- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
válasz
Kecskemétila #11929 üzenetére
Légy szíves indítsd el a stressz-tesztet, majd tálcáról tedd mellé a HWinfó32/64 -tesztprogram komponens mérését is.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Kecskemétila #11924 üzenetére
Valamitől qrvára melegszik az alaplap, ezt nézte a szerviz?
HWinfó képet tudnál készíteni?
Hát persze, miért is ellenőrizték volna le a munkájukat..
-
Dell XPS
veterán
válasz
NEMO1968 #11922 üzenetére
Igen, de észrevehetően másképpen működik, már idle értéken is magasabb a hőmérséklete, és komolyabb terhelésre szinte mindig "elmelegszik" (lekapcsol, throttling, stb). Természetesen a pasztázás azonnal hozta megfelelő megoldást a notinál, egy stressz-teszt meg tisztább képet mutatna a "jövőről".
-
Dell XPS
veterán
válasz
Kecskemétila #11916 üzenetére
Nálad, igen erősen processzor túlmelegedés volt a kép, és a leírás alapján.
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
Zsolt!! #11874 üzenetére
Még nyitott a kérdés, főleg hogy "hidegen" egyből megfelelően működik. Természetesen félrevezető is lehet a "jelenség", de a legközelebbi esetnél vedd ki az akksit, és úgy is ellenőrizd le. Adaptert ki kell zárni, kölcsönbe bármelyik jó ha lenne rá lehetőséged: 65W, 90W,
-
Dell XPS
veterán
válasz
Zsolt!! #11869 üzenetére
Azért ne add fel, lehet hogy BIOS frissítéssel, vagy processzor cserével megúszod a javítást. Egy adapter csere sem örült kiadás (használtan 4k), szóval végig kell menni a felsoroltakon.
Amennyiben kell segítség adapter ügyben (még proci is van), nagyon szívesen segítek!
-
Dell XPS
veterán
válasz
Zsolt!! #11865 üzenetére
Ezért töltőt nem kell venni, valamilyen lehetőséget keresve egy másikkal kellene ellenőrizni. Azért írtam, hogy vezérlési hiba vagy tápellátási probléma, mert fix 800MHz-en tartja az órajelet, így nem függ össze semmiképpen throttling-al, órajel visszavétellel. Természetesen egy tisztítás, portalanítás sosem árt a notinál. Nem tudsz elállítani semmit a Setup-ban, de Bios is sérülhet akár csak a Windows rendszerfájlok, így szerepe lehet egy ilyen hibajelenségnek.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Anaren91 #11862 üzenetére
Valóban a szilikonos anyagú cuccról lenne szó, de ha nem volt kiszáradva akkor nem indolt a cseréje. Hozzáteszem: nagyon alkalmatlan a videovezérlővel integrált chipset hűtésére (!).
Leírásod is erősíti a BGA -hibát, ergo bemelegedve nincs probléma, van megfelelő érintkezés.
-
Dell XPS
veterán
válasz
LeventeV #11827 üzenetére
Én is találok olykor komoly morzsaszemeket a billentyűzetben, néha meg is feledkezem róla.
Szerintem megoldódott a problémád.Nem ismerem a lehetőségeidet, de így könnyen, gyorsan kizárhatóvá válik a fő kérdés (nem Dell 5110 -re gondoltam): eszköz, vagy szoftver hibával van dolgunk. (DOS alatt tudsz írni..)
-
Dell XPS
veterán
válasz
asmodeusner #11825 üzenetére
Nem volt bekapcsolva?
-
Dell XPS
veterán
válasz
LeventeV #11820 üzenetére
Nézd meg HDD nélkül, vagy ellenőrizd Live-rendszer alól (Linux, Hirren's CD). Amennyiben értesz hozzá, akkor külső USB-és billentyűzetről is van mód tesztelésre (belső ki kell kötni (!). Csökkentett mód?
Fentiek valamelyikével ki lehet zárni, vagy lokalizálni a billentyűzet hibáját.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Taknyoshal #11811 üzenetére
Akkor lehet, hogy ennyit sem fogsz tapasztalni, úgy viszont nem lesznek kételyek.
- hang és töltés?
- memória modulokat ellenőrizted egyesével slot-onként is ?
-
Dell XPS
veterán
válasz
bendikeee11 #11803 üzenetére
Igen, CMOS akku csere oldja meg a problémát.
-
Dell XPS
veterán
válasz
mrgymisi #11786 üzenetére
Ha szerencséd van akkor 20k környékén megvan, de lehet súlyosabb is, és később újra valami problémás lehet az alaplapon. Szóval nagyon kockázatos vállalkozás szerintem.
DE írtam számodra alternatívát: hozzáértő szétszedi, kiméri, átnézi, és megmondja korrekt módon, hogy milyen esélyeid vannak a javítással kapcsolatban.Hidd el veled vagyok!
-
Dell XPS
veterán
válasz
kristof123 #11780 üzenetére
Látni kellene a sérülést, mert a foglalat "billenős" fajta, és az nem olyan egyszerű. Foglalatot lehet cserélni, viszont ehhez rossz alaplapot kell találni amiről át lehetne tenni. Érdemes körbe kérdezni esetleg noti javítóknál. Egyébként utóbbi lenne korrekt megoldás jövőre nézve is.
-
Dell XPS
veterán
válasz
tonick33 #11773 üzenetére
Lehet még: MBR-hiba (OS sérülés), BIOS-hiba (frissítés!), CMOS akku, de segíthet egy SMBus-reset, próbáld meg.
Lehet még vezérlőhiba is sajnos, de nézd meg elsőre a fentieket szerintem.
-
-
Dell XPS
veterán
Linux-ra is van merevlemez teszt (HD Sentinel), le kellene tölteni és ránézni az állapotára elsőre. Esetleg másik gépben is meg tudod nézni ha van rá lehetőséged, vagy külső házban, stb. Ami még fontos lehet azt tedd át a "D"-partícióra , majd egy telepítő médiával is próbálj meg javítást elvégezni az op.rendszeren, ha lehetséges "még" a vizsgálatok után.
-
Dell XPS
veterán
válasz
sajmon8282 #11699 üzenetére
Milyen jellegű "gányolásról" beszélsz?
(#11701) nemlehet: ment vissza is pü..
-
Dell XPS
veterán
válasz
duckhuszar #11612 üzenetére
Hibás az északi híd (chipset), már csak egy slot-ot tud(na) vezérelni (nincs jel, kommunikáció).
Kérjél ajánlatot a javításra: [link]
-
Dell XPS
veterán
válasz
Clown-corp #11592 üzenetére
Mikrokontroller, flash-tartalom, chip csere (ez lenne jó megoldás (!), reball, stb., nagyon sok mindent meglehet javítani (cserélni), inkább az a kérdés; gazdaságos-e (?).
Írj egy privit KillHates -nek, Ő biztosan meg tudja javítani, előtte ad egy ajánlatot Neked.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Clown-corp #11590 üzenetére
Ha jó az akku, akkor Bios vagy déli híd hiba szvsz.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Clown-corp #11584 üzenetére
Nézd meg egy másik CMOS akkuval is elsőre.
-
Dell XPS
veterán
válasz
ad4m1337 #11541 üzenetére
Teljesen jól gondolod, írj egy privit a kollégának, biztosan megoldja Neked kulturáltan a melegedési problémákat.
(#11537) EasyKnight: Bios frissítés ?
-
Dell XPS
veterán
válasz
molnarpeter #11481 üzenetére
Próbáld meg: [link]
-
Dell XPS
veterán
válasz
pieceofpaper #11458 üzenetére
Adapter probléma lesz, de ezt egy másik fórumon pontosítottuk!
-
Dell XPS
veterán
válasz
freeknight #11444 üzenetére
Szia,
A "reggel jelenség" oka; alaplaphiba, és lehet javítani természetesen!
-
Dell XPS
veterán
válasz
masteryoda #11437 üzenetére
Természetesen bármelyik szerviz megoldja Neked, ez nem lesz probléma. Az árát nemigazán tudom pontosan megmondani, mert nagyon széles sávban mozog, nyilván szervize válogatja. Lehet akár 10 +áfa is, és elképzelhető, hogy 6-7k-ért is elvégzik az átszerelést.
-
Dell XPS
veterán
válasz
masteryoda #11433 üzenetére
Sajnos alaplaphibás lesz a noti!
-
Dell XPS
veterán
-
Dell XPS
veterán
válasz
viktorider #11408 üzenetére
Ha gondolod én elvégzem a gép szervizelését, és szvsz a te esetedben jó lesz a heatpipe, mert különben nemigen tudtad volna terhelni a gépezetet. A "felső tartományban" azért teszi a dolgát a vezérlés, illetve a hűtő modul.
-
Dell XPS
veterán
válasz
viktorider #11404 üzenetére
Én arra gondoltam, hogy már "gyárilag" sem volt megfelelően pasztázva a chip (nem volt hőelvezetés..), ezért mindenképpen ezzel kellene kezdeni.
-
Dell XPS
veterán
válasz
bull84ghia #11303 üzenetére
Igen, a PID kódra!
(#11297) Showhai: Természetesen azt, hogy nézesd meg szervízben mindenképpen a leírtak alapján. Előtte ellenőrizheted esetleg rendszerindító lemezzel is (HBCD, Linux).
-
Dell XPS
veterán
válasz
bull84ghia #11295 üzenetére
Szia,
Nézd meg légy szíves hardverazonosító alapján, hogy elvileg mit takarna. Nem találkoztam még ilyen "igényekkel"..
-
Dell XPS
veterán
válasz
Attila_26 #11293 üzenetére
Szívesen!
Core i processzorral mindig ezt fogod tapasztalni bármelyiket választod a Sandy Bridge architektúrából.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Hardcore café
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- MotoGP & WSBK
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Google Pixel topik
- Építő/felújító topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ZBook Firefly 14 G11 14" FHD+ IPS Ultra 7 155H 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged