- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
-
Dell XPS
veterán
válasz
Lucky04 #8173 üzenetére
Amennyiben rávilágítasz a kijelzőre is így látni v.mit (asztal, stb), akkor az inverter a hibás. Mindkettő interface-en lévő hardverrel lehet probléma, ezért "szoktuk" a többivel együtt ki venni. -Volt már, hogy egy sima HDD ki/be is azonnal visszaállította a megjelenítést. A memória modulokat slot-onként is ellenőriztet? Semmilyen rendellenességet nem tapasztalsz azon kívül, hogy "fekete" a kijelző? Az LCD kábel alaplapi csatlakozását le tudod húzni, és úgy megnézni a külső monitoron való megjelenítést?
-
Dell XPS
veterán
válasz
Packersbay #8135 üzenetére
Akkumulátort is vedd ki még légy szíves, majd nézd meg HDD, ODD, nélkül is, majd vissza és úgyis, szóval ki/be... Amikor egy memória modul sincs benne, nem sípol?
-
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #8132 üzenetére
Áhh...az kész, valami "zöld" módon kellene gondoskodni a további sorsáról...
-
Dell XPS
veterán
válasz
Packersbay #8131 üzenetére
-
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #8129 üzenetére
Szia,
Akkor elvesztettem a fonalat útközben, Mea Culpa!
Akkor a ThinkPad IBM esetében; amennyiben HDD nélkül elindul a telepítő média gond nélkül (merevlemez igényig), akkor ott valóban "kuka" a merevlemez.
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #8090 üzenetére
Szia,
Most már összezavarodtam egy kicsit. Elsőre megállapítottuk, hogy nem igazán jó a merevlemez (Linux LiveCD), majd újra ellenőrizve kiderült (BIOS opció), hogy mégis jó, csak érintkezési problémája, mégpedig a Caddy-keret SATA-PATA adapterénél. Ezt igazoltnak is véltük, hiszen mozgatásra felismerte a BIOS a merevlemezt és lefutott a teszt hibátlanul, majd elindultunk MultiBay-be adaptert keresni.
Sikerült szerezni egy másik Caddy keretet és nem történt változás mégsem, majd ezután újra ránéztél és ez lett? Akkor arra tudok gondolni, hogy a folyamatos "érintkezési" problémák leírták a HDD-t. DE, annyi minden történt itt, hogy ha van lehetőség nézd meg ott is!
-
Dell XPS
veterán
válasz
Packersbay #8083 üzenetére
Szia,
mivel nem jeleztél még vissza a "mellék jelenségekkel" kapcsolatban, még valamit ajánlanék Neked, remélve hogy nem az alaplappal lesz a probléma. Amennyiben minden normálisan működik és "csak" fekete kijelzőt tapasztalsz (és az inverter is kiszűrve: rávilágítás), akkor lehet memória modul hiba. Itt fontos, hogy mennyi modul van a gépedben, amennyiben kettő, akkor felváltva kellene kipróbálni és még slot-onként is, hiszen lehet érintkezési gondja is, ill. lehet hibás a slot is az alaplapon. Szóval egy tisztítást mindenképpen megér a modul és slot is.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Packersbay #8083 üzenetére
Nincs semmi gond ezzel, csak megkérdeztem. Viszont tudnál még segíteni nekem, ha megválaszolnád a többi kérdést is, és még eggyel megtoldanám: rávilágítva a kijelzőre, akkor sem látni haloványan valamit?
-
Dell XPS
veterán
válasz
Packersbay #8081 üzenetére
Szia,
Nem tudom Nekem címezted-e a kérdést, de megpróbálok válaszolni rá..
Egyébként semmi "mellék jelenséget" nem tapasztalsz, csak annyi, hogy nincs megjelenítés a kijelzőn? Szoktad monitorozni hőmérsékleti tartományokat, azaz melegedett a gép továbbra is a "karbantartás" után? Milyen hőelvezetőt használtál a processzornál, ill. a GPU-nál?
-
Dell XPS
veterán
válasz
dzsobacsi77 #8059 üzenetére
Szia,
Mennyi memória modul van a gépben?
-
Dell XPS
veterán
"bekapcsoláskor egy pillanatra felpörög"
Ez egy önellenőrző folyamat minden bekapcsolásnál, vagy eddig másképpen tapasztaltad, akár a HDD-vel együtt? Szóval van ami eltér a megszokottól esetleg vagy minden ugyanaz "fekete" kijelzővel? Akku, HDD, nélkül is próbáltad?
Szerk: előszokott fordulni, hogy egy-egy pillanatra éled a kijelző, ill. a gép. Ezt egy láb is okozhatja, még produkál kontaktot...
-
Dell XPS
veterán
Az azt jelentette, hogy így jöttek annó, de 2GB-ig bővíthető. Nekem az a gyanús, hogy a chipset-nek el kellett volna indítani. Nem sípol, fütyürészik ha nem észleli a memória modul hiányát? Le kellene töltened egy user manual-t, hogy milyen billentyűzet-kombóval tudod kitenni a megjelenítést.
-
Dell XPS
veterán
válasz
jagyugyaerik #8013 üzenetére
Ide be kell várni "mesterünket", mit mond az újraélesztés lehetőségéről....
-
Dell XPS
veterán
válasz
jagyugyaerik #8008 üzenetére
Szia,
Nem tudok ránagyítani, a kérdésed lényege: meghalt valami és érdemes-e javítani?
-
Dell XPS
veterán
-
Dell XPS
veterán
válasz
dreako84 #8002 üzenetére
Szia,
Nincs jó hírem Neked, ez alaplapgyanús eset. Amit írsz az azt jelenti, hogy lábbal állsz a "power" gombon és akkor sem akar bekapcsolni? Ránéztél már esetleg a merevlemez állapotára, mondjuk egy HD Sentinel programmal (amikor működött még)?
Húúú Jedi Knight, the force be with you! You will need it to switch to light speed to get this notebook working again!!
-
Dell XPS
veterán
válasz
taurus198905 #7999 üzenetére
Szia,
Milyen laptopról van szó? BIOS-ban a SATA AHCI mód, amikor az XP-t telepítetted? Azaz érzésem, hogy egy külső partíciónáló programmal le kellene gyalulnod az egész merevlemezt, mert valami nem sikerült és azért nem indul el a telepítés. Az is jó, ha külső házban letörlöd és megformázod. Utána menni fog...
-
Dell XPS
veterán
Szia,
Tartok tőle, hogy az alaplappal van a problémád, de meg kellene nézned előtte a hőmérsékleti tartományokat. Azt nem írtad ugyan, hogy melegszik és hangosan pörög a ventilátor ezért érdekes a fél órás intervallum. Egy átlagos használat alatt nem szabadna ilyeneket produkálni.
A kolléga megnézi Neked, amennyiben úgy gondolod, ráadásul nagyon ismert típus nála!
-
Dell XPS
veterán
válasz
bull84ghia #7965 üzenetére
Ok, értem. A T7600-as CPU-t egy nap alatt eladod az biztos, a dokkolóra várni kellene kettő hetet. Rendben nézek mást és jelzek Feléd...arról nem beszélve, ha bekínálsz érte 52K-t!
-
Dell XPS
veterán
válasz
bull84ghia #7961 üzenetére
Ezt! Eladod a T7600-as processzort 15-18k-ért, majd a dokkolót 8-10K-ért és veszel bele 8K-ért 7200-as CPU-t, és megcsináltad!
-
Dell XPS
veterán
válasz
bull84ghia #7956 üzenetére
35K esetleg volna?
-
Dell XPS
veterán
válasz
bull84ghia #7951 üzenetére
Én most csodálatos üzletet tudnék számodra!
-
Dell XPS
veterán
válasz
bull84ghia #7946 üzenetére
Szia,
Nem...
-
Dell XPS
veterán
válasz
bull84ghia #7929 üzenetére
Szia,
Nem tudom mire gondolsz, de nemrég találtam egy "régebbi" ACER laptopot a lányom osztálytársának, ami szintén: 15'-ős kijelző, P4 2.8GHz 1MB L2, DDR 1GB RAM, 4 USB, infra, bluetooth, WiFI,
Mellé tettünk 1GB memória modult, majd rendbe tettük és nincs gondja a Youtube-al, meg más megosztó oldalakkal sem, sőt hasít a gép..
A gép: 15K volt, a memória: 3K
-
Dell XPS
veterán
válasz
bull84ghia #7923 üzenetére
Szia,
majd nézek valamit, hátha...
-
Dell XPS
veterán
Nem hiszem, hogy nem találkoztál ilyennel (akár a háztartásban lévő eszközöknél..), gyakorlatilag megvan törve a kábel és belül nincs normális érintkezés (csak egy pozicióban). A tápcsatlakozót "megfelelő" tudású szerelő, újból vissza tudja forrasztani, kiszedve a sérült részt, visszaszigetelve kulturáltan.
Akármit csinálok, széthúzza a szerkesztést..
[ Módosította: philoxenia ]
-
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #7856 üzenetére
Szia,
Beszélj közben Te is a kollégával..[link]
-
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #7853 üzenetére
Arról kellene egy kép, ami Neked kell, hátha van valamelyik szervízben a sok "lom" között....
-
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #7852 üzenetére
Szia,
Igen, azt én is láttam, hogy szét lehet szedni ( mondjuk én még nem kaptam szét), akkor másképpen fogalmazok: tudomásom szerint nem lehet külön kapni adaptert a MultiBay-hez (Caddy-keret), még a gyári is kompletten kapható.
-
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #7846 üzenetére
Szia,
Nem tudok ilyen lehetőségről, hogy a Caddy keretben cserélni lehetne az adaptert (SATA-PATA átalakító.).
-
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #7846 üzenetére
Köszi, nem kell, ismerem. Megnézem....
-
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #7844 üzenetére
-
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #7837 üzenetére
Szia,
Köszi a jelzést, valahogy éreztem......ha jónak látod, tedd vissza és úgyis nézd meg légy szíves, hogy mit produkál.
-
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #7827 üzenetére
Szia,
Szerintem, nézz rá még légy szíves külső rack-ben. Tudom, eldobta mind a rövid és a teljes "tesztet", de már ért meglepetés...
-
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #7825 üzenetére
Szia,
Igen, rossz az elektronikája a HDD-nek, értékek nem tűntek annyira drámainak...
-
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #7823 üzenetére
Köszi a jelzést, ránézek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ZBook Firefly 14 G11 14" FHD+ IPS Ultra 7 155H 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti 6GB / 16GB / 500GB SSD
- T14 Gen1 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest