szépen el is kezdődőtt.
Jó kis 2 komponensű ragasztó kell , és szépen meg lehet csinálni hogy ne látszódjon kívülröl... -
ricsi99
addikt
válasz
Carpower300 #19154 üzenetére
Cseréltél benne memóriát?
-
ricsi99
addikt
válasz
Graphics #19137 üzenetére
Másképp.
Hiába huzom ide oda kézzel a csuszkát ,semmi nem történik.
Biosban 0 állitási lehetőség, ha benne van az akksi ,ha nincs semmi difi... boot szép világos ,betöltő képernyő közben lesötétül és kész
Intel itg vga , linux alatt is oké ,suép világos ,s ott tudom állitgatni a fényerőt szépen ,a vga gyorsítás is megy mert szépen játsza a hd videokat, ,ha nem menne a gyorsitás akkor meg max diavetités lenne
A sony nak van erre valami külön segédprogramja esetleg? -
ricsi99
addikt
válasz
Z$OLTI1988 #19131 üzenetére
Ha van benne "turbo memory" azt vedd ki... aztán érdemes az összes energia szabályzást kikapcsolni ha win10-el küzdesz... végső esetben ssd-vel is kipróbálni... aztán linux -al... a kattanás az hogy kirakja parlolópályára a fejet.... ha megszünik az árramellátás egy pillanatra akkor hallanod kell ,hogy újra "bootol" kerreg egy kicsit a hdd.
Probáld a biosban csak kicsit megmozgatni a hdd.t hátha csak kontaktos a hdd alaplapi csatlakozó -
ricsi99
addikt
válasz
elbandi2 #19125 üzenetére
Létezhet olyan:
hogy olyan helyre is jutott paszta ahova nem láttad és igy nem is tudod tisztitani
tönkre is mehetett a kijelző
Az alaplapon az energiaellátása is sérülhetett... mivel ha ki is van kapcsolva a noti a kijelző akkor is kap áramot....
Ha úgy érzed ,hogy a tisztitás pasztázás az biztos jó akkor irány a szervíz...
Sok helyen ingyenes a bevizsgálás... s egy kijelző cserével rögtön kibukik a hiba -
ricsi99
addikt
-
ricsi99
addikt
Érdekes hibába futottam bele
Sony Vaio VPC noti.
Most kapott egy vatta új kijelzőt
Inteles vga , nincs mellette semmi.
Az a gondom ,ha felteszem a drivert akkor leveszi a fényerőt minimumra a windows....
Ha nincs fent a driver akkor minden jó ,szép fényesen megy a kijelző
Biosban hibátlan , telepités közben hibátlan , linux alatt hibátlan.
Sajna a sony törölte a drivereit ,igy csak ősszevadászgatni lehet a rávalókat.Létezhet olyan sony feature ami ezt előidézi? Mittomén :speckó driver , vagy valami kiegészítő progi , ilyesmi....
Hardwaresen már kínomban procit is cseréltem ( Intel® Core™ i3-370M ) , biost is átnézetem /resetteltem stb...
Gyárilag úgy néztem ,hogy win 7-es volt a cucc de létezik rá win 8-as driver isakármit csinálok ,alacsony fényerőn marad a kijelző ,és a win softwares fényerő szabályzására nem reagál.
-
ricsi99
addikt
válasz
jackbacsi87 #19118 üzenetére
Szerintem nincs ilyen kábel
Ha már szétkaptad a dokkolót... nem lehetséges hogy azon van még töltő áramkör is azért tölti az akksit? -
ricsi99
addikt
válasz
st3v3np3t3r #19048 üzenetére
Ha sokáig forrasztod hidd el szétpukkad
-
ricsi99
addikt
válasz
Marchello19 #18965 üzenetére
a kábel az standard semmi extra
Mind1 milyet teszel bele. -
ricsi99
addikt
válasz
Kezdő vagyok #18953 üzenetére
Elsőképp én egy pen-drive ről futtatható live-linuxot néznék meg, hogy ott stabil e.
Másodjára meg egy másik vinyó+másik os kombinációt -
ricsi99
addikt
válasz
st3v3np3t3r #18949 üzenetére
Már lassan az "ide" portos cuccok kiszorulnak/tönkremennek.
Pl célgépek vézérlésére befogott "pc"-k. -
ricsi99
addikt
válasz
st3v3np3t3r #18944 üzenetére
SSD előnye nem az átviteli sebességben rejlik ,hanem az elérési időben
-
ricsi99
addikt
válasz
st3v3np3t3r #18940 üzenetére
Fucsa cikkeket olvasol.... linkelhetnél egy párat, tudás sosem árthat.
AHCI a trim miatt lényeges.
Egy gép "sebessége" a komponensek sebességéből áll.
Egy core-2 es gép is szárnyra kap ,érzetre ... viszont láttam már 4-gen i7 es laptopot leölve egy 320-a 4000-es wincsivel.. na ott eluntam magam rendesen mire betöltötött a win... egy cigiszüet után már neki is lehett állni az adatmentéseknek. -
ricsi99
addikt
válasz
st3v3np3t3r #18938 üzenetére
Az nincs ,csak van egy kompatibilis csatló port... ha neked egy adott gépnél egy adott vin-el ,egy adott kompatibilitási hiba előjött abból ,nem kell ilyen konzekvenciát levonni.
1000 és 1 gépbe raktam már ssd-t ,régi ócskavasakba is... volt ,hogy nem ment mindennel ,de azért belekerült. -
ricsi99
addikt
válasz
st3v3np3t3r #18934 üzenetére
"SSD-k nem mennek ide-n. Az az átvitel túl lassú nekik. Ezt tapasztalatból írom."
Ezzel nincs baj a így gondolod, de ne írd le mert "nem teljesen igaz" -
ricsi99
addikt
válasz
Pécsi gyerek #18925 üzenetére
Lehet nem sikerült olyan jól az a csere ,vagy csak nem jól dugták vissza a billentyűzet kábelét.
Nem olyan sípoló hangja van mintha nyomnál egy gombot folyamatosan?
Ha igen akkor szét kellene kapni a gépet s lehúzni a billentyúzet kábelét ,hogy mi a helyzet.
De csak akkor csináld ha tudod mitt kell csinálni és nem garis a gép.
Ha garis akkor visszavinni ,ha még nem csináltad akkor youtube video ,hogy kell szétszedni ,vagy másik szervíz.
Ha jól láttam extra szivacs ,hogy a fedlappall eggyüt van a billentyűzet ,igy bontani kell. -
ricsi99
addikt
válasz
RobbeV0201 #18924 üzenetére
Type-c - hdmi ... álltalában műxik
-
ricsi99
addikt
-
ricsi99
addikt
válasz
DisRespect #18921 üzenetére
1. problémádra lehet a Lenovo-s topicban, hamarabb kapsz választ.
2. problémádra meg gondolom a win10 -es topicot ajánlom. -
ricsi99
addikt
válasz
Kain3333 #18904 üzenetére
Bocsi. Nem figyeltem oda. Most kissé visszaolvastam.....
Más rendszer (linux) alatt is előjön ez a hiba?
Én úgy állnák neki ,hogy első körben letesztelném így (winnek lehetnek hülyeségei)
De először csak kizárólag úgy hogy a cput -majd a gpu-t terhelném
Ha még mindig fent áll a hiba ,akkor első körben a hűtést nézném meg.
Az a videokártya tud fűteni ha meg van zavarva...
A képeket elnézve egy hűtésre van téve a gpu és a cpu is
Szép hangzatos nevek is vannak a hétésére irva.
Manuálisan valami programmal nem lehet feltekerni a ventiket?
Akkor éreznéd ,hogy tényleg le is adja e a hőt ,vagy csak zug?
Tuf széria ... nem lehetséges ,hogy a gpu+ feszt + órajeleket kap a referenciához képest?
Próbáltad így csak a gpu teljesítményt csökkenteni?
Ha csak a cput-terheled valami tesztrpogival akkor is túlmelegszik? -
ricsi99
addikt
-
ricsi99
addikt
válasz
gabika1972 #18878 üzenetére
Kalibrálás nem árthat.
Viszont nézd meg a process kezelőt nem e hajtja valami nálad a háttérben a notit és azért merül gyorsan.... pl 2 viruskergető egyszere, vagy ilyesmi.
A noti ára meg nem mérvadó... nagyon sok noti az olcsósítás/vékonyitás/ könnyítés keretében ,elég súlyos kompromiszumokkal küzd. -
ricsi99
addikt
válasz
gabika1972 #18869 üzenetére
Futtasd le a diagnosztikai programot 20% töltséség körül.
Ha az összes cella hasonló értéken lessz akkor az akku ennyire elhasználódott
Ha esetleg amire tippelek ,hogy egy cella értéke jóval alacsonyabb lessz akkor meg cella hibás ... -
ricsi99
addikt
válasz
gabika1972 #18861 üzenetére
Cseréld le.
Ha az akku tönkremegy akkor ahhoz vért kell izzadni ,hogy javísd... azt meg senki nem fogja vállalni -
ricsi99
addikt
válasz
st3v3np3t3r #18857 üzenetére
Stimmel.
Ennek a lepucolásáért te mennyit kérnél el? -
ricsi99
addikt
válasz
st3v3np3t3r #18853 üzenetére
Tudod én is sufni szervízben dolgozom.. és bagóért.. ezen felül itt is ingyenes tanácsokat próbálok osztani több kevesebb sikerrel.
Ha nincs személyes tapasztalatod ,"akkor mert más mondta" nem kell álltalánosítani.
Persze lehúzhat egy szervíz egy laikust ha akar ,de ugyan annyi az esély ,hogy normális szakmunkát kapsz a pénzedért.
Egy patika állapotú gépet kitisztitani nem nagy kunszt... de egy öregebb vagy amihez porrá kell szedni a a gépet az meg lehet időigényes... mondjuk az apróbb szerkezeti károk amik a napi használatból erednek... (a rögzítő füleknél... mondjuk megragasztani , vagy ilyesmi...) + ha szétborítod a gépet az összes kosz a kijelzőre / billentyűzetre, boritásra kerül.. normál esetben 1 órát elpepecselsz egy géppel szimpla " pasztázás" címszóval... ez átlag... gépe válogatja.
Ha az ismerőseid erre panaszkodnak (és valamiért nem téged kérnek meg) akkor javasolj nekik olyan szervízt ,ahol szerinted "szak" munkát csinálnak... biztos van olyan hely amit ismersz.
Cégünk: gyorsan, olcsón, jól dolgozik
Ön ebből kettőt választhat -
ricsi99
addikt
válasz
st3v3np3t3r #18851 üzenetére
Szakembernek könnyű a javítás.
Viszont aki itt kérdez annak 99% nem műszerész.
Ne minket győzködj hanem próbálj olyan tanácsokat adni ami egy laikusnak is emészthető.
Viszont ennyi negatív véleményed van a szervízekről akkor inkább sorold fel (példákkal) mely szervizeket kerüljék a ph-tagok... ez is segítség lehet... -
ricsi99
addikt
Akku-t ne akard javíttatni...
Viszont annélkül is el kellene indulnia, érdekes hiba....
Nem lehet ez a win szuper hibrid alvás módja kavar be?
Ha bekapcsolod és belépsz a biosba , és onnét kikapcsolod ,akkor onnét el tudod ujra inditan vagy csak az akku- ki majd be modszerrel indul?
-
ricsi99
addikt
válasz
st3v3np3t3r #18836 üzenetére
Álltalában a hibafelderítés mindenhol ingyenes.
Viszont azért nem árt ha ott is csináltatod meg a cuccot.
Ha te szerzed be az alkatrészt az sem gond sehol....
De azért gondolj bele... amig megtalálják a hibát addig is kell dolgozni rajta....
Kézrátétel a fedlapra és ógy megállmodni a hibát az elég nehéz.... -
ricsi99
addikt
válasz
st3v3np3t3r #18827 üzenetére
"st3v3np3t3r" jót írt.
"Csájnából" rendelj ventit. Kies hazákban nehéz beszerezni...
Ha meg megvan szervízben ,szépen ,gyorsan +tisztitás +pasztázás beszerelik és megint éveket elvan a noti. -
ricsi99
addikt
válasz
st3v3np3t3r #18810 üzenetére
OMG...
Azt ugyi látjuk a gyártóktól ,hogy régebbi rendszer drivereit eltüntetik... de hogy a favorit rendszerre se legyen ....Viszont futtam már olyan anomáliába... asztali gép +pci-e 4x átalakító+nvme ssd
Win7 ... alapból nem ismerte fel ,driver persze 0... csere másik átalakító amihez volt driver, feltelepít és ment... visszarak első átalakító ,ismét nem megy... most hogy is van ez?
nem a pci-express szálakra /csatira van direkt rákötve? ..
aztán megnéztem linux alatt.. ott mind2 átalakítóban hibátlan ment ugyan az az nvme-ssd... lol -
ricsi99
addikt
válasz
pity-putty #18808 üzenetére
a.Ha GPT particiód van akkor a laptopot uefi-módba kapcsold a biosban.
és uefi-s rufus telpitő kell.
b verzió ,kiszeded és egy másik gépben törlöd (vagy live linuxal a saját gépedben) és visszarakod mbr particióra
C. win10-es topicban lehet ez jobban menne ez a kérdés mert ez nem tipikus noti hw hiba -
ricsi99
addikt
-
ricsi99
addikt
válasz
Pistiboy88 #18798 üzenetére
Perfect... ideigleinesen jo az elkovetkezo 10 èvre :)
-
ricsi99
addikt
válasz
Pistiboy88 #18791 üzenetére
Vidd be szervizbe ,s cseréltes "VRM"-et... ha szerencséd van megoldja ,ha nem akkor alaplapcsere.
Vagy rendelsz kínából ,vagy márkaszervíz... kb ugyan azt kapod csak a márkaszervíz 1 év garival 3*os áron. -
ricsi99
addikt
válasz
B3nnyHill #18786 üzenetére
Első körben tesztelj egy live linux al... pl zorin os... pen-drive rül inditasz ,nem kell telepiteni.
Wifi kapcsolati rész majdnem ugyan ójan mint a win é ... simám tudod ki-be kapcsolni és láthatod hogy jó e... ha ott hibátlan akkor software gond, ha nem akkor szerezz/vegyél valahol egy usb wifi sticket és nézd meg azzal.
Ha software gond:
Mensd el az adataid majd telpits fel egy friss új windost.
Win10 én úgy látom kissé labilis ,ha munkára/tanulásra használod akkor megfontolandó kissé stabilab rendszer.
Ha nem létszügséglet a win10 akkor egy jó win7 -vagy 8.1 is alternatíva lehet.
(biztonság részéről ,meg ha aggódsz a banki ügyeidet telefonról intézed)
Ha követelmény a win10 akkor meg egy win10 Ltsc is jó lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Háztartási gépek
- Nintendo Switch
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Fűnyíró topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- Precision 7510 15.6" FHD IPS i7-6820HQ FirePro W5170M 16GB 500GB + 1TB HDD gar
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest